Kazu li koliko placaju neiskusnog?

Moderator: Krokodil Behko
Kazu li koliko placaju neiskusnog?
6 -7 000 kuna
Idi u Aziju, poslusaj me, neces zazaliti...Naseef Mushroom wrote: 17 Jul 2022, 21:45 Mene nije otjerala ni SDA ni glad za Eurima niti da me vide na Facebooku da sam u Njemačkoj već jednostavno želja za nečim novim, ako se pruži slična prilika za Kanadu, Južnu Afriku ili Maroko razmislio bih da odem i tamo
Eto me odmah ...carobnjak N wrote: 18 Jul 2022, 14:196 -7 000 kuna
juce to gledao na hrt - plodovi zemlje
nedjeljom nekad gledam to, opusta me i zadrijemam![]()
bili u nekoj mesnici i pricali sa mladim mesarima
Pa mogo se ti nesto novo upoznati i u Bangladesu, sto bas u Njemacku?Naseef Mushroom wrote: 17 Jul 2022, 21:45MorningStar wrote: 17 Jul 2022, 21:23
Ok ali zasto zelis da ides negdje da radis kad to isto mozes da radis gdje zivis a plata ti dodje na isto kako kazes - ako sam dobro razumio otisao si da probas nesto novo tj. U avanturu da nosas kutije po njemackom skladistu ??
Mene nije otjerala ni SDA ni glad za Eurima niti da me vide na Facebooku da sam u Njemačkoj već jednostavno želja za nečim novim, ako se pruži slična prilika za Kanadu, Južnu Afriku ili Maroko razmislio bih da odem i tamo
Mada je slučajno kod ovog posla ispala satnica iz snova jer su mi priznali iskustvo 10 godina u trgovini u BiH (radim u magacinu u trgovačkom lancu) i pretežno su nočne smjene.
Pet-sest sezonskih radnika / sto znaci radit ce eto pola godine - pa sta onda.Dalje prevoz itd do tog mjesta te onda kakva je plata.Krokodil Behko wrote: 18 Jul 2022, 16:52 VITEZ: Nermin prodaje izletničko selo, kuhara i konobara ni za lijeka
U Bosni i Hercegovini je sve više izražen problem s osiguranjem radne snage, mnogi, većinom mladi, svoju sreću vide u odlasku u inozemstvo.
S takvim problemom suočio se Nermin Šipćić iz Viteza koji je odlučio prodati izletničko selo sa 20 šadrvana, planinskom kućom, bazenom, dječijim igralištem i drugim sadržajima.
Kaže, razlog je što nema ko da radi.
- Konobara i kuhara ni za lijeka. Sve je izgleda otišlo u inozemstvo - kaže Šipčić i dodaje da bi tokom sezone mogao zaposliti pet-šest radnika.
Pa da je bio Bangladeški zakon, ko zna, možda bih i otišaoFuddo wrote: 18 Jul 2022, 14:28Pa mogo se ti nesto novo upoznati i u Bangladesu, sto bas u Njemacku?Naseef Mushroom wrote: 17 Jul 2022, 21:45
Mene nije otjerala ni SDA ni glad za Eurima niti da me vide na Facebooku da sam u Njemačkoj već jednostavno želja za nečim novim, ako se pruži slična prilika za Kanadu, Južnu Afriku ili Maroko razmislio bih da odem i tamo
Mada je slučajno kod ovog posla ispala satnica iz snova jer su mi priznali iskustvo 10 godina u trgovini u BiH (radim u magacinu u trgovačkom lancu) i pretežno su nočne smjene.
Zavisi koje zemlje misliš. Saudijska Arabija, Japan, Tajland, Sjeverna Koreja, sve je to AzijaOdraz wrote: 18 Jul 2022, 14:20Idi u Aziju, poslusaj me, neces zazaliti...Naseef Mushroom wrote: 17 Jul 2022, 21:45 Mene nije otjerala ni SDA ni glad za Eurima niti da me vide na Facebooku da sam u Njemačkoj već jednostavno želja za nečim novim, ako se pruži slična prilika za Kanadu, Južnu Afriku ili Maroko razmislio bih da odem i tamo![]()
Eto zašto imamo toliko "nezaposlenih"Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je proteklog vikenda na području Hercegovačko-neretvanskog kantona otkrila 49 osoba koje su radile na crno, saopćili su iz ove institucije.
Ma nema, bas je usrecio u zivotu odgojem...Ljiljan wrote: 19 Jul 2022, 00:19 Ja licno ne znam NIKOG ko ne radi, nije u penziji ili nema neka primanja. Eto mozda pretjerujem, mozda bih se i sjetio nekoga, ali na prvu fkt ne znam.
Ova jedna poznanica koja nece da radi, babuka joj u 30 godina sve finansira, nalazio joj 5 poslova, ona ode par dana i prestane… Babo kupi auto, novi mobitel, plati more, izlete, fakultete, vozacke itd.![]()