Premijer liga BiH 2024/25

Kutak za sportski trenutak
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9303 times
Been thanked: 10041 times
Status: Offline

Re: Premijer liga BiH 2021/22

Post by Koraci_u_noci » 07 Jul 2022, 14:02

Oni fol Moldavci nijednog Moldavca u ekipi nemaju. Zrinjski je solidno odigrao, nije bilo nekih sansi, al nisu ni ovi nista napravili.
Ova dva veceras bi trebala proci
Pobjeci sad od svega zelim

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2730 times
Been thanked: 8557 times

Post by Duminjo » 16 Jul 2022, 12:32

Pocelo je
:bali

Prvo kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama u Sarajevu i Doboj Kaknju.

Image

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine otvorena je utakmicom na Mokrom Docu, a tu su Posušje i Velež remizirali rezultatom 1:1.

Posušje - Velež 1:1

Igman - Široki Brijeg (subota, 17:00, Arena Sport, Irfan Peljto)

Željezničar - Leotar (subota, 21:00, Moja TV, Miloš Gigović)

Sloga Meridian - Borac (ponedjeljak, 21:00, Arena Sport, Frano Jelić)

Susreti Sarajevo - Tuzla City i Sloboda - Zrinjski su odgođeni

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 17 Jul 2022, 01:39

et vidi, pa neshto reci...

prva utakmica i odmah napadaju na sudije, korner zastavice.stative...bagra nekulturna

"NE SMIJEŠ NIŠTA NI REĆI"
Stručni štab Želje utrčao na teren, Mulalić ogorčen: Najgore što ovo prolazi, koja je svrha
D. P.

ko vam je krivshto ne znate,
da smo mi igrali ...bilo bi najmanje... 5 razlike , a ne da cekamo penal u zadnjoj minuti

stogodinatradicijelopovluka
KIAORA

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner

Post by Koraci_u_noci » 19 Jul 2022, 12:12

Nogometni trener iz BiH očitao lekciju Lalatoviću

sportske.ba

Trener Borca Nenad Lalatović podnio je ostavku nakon remija (2:2) njegove ekipe sa Slogom Meridian, u meču u kojem je poslije 16 minuta banjalučki premijerligaš stekao dva gola prednosti.

Prilikom obraćanja novinarima nakon utakmice, Lalatović je bukvalno zamolio upravu kluba da prihvati njegovu ostavku, navodeći kao jedan od razloga i to što, kako kaže, trpi pritiske lokalnih trenera koji rivalima odaju informacije o ekipi i vrijeđaju ga, prenosi Mondo.ba.

Ne buši mene niko, ima mnogo pritisaka od tih sa strane, neću da ih imenujem. Meni je poslata poruka, ja sam poruku pokazao. Čovjek zove, gdje se govori da će sastav dobiti poslije treninga, taj drugi čovjek koji je iz Banjaluke zove, provjerava informacije. Nije to sad toliko ni bitno, to je naravno sramota da se to dešava. Ja sam dobio tu poruku, ja sam tu poruku čitao. Sinoć sam je dobio oko 11 sati. Ja kad to sve vidim, kad vidim da postoje 3-4 trenera ovdje koji skaču na mene. Ja kad sam došao, nisam nikad nijednu ružnu riječ rekao za nekog kolegu. Očigledno im je zasmetalo kako sam primljen ovdje i onda bi voljeli da su na mom mjestu. Imaju uticaj da zovu igrače, da šalju poruke, da pitaju, da i mene malo u tim porukama vrijeđaju”, istakao je Lalatović, dodavši da su ljudi koji to rade “tu, u klubu”

“Oni ne žele samo meni loše, žele loše i klubu, i onda je jedan igrač bio toliko naivan da je slao poruke tom čovjeku. Ja sam to sve pročitao, vidio svojim očima. Očigledno nekome smeta što sam ja došao, veliki je pritisak, ja ga osjećam. Igrače hoću da rasteretim, da dođe jedan mirniji trener na moje mjesto, da proba da digne tim jer ovo su sjajni momci. Ne treba im skidati glavu sad, ne treba da imaju problem sa navijačima.”

Bilo mu je, ističe, neprijatno koliko dobar doček je imao u Banjaluci od strane navijača.

“Sramota me je bilo, vjerujte mi! Nisam očekivao da ću biti tako dočekan i sad kad se nisam odužio, ljudski je da odem. Zbog Borca i navijača nešto treba da se promijeni. Dajte da se odmah to promijeni da bi se ekipa trgla. Pitanje je da li ja sada mogu da ih trgnem. Ja ću naći novi posao za mjesec dana, idem na more da se odmorim, da budem sa troje djece. Nisam dugo bio sa njima, pa ću naći novi posao, nikakav problem nije”, istakao je Lalatović, koji je imao poruku za “trenerčiće koji mu skaču po glavi”.

“Evo radite, ja ću se skloniti, otići i pustiti vas, da ne uznemiravate i ne zovete moje igrače, da ne šaljete poruke, da ne ispitujete koji tim igra, da ne šaljete te timove klubovima protiv kojih ćemo igrati i sljedećem našem rivalu sa kojim treba da igramo… Njih sve zanima da prenose drugima i onda kad sam ja to čitao i vidio svojim očima, njihovo ophođenje prema meni i igračima, naravno da me boli i da mi je krivo”, rekao je Lalatović koji je na kraju poželio sreću svim bh. predstavnicima u daljem takmičenju u Konferencijskoj ligi.

“Želim i Zrinjskom, i Veležu, i Tuzla sitiju, oni su u tom drugom kolu u Evropi, od sveg srca i svim kolegama koji vode te timove, igračima i navijačima, da bar jedan tim uđe u grupnu fazu jer ova liga to zaslužuje, da ima predstavnika u takmičenju po grupama, da li Konferencijske lige ili Lige Evrope.”

(Mondo..ba)

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner

Post by Koraci_u_noci » 19 Jul 2022, 12:14

Druge lige bi se trebale ugledat na nasu. Prvoligasi na pocetku sezone igraju u manjim mjestima, popularizuju fudbal, gdje to jos ima

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 19 Jul 2022, 12:21

Koraci_u_noci wrote: 19 Jul 2022, 12:12 Nogometni trener iz BiH očitao lekciju Lalatoviću

sportske.ba

Trener Borca Nenad Lalatović podnio je ostavku nakon remija (2:2) njegove ekipe sa Slogom Meridian, u meču u kojem je poslije 16 minuta banjalučki premijerligaš stekao dva gola prednosti.

Prilikom obraćanja novinarima nakon utakmice, Lalatović je bukvalno zamolio upravu kluba da prihvati njegovu ostavku, navodeći kao jedan od razloga i to što, kako kaže, trpi pritiske lokalnih trenera koji rivalima odaju informacije o ekipi i vrijeđaju ga, prenosi Mondo.ba.

Ne buši mene niko, ima mnogo pritisaka od tih sa strane, neću da ih imenujem. Meni je poslata poruka, ja sam poruku pokazao. Čovjek zove, gdje se govori da će sastav dobiti poslije treninga, taj drugi čovjek koji je iz Banjaluke zove, provjerava informacije. Nije to sad toliko ni bitno, to je naravno sramota da se to dešava. Ja sam dobio tu poruku, ja sam tu poruku čitao. Sinoć sam je dobio oko 11 sati. Ja kad to sve vidim, kad vidim da postoje 3-4 trenera ovdje koji skaču na mene. Ja kad sam došao, nisam nikad nijednu ružnu riječ rekao za nekog kolegu. Očigledno im je zasmetalo kako sam primljen ovdje i onda bi voljeli da su na mom mjestu. Imaju uticaj da zovu igrače, da šalju poruke, da pitaju, da i mene malo u tim porukama vrijeđaju”, istakao je Lalatović, dodavši da su ljudi koji to rade “tu, u klubu”

“Oni ne žele samo meni loše, žele loše i klubu, i onda je jedan igrač bio toliko naivan da je slao poruke tom čovjeku. Ja sam to sve pročitao, vidio svojim očima. Očigledno nekome smeta što sam ja došao, veliki je pritisak, ja ga osjećam. Igrače hoću da rasteretim, da dođe jedan mirniji trener na moje mjesto, da proba da digne tim jer ovo su sjajni momci. Ne treba im skidati glavu sad, ne treba da imaju problem sa navijačima.”

Bilo mu je, ističe, neprijatno koliko dobar doček je imao u Banjaluci od strane navijača.

“Sramota me je bilo, vjerujte mi! Nisam očekivao da ću biti tako dočekan i sad kad se nisam odužio, ljudski je da odem. Zbog Borca i navijača nešto treba da se promijeni. Dajte da se odmah to promijeni da bi se ekipa trgla. Pitanje je da li ja sada mogu da ih trgnem. Ja ću naći novi posao za mjesec dana, idem na more da se odmorim, da budem sa troje djece. Nisam dugo bio sa njima, pa ću naći novi posao, nikakav problem nije”, istakao je Lalatović, koji je imao poruku za “trenerčiće koji mu skaču po glavi”.

“Evo radite, ja ću se skloniti, otići i pustiti vas, da ne uznemiravate i ne zovete moje igrače, da ne šaljete poruke, da ne ispitujete koji tim igra, da ne šaljete te timove klubovima protiv kojih ćemo igrati i sljedećem našem rivalu sa kojim treba da igramo… Njih sve zanima da prenose drugima i onda kad sam ja to čitao i vidio svojim očima, njihovo ophođenje prema meni i igračima, naravno da me boli i da mi je krivo”, rekao je Lalatović koji je na kraju poželio sreću svim bh. predstavnicima u daljem takmičenju u Konferencijskoj ligi.

“Želim i Zrinjskom, i Veležu, i Tuzla sitiju, oni su u tom drugom kolu u Evropi, od sveg srca i svim kolegama koji vode te timove, igračima i navijačima, da bar jedan tim uđe u grupnu fazu jer ova liga to zaslužuje, da ima predstavnika u takmičenju po grupama, da li Konferencijske lige ili Lige Evrope.”

(Mondo..ba)
Bolje da mu ne prihvate otkaz da se ima sta gledati u ligi kad nema fudbala :D.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 19 Jul 2022, 12:25

Veceras zrinjski u Tirani.. bice svega :ooo

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner

Post by Koraci_u_noci » 19 Jul 2022, 12:31

Neka ga, i ja kazem, Sloga fino prvi bod osvoji. Jedino sto su debili mijenjali domacinstvo pa igrali u Modrici. Umjesto u Bosanskom Novom

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 19 Jul 2022, 12:34

Ma budala je on. Zato kazem da hoce ostati. Da se tu bar nesto desava 😁

A sto se borca tice, nema krize dok je Vico tu. Bice evropa kako god

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner

Post by Koraci_u_noci » 19 Jul 2022, 12:38

Al shvati kako su usrali motku, na kraju i za BH fudbal, al i za sebe. Dovedes lika za trenera koji se u ligi samo malo jacoj od nase borio za opstanak, dakle bez vecih referenci od trenera koji su tu bili ili mogli biti.
I onda ispadnu od amatera sa Farskih i propuste priliku da igraju protiv jos vecih iz San Marina. Sa proslogodisnjim trenerima bi sigurno igrali trece kolo, uzeli i fine love i ko zna, mozda i otisli dalje

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 19 Jul 2022, 12:40

Normalno da su usrali od samog starta jer nisu uopste trebali biti u Evropi.

Da je bilo ko drugi bio, proso bi makar ove konobare i kolko tolko para zaradio.

Al hajd, kad ne smeta slobodni, Sarajevu i zelji, ne smeta ni meni. Nek se gonjaju vako kako se gonjaju

Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6851 times
Been thanked: 4814 times

Post by Anestzijaaa » 20 Jul 2022, 11:56

Bit ce veselo sad na Borac Sarajevo ako bude Gigovic sudio.
End after ol jo maj wondervol

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Jul 2022, 14:11

Anestzijaaa wrote: 20 Jul 2022, 11:56 Bit ce veselo sad na Borac Sarajevo ako bude Gigovic sudio.
Sta ce bit veselo?
Borac bez trenera. Deru ih konobari sa nekih otoka a Sarajevo nikad jace. (Po ko zna koji put :ooo )

Black Stallion
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 28 times
Been thanked: 111 times

Post by Black Stallion » 20 Jul 2022, 14:17

Sarajevo je svake godine nikad jače
Kontra mraku, kontra sili.

Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Anestzijaaa » 20 Jul 2022, 16:30

I zeljo uvijek u plusu😂

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner

Post by Koraci_u_noci » 20 Jul 2022, 18:24

Duminjo wrote: 19 Jul 2022, 12:21
Koraci_u_noci wrote: 19 Jul 2022, 12:12 Nogometni trener iz BiH očitao lekciju Lalatoviću

sportske.ba

(Mondo..ba)
Bolje da mu ne prihvate otkaz da se ima sta gledati u ligi kad nema fudbala :D.
Cudno, ja sam htio postavit clanak u kom se Milenko Bosnjakovic obraca javnosti u vezi stranih trenera. Sad vidim da clanak nema veze sa naslovom, bas cudno

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner

Post by Koraci_u_noci » 20 Jul 2022, 18:27

Evo ga
Nogometni trener iz BiH očitao lekciju Lalatoviću

sportske.ba

Poznati bh. trener Milenko Bošnjaković, koji je uspješno vodio Slobodu, Tuzla City, Zvijezdu, a sada radi odličan posao s Budućnosti na svom je fb profilu očitao lekciju treneru Borca Nenadu Lalatoviću.

I dok većina bh. trenera tek šapuće, gunđa u sebi, Bošnjaković je jasno i glasno rekao šta misli i gdje je akutni problem bh. nogometa i struke.

Svojim istupom Bošnjaković brani esnaf, ali i nogomet u cjelini.

“Tako je Lalatoviću, pojma mi nemamo. Prošlu sezonu smo počeli s pet trenera van BiH na klupama premijerligaša. Pet bosanskohercegovačkih trenera bez posla. Hajd dobro, otvoreno je tržište.

Ali nije ni to sve. Njih petorica doveli po najmanje dva pomoćnika van BiH, to je još desetorica trenera Bosanaca i Hercegovaca bez posla. Hajd dobro.

ALI NAJMANJA ŠTETA U TOME, njih petnaestorica doveli po najmanje 2,3 igrača van BiH sa sobom koji po pravilu vrlo brzo napuštaju naše klubove kada ti treneri dobiju otkaz. Saberite koliko je to naših mladih igrača moralo da se spusti u niže rangove, koliko je to ugašenih snova, koliko je to novih radnika po bauštelima i uporedo igranja po njemačkim četvrtim-petim ligama.

Koji su trag ostavili ti stručnjaci i igrači u Premijer ligi Bosne i Hercegovine? Koja je dobit za bosanskohercegovački fudbal? U pravu je čovjek, pojma mi nemamo, ostali znaju. Koliko naših trenera ima u ligama u okruženju? Znate zašto ih nema? Zato što su pametni. Razvijaju svoju djecu i svoj stručni kadar, razvijaju svoje buduće reprezentativne trenere i igrače.

Šute svi. I treneri koji po ćoškovima kukaju kako nemaju posla. I igrači koji se odriču fudbala u kojem su od šeste godine. Šute i oni koji se nešto pitaju u fudbalu u BiH.

Da se Velež vodio tom logikom, nikad moj Feđa Dudić ne bi pokazao šta zna niti bi Velež imao ove uspjehe koje ima, vjerovali u svoje.

Ja idiot ponovo ne mogu, mada me ova priča najmanje dotiče.

Toliko.”, poručio je Bošnjaković.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Jul 2022, 22:25

A vidio sam ti ovaj naslov i tekst citam, nista mi ne bi jasno.
Hajd reko, mozda samo naslov pogresan.
Ne znam kako si ovo uspio 😂

Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Anestzijaaa » 20 Jul 2022, 23:45

Lalatova predstava ,ostaje trener on.