Čega se sjećate iz Jugoslavije?
Moderator: Krokodil Behko
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
- Status: Offline
Re: Jugonostalgičari
hajde de...ne poredim se sad sa ovom njenom botox erom 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3898 times
- Been thanked: 2930 times
..nisam se vako ismijo odkad je Tile rikno...Heidi wrote:paparaci wrote: kad cujem ovu od Brene, lipo se pozelim vratiti malo u to doba.
[ytube][/ytube]
:disko1![]()
ista ja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
ajde svi po lexaurin
zar ne vidite da pokusavam da se uvucem papetu
pod kozu 

zar ne vidite da pokusavam da se uvucem papetu

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
Da se upišem.
Jugonostalgičar.
Al ne opterećavam ljude time. To je nešto moje, to su sećanja na bezbrižno detinjstvo (2 meseca od 12 provodila u Jugoslaviji).
Srećom nikad rat osetila nisam, možda sam zato nostalgična.
Jugonostalgičar.
Al ne opterećavam ljude time. To je nešto moje, to su sećanja na bezbrižno detinjstvo (2 meseca od 12 provodila u Jugoslaviji).
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3898 times
- Been thanked: 2930 times
I ja....MORENA wrote:Da se upišem.
Jugonostalgičar.
sve sto je propalo,propalo je sa razlogom...
i nije vrjedilo...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Mene ne dotiče politika nit dešavanja u tadašnjoj Jugoslaviji nije me doticala. Ja sam išla na odmor, meni je bilo važno da odem do bake na selo, kod rodbine u Beograd, kod puno njih po celoj Srbiji. I smao se slavilo, svi nam se radovali. (koliko je to iskreno radovanje bilo, ne znam, to treba da se pitaju roditelji). Al ja kao klinka, pa kao tinejdzerka, more, muzika. Nikad bolje nit lepše vreme.
-
Brena je bila najbolja ženska tad, pored ove:----> [ytube][/ytube]Krokodil Behko wrote:Hajde bježi ne brukaj se i ne poredi se sa njom.
-
[ytube][/ytube]
i neka bude sto biti mora
al' bez suza i velikih rijeci
predugo gledah u sunce
kao da to ne zna opeci
od nove boli stara ce proci
ne tako davno sam slusao o tom'
jedno su samo puste rijeci
a drugo se kruni u srcu mom
nemam ja onih osamnaest godina
ni mac u grudima
da bih opet sve iz pocetka
nemam ja milion sudbina
pa zar nije dovoljna ova jedna
tako bijedna
i neka bude sto biti mora
al' bez suza i velikih rijeci
predugo gledah u sunce
kao da to ne zna opeci
od nove boli stara ce proci
ne tako davno sam slusao o tom'
jedno su samo puste rijeci
a drugo se kruni u srcu mom
nemam ja onih osamnaest godina
ni mac u grudima
da bih opet sve iz pocetka
nemam ja milion sudbina
pa zar nije dovoljna ova jedna
tako bijedna
-
-
-
Drugarice Ruanda, nismo se dobro razumeli. Ja pričam o tome kako su dobro izgledale tada, prirodna lepota i tako te šeme.Ruana wrote:Jadna je ona drzava na koju vas asocira turbo kic cirkuska pjevacica.
-
Ne, ja sam obicno direktna kada se obracam nekome, a ovo sada jeste, evo da ti bude malo jasnie.MORENA wrote:jel to neka replika na moj post? meni nije baš jasno.
[ytube][/ytube]
-
Doduse, prirodne ljepote su i sada tu, ili ono sto je ostalo od cetnicke cizme, hocu reci nisu mogli odnijeti ljepotu BiH, ni more iz Hrvatske, a seme kao sto vidis u ovome videu nisu upalile.MORENA wrote:Drugarice Ruanda, nismo se dobro razumeli. Ja pričam o tome kako su dobro izgledale tada, prirodna lepota i tako te šeme.Ruana wrote:Jadna je ona drzava na koju vas asocira turbo kic cirkuska pjevacica.
A i drugarice su tom prilikom izumrle.
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Ruana wrote:Gdje izvadi ovu temu sad cu se sa nekim posvadjat.
de bona spusti taj mac,,
rat je prosao davnih dana

Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Otkud znas, nisi bila tamo.?Calla wrote:Ruana wrote:Gdje izvadi ovu temu sad cu se sa nekim posvadjat.
de bona spusti taj mac,,
rat je prosao davnih dana![]()
-
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9628 times
- Been thanked: 11373 times
Legenda o Aliji Sirotanoviću još uvijek živi
"Druže Tito, dajte mi veću lopatu"

Prije 23 godine, 13. maja 1990. godine, preminuo je jedan od najpoznatijih rudara, Alija Sirotanović.
Sirotanović je bio udarnik i junak socijalističkog rada, koji je 24. jula 1949. godine oborio svjetski rekord u kopanju uglja. On je tada sa svojih osam komorata za osam sati rada iskopao 152 tone (253 kolica) i tako oborio dotadašnji rekord Rusa Alekseja Stahanova za 50 tona.

Jama u kojoj je srušen rekord bila je poznata kao "Rov vojvode Putnika". Anegdota kaže da je jedino što je Alija tražio od Tita bila - veća lopata. Napravljena je specijalno za njega i nazvana "sirotanovićka".

Tako je Sirotanović postao živa legenda i simbol pregalaštva radničke klase, ideološke kičme režima. Odlikovan je i Ordenom junaka socijalističkog rada te je dobio i brojne druge nagrade i priznanja. Također, njegov lik je odštampan i na novčanici od 20.000 dinara, puštenoj u opticaj 1987. godine, a povučenoj u monetarnoj reformi Ante Markovića.

Jedna mala ulica na periferiji Breze, kod koje je rođen 1914. godine u selu Trtorići, nosi ime Alije Sirotanovića, a u krugu rudnika stoji njegova bista. Grupa Zabranjeno pušenje posvetila mu je i pjesmu pod nazivom "Srce, ruke i lopata". Sirotanović je umro u 76. godini u siromaštvu.
[ytube][/ytube]

Prije 23 godine, 13. maja 1990. godine, preminuo je jedan od najpoznatijih rudara, Alija Sirotanović.
Sirotanović je bio udarnik i junak socijalističkog rada, koji je 24. jula 1949. godine oborio svjetski rekord u kopanju uglja. On je tada sa svojih osam komorata za osam sati rada iskopao 152 tone (253 kolica) i tako oborio dotadašnji rekord Rusa Alekseja Stahanova za 50 tona.

Jama u kojoj je srušen rekord bila je poznata kao "Rov vojvode Putnika". Anegdota kaže da je jedino što je Alija tražio od Tita bila - veća lopata. Napravljena je specijalno za njega i nazvana "sirotanovićka".

Tako je Sirotanović postao živa legenda i simbol pregalaštva radničke klase, ideološke kičme režima. Odlikovan je i Ordenom junaka socijalističkog rada te je dobio i brojne druge nagrade i priznanja. Također, njegov lik je odštampan i na novčanici od 20.000 dinara, puštenoj u opticaj 1987. godine, a povučenoj u monetarnoj reformi Ante Markovića.

Jedna mala ulica na periferiji Breze, kod koje je rođen 1914. godine u selu Trtorići, nosi ime Alije Sirotanovića, a u krugu rudnika stoji njegova bista. Grupa Zabranjeno pušenje posvetila mu je i pjesmu pod nazivom "Srce, ruke i lopata". Sirotanović je umro u 76. godini u siromaštvu.
[ytube][/ytube]
Re: Legenda o Aliji Sirotanoviću još uvijek živi
E moj Alija, zbog koga si se ti patio
.... Nadam se da ti je lijepo na "onom" svijetu i da tamo drugi kopaju za tebe. Rahmet ti dusi rudarskoj...

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8853 times
- Been thanked: 5610 times
Baš...
Simbol naše naivnosti (a i gluposti).
Simbol naše naivnosti (a i gluposti).
The Dark Side Of The Forum...
Odlično rečeno.Mister No wrote: Simbol naše naivnosti (a i gluposti).