E pa ja ne znam stvarno nikog da onako napravi zaplet i da te od raspleta glava zaboli
Hari Hule (Harry Hole) is my man
Jo Nesbo, hvala sto postojis
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Šta je tema tih obimnih knjiga?Koraci_u_noci wrote: 20 Jul 2022, 09:34 Uzeo dva bas obimna djela od dva vrhunska prpovjedaca
Stubovi zemlje od Folleta i Obicne stvari od Kinga, zajedno imaju 1500 stranica, pa cu ih polako, zajedno sa ostalim koje paralelno citam.
Inace sam prije toga procitao interesantnu knjigu od Normana Behra, on je pisac, ali i veliki obozavatelj i poznavatelj djela S. Kinga, i analizirao je, ukratko opisao i rangirao sve sto je King napisao, pocev od kratkih prica, novela, zbirki, publicistike i romana pa do ekranizacije istih (nevjerovatno po koliko njegovih djela su snimljeni filmovi, serije i serijali) i na toj njegovoj listi Obicne stvari su broj 1 medju romanima, tako da mi je to bio dovoljan razlog da je uzmem.
Od Folleta sam procitao desetak knjiga, ali sam dosad izbjegavao uzeti ovu. I onda sam slucajno, kad sam se spremao da pocnem s njegovom najnovijom, Never, naletio na clanak o Stubovima zemlje i shvatio da se radi o knjizi koju treba i vrijedi procitati, posebno ako si ljubitelj Folleta, tako da cu prvo nju, pa onda nekad Never. Ako prije ne procitam i ostale iz ove Kingsbridge serije

Pdf, s tim da citam na njemackom. Posaljem ti link ako zelis i ako je nadjem na nasem, ovaj link sto imam vise ne radi