Uvijek drugi kriv.
Neka je. Boli me.krc
Moderator: VIP
NOrmalno
Joj što čovjeku temu upropastismo ali hajde otvorila je se nova pričaUgradbeniMozak wrote: 19 Jul 2022, 13:23 Bosnia_Nord, ovo kad postaš slike "gradova" u BiH... nije puno drugačije ni u Hrvatskoj. Svako malo veće selo sebe smatra gradom.
Po mome mišljenju da bi se neko mjesto proglasilo gradom, ono mora imati koncertno-kazališnu dvoranu. Bogat kulturni život, makar on priostjedao samo iz amaterskih glumaca, pjevača svirača i likovnih umjetnika.
Barem nešto industrije i najmanje 10 000+ stanovnika.
10 000 stanovnika je za ex YU prilike. U drugim državama postavi bi druge kriterije.
Ma nije glup, samo je bezobrazan i neotesan.
Mentalitet. Govor. Uskogrudnost. Nema širokih pogleda. I još bezbroj drugih stvari za koje sad nemam vremena.
Jah i to je sve generalno odlika ruralnog stanovnistva, a u gradovima se poligoti , sirokih shvatanja , ljudino svagdje ima svakavih ljudi nemozes sve svrstai u jedan tor , to je definicija fasizma kada se jednoj grupi ljudi dodjele osobine koje su kako zajednicke.Taare wrote: 19 Jul 2022, 15:08Mentalitet. Govor. Uskogrudnost. Nema širokih pogleda. I još bezbroj drugih stvari za koje sad nemam vremena.
Mozda bi ti trebao manje da se druzis sa tom "famelijom"hopjoppe5 wrote: 19 Jul 2022, 11:11 uvjek se zalu da im zivot neide kako treba ali su reluctant to change , uvjek imaju neko u familju sto je dobro bolestan sa nekim problemama ali nece da to idu da traze spas
moras ih hraniti citav zivot radije bi umrli nego nesto nobo promjenili ili naucili
reluctant to change is the bottom line , resistant to change
uvjek trazu neku pomoc i uvjek igraju "victim card" i kako ih je zivot razocaro, i svako drugi je kriv osim oni sami sebe
drze se svoj stari glupi mentalitlet sto ih ustvari gusi ali radije bi umrli i sve izgubili nego promjenili sebe i svoju situaciju
sve nesta jadni me jadan nas zivot, a trud prema change 0, kad im kazes kao nece neznaju ,nerazumiju, nevole, previse kasno
etc etc
samo mole i trazu, nerazumiju nista kao ako pokazes pare" to je ukro siugunro ukro od nene" ko neke budal koda je jedini put u zivotu dobit pare da ukrades i to jos od svoje familje , koja pogani mentalitet
to su seljaci, i seljacki mentalitet, mogu ja dalje nabrajat ali dosta sam rekao
Druže nije to ovo 1950.-ta godina pa da na selu još nemaš struje a da gradovi imaju univerzitete, pozorišta, muzeje, kulturne centre, velike biblioteke i slično. Ja ne znam kakve si ti to ljude susretao kako iz grada tako i iz sela. Rijetko glupa generalizacija.Taare wrote: 19 Jul 2022, 15:08Mentalitet. Govor. Uskogrudnost. Nema širokih pogleda. I još bezbroj drugih stvari za koje sad nemam vremena.
Ma ja, focak..a bistrik, alifakovac, vratnik ili sedrenik odisu cistocom.. izadjes na ulicu, uvijek onaj miris svjeze pokosene zelene trave.
Klempo to je miris miljackeDuminjo wrote: 19 Jul 2022, 19:14Ma ja, focak..a bistrik, alifakovac, vratnik ili sedrenik odisu cistocom.. izadjes na ulicu, uvijek onaj miris svjeze pokosene zelene trave.Beni wrote: 19 Jul 2022, 13:54
NOrmalno![]()
Nego najjace mi kad gradjan s nebodera tam negdje s 13-og sprat hekne neko smece s prozora
Focak garant nema sta drugo bit il sandjaklija![]()
Uh Uh![]()
Buaaaa tare seljacino
Vala bas. Kad miljacka zamirise, osjeti se na Mahmutovcu
Kakvu temu
Pa sest godina necega
Users browsing this forum: No registered users and 25 guests