Najbolji doručak bi bio...koji?
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Status: Offline
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Re: Najbolji dorućak bi bio...koji?
mah zagorka,bilo je mnogo dana i godina da sam samo cigaretu i kafu doruckovao,i to po 5-6 cigareta i 2-3 kafe...nema rijeci kojima se moze opisat koliko je to glupo ujutro ne jesti kao covjek nego cigarete i kafa...Zagorka wrote:uf onaj hotelski,nema čega nema,burek ćorlučiš pravo

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
camargue wrote:mah zagorka,bilo je mnogo dana i godina da sam samo cigaretu i kafu doruckovao,i to po 5-6 cigareta i 2-3 kafe...nema rijeci kojima se moze opisat koliko je to glupo ujutro ne jesti kao covjek nego cigarete i kafa...Zagorka wrote:uf onaj hotelski,nema čega nema,burek ćorlučiš pravo
Ja sam pusac...

nikad...i nikad ...nisam zapalio cigaru da nisam nesto stavio u usta,kolacic...soka....
tek onda kahva...pa cigara.....
to mi je ko neko sveto pravilo....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
meni se vala ne jede do posle 12 sati ... a onda ako je kakva pita u pitanju, ne odbijam 

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
sta ti je rec pravo muskoSheval wrote:Popušim pola kutije do prvog zalogaja.
Doručak zalijem pivom i evo me ko beton.
A ovi pobornici pahuljica i cjeđenog soka od naranče stalno kašlju i nekakvi su iscrpljeni.
Suho meso,loza,rokenrol.

Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7484 times
- Been thanked: 17455 times
- Status: Online
Jaja uvijek. Dobro nije uvijek, ali bih ih jela svako jutro sa salatom i čašom jogurta da mi ne trube kako nije zdravo pojest 14 jaja za sedmicu + 5-6 "skrivenih" u ručkovima. Uz jaja mogu jednu hrenovku, nekad malo mladog sira. Nikad kobasice, suho meso ni ništa što je prejako. Ne zbog kalorija, nego ne volim.
Ovdje gdje radim doručkujem najčešće salamu i neke sirne namaze. Hvala bogu nemam tipični doručak na radnom mjestu- burek
Ovdje gdje radim doručkujem najčešće salamu i neke sirne namaze. Hvala bogu nemam tipični doručak na radnom mjestu- burek

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40087 times
- Been thanked: 26101 times
1. Obrok:
150g zobenih pahuljica
2 kriške integralnog tosta
1 banana
4 bjelanjka
1 žumanjak
+multivitamin
2. Obrok:
1 naranča
proteinski shake
3. Obrok:
150g pilećih prsa bez kože
200g pečenih krumpira ili 100g riže (ako može integralne)
100g miješanog povrća
+500mg C vitamina
4. Obrok:
Whey protein shake
5. Obrok:
200g nemasne govedine
300g pečenih krumpira
100g miješanog povrća
6. Obrok
150g zobenih pahuljica
4 bjelanjka
1 žumanjak
150g zobenih pahuljica
2 kriške integralnog tosta
1 banana
4 bjelanjka
1 žumanjak
+multivitamin
2. Obrok:
1 naranča
proteinski shake
3. Obrok:
150g pilećih prsa bez kože
200g pečenih krumpira ili 100g riže (ako može integralne)
100g miješanog povrća
+500mg C vitamina
4. Obrok:
Whey protein shake
5. Obrok:
200g nemasne govedine
300g pečenih krumpira
100g miješanog povrća
6. Obrok
150g zobenih pahuljica
4 bjelanjka
1 žumanjak
Ljubav je svuda, pa i u guzu.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40087 times
- Been thanked: 26101 times
Re: Najbolji doručak bi bio...koji?
Uh, ja bih ovog francuskog sira... Morbier?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7484 times
- Been thanked: 17455 times
Kad sad paparaci razveže priču o doručku i napiše da jedva čeka da svane 

pa obicno se za dorucak "najedem k'o stoka". 
vecinom su to razni namazi, salama i mlijeko. nekad to bude i rucak od proslog dana. kad bas nemam vremena ili apetita, onda doruckujem pahuljice ili müsli ili haferflocken.
a sad koji bi bio najbolji........pa ima ih vise. volim recimo jaja na kajgan sa cukinijem/tikvicom i nekim zacinima (npr. oregano). uz to jednu pola kile kruha i pola litre mlijeka. poslije toga solja jace neskafe sa nekim slatkom.

vecinom su to razni namazi, salama i mlijeko. nekad to bude i rucak od proslog dana. kad bas nemam vremena ili apetita, onda doruckujem pahuljice ili müsli ili haferflocken.
a sad koji bi bio najbolji........pa ima ih vise. volim recimo jaja na kajgan sa cukinijem/tikvicom i nekim zacinima (npr. oregano). uz to jednu pola kile kruha i pola litre mlijeka. poslije toga solja jace neskafe sa nekim slatkom.
eto, nisam ovaj put.Maja wrote:Kad sad paparaci razveže priču o doručku i napiše da jedva čeka da svane

ali istinu zboris.

evo i sad jedva cekam dorucak.

- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Ma je nemogu da jedem nikako rano..dorucak rijetko kad jedem uvijek uz kafu ujutro nest pojedem I tek onda poslije 12 mogu da jedem,,to je onda rucak kad sam gladna sve moze kod mene 

I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
-
- Na probnom
-
- Na probnom
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Bio bi gotov dorucak.. koji ja ne moram sama sebi da pravim.. A jaja nemam 

paparaci wrote:pa obicno se za dorucak "najedem k'o stoka".

Bez doručka ne funkcionišem normalno. Bez obzira kad da ustanem, obavezno moram doručkovati inače postoji opasnost da se negdje srušim. Jutros sam ustala u pola 5, popila kafu, pojela dvije kriske kruha sa maslacem i medom a onda jednu sa sirom i svjezim povrcem. Ako ustanem kasno i imam dovojno vremena onda obavezno žitarice s jogurtom i voćem. Jaja mogu jesti samo ako kasnije ustanem a nesto mesno npr. pašteta ili hrenovke ne dolazi u obzir

Ako ne doručkujem, postajem agresivna

"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9219 times
- Been thanked: 10943 times
To doručak? Oklen di ti bona Ideja? Ne ličiš mi na bosanku ama baš nikakoIdeja wrote:paparaci wrote:pa obicno se za dorucak "najedem k'o stoka".![]()
Bez doručka ne funkcionišem normalno. Bez obzira kad da ustanem, obavezno moram doručkovati inače postoji opasnost da se negdje srušim. Jutros sam ustala u pola 5, popila kafu, pojela dvije kriske kruha sa maslacem i medom a onda jednu sa sirom i svjezim povrcem. Ako ustanem kasno i imam dovojno vremena onda obavezno žitarice s jogurtom i voćem. Jaja mogu jesti samo ako kasnije ustanem a nesto mesno npr. pašteta ili hrenovke ne dolazi u obzir![]()
Ako ne doručkujem, postajem agresivna![]()

Kod mene za doručak nerijetko pa'ne i pola koluta sudžuke. Ali tek što pa'nem po kobasicama i jajima ili u ljetnom periodu, bar tri paradajza s argetom. Eh, to bi već bili tradicionalniji oblici doručkovanja.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9219 times
- Been thanked: 10943 times
5 recepata za brz i lak ljetni doručak

Pošto ljeti obično imamo manje vremena, predlažemo vam 5 recepata za brz i lak ljetni doručak. Ne zaboravite, ovo je osnovni obrok u toku dana, nemojte ga preskakati.
KAČAMAK
Za njegovu pripremu potrebno vam je manje od 5 minuta. Ukoliko nemate domaće kukuruzno brašno, možete kupiti palentu iz prodavnice. Kao prilog predlažemo kiselo mlijeko (u posljednje vrijeme, sve popularnije ovčije), a ako ste ljubitelj pikantnih ukusa, kao začin možete dodati vlašac, kajmak, mladi sir, med ili mlijeko.
SALATA OD TIKVICE I KRASTAVCA
Srednji krastavac i manju tikvicu isijecite na tanke kolutove. Dodajte maslinovo ulje, jabukovo sirće, mosrku so i susam. Možete napraviti i drugu verziju, sa kiselim mlijekom, u tom slučaju salata se priprema bez ulja i sirćeta, samo sa solju i eventualno suhim zelenim začinima.
SLATKI ZALOGAJ
Na zagrijan tost hljeb namažite tanak sloj maslaca (ili kikiriki putera), stavite nekoliko kolutova banana, i par kapi meda. Uz šolju cijeđene pomorandže energija je zagarantovana za cio dan!
OVSENE PAHULJICE
Takođe neiscrpan izvor energije, a pritom ćete imati osjećaj sitosti do ručka. Možete ih jesti sa mlijekom (i dodati cimet ili med) ili sa jogurtom (u tom slučaju dodajte sitno sjeckanu zelenu jabuku, med i mrvljene orahe).
Ukoliko ste ljubitelj ovsenih pahuljica, obavezno probajte ovsenu kašu sa medom.
BRZA MIKS SALATA
Da li ste znali da odmrznut kukuruz šećerac nije potrebno kuhati? Ostavite ga preko noći u frižideru da se otopi, a potom mu dodajte tunjevinu u komadima, krupno sječene kriške paradajza i maslinovo ulje. A zarad ubrzavanja metabolizma i energije tokom cijelog dana, prije doručka popijte čašu mlake vode.
(Vijesti.ba)