Mislim da nije
Kunica je Hajdučka trava
A Čubra je Majčina dušica
Čini mi se

Moderator: VIP
Mislim da nije
To sam kuho jednoj sto je imala bolove od menze odmah prestalo,hajducka trqva a ja nabro ljetos slucajno i dobro doslo awww
Kunica je ona trava sto se stavlja na ranu kad se posijeces..
Zar to nije bokvica (ozbiljna sam) ... i kad se posjeces i duhan se stavlja
Nije, kunica je, koliko ja znam..Julia-Klara wrote: 12 Jul 2022, 11:38Zar to nije bokvica (ozbiljna sam) ... i kad se posjeces i duhan se stavljaMatan wrote: 12 Jul 2022, 11:34
Kunica je ona trava sto se stavlja na ranu kad se posijeces..
nikad nisam cuo da se caj od nje pravi..znam da sam jednom nagazila na neko staklo u Savi, i da su mi duhan stavljali
![]()
AhaJulia-Klara wrote: 12 Jul 2022, 11:44 Zano bonaagrosavjet kaze sljedece :
Za vrijeme cvatnje sabiru se cvjetovi s kratkim peteljkama, i cijela biljka najviše do 30 cm dužine. Zbog visokog sadržaja gorkih materija i eteričnog ulja, hajdučku travu ili stolisnik ubrajaju u “gorke droge”. Odsječeni dijelovi se vezuju u kite i suše na promahi ili sušnici na temperaturi 35-50° C. Pošto stabljika ne sadrži ljekovite sastojke, bolje je upotreblljavati samo list i cvijet.
Cetiri kite zavezane u jednu..Zana wrote: 12 Jul 2022, 11:50AhaJulia-Klara wrote: 12 Jul 2022, 11:44 Zano bonaagrosavjet kaze sljedece :
Za vrijeme cvatnje sabiru se cvjetovi s kratkim peteljkama, i cijela biljka najviše do 30 cm dužine. Zbog visokog sadržaja gorkih materija i eteričnog ulja, hajdučku travu ili stolisnik ubrajaju u “gorke droge”. Odsječeni dijelovi se vezuju u kite i suše na promahi ili sušnici na temperaturi 35-50° C. Pošto stabljika ne sadrži ljekovite sastojke, bolje je upotreblljavati samo list i cvijet.![]()
E ima logike. Ja sam dakle drogirana? I ta moja droga se vezuje u kite? Ako, ako
Joj śta sam sad zamislila, ne smijem reć![]()
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests