MOSTAR

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4396 times
Been thanked: 3335 times
Status: Offline

Re: MOSTAR

Post by Melek »

Pa dobro sad. Kakav su rat prodeverali kako su ginuli za BiH baš u tom Mostaru i to baš izmedju ostalog i u borbama protiv tzv “jna”, pomalo je neumijesno…
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3914 times
Been thanked: 2949 times

Post by Pasaga »

nije bolan to
vec sto ti i u obicnom razgovoru sa njima,nedo bog da kazes kakvu ruznu rjec na nase rvate
...to je bilo davno,i ta spika
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4396 times
Been thanked: 3335 times

Post by Melek »

I to je po meni u suštini pozitiva, uljudnost. Nadam se da nije naivnost.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

dobro
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41132 times
Been thanked: 27755 times

Post by Rum »

Nije ni u Mostaru jeftino: Bosanska kafa 5, limunada 5, a voda 3 KM

Bez ikakve namjere da kritiziramo ponudu i žalimo se na cijene, ne možemo se oteti dojmu da je ovo poprilično visok račun za prosječnog Bosanca i Herecegovca

Image
Račun iznosio 18 KM

Čitatelji portala "Avaza" javili su nam da su u Mostaru u starom dijelu grada za dvije bosanske kafe, flaširanu vodu i limunadu izdvojili 18 maraka.
Bez ikakve namjere da kritiziramo ponudu i žalimo se na cijene, ne možemo se oteti dojmu da je ovo poprilično visok račun za prosječnog Bosanca i Herecegovca.

Image

Uzmu li se u obzir primanja, troškovi za režije, osnovne životne namirnice...ovo je preskupo.

Image
Bosanska kafa 5 KM
Ne treba zanemariti da se radi o užoj jezgri starog grada u Mostaru, pa je moguće da je to razlog ovako visokih cijena.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori »

Image
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22387 times
Been thanked: 20457 times

Post by Masamune »

Rum wrote: 20 Jun 2022, 22:22 Nije ni u Mostaru jeftino: Bosanska kafa 5, limunada 5, a voda 3 KM
To je previše. Kod nas za 13 KM u centru grada dobiješ sve troje i još ti ostane da naručiš nešto za jelo tipa sendvič, hamburger i slično.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Chan wrote: 05 Jul 2022, 14:50
Rum wrote: 20 Jun 2022, 22:22 Nije ni u Mostaru jeftino: Bosanska kafa 5, limunada 5, a voda 3 KM
To je previše. Kod nas za 13 KM u centru grada dobiješ sve troje i još ti ostane da naručiš nešto za jelo tipa sendvič, hamburger i slično.
Dabome ja u centru pijem kaficu za marku ,jer vise i ne vrijedi ,pivon klipaca 2.marke haha
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Rum wrote: 05 Jul 2022, 15:07
Chan wrote: 05 Jul 2022, 14:50
Dabome ja u centru pijem kaficu za marku ,jer vise i ne vrijedi ,pivon klipaca 2.marke haha
Mozda smo mi fukare pa prilagodjavaju cijene zbog toga

U Sarajvu i Mostaru sve sama gospoda i krema 😂
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Chan wrote: 05 Jul 2022, 15:09
Rum wrote: 05 Jul 2022, 15:07

Mozda smo mi fukare pa prilagodjavaju cijene zbog toga

U Sarajvu i Mostaru sve sama gospoda i krema 😂
Zato zjevaju a ja se sa cvajom ubijem haha
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Popijes sve to i jos uzmes po kile bureka i jogurt

I elham
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Haha
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8007 times
Been thanked: 18954 times

Post by Maja »

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

MAJO

:bravo

:aplauz :cvijece
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9824 times
Been thanked: 11555 times

Post by Krokodil Behko »

SDA i HDZ usuglasili stavove, ulice nazvane po ustaškim zločincima dobijaju nova imena

Image

Portal "Dnevnik.ba" javlja da će ulice u Gradu Mostaru koje su do sada nosile nazive po ustaškim zločincima, prema zajedničkom prijedlogu vladajuće većine - HDZ-a BiH i SDA, dobiti nova imena.

U dokumentu se, javlja portal "Dnevnik.ba" navode prijedlozi novih naziva ulica u Gradu Mostaru, a potpisuje ga predsjednik Gradskog vijeća, Salem Marić.

Ulica Mile Budaka, prema ovom prijedlogu, trebala bi posati Alekse Šantića, Vokića i Lorkovića u Tina Ujevića, Ulica viteza Rafaela Bobana mijenja se i glasi Ulica fra Ljudevita Laste, Ulica Jure Francetića mijenja se i glasi Humska ulica, Ulica tabornika Ive Zelenike mijenja se i glasi Ciglana, te Ulica župana Đure Spuževića mijenja se i glasi Ulica Ismeta Ice Voljevic.

Ovaj prijedlog trebao bi biti izglasan i potvrđen na idućoj sjednici Gradskog vijeća Mostara jer su se dvije najveće političke stranke dogovorile.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8007 times
Been thanked: 18954 times

Post by Maja »

Ulica Mile Budaka, prema ovom prijedlogu, trebala bi posati Alekse Šantića :yes

Vokića i Lorkovića u Tina Ujevića ✅

Ulica Jure Francetića mijenja se i glasi Humska ulica ✅

Ulica tabornika Ive Zelenike mijenja se i glasi Ciglana✅

Ulica župana Đure Spuževića mijenja se i glasi Ulica Ismeta Ice Voljevic✅

Ulica viteza Rafaela Bobana mijenja se i glasi Ulica fra Ljudevita Laste ❌

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

tuga,jad i bjeda,tog naroda
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9824 times
Been thanked: 11555 times

Post by Krokodil Behko »

Sanel Kajan danas je objavio kako je u Mostaru ostao naziv ulice po nazvane po ustaškom dužnosniku Vjekoslavu Vrančiću.

Kajanovu objavu prenosimo u nastavku:

"Koliko je Komisija Gradskog vijeća Mostara traljavo obavila svoj posao, a potom i cijelo Gradsko vijeće, govori činjenica da je Mostar još daleko od 'grada koji treba biti primjer' i koji se, eto, oslobodio naziva ulica datim po nacistima, fašistima i ustašama. Šta je gospodo i gospođe gradski vijećnici s ulicom Vjekoslava Vrančića, na Panjevini u Mostaru?! Pošto većina vas nema pojma ko su ljudi čija imena nose mostarske ulice, treba vas upoznati:

Vjekoslav Vrančić je bio visoki ustaški dužnosnik u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH). Nakon proglašenja NDH 1941. obavljao je dužnost zamjenika ministra vanjskih poslova, a 1942. Ante Pavelić ga imenuje izaslanikom pri Drugoj talijanskoj armiji. Vrančića je odlikovao Hitler za zasluge u planiranju koncepta masovne deportacije.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Tu se nesmije zaboravit ni onaj LASIC
taj ce da napravi belaj ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “BiH”