Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by insomnia » 19 Jul 2022, 18:25

Jah
Nego medijsko silovanje u mozak se nastavlja
Do podne su Rusi armija klosara i kokosara kojima cetiri americka VBR-a pomrsise konce. Koji ne mogu zauzeti dva sela i koji su pred raspadom te Ukrajincima samo ostaje da ih naslazu pored puta da se more prolaziti.
Od podne su armada koja ce osvanuti u Portugalu ako narednih dvjesta godina svi ne budemo zivjeli ko isposnici u bajtama a sve pare poslali Ukrajini
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 263 times
Been thanked: 164 times

Post by rocko » 19 Jul 2022, 18:25

Krokodil Behko wrote: 19 Jul 2022, 08:26
rocko wrote: 19 Jul 2022, 02:56

Jok ba nema to nikakve veze sa dominiranjem, nego nemogu one price slava ukraine a vamo nek rus trosi resurse i ljudstvo u Ukraini

Pa normalno. Šta treba? Jel treba mi da idemo ratovati u Ukrajinu?
Hinjena empatja, jer desničar si, a takvi obično nemaju ni neke osnovnije emocije, a o empatiji da i ne govorimo. Što bi gospodin Radomir K. rekao "jeftini sentiment, koji je po pravilu melodramatičan, patetičan i teatralan"

da zovemo popa popom
Slažem se. Putin je klasični nacista i svi koji ga podržavaju na bilo koji način ( VAŽNO! uključujući tu i relativizatore) takođe su nacisti.

Politicar masu zasatavama i drze govore, narod strada,

A šta ti misliš, šta bi trebalo? Konkretno ako može i po stavkama, kratko i jasno.

Jel može biti jasno, napisao si hiljadu postova ovdje, ajoš nijednom nisi napisao plan, koji bi po tvom mišljenju trebalo primjeniti? To te samo svrstava tamo, a ti vrlo dobro znaš gdje i s kojim motivom pišeš

Evo, ja ti napravim šablon, a ti raspali.

1. to i to
2. to i to
3. to i to
4. to i to
5. itd

Nije ovo ako pobjedi ode Bosna nego svakim danom mic po mic uzimaju vise terirorije a ja to gledam empriski i vidim da je svakim danom blize ratu u Evropi, a Evropa sama nije ustanju ga pobijedit, to znaci eto i nas a kad mi uletimo to je opsti rat.

:haha

Vidiš, zbog toga dobiješ malo odgovora. Jer pišeš nešto u šta ti ni amebe ne bi povjerovale.
Putinova vojska, ne bi mogla doći do Evrope i da nema nikakvih neprijatelja :D.
Švedska i Finska se ne učlanjuju u NATO, zato što se plaše Rusa, nego zato što ih se više ne plaše, jer vidili su koji su kurac od vojske i znaju da im ne mogu ništa, pa su se zato i okuražili.

Udari na Rumuniju sa njihovih 65 hiljada aktivnih i 50 hiljada rezervista Europa dodje u odbranu ( Clan 5 kaze moraju pomoci , ne moraju ratovati) i dok se mi snjim po Rumunij vucemo on okrene 100 hiljada na Swedsku koja ima 23 hiljade aktivnih i 30 hiljada rezervista gdje sad priletit ( odose Pasaga i Melek pod rusku sapu) ovo je hipoteticki scenari

:lud
sto da ne 20 hiljada otislo bore se ginu , vjeruju ljudi u slava ukraine
generalizacija i pripisivanje osobina ili manjka istih je definicija fasisma i nacizma, ( to vi desnicari glupi vaki naki i dovelo Trump u Americi na vlast) kao sto ti prije rekoh zivis u drzavi u kojoj desnicari zare i pale vec tri decenije .

Ja bih volio da si ti u pravu a ja u krivu , ali akcije govore jace od rijeci, vrati turbinu kanada , otvori prolaz neometan do Kalingrada, ne prave se ustupci slabijem,
Ojacava se istocno krilo NATO sa 40 na 300 hiljada ljudi ( na zapadu vojni budzet je prvi da se smanji , pogledaj npr. pod Obama i vojni budzet)
swedo se ukopava finac vjezba i doteze opremu, njemac povecao odvajanje za vojsku , poljak vjezbaa , estonija kupuje oruzije miljardama vrijednosti . to je ko ja cu njega razbit i onda ha frajer u kafanu ovaj "razbijac" van kafane kroz sporedna vrata.

Plan ojacati NATO snage na istocnom boku
Natjerati sve da placaju u NATO i da povecaju broj spremne rezerve.
Uvezati sisteme komunikacje i poceti povecavati broj vojnika koji su sposobni da pricaju i razumiju engleski jezik
formirat mjesovite brigade da se poboljsa kordinacija i efikasnost.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14461 times
Been thanked: 24384 times
Status: Online

Post by Fuddo » 19 Jul 2022, 18:29

insomnia wrote: 19 Jul 2022, 18:25 Jah
Do podne su Rusi armija klosara i kokosara kojima cetiri americka VBR-a pomrsise konce. Koji ne mogu zauzeti dva sela i koji su pred raspadom te Ukrajincima samo ostaje da ih naslazu pored puta da se more prolaziti.
Od podne su armada koja ce osvanuti u Portugalu ako narednih dvjesta godina svi ne budemo zivjeli ko isposnici u bajtama a sve pare poslali Ukrajini
Pancir na sebe, i pravac Zaporozje, nemoj da te mediji siluju, uvjeri se iz prve ruke o stanju na terenu.
Jebote, ko da te neko tjera da pratis sta se desava tamo.
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 19 Jul 2022, 18:34

Svijet je zadovoljan dok god je rat lokalizovan u ukrajini , onaj smjenjuje jer postavljo glumce i rezisere da vode tajnu sluzbu i vojsku pa oni imaju iskustva sa ratovanjem i realnosit ko i ja sa nuklearnom fizikom .
pregovaraju da pocne odessa sa radom ono da se pocne izvozit zito a jutros kalibrima raspalil po odessi . Boji se svako pametan da ovo ne okrene na veci belaj ali sta ce uraditi , reci narodu moze ovo na zlo okrenuti, pa pola evrope bi diglo pare sa banaka ( kojih nema osim na papiru) i dovelo do kraha bankovnog i financijskog sistema, svako ko ima zanimanje bi nagulio iz evrope put USA , Canada, Australia, New Zealand , ko ti bi ostao u FR, zgrabio bi dijete i pravac Montreal ko francuska samo malo sumovitija. ( sto se kaze Quebec kanadjani su ti francuzi koji zive u sumama)
Pa sat mislis kako je stanje u USA posalje Biden 1,7 milijardi dollara zdravstvenim radnicim u ukrajini za plate a kod kuce sve bolnice imaju para u budzetu jos 6 mjeseci max. ( budzet se usvaja u periodu April-Juni u bolnicama) sve raja skace od dragosti i vice neka radi cu ja za dzaba ako je za Ukraine ( al u kurcu)

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 19 Jul 2022, 18:39

Gledaj behko finaca , to je zajebano i sprema se da mu malcice mamu

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 19 Jul 2022, 18:40

rocko wrote: 19 Jul 2022, 18:34
Svijet je zadovoljan dok god je rat lokalizovan u ukrajini , onaj smjenjuje jer postavljo glumce i rezisere da vode tajnu sluzbu i vojsku pa oni imaju iskustva sa ratovanjem i realnosit ko i ja sa nuklearnom fizikom .
pregovaraju da pocne odessa sa radom ono da se pocne izvozit zito a jutros kalibrima raspalil po odessi . Boji se svako pametan da ovo ne okrene na veci belaj ali sta ce uraditi , reci narodu moze ovo na zlo okrenuti, pa pola evrope bi diglo pare sa banaka ( kojih nema osim na papiru) i dovelo do kraha bankovnog i financijskog sistema, svako ko ima zanimanje bi nagulio iz evrope put USA , Canada, Australia, New Zealand , ko ti bi ostao u FR, zgrabio bi dijete i pravac Montreal ko francuska samo malo sumovitija. ( sto se kaze Quebec kanadjani su ti francuzi koji zive u sumama)
Pa sat mislis kako je stanje u USA posalje Biden 1,7 milijardi dollara zdravstvenim radnicim u ukrajini za plate a kod kuce sve bolnice imaju para u budzetu jos 6 mjeseci max. ( budzet se usvaja u periodu April-Juni u bolnicama) sve raja skace od dragosti i vice neka radi cu ja za dzaba ako je za Ukraine ( al u kurcu)
Ostacete bez plata po americkim bolnicama, radicete za minimalac.
Ojebote
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 19 Jul 2022, 18:49

Fuddo wrote: 19 Jul 2022, 18:40
rocko wrote: 19 Jul 2022, 18:34

Ojebote
Za pakete hrane, moj fudo za kilu brasana i po litre ulja i dvi konzerve sardina,
Vjerova ili ne budzeti su dobro stegnuti, ono PET Scan cemo za 3-4 mjeseca a vamo hocel pacijent do tad biti zivi , nema kontrasta ( dye) opsta nestasica. svaka bolnica ovisna o travelers ( od Dr., visi sestara, sestara , bolnicarki, koje kakvih tehnicara itd.) a to te kosta 3-4 puta vise nego redovno zaposleno osoblje.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 19 Jul 2022, 18:53

rocko wrote: 19 Jul 2022, 18:49
Fuddo wrote: 19 Jul 2022, 18:40

Ojebote
Za pakete hrane, moj fudo za kilu brasana i po litre ulja i dvi konzerve sardina,
Vjerova ili ne budzeti su dobro stegnuti, ono PET Scan cemo za 3-4 mjeseca a vamo hocel pacijent do tad biti zivi , nema kontrasta ( dye) opsta nestasica. svaka bolnica ovisna o travelers ( od Dr., visi sestara, sestara , bolnicarki, koje kakvih tehnicara itd.) a to te kosta 3-4 puta vise nego redovno zaposleno osoblje.
Ja ne znam za kakvu ti zdravstvenu ustanovu radis, jes ti siguran da ne gonis kakvu ambulantu u Hondurasu?
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4475 times
Been thanked: 3452 times

Post by Melek » 19 Jul 2022, 18:55

Njega putin hrani.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 19 Jul 2022, 19:01

Fuddo wrote: 19 Jul 2022, 18:53
rocko wrote: 19 Jul 2022, 18:49

Ja ne znam za kakvu ti zdravstvenu ustanovu radis, jes ti siguran da ne gonis kakvu ambulantu u Hondurasu?
Zajebaji si ali ti ozbiljno kazem , bjezi od bolnica ovih dana ko dzavo od krsta, stanje je kriticno,

Evo ti link to AHA pisma kongresu pa citaj https://www.aha.org/lettercomment/2022 ... cas-health
Dear Chairman Pallone and Ranking Member Rodgers, Chair DeGette and Ranking Member Griffith:

On behalf of our nearly 5,000 member hospitals, health systems and other health care organizations, our clinician partners — including more than 270,000 affiliated physicians, 2 million nurses and other caregivers — and the 43,000 health care leaders who belong to our professional membership groups, the American Hospital Association (AHA) writes to provide information regarding the challenges facing America’s health care workforce as the country enters the third year of the COVID-19 pandemic.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 19 Jul 2022, 19:07

rocko wrote: 19 Jul 2022, 19:01
Fuddo wrote: 19 Jul 2022, 18:53
Zajebaji si ali ti ozbiljno kazem , bjezi od bolnica ovih dana ko dzavo od krsta, stanje je kriticno,

Evo ti link to AHA pisma kongresu pa citaj https://www.aha.org/lettercomment/2022 ... cas-health
Dear Chairman Pallone and Ranking Member Rodgers, Chair DeGette and Ranking Member Griffith:

On behalf of our nearly 5,000 member hospitals, health systems and other health care organizations, our clinician partners — including more than 270,000 affiliated physicians, 2 million nurses and other caregivers — and the 43,000 health care leaders who belong to our professional membership groups, the American Hospital Association (AHA) writes to provide information regarding the challenges facing America’s health care workforce as the country enters the third year of the COVID-19 pandemic.
Our workforce challenges are a national emergency that demand immediate attention from all levels of government and workable solutions. These include recruiting, revitalizing and diversifying the health care workforce by:

Lifting the cap on Medicare-funded physician residencies;

Boosting support for nursing schools and faculty;
Providing scholarships and loan forgiveness;
Expediting visas for highly trained foreign health care workers;
Disbursing any remaining funds in the Provider Relief Fund, as well as replenishing the funds repurposed out of the program;
Investigating reports of anticompetitive behavior from travel nurse staffing agencies;
Pursuing visa relief for foreign-trained nurses; and
Supporting the health of physicians, nurses and others so they can deliver safe and high-quality care by providing additional funding and flexibility to address behavioral health needs and funding for best practices to prevent burnout.

Tuga :D.
Koja je to bagra neopjevana.
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2792 times
Been thanked: 8804 times

Post by Duminjo » 19 Jul 2022, 19:37

Laser wrote: 19 Jul 2022, 15:40
Duminjo wrote: 19 Jul 2022, 12:44
Pocinjem sumnjati u kartu
Trebao si tako od prvog dana rata. Svi imaju svoje karte, jako su različite, pa čak i one koje dolaze sa "neutralnih i nepristrasnih" strana. :D.
Ma dobro je ovo. Pratim dvije po malo.

Iznenadilo me da ukrajinci ne napadaju samo prema Hersonu nego haman pokusavaju da napreduju i prema Mariupolju. Ako se tu uspiju zavuci, onda bi mogli dejstvovati po Donjecku i plus gadjati onaj most sta spaja Krim i plus, tu bi presjekli kopnenu vezu Rusije prema Herson oblasti.

Jesu mudri jebli sebe :D.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 20 Jul 2022, 12:30

Image
Nego ‘snjaci lijepo se izvinite komsijama i u vrli novi pravoslavno muslimanski svijet
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9196 times
Been thanked: 5875 times

Post by Mister No » 20 Jul 2022, 13:12

Pa politicki savezi nisu vječni. Vremenom od prijatelja dobijas neprijatelja i obrnuto.
Iran je objektivno za BiH i Bosnjake nebitan jer je daleko te politički i ekonomski izolovan.
Ono sto je nejasno je stvarni politicki stav Turske prema BiH i Bosnjacima. Do sada se uglavnom zadrzavao na uobicajenim izjavama podrske i ponekim ekonomskim ustupcima.
Pitanje je dal bi nas prodali za saku dukata ili se ozbiljno angazovali u slucaju neke krize?
Isto vrijedi i za odnose brace Srba i Rusa.

SDA kao vodeća partija bošnjackog naroda takođe nikad nije zauzela konkretan politički stav gdje udara.
Sve deklarativno, a nekad bi piškili nekad kakili.
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10041 times
Been thanked: 11913 times

Post by Krokodil Behko » 20 Jul 2022, 13:55

Pa zar ne rekoše, kako su uništili sve HIMARS-e i sve francuske haubice?

11.05 Ukrajinsko granatiranje teško je oštetilo ključni most Antonivskij u regiji Herson u južnoj Ukrajini koja je pod kontrolom Rusije, saopćile su regionalne vlasti postavljene pod kontrolom Moskve.

Čelnik regije Kherson kojeg podržava Rusija, Volodimir Saldo, zatvorio je most za teretni promet jutros rekavši da se radi o privremenom ograničenju kako bi se omogućili popravci.

Osobni automobili i dalje su mogli koristiti most dug više od jednog kilometra, rekao je Saldo u "hitnom apelu" objavljenom na društvenim mrežama.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10041 times
Been thanked: 11913 times

Post by Krokodil Behko » 20 Jul 2022, 14:18

” Planovi su grandiozni. Već razvijamo plan za demilitarizaciju zemalja NATO-a, a prva na redu nakon zauzimanja Kijeva je Poljska” – tvrdi Kadirov.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Jul 2022, 14:37

Krokodil Behko wrote: 20 Jul 2022, 13:55 Pa zar ne rekoše, kako su uništili sve HIMARS-e i sve francuske haubice?

11.05 Ukrajinsko granatiranje teško je oštetilo ključni most Antonivskij u regiji Herson u južnoj Ukrajini koja je pod kontrolom Rusije, saopćile su regionalne vlasti postavljene pod kontrolom Moskve.

Čelnik regije Kherson kojeg podržava Rusija, Volodimir Saldo, zatvorio je most za teretni promet jutros rekavši da se radi o privremenom ograničenju kako bi se omogućili popravci.

Osobni automobili i dalje su mogli koristiti most dug više od jednog kilometra, rekao je Saldo u "hitnom apelu" objavljenom na društvenim mrežama.
Oj kakva ce ovdje biti bjezanija :D.

Image

Ruse im mostove da ne mogu nazad i da im ne mogu dostavljati nista u Grad. Grad je citav zapadno od rijeke.
Treba narednih dana pratiti hoce li Ukrajinci uzeti ovo na sjeveru zaokruzeno i hoce li nastaviti rusiti veze za Herson.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 20 Jul 2022, 14:46

Brisi ove analize - procitat ce Rusi pa se spremiti. Vidis kako si razotkrio Ukrajinske planove :ooo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Jul 2022, 14:52

MorningStar wrote: 20 Jul 2022, 14:46 Brisi ove analize - procitat ce Rusi pa se spremiti. Vidis kako si razotkrio Ukrajinske planove :ooo
Ljudi pišu javno. Rusi su toliko jaki da znaju sta im se sprema i opet ce biti bjezanija :cudi

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 20 Jul 2022, 14:54

Duminjo wrote: 20 Jul 2022, 14:52
MorningStar wrote: 20 Jul 2022, 14:46 Brisi ove analize - procitat ce Rusi pa se spremiti. Vidis kako si razotkrio Ukrajinske planove :ooo
Ljudi pišu javno. Rusi su toliko jaki da znaju sta im se sprema i opet ce biti bjezanija :cudi
Mah, nije ti cudno da se ofanzive pokrecu - i lagano ono 5 dana ranije javis ono - napascemo tu pa se vi spremite sto bolje mozete :valja ono daj ja izgubimo sto vise ljudi jer sta ce nam faktor iznenadjenja.
Ili je moguce da se malo busaju sa obje strane nebil digli moral :hm

Post Reply

Return to “Svijet”