Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Ukrajina
Nacionalisti Putin i Zeleny su izazvali rat da skrenu temu sa korupcije i cijena ulja i putra
Skreću temu sa bitnih životnih pitanjaMundzira wrote: 24 Jul 2022, 02:28 Na prvu, navijam za Ukrajince. Jbg, gamad ih napala u rodjenoj zemlji. Zna se ko je tu kriv. Rusi.
Na drugu, zaboli me i za Ukrajincima i za Rusima.
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 143 times
- Status: Offline
Pa ti nemozes jer bolja ti brada nego u Kadirova , bio bi ljubomoran na tebe.Fuddo wrote: 24 Jul 2022, 01:52Pa sta predlazes, da salju dobrovoljce iz Bosne u cecence, kod onog kadirova?rocko wrote: 24 Jul 2022, 01:26
zAto moras znati neprijatelja i kakve su mu mogucnosti , samozavarvanje vodi u propast, problem je sto mnogi su uljukani propagandom a kad zakucaju na vrata dodju na toprak kasno je , nego realnost da se bude spremno pa ako je lazna uzbuna nikom nista. Jer ovakvi ratovi a posebno kad oni husakju srbe na Bosnu i Crnu Goru puknu po nasim ledjima. lako ce Francuzi i italijani nego gledati svoj intres i realno situaciju koliko je opasna za nas.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4175 times
- Been thanked: 3087 times
Jesi bolestan? Pa samo nesposobni su i služili u toj nadriarmiji. Kako se ono u vas tamo veli, “mentally challenged”

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- rocko
- Inventar foruma
de pocni citat sa razumjevanjem .Fuddo wrote: 24 Jul 2022, 02:05 Pa naravno da neces, kao sto nece niko ko bar ima malo zdrave pameti.
Satra se da nas ubijedi kako ce nas rusi sve pobit ako im ne pustimo da pokolju ukrajince, i da treba gledat svoja posla.
Kad dodju po njega on ce im reci, ja sam navijo za vas, Allaha mi, i oni ce rec dobro, ti sad mores imat Bosnu, posto si dobar neki strateg.
po propagandi propast u rusiji , kataklizma ali to je propaganda da se narod u evropi drzi mirnim.
realnost je da putim radi sta hoce , kako hoce, da jebe ukrajince kako mu se cefne. Niko osim djelimicno Bidena nije zovno ga na blefove, bleafa nekad ali ne uvijek, kad podje vozat nuklearke Biden rece ma nece on to bacit, a ako baci zavis gdje i koliko megatona pa cemo mi odlucit sta dalje.
ostali tapsu ukrajince ali ne izlazze putinu na crtu, sto niko nije reako 96 sati imas da se izgubis iz ukrajine ili te nema, ukrajincima se stalno ponavlja intervencije nece biti bez obzira kolko vi pricali o ratnim zlocinima , mrtvoj djeci, starcima, zenam nije Sadam nije Kuvajt necemo se spremit u Pustinjsku Oluju, ako pobjedite dobro je ako ne pobjedite do kraja zime ce se sleci ideja da date trecinu zemlje pa dok se ono oporavi od ove avanture evropa ce da se naoruza i poveca vojne snage ( ovo ti nije moja prica nego sta se prica u kuloarima gdje se donose odluke) vec pomalo izlecu sa Putinvoa tkz. specijalna operacija, danas mrtav hladan novinar BBC u Kievu izjavi neznamo ko je raketirao silose sa zitom u Odessi, valjda ukrajinci sami sebe raketirali ili mozda brku mrzi da preradjuje ukrajinsko zito pa da razvali dogovor.
Za nas ima podsvjesni momenat ono uzelo sto godina da se otkrije odakle dodjose slaveni u evropu i na balkan ispade iz Pirpijata ono poznatije regije po nuklearki Chernobil. Pa mi vidimo sebe i ljude koje poznajemo u njima, onaj Lukasenko isti moj razrednik ko jednojacani bliznaci, neka zena u mahrami u Lisijanskom prica novinarima nece ona da ide nigdje ceka oslobodioce a ona ista moja rahmetli tetka Vahdeta, ono gledas mrtvu zenu na tv.
Sto se tice Bosne nece on nama reci evo vam nego ce da nahuska komsije da misle da ih stiti pa da opet krenu .
E to je problem sto mi za 27 godina poslije rata nismo iznikli jednog politicara da kaze jel Bugari u statusu kandidata 20 minuta od centra sofije cekas samo da ugledas Combeta iz Trst via Skopje a sat voznje i magarac vuce dvokolicu ono kad te moja cakije ubode iz 68 Amerika za njih al oni u status a Bosna nije , vazda neki novi zakon trebamo usvojiti pa ce status, e mi cemo da promjenimo neke zakone dok ne postanemo kandidati ili clan EU ko npr o posjeddovanju i drzanju oruzija svako ko nije osudjivan, cuje vidi pa makar sa pomagalima, moze da kupi automatsku pusku, puskomitraljez ko u Sloveniji na dozvolu a vec pravimo protuoklop , AC Unity pravi izvozi u USA okvirove od glock do HK, AK, AR i to pravo kvalitetno, Igman izvozi municiju , ako nemozemo tenkove i haubice da pravimo , mozemo AR i AK pa neka su poluatomatski ali ima da budemo naoruzani i to po sistemo hocu da imam za zastitu i streljastvo ,bez da moras se uclanit u sreljacki klub, ali moras opali par vikenda da malo ucis kako se puca iz lezeceg, stojeceg, klececeg stava, iz zaklona kako se krece sa oruzijem onako malcice da se oni koji su sluzili podsjete a oni koje je zaobisla vojska da nesto nauce, Pa kad smo u EU i NATO mi cemo to da promjenimo ( eno crnogorska tara dosla na trziste mozes ih naci za 300 dollara) Pa neka komsije se opet uzjebu i natrpaju u Lazare da vidimo hocel i dokle ce dogurat.
- rocko
- Inventar foruma
Uredu je ba nisii jedini kojeg su odbili od sluzenja , mada u mom selu koga je odbilo da sluzi imao problem se ozenit, kaje vidis da je felerican.
- Melek
- Deer Hunter
Kakve je sve debile čovjek prinudjen tolerisati zarad malo forumanja 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- rocko
- Inventar foruma
Melek wrote: 24 Jul 2022, 07:42 Kakve je sve debile čovjek prinudjen tolerisati zarad malo forumanja![]()
Znam nije mi lako al sta ces sloboda govora itd, evropske i zapadne tekovine pa vjerujem da i ti imas pravo da izneses svoje misljenje .
Uredu je samo ti , nije da bas imas puno da kazes ali eto svako je u mojim ocima jednak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9148 times
- Been thanked: 10859 times
Fuddo wrote: 24 Jul 2022, 02:05 Pa naravno da neces, kao sto nece niko ko bar ima malo zdrave pameti.
Satra se da nas ubijedi kako ce nas rusi sve pobit ako im ne pustimo da pokolju ukrajince, i da treba gledat svoja posla.
Kad dodju po njega on ce im reci, ja sam navijo za vas, Allaha mi, i oni ce rec dobro, ti sad mores imat Bosnu, posto si dobar neki strateg.
Već viđeno u ww2. Dio britanskih političara, uključujući tu i ministra vanjskih poslova, predlagao mirovne pregovore i Musolinija kao meidjatora, uz komentare tipa "pobiće Nijemci sve"
Isto je to po americi tvrdio i abdicirani kralj i Hitlerov prijatelj Džordž VII. "Ne može se tu ništa učiniti, GB će pasti i to je to"
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2548 times
- Been thanked: 7858 times
Krenem sinoc bilo sta da ti odgovorim i kako si me zadevero snagom druge svjetske sile (neki bi rekli i prve), zaspah sa mislima kako ce ujutro na radiu umjesto "guten Morgen" svirati ruska himna.rocko wrote: 24 Jul 2022, 00:58sta su uradili pogodili most , i nista voze se preko mosta socijalsticka je to gradnja napravljeno da traje sto godina, rusi u odessi gadzali most tockama i eno ga stoji. Kazu uk4qjinci neadi HIMARS mora ce ga tockat.Duminjo wrote: 23 Jul 2022, 21:40 Te tviterase nista ne pratim.
Gledam vijesti. Vidim ako za neku vijest Imam makar dva izvora, onda je uzmem za ozbiljno.
Onda pogledam kartu i vidim otprilike poklapa li se sve to kretanje na karti sa pisanjima u medijima i tek onda donesem neki svoj zakljucak.
Ovo sto ukrajinci rade u Hersonu, za sada stvarno izgleda dobro. I kad krenu u ofanzivu na sam Herson, bice to uz minimalne gubitke. A mislim da ime nije ni u interesu rušiti vlastiti grad.
Opkoljuju i stezu citavo siro podrucje oko grada a Rusima unistavaju veze i mostove. To ce biti i gladno i zedno i iznemoglo i bez municije.. bice masovna predaja ako ne pobjegnu.
Samo ono ovako iz daljine i udobne fotelje to sve izgleda kao sporo. Navijaci bi da sve ide preko noci..
Al ide ovo taman svojim tempom.
Donbas je vec kritican. Tamo ako se uspiju odbraniti, odlicno![]()
Most unistavas kad krenes u ofanzivu , oni obje obale drze popravve most ili mogu bacit pontonske , pontonske je jebeno bacit kad je neprijatelj na drugoj obali kad ti imas kontrolu obje obale nikakav posao , i da krenu valja preci preko 30km dubine a to je sve u dometu gradova ( a oni imaju 100hiljada gradova i raketa milione )
sve ti je to PR komedijasa,
gledam ukrajinsku tv ono na vjestima ko kod nas sport vardar protiv radnickog , kaje unistili 100 hiljada vojnika, 3000 tenkova, 2000 artiljeriskih orudza , 15 brodova , 7 podmornica ja upo od sege.
poslije druzina ( hudovica) od poginulog borca ono reportaza, on bio 95 godiste godinu starij od mog najstarijeg pogino on , brat mu, njen brat pa sve to sto je mlado izginulo .
Znamo mi svi da ima propagande i sa ukrajinske strane. A isto tako znamo i vlastitim ocima makar nesto pogledati. Plus, znamo ili osjetili smo vecina rusku ljubav i rusko poštenje. Tako da realno gledamo, znamo nase ciljeve i znamo za sta navijamo.
I nije bilo ruske himne, pjevalo nesto na radiu.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kazu jucer Rusi nismo to bilo mi. Nemamo pojma ni sa kakvim raketiranjem Odese. Turski ministar VP kaze provjerili smo mi sa Rusima i uvjeravaju nas da nisu u pitanju oni
Zaharova danas napise na telegramu da su velikom preciznoscu unistilo vojni infastrukturu u luci
Zaharova danas napise na telegramu da su velikom preciznoscu unistilo vojni infastrukturu u luci
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Melek
- Deer Hunter
- insomnia
- Rđav kurac
Ja ba
- Melek
- Deer Hunter
Šta bi sa onih cca 1000 opkoljenih mongoloida kod Hersona, zna li se?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Duminjo
- Urednik foruma
Opkoljeni su i dalje sa tri strane. Imaju prostora da se povuku prema jugu. Ako smijuMelek wrote: 24 Jul 2022, 12:04 Šta bi sa onih cca 1000 opkoljenih mongoloida kod Hersona, zna li se?

- insomnia
- Rđav kurac
Dobro si. Ako smiju. Rusi ‘oce i streljati. Nema tu ovih LGBT preseravanja 
- Duminjo
- Urednik foruma
Ukrajina: Nastavljamo s pripremama za ponovno pokretanje izvoza žita
Ukrajinska televizija Suspline citirala je ukrajinsku vojsku koja kaže da projektili koji su pogodili Odesu nisu značajno oštetili luku.
Državna hitna služba Ukrajine objavila je nekoliko slika za koje je navela da prikazuju hitne službe kako gase požar koji je uslijedio nakon raketnog napada.
Rusi: Pogodili smo vojni brod i Harpoon rakete koje je poslao SAD
"Usidreni ukrajinski ratni brod i skladište s američkim protubrodskim projektilima Harpoon uništeni su dalekometnim precizno navođenim mornaričkim projektilima u morskoj luci Odesa na području tvornice za popravak brodova", stoji u priopćenju ruskog ministarstva.
Zaharova: U Odesi smo pogodili ukrajinski vojni brod, poslali smo ga na omiljenu adresu kijevskog režima
"Kalibr rakete su uništile vojnu infrastrukturu u luci Odesa, poslavši ukrajinski vojni brod visokopreciznim udarom na omiljenu adresu kijevskog režima", objavila je Zaharova na aplikaciji Telegram.
Ukrajinska televizija Suspline citirala je ukrajinsku vojsku koja kaže da projektili koji su pogodili Odesu nisu značajno oštetili luku.
Državna hitna služba Ukrajine objavila je nekoliko slika za koje je navela da prikazuju hitne službe kako gase požar koji je uslijedio nakon raketnog napada.
Rusi: Pogodili smo vojni brod i Harpoon rakete koje je poslao SAD
"Usidreni ukrajinski ratni brod i skladište s američkim protubrodskim projektilima Harpoon uništeni su dalekometnim precizno navođenim mornaričkim projektilima u morskoj luci Odesa na području tvornice za popravak brodova", stoji u priopćenju ruskog ministarstva.
Zaharova: U Odesi smo pogodili ukrajinski vojni brod, poslali smo ga na omiljenu adresu kijevskog režima
"Kalibr rakete su uništile vojnu infrastrukturu u luci Odesa, poslavši ukrajinski vojni brod visokopreciznim udarom na omiljenu adresu kijevskog režima", objavila je Zaharova na aplikaciji Telegram.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Duminjo
- Urednik foruma