Taare wrote: 04 Jul 2022, 08:02
Trideset godina kako ti jedni te isti likovi kroje sudbinu, nižu aferu za aferom, potkradaju te, bogate se, itd.
trideset godina gledaš njihovu nesposobnost i primitivizam.
nesposobni za bilo šta osim namiriti sebe.
i sad tražiš od tih istih ljudi da ti poprave stanje u državi.
To je isto ko kad bi tražio da vuk popravi stanje u stadu ovaca.
godinama izlaziš na izbore i biraš između raka i leukemije.
plus, ono glavno, država ti je puna prodanih duša i izdajnika poput ovog nazifa koji zbog svojih sitnih šićara brane te kriminalce itekako znajući da su kriminalci.
Imas na celu drzave ili rak ili leukemiju. Poslije svakog izbora svako moze da radi sta hoce. Bitno je da prodju izbori i onda ide borba za uhljebljavanje. Znamo kako to ide.
Protesti su jedini nacin da vladajuce natjeras da nesto rade.
Taj rak ili ta leukemija vide da se niko ne buni, nema protesta, nema mase koja ce preko protesta izraziti nezadovoljstvo i zato imas ovako, slobodno mogu reci, bahate politicare koji se pišaju po narodu.
Sve dok se niko ne buni i dok ne izadje sto hiljada Pa zaustavi sve zivo u drzavi, imacemo to sto imamo.
Svuda u svijetu se protestuje. Protestuju cesto za, na prvu, neke gluposti i skupi se desetine hiljada u grckoj ili francuskoj zbog "nicega".
Mi smo druga ili treca najkorumpiranija drzava u Evropi. Druga najsiromasnija drzava u Evropi. Mi ne protestujemo.
Evo neki momci organizovali obicne proteste gdje ne treba nista lupati i nikoga udarati. Treba eto samo doci i pojaviti se.
Nisu uopste bitni svi ti uslovi koji su napisani. Bitno je da ima makar ono jedno oko cega se svi slazu. Smanjiti plate politicarima. Eto zasto bi oni sebi smanjili plate ako se ne pojavi makar 20.000 ljudi?
Ne trebaju smanjiti, trebaju povecati onda sebi plate jos više. Trebaju smanjiti penzije, povecati poreze i trebaju nas jebavat dok nam oci ne ispadnu.
Sve sto naši politicari rade, rade zato sto mogu.
Evo zamislimo uspjesne proteste sa sto hiljada ljudi na ulici.
Pa kad se protestima natjeraju na smanjenje plata, ukidanje akciza na gorivo i ukidanje bijelog hljeba, dosta za pocetak, mislis da ce nakon godinu dana opet sebi povecati platu? Ja mislim da ce dobro razmisliti hoce Li opet sebi dici plate ili nece.
Druga stvar, kad narod konacno vidi da protesti, ali masovno protesti, nesto dobro mogu donijeti, onda ce se lakse organizovati i neki drugi protesti. Eto ti onda i Sto hiljada ljudi na protestima da se Ista govna stisnu i izglasaju zakon o porijeklu imovine ili povecanju penzije..
Al jok, doci ce par hiljada ljudi, ostali ce ih ismijavati, politicari ce ih isto ismijavati i sta cemo dobit?
Kurac u celo.
Al bitno je da se Gejevi podrze. To nam je ono bas na prvom mjestu. Tu nema zajebancije. To se mora organizovati na svjetskom nivou i tu moramo gejevima skidati kapu i cestitati na borbi za njihova prava. Neka ih neka se bore za svoje prava. A kad obican covjek više ne moze ni auto registrovati jer ga je stisklo sa svih strana, onda cemo mu reci "sta ces ba protestovati, izadji na izbore".