TROSJED
Moderator: VIP
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
- Status: Offline
Re: 6 godina poslje kad smo izasli iz bosne kad je rat poceo
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi u 2022. vjeruju da ima neka razlika u kulturi, obrazovanju i slično oko sela i grada, odnosno da su gradska djeca naprednija od seoske. Najjače mi kad dođu ovi iz Bosanskih gradova što se zovu gradom jer imaju kružni tok i još par zgrada i 15 000 stanovnika pa nešto glume, razumio bih da dođe neko iz Tokija sa 20 miliona stanovnika.
Možda je to i vrijedilo prije par decenija ali obzirom da danas svako dijete ima pristup internetu ne pravi se razlika. Postoje naravno razlike u ponašanju i slično ali intelekt, čitanje, kultura ponašanja i slično nema veze. I kada kažem grad mislim na prave gradove a ne da mi dođe neko iz Banovića i kaže da je gradsko dijete hahahhahah (nemam ništa protiv Banovića ali eto)
Možda je to i vrijedilo prije par decenija ali obzirom da danas svako dijete ima pristup internetu ne pravi se razlika. Postoje naravno razlike u ponašanju i slično ali intelekt, čitanje, kultura ponašanja i slično nema veze. I kada kažem grad mislim na prave gradove a ne da mi dođe neko iz Banovića i kaže da je gradsko dijete hahahhahah (nemam ništa protiv Banovića ali eto)
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 244 times
- Been thanked: 156 times
Jok ba nisam ja u Indiani,
- rocko
- Inventar foruma

Ne nego napisati ja nisam sa sela ja sam iz Buca Potoka, a kao sto reko cuvale se krave i ovce u Buca Potoku prije 4-5 decenija , da se ispravim ima toga i jos 2011Bosnia_Nord wrote: 19 Jul 2022, 00:18A šta znači biti svjestan da si iz ruralnog područja?
Biti svjestan da si nepismen? Neobrazovan?
Last edited by rocko on 19 Jul 2022, 03:06, edited 1 time in total.
- rocko
- Inventar foruma

Dzecu ja biti redneck, nit rodjen ovdje niti sa robovima kupio pamuk , ja sam samo obicni Bosnjo
- rocko
- Inventar foruma

Bosnia_Nord wrote: 19 Jul 2022, 01:20 Ja ne mogu da vjerujem da ljudi u 2022. vjeruju da ima neka razlika u kulturi, obrazovanju i slično oko sela i grada, odnosno da su gradska djeca naprednija od seoske. Najjače mi kad dođu ovi iz Bosanskih gradova što se zovu gradom jer imaju kružni tok i još par zgrada i 15 000 stanovnika pa nešto glume, razumio bih da dođe neko iz Tokija sa 20 miliona stanovnika.
Ima razlike ja sam ti lola iz kasabe dje ni voza nejma , opet dalje stigo nego mnogi iz Centar Sarajeva, ovdje se radi da se covjek nasao uvrijedjenim jer ga je neko upitao jeli sa sela. pa ako mislis da si manji zato sto se nisi rodio u Sydney Australia da nebi bilo zabune sa Sydney u Ohio. Onda nije problem ukazati da Buca Potok iz kojeg rece da je do socijalisticke arihtekture je bilo selo.
- rocko
- Inventar foruma

Majo, neznam ja sta ti mislis kao ni sto ti neznas sta ja mislim, to je predpostavka .Maja wrote: 19 Jul 2022, 00:32 Rocko misli da su na selu svi glupi i da nije problem ako je seljak svjestan svoje glupoce. Problem je ako misli da je pametan a nije pametan, jer su, jelte, na selu svi glupi.
Hocemo li ga banovati.
- rocko
- Inventar foruma

A jesu to svi redneci glupi i ruzni?
Redneck ti je ko reci crncu N-wordredneck (plural rednecks). (slang, derogatory, offensive, ethnic slur) A poor, rural, usually white and male, person from the Southern United ...
Last edited by rocko on 19 Jul 2022, 03:10, edited 1 time in total.
- rocko
- Inventar foruma

Vjeruj da umijem al ne zelim jer ja ne generalizujem,
- rocko
- Inventar foruma

Da se podsjetimo ko se uvrijedio i sa omalovazavanjem izjavio da nije seljak
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2959 times
cekicem ga po palcu desne nogeMaja wrote: 19 Jul 2022, 00:32 Rocko misli da su na selu svi glupi i da nije problem ako je seljak svjestan svoje glupoce. Problem je ako misli da je pametan a nije pametan, jer su, jelte, na selu svi glupi.
Hocemo li ga banovati.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ima razlike. Drastična razlika.Bosnia_Nord wrote: 19 Jul 2022, 01:20 Ja ne mogu da vjerujem da ljudi u 2022. vjeruju da ima neka razlika u kulturi, obrazovanju i slično oko sela i grada, odnosno da su gradska djeca naprednija od seoske. Najjače mi kad dođu ovi iz Bosanskih gradova što se zovu gradom jer imaju kružni tok i još par zgrada i 15 000 stanovnika pa nešto glume, razumio bih da dođe neko iz Tokija sa 20 miliona stanovnika.
Svi mi se morete obratit
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
slazemse sa bratom rockom
u potpunosti
seljak je geografski pojam
ne karakterni
u potpunosti
seljak je geografski pojam
ne karakterni
- hopjoppe5
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 173 times
seljak je state of mind
nerazumiju moderni world, usually nisu skolovani, radi simple jobs sa malim parama , uvjek pricaju o sex i zenama i koliko se zina spavo sa
uvjek su im "teeth" missing , imaju dobar intentions al su generalno vrlo nerazumjevi ljudi , neznaju nista o svijetu osim ono sto je oko njih
nista neprate politiku ekonomiju i te teme , imaju glupe starisnke ideje, normalno znaju biti i misogynist, uvjek prave neke glupe sale o glupostima,jedine teme sto znaju nisu vrijedne nista , nemogu da svatu i nerazumiju modernmi svijet i kad im kazes nemogu to da prihvate jel su low iq i prave glupe izgovore
puno vas ovdje ste taki da nekazem ko
to je seljak i kad sam ja bio u bosni vidio sam da ima puno takvh ljudi kamoli kad izadzez iz grada, vrlo nepismeni ljudi
na engleskom se kaze "simpleton" nise losi ali vala od njiha nema nista ko da zive u 50's tu im sve stade isto ko ameriski "amish" ali barem oni znaju sta se desava oko sebe i ako nemogu da upotrebu technologiju
nerazumiju moderni world, usually nisu skolovani, radi simple jobs sa malim parama , uvjek pricaju o sex i zenama i koliko se zina spavo sa
uvjek su im "teeth" missing , imaju dobar intentions al su generalno vrlo nerazumjevi ljudi , neznaju nista o svijetu osim ono sto je oko njih
nista neprate politiku ekonomiju i te teme , imaju glupe starisnke ideje, normalno znaju biti i misogynist, uvjek prave neke glupe sale o glupostima,jedine teme sto znaju nisu vrijedne nista , nemogu da svatu i nerazumiju modernmi svijet i kad im kazes nemogu to da prihvate jel su low iq i prave glupe izgovore
puno vas ovdje ste taki da nekazem ko
to je seljak i kad sam ja bio u bosni vidio sam da ima puno takvh ljudi kamoli kad izadzez iz grada, vrlo nepismeni ljudi
na engleskom se kaze "simpleton" nise losi ali vala od njiha nema nista ko da zive u 50's tu im sve stade isto ko ameriski "amish" ali barem oni znaju sta se desava oko sebe i ako nemogu da upotrebu technologiju
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41325 times
- Been thanked: 28074 times
- Status: Online
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- hopjoppe5
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 173 times
unfortunately puno vas ovdje ste takvi
evo ovdje vas observe vec nekoliko godina sada
i vidim vrlo banalne stvari , "stuck in the mud" sto kaze connor mcgreggor
jedini interes je hrana, sex, i glupo price o glupostima sto nista ne vaze nit ne vrede
isto ko one tetke na selu sto pricaju o nekim komsijom sto je nesta uradio
ma zalosno koliko je to sve backwards i sto se kaze ne engleskom "arrested development"
nema nista od takvih ljudi izto ko zivotinje sto jedu travu, bezvezan zivot nit od njih nista da ocekujes nit oni od zivota , zamo zive da prodzu i umru
nit nikakav cilj da osvoju nit ikakav progress u humanity od njis neki contribution od njih, samo dodzu zive neki ne primjeti i brzo zaboravljeni poslje nihov zivot kad se zavrsi
i uvjek pricaju o nekoj hrani da je dobra za tebe i nemaju zube i izgledaju ko da su zombies iz grave izasli cudna stvar
i uvjek piju ko budale
jedini interes je hrana, sex, i glupo price o glupostima sto nista ne vaze nit ne vrede
ma zalosno koliko je to sve backwards i sto se kaze ne engleskom "arrested development"
nema nista od takvih ljudi izto ko zivotinje sto jedu travu, bezvezan zivot nit od njih nista da ocekujes nit oni od zivota , zamo zive da prodzu i umru
nit nikakav cilj da osvoju nit ikakav progress u humanity od njis neki contribution od njih, samo dodzu zive neki ne primjeti i brzo zaboravljeni poslje nihov zivot kad se zavrsi
i uvjek pricaju o nekoj hrani da je dobra za tebe i nemaju zube i izgledaju ko da su zombies iz grave izasli cudna stvar
i uvjek piju ko budale
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Thats pretty arrogant dont you think ? What if I told you there is people here that are rich comparing to you - and that if you lived 5 lives you would not experience what they didhopjoppe5 wrote: 19 Jul 2022, 10:44 unfortunately puno vas ovdje ste takvi
i uvjek piju ko budale
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8112 times
- Been thanked: 19120 times