Šta trenutno čitate?
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9491 times
- Been thanked: 10306 times
- Status: Online
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25218 times
- Been thanked: 27977 times
- Status: Offline
Re: Šta trenutno čitate?
bagra wrote: 20 Jul 2022, 12:43 nes valjda citat "500 i nesto"
pa to ni dado jovic ne bi
treba ti dic spomenik
gor na Špicastoj![]()
![]()
![]()
Kad sam mogla Pomrčina oko 800 ili 900, mogu sve.
Acta non Verba
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
a vam kacas fotke planina
i konja raspustenih
pih
pa nemos bit oboje
make up your mind
cekaj...
citas u prirodi !??
Pomrčina
it's a sign @@
- Koraci_u_noci
- Penzioner

Vidi i na ovom drugom linku, tu je izgleda cijela, samo ne znam u kom formatuShadow wrote: 20 Jul 2022, 12:41 E hvala ti. Obicno scribd ponudi samo dio ovako..ali ovdje se moze procitati i ovako ovih 500 i nesto stranica.
Pobjeci sad od svega zelim
- Koraci_u_noci
- Penzioner

Neke njegove imaju i preko 1000 strana, od ovih sto sam citao, to je Pod kupolom. Ono je iz dva dijela i jos neke, uglavnom kod njega skoro da nema romana da je kratak, ako je neka novela, onda je objavi u zbirci od 4 novele i tu opet bude oko 400 500 strana
- Shadow
- Svemirka

Sad svakako manje nego prije. Prije sam nosala sa sobom i na svakom cosku i u svakoj prilici, otvori, procitaj par stranica. Online pocnem par, i ne znam ni dokle sam ni sta sam.
Nista bez knjige u rukama. Eto Dorijana jesam prije neki dan.
Sad
Acta non Verba
- Shadow
- Svemirka

Koraci_u_noci wrote: 20 Jul 2022, 12:57Neke njegove imaju i preko 1000 strana, od ovih sto sam citao, to je Pod kupolom. Ono je iz dva dijela i jos neke, uglavnom kod njega skoro da nema romana da je kratak, ako je neka novela, onda je objavi u zbirci od 4 novele i tu opet bude oko 400 500 strana
Znam, citala sam nesto podavno. I vidim bas svaku na polici, kad uzmes imas sta i uzet.
Acta non Verba
- Shadow
- Svemirka

Potrebne stvari sam pocela sinoc. I dosla do nekih 50 stranica, moradoh prekinut..oci i glava...to je moj problem sa online citanjem. Probacu pomalo paaa kad procitam, ako ne, potrazicu u biblioteci.
Acta non Verba
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41486 times
- Been thanked: 28279 times
KAKVI online unisti oci skrozShadow wrote: 21 Jul 2022, 08:59 Potrebne stvari sam pocela sinoc. I dosla do nekih 50 stranica, moradoh prekinut..oci i glava...to je moj problem sa online citanjem. Probacu pomalo paaa kad procitam, ako ne, potrazicu u biblioteci.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- Koraci_u_noci
- Penzioner

Brza si, svaka cast. Ja procitam nekih 20-ak dnevno, al nije ni cudo kad uporedo citam i jos pet drugih. Uglavnom, polako se zakuhava, tu sam oko stoteShadow wrote: 21 Jul 2022, 08:59 Potrebne stvari sam pocela sinoc. I dosla do nekih 50 stranica, moradoh prekinut..oci i glava...to je moj problem sa online citanjem. Probacu pomalo paaa kad procitam, ako ne, potrazicu u biblioteci.
- Shadow
- Svemirka

A citas i ti. Hehe, super.Koraci_u_noci wrote: 21 Jul 2022, 13:40Brza si, svaka cast. Ja procitam nekih 20-ak dnevno, al nije ni cudo kad uporedo citam i jos pet drugih. Uglavnom, polako se zakuhava, tu sam oko stoteShadow wrote: 21 Jul 2022, 08:59 Potrebne stvari sam pocela sinoc. I dosla do nekih 50 stranica, moradoh prekinut..oci i glava...to je moj problem sa online citanjem. Probacu pomalo paaa kad procitam, ako ne, potrazicu u biblioteci.
Acta non Verba
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Kako citas paralelno vise knjiga, i pobogu, zasto?Koraci_u_noci wrote: 20 Jul 2022, 09:34 Uzeo dva bas obimna djela od dva vrhunska prpovjedaca
Stubovi zemlje od Folleta i Potrebne stvari od Kinga, zajedno imaju 1500 stranica, pa cu ih polako, zajedno sa ostalim koje paralelno citam.
Inace sam prije toga procitao interesantnu knjigu od Normana Behra, on je pisac, ali i veliki obozavatelj i poznavatelj djela S. Kinga, i analizirao je, ukratko opisao i rangirao sve sto je King napisao, pocev od kratkih prica, novela, zbirki, publicistike i romana pa do ekranizacije istih (nevjerovatno po koliko njegovih djela su snimljeni filmovi, serije i serijali) i na toj njegovoj listi Obicne stvari su broj 1 medju romanima, tako da mi je to bio dovoljan razlog da je uzmem.
Od Folleta sam procitao desetak knjiga, ali sam dosad izbjegavao uzeti ovu. I onda sam slucajno, kad sam se spremao da pocnem s njegovom najnovijom, Never, naletio na clanak o Stubovima zemlje i shvatio da se radi o knjizi koju treba i vrijedi procitati, posebno ako si ljubitelj Folleta, tako da cu prvo nju, pa onda nekad Never. Ako prije ne procitam i ostale iz ove Kingsbridge serije
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Sta su mi puta ovako nasmigali knjigu ,kupim.legnem i na 20 stranici se slomim.i odustanem 
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Bizi goni cekam da.snime film pa pogledam 
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- spacebound
- Urednik foruma

Iz Sumrak sage?
Moram se pohvalit da je to jedino stivo koje sam citala od - do na engleskom jeziku.
Prijateljica, profesorica engleskog, mi posudila. Njoj momak poklonio
- spacebound
- Urednik foruma

Ja danas digla u biblioteci

- Koraci_u_noci
- Penzioner

Lijepo, kad se umorim od jedne, uzmem drugu i tako ukrug. Neke knjige nisu napisane tako da mozes puno stranica na komadu, za neke nisi u datum trenutku raspolozen za citanje, neke citas na kompu, neke u papirantom obliku, neke na mob kad si vani, cekas u redu i slicno.spacebound wrote: 26 Jul 2022, 12:31Kako citas paralelno vise knjiga, i pobogu, zasto?Koraci_u_noci wrote: 20 Jul 2022, 09:34 Uzeo dva bas obimna djela od dva vrhunska prpovjedaca
Stubovi zemlje od Folleta i Potrebne stvari od Kinga, zajedno imaju 1500 stranica, pa cu ih polako, zajedno sa ostalim koje paralelno citam.
Inace sam prije toga procitao interesantnu knjigu od Normana Behra, on je pisac, ali i veliki obozavatelj i poznavatelj djela S. Kinga, i analizirao je, ukratko opisao i rangirao sve sto je King napisao, pocev od kratkih prica, novela, zbirki, publicistike i romana pa do ekranizacije istih (nevjerovatno po koliko njegovih djela su snimljeni filmovi, serije i serijali) i na toj njegovoj listi Obicne stvari su broj 1 medju romanima, tako da mi je to bio dovoljan razlog da je uzmem.
Od Folleta sam procitao desetak knjiga, ali sam dosad izbjegavao uzeti ovu. I onda sam slucajno, kad sam se spremao da pocnem s njegovom najnovijom, Never, naletio na clanak o Stubovima zemlje i shvatio da se radi o knjizi koju treba i vrijedi procitati, posebno ako si ljubitelj Folleta, tako da cu prvo nju, pa onda nekad Never. Ako prije ne procitam i ostale iz ove Kingsbridge serije
Mene interesuje razlicita tematika i razliciti zanrovi, a imam puno knjiga koje zelim procitati i nekad mi tesko docekati da zavrsim jednu pa da pocnem drugu i onda ih krenem citat paralelno
- spacebound
- Urednik foruma

Meni bi se sve pomijesale i dobila bih jedan veliki knjizevni sataras 

- Koraci_u_noci
- Penzioner

Ma ne bi, sve je stvar navike, posebno ako citas redovno. Mozda bi ti bilo i interesantno skakat izmedju svih tih svjetova, stilova, desavanja, likova i sl