OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 08:25

jutro,momcovi
sabah....

ooooo,jbt,al se ovde rokalo,i haubice su radile,vidim
sve do sabaha,momacki nema sta
Aferm
Ja spavo,200/h

:D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3763 times
Been thanked: 3488 times

Post by Naseef Mushroom » 24 Jul 2022, 08:30

Dobar komentar sa Klix portala
Kada smo satjerali Hrvate u ćošak dobismo od Zapada Wahingtonski sporazum
Kada smo bili pred Banja Lukim dobismo od Zapada Dayton
Kada je se regostrovao veliki broj dijaspore da glasa dobijamo novi izborni zakon.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 08:33

to i najveca budala vidi,ako ista prati
ae,yebiga,nemamo mi prijatelja u svjetu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 08:34

Rekoh za turke
Isto vazi i za velike prijatelje nam Amere,jenkije uopste

:stop
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 24 Jul 2022, 08:36

Niko nama nije kriv. Krivi smo mi. Da nije bilo alje, tog "političkog virtuoza" i njegove klike, ne bi bilo mnogih pokolja. Recimo onaj u višegradu. Ko ne zna, neka upita murata. To je na početku.
da ne bi alje, nikad se manji entitet ne bi zvao rs niti bi bilo dejtona. Čak se i holbruk čudio s kojom je lakoćom "politički mag" pristao na taj naziv. To je na kraju rata.
između toga bezbroj grešaka.

Što se tiče pomoći, evropa je bila kilava. Evo u ukrajini vidimo tu eu. Da amer nije povukao neke poteze, eu bi ostala najbolji putinov platiša.
nametnut nam je embargo. Svima nama, ali su znali da su srbi naoružani do zuba.
i za to smo krivi mi, tačnije naša politika.
imali smo bezbroj načina da se naoružamo. Nismo ih iskoristili. Hvala ti alija.

Što se tiče amera, nisu mogli ništa zbog bušove administracije. Oni na terenu su radili čuda kako bi od kongresa sakrili iranske pošiljke oružja.

Turska je bila i ostala karina. Što reče sefer citirajući turske generale "mi bismo pomogli, ali moramo gledati šta kaže amer"

Arap je davao pare.

Najveća, najkonkretnija pomoć došla je od irana. Pomoć koja nije uslovljena. Velika pomoć.
ustati pa spomenuti iran. To će negirati samo islamofobi i(li) neznalice.

Image

Čak su nudili i ovo

Image

"zahvalili smo se" u un-u glasajući protiv irana.

I za današnju situaciju krivi smo mi.
"samo nek' ne puca" i "ko želi rat u kući mu bio" mentalitet.
Svi mi se morete obratit

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 08:41

nemoj.jbt ...
nedavno su nam donirali 150 detektora za metal
mos mislit

:place :place
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 24 Jul 2022, 09:01

rat
pakt

sta je sljedeca rima?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9210 times
Been thanked: 10939 times

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 09:22

Nehora wrote: 24 Jul 2022, 02:27 Ja znam da su nam Pakistanci poslali u ratu neke zajebancije koje rokaju tenkove.
Šta su europljani poslali?

Njemačke uniforme, njemački poljski telefoni, njemački kalaši, mađarski kalaši, rumunski kalaši, razne mine, bombe i grnaate iz istočne Evrope. itd. I to je bio za pare, kao i ono iz Pakistana. Samo je Iran poslao besplatno

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 09:22

Nehora wrote: 24 Jul 2022, 01:33 Zbog yugobalija treba i Turskoj nešto reći

I palestincima obavezno Imaju moćne rakete i mogu dobaciti do Beograda.

Nehora wrote: 24 Jul 2022, 01:49 Iran i Pakistan su slali oružje jedini 90 -ih
Al' ovi drugi koji su nas kusurali su naši prijatelji uuuuaaa
Ali, čak i to je bilo na kredit. Haris kaže
Tražio sam od premijera Pakistana da nam daju nešto oružja u toku rata i dali su. To je bio kredit od 20 miliona koji su oni kasnije otpisali. Tu su bile i crvene strijele.
Nehora wrote: 24 Jul 2022, 02:11
Niko nije umro od gladi od 92-95.
Sve je bilo zasijano:)

Drkaš zecu nogu, zar ne?
Koji moj posijano, ravnice nigdje nismo držali. Nemamo dovoljno pšenice ni danas.
Ne prosipaj se.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 09:26

Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 08:30 Dobar komentar sa Klix portala
Kada je se regostrovao veliki broj dijaspore da glasa dobijamo novi izborni zakon.

Nemereš ti pojmiti visoke politike. Ne znam što se uopšte petljaš, po ovakvim temama.

Čak i da su istinite glasine, oko izbornog zakona, nije to zbog Čovića ni zbog nas, nego zbog rata u Ukrajini, oko kojeg Hrvatska hini predano savezništvo i potporu Ukrajini. Sad samo naplaćuju to.

Ti nastavi s podrškom Rusima i kmekom oko skupog gasa.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 09:30

Taare wrote: 24 Jul 2022, 08:36 Niko nama nije kriv. Krivi smo mi. Da nije bilo alje, tog "političkog virtuoza" i njegove klike, ne bi bilo mnogih pokolja. Recimo onaj u višegradu. Ko ne zna, neka upita murata. To je na početku.
da ne bi alje, nikad se manji entitet ne bi zvao rs niti bi bilo dejtona. Čak se i holbruk čudio s kojom je lakoćom "politički mag" pristao na taj naziv. To je na kraju rata.
između toga bezbroj grešaka.

I jebo nam nanu naninu, svima redom i zauvijek.
Uništitelj BiH, uništitelj ARBiH, uništitelj ideala, snova, miliona sudbina i svega što zamisliš.
Retardirani debil s briljantnom idejom u sred rata - islamizacija ARBiH.
Učinio je to, da bi je oslabio. početkom jeseni 93. bio spreman potpisati fildžan državicu i borci širom Armije se usprotivili. Uplašio se za svoje dupe, pa je otpočeo s diferencijacijom u ARBiH i na kraju smo dobili džamijsku vojsku, s nesposobnim komandama

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 24 Jul 2022, 10:04

ne bi mi nikad mogli dobiti taj rat, sami i bez Hrvata, a kamoli
protiv obje vojske.
Hrvati nisu htjeli da se bore za Bih u kojoj bi bili manjina, a sa konfederacijom sa Hr to bi bilo riješeno.
Treba biti objektivan i shvatiti da je Alijina islamizacija Armije, stvorila tu tenziju između nas i Hrvata.
100% bi dobili i rat izašli na Drinu da smo se držali američkih instrukcija s početka rata. Oluja je pripremana već 92godine ali jbg treba vremena za oformiti ozbiljnu vojsku, komandu, oružje itd..
Islamizacija Armije i rat sa Hvo je bio užasna greška i prekretnica cije loše rezultate i danas plaćamo.
Danas smo mogli vec biti u Eu u nato, i bili bi sila br 1 u ex yu, sa tom konfederacijom.

ali realno, jaz je sad već predubok, rat, Ahmići ( ne treba zaboraviti zločine nad Hrvatima, doduse manje ali jednake po okrutnosti i mržnji) logori i sva ta zla krv
ne znam da li je uopste moguće doći do nekog konsenzusa.

ovo sto Komsić vazi o krscanskoj Eu protiv muslimama, je brutalni populizam i manipulacija pred iduce izbore.
Tu tezu o Evropi protiv bos.muslimana prodaju samo neuke hodze, neukim dzematlijama, a čak i instituciju IZ od koje zive je osnovao Beč.
Orban i Milanovic nisu Evropa, pa s njima tamo nece niko da se sastane.

Ukoliko mi Bošnjaci hoćemo to čuveno građansko društvo, pa ko nam brani da ga naprave u kantonu Sarajevo?
Umjesto toga, Sda je napravila neootomansku kasabu sa zabijenim kamenim stubom na Baščaršiji, na kome je turska zastava.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 10:10

carobnjak N wrote: 24 Jul 2022, 10:04
Hrvati nisu htjeli da se bore za Bih u kojoj bi bili manjina, a sa konfederacijom sa Hr to bi bilo riješeno.
Treba biti objektivan i shvatiti da je Alijina islamizacija Armije, stvorila tu tenziju između nas i Hrvata.
100% bi dobili i rat izašli na Drinu da smo se držali američkih instrukcija s početka rata.

Što se tiče konfederacije, možda je to i želio dio Hrvata u BiH, možda i preko pola, ali Tuđman je cijelo vrijeme želio nešto drugo.

Što se tiče američkih instrukcija na početku rata, ne bi bilo loše da mi približiš to, ako je moguće konkretni savjeti, koji su predloženi i tako to. Mada, ni sva pomoć svijeta, ne bi nam bila dovoljna, s Alijom na čelu.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 10:18

Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 10:10
100% bi dobili i rat izašli na Drinu da smo se držali američkih instrukcija s početka rata.

Što se tiče konfederacije, možda je to i želio dio Hrvata u BiH, možda i preko pola, ali Tuđman je cijelo vrijeme želio nešto drugo.

Što se tiče američkih instrukcija na početku rata, ne bi bilo loše da mi približiš to, ako je moguće konkretni savjeti, koji su predloženi i tako to. Mada, ni sva pomoć svijeta, ne bi nam bila dovoljna, s Alijom na čelu.
ako je to ukljucivalo i HV,pogotovu HOS,bolje da nismo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 24 Jul 2022, 10:32

Tuđman je u jednom momentu pomislio da može vojno uzeti Hercegovinu i srednju Bosnu ali to nije bio izvorni plan, niti je imao podršku amera ni Eu, kao sto je imao za Oluju.
U stvari se zajebo i pocelo se desavati suprotno, vojni gubitci u srednjoj Bosni da nisu zaustavljeni od Klintona, Hercegivina bi bila slijedeca. Srbi su bili ok s tim.

Sto se tice prvotnog plana sa zapada, to je stari austro-ugarski (preteca Eu) plan o izlasku na Drinu i onemogucavanja Srbije da dominiraju na ovim prostorima.
U ww1 , srpske snage su isto bile prisle do Kozije ćuprije i onda su odbaceni uz zajednicke austrijsko- bosnjacke napade, nazad na Drinu. Hrvati i Bošnjaci su se zajednicki borili i na talijanskom frontu itd
Dakle, nije to bilo tek tako vezanje zastava 90ih.
I nije Alija tek tako odbacio onaj kutiljerov plan, nakon potpisa.
Nego pod americkim instrukcijama. Ganic ( danas vlasnik americkog univerziteta) je bio americki igrac, ocigledno i vidi se npr iz snimka da Aliji objasnhava da je on zarobljen.
On je POTPISAO, a Ganic mu je "objasnio" da nije.
Elem, razvidno je bilo da su instrukcije bile da se izdrži godina-dvije, dok se ne oforme ozbiljne vojske i krene u efikasnu ofanzivu.
Umjesto toga mi smo se pobili medusobno ( jake kos infrastrukture su potpaljuvale sukob stalno) da bi tek 95god nesto od toga i uradeno.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 10:35

carobnjak N wrote: 24 Jul 2022, 10:32

Tuđman je u jednom momentu pomislio da može vojno uzeti Hercegovinu i srednju Bosnu ali to nije bio izvorni plan, niti je imao podršku amera ni Eu, kao sto je imao za Oluju.
U stvari se zajebo i pocelo se desavati suprotno, vojni gubitci u srednjoj Bosni da nisu zaustavljeni od Klintona, Hercegivina bi bila slijedeca. Srbi su bili ok s tim.

Sto se tice prvotnog plana sa zapada, to je stari austro-ugarski (preteca Eu) plan o izlasku na Drinu i onemogucavanja Srbije da dominiraju na ovim prostorima.
U ww1 , srpske snage su isto bile prisle do Kozije ćuprije i onda su odbaceni uz zajednicke austrijsko- bosnjacke napade, nazad na Drinu. Hrvati i Bošnjaci su se zajednicki borili i na talijanskom frontu itd
Dakle, nije to bilo tek tako vezanje zastava 90ih.
I nije Alija tek tako odbacio onaj kutiljerov plan, nakon potpisa.
Nego pod americkim instrukcijama. Ganic ( danas vlasnik americkog univerziteta) je bio americki igrac, ocigledno i vidi se npr iz snimka da Aliji objasnhava da je on zarobljen.
On je POTPISAO, a Ganic mu je "objasnio" da nije.
Elem, razvidno je bilo da su instrukcije bile da se izdrži godina-dvije, dok se ne oforme ozbiljne vojske i krene u efikasnu ofanzivu.
Umjesto toga mi smo se pobili medusobno ( jake kos infrastrukture su potpaljuvale sukob stalno) da bi tek 95god nesto od toga i uradeno.

Ukratko, Amerikanci nisu znali, da mso kao narod u identitetskoj komi, a nisu puno pomogle Titove slike i jugoslovenske zastave, kao ni islamizacija armije.

Nehora
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 7 times

Post by Nehora » 24 Jul 2022, 10:50

Mister No wrote: 24 Jul 2022, 03:30 I to oruzje ti je doslo uz blagoslov SAD-ea.
Kad si puno počeo kačat te zastave i slijedit ajatolaha dobio si slucaj desanta IFOR-a na kamp Pogorjelica.

Na kraju je i sam Alija priznao da mu je to najveca greska koju je ucinio u svom političkom zivotu.
Citavu ARBiH uvlacis u vezu sa terorizmom, na celu sa AID-om (svojom glavnom obavještajnom sluzbom).
Rezultat toga je smjena Alispahića, Mujezinovića, Čengića itd, te otvorena sumnja SAD-ea u iskrenost bošnjacke politike.
Veze vi nemate mjesta, vremena i okruzenja u kome zivite.

Kurac je jako glup a ti i Nehora gluplji.
Zapad aminovao teroriste iz rs i hb ali hajmo pričati o Iranu koji je najviše pomogao u ratu.
A DIPLOMA OD SEBIJE AAAAAAA!

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3763 times
Been thanked: 3488 times

Post by Naseef Mushroom » 24 Jul 2022, 10:56

Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 09:26
Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 08:30 Dobar komentar sa Klix portala

Nemereš ti pojmiti visoke politike. Ne znam što se uopšte petljaš, po ovakvim temama.

Čak i da su istinite glasine, oko izbornog zakona, nije to zbog Čovića ni zbog nas, nego zbog rata u Ukrajini, oko kojeg Hrvatska hini predano savezništvo i potporu Ukrajini. Sad samo naplaćuju to.

Bravo, kada nakon stotinu ratova gdje je ostatak svijeta bolio qrac se odjednom forsira priča da si nečovjek ako te sada ne boli samo da bi lakše prihvatio poskupljenje svega bez postavljanja pitanja, pa kada običan covjek upita kako će hraniti sopstvenu porodicu jer neće moći putovati na posao zbog poskupljenja dobije na to odgovor da je preglup da shvati visoku politiku, onda se stvara veoma divan teren za kontraefekat.

Na žalost tebe i tvojih istomišljenika imali smo Coronu i svi smo se uvjerili kako lahko propaganda može od nekoga ko se ne ponaša kao papagaj pa znaju kako se lahko može neko napraviti desničarem ravnozemljašem i Putinovcem .

A svo tvoje pojmanje visoke politike su copy&paste članci i nazivanjem ostalih pogrdnim imenima gdje znaš da ti ne smije zbog boje imenima niko uzvratiti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 24 Jul 2022, 10:58

Da bi se jasnije razumjela slika i stanje u kojem se nalazimo, treba znati da se unutar identiteta bosansko-muslimanskog politickog subjekta, nalazi podjela na Srbe i Hrvate, jos od kraja 19vijeka.

Nakon aneksije, te dvije struje su se sukobljavale, pa je dio pisaca (Bašagić npr) zagovarao hrvatstvo, a opet drugi ( tipa braća Mutavelić iz časopisa Gajret, pomagači Principu u pripremi atentata) su zagovarali srpstvo.
Alija i ta mladomuslimanska struja u ex Yu, su bili gajretovci, pod uticajem te misli, pa im je npr Šešelj ganjao advokate i izdavao onu mutavu knjižicu "islamska deklaraciha".
Ali su se našli u neobranom grodzdu jer se takve ideje zapadu ( Becu, Berlinu, Wasingtonu) nisu svidjele.
Onda je doslo do cudnih preokreta i lutanha, pogubljenisti identiteta itd, da su u sred rata posegli za tada narastajucom i stupidnom ideologijom panislamizma Muslimanske brace.
Na tom valu je dosao Erdogan i danas ga mudro eksploatise, za svoje licne i turske interese.

Odnos turske vlasti prema bos.muslimanima dobro opisuju dva događaja, koje zapisuje mislim Bašeskija.
Kada se jednom prilikom grupa uglednih Sarajlija, na celu sa imamom Begove dzamije, uputio namhesniku (nekom turskom paši) sa zalbom na glasnu zvonjavu pravoslavne crkve, paša se imamu obraca ovako

- sikter pašče jedno! da ti dam kesu dukata, sam bi vukao konopac zvona.

Drugi slucaj je nakon aneksije, kad se u Mostaru desava nesto nesvakidasnje. Izvjesna djevojka Ajka, odbija da se uda za covjeka (mnogo starijeg od nje) kojeg joj je odabrao otac.
Bjezi u katolicki samostan, a oni je iz straha od odmazde, salju u Trst. Hodze sire laznu pricu o otmici i uzbunjuju narod, trazeci "pravdu". AU vlasti im zakazu audijenciju kod Franje Josipa LICNO u Beču. Odu tamo, ovaj pozove Ajku, ona kaze necu ja s njima,nasla sam ja sebi Slovenca.
Oni se vrate i nastave lagati narod o nepravdi krscana nad jadnim muslimanima.
50godina kasnije, novinar Preporida, Resad Kadic, dobije poziv iz Ljubljane, od Ajkinog sina, inace doktira, i nje koja je jos ziva.
Isprica pricu, istinu, novinar objavi.
Danas na islamskom fakultetu govore i dalje o katolickoj otmici i pokrstavanju muslimana i o lijepom turskom vaktu. jbg
Last edited by carobnjak N on 24 Jul 2022, 11:00, edited 1 time in total.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 10:58

Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 10:56
Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 09:26

Bravo, kada nakon stotinu ratova gdje je ostatak svijeta bolio qrac se odjednom forsira priča da si nečovjek ako te sada ne boli samo da bi lakše prihvatio poskupljenje svega bez postavljanja pitanja, pa kada običan covjek upita kako će hraniti sopstvenu porodicu jer neće moći putovati na posao zbog poskupljenja dobije na to odgovor da je preglup da shvati visoku politiku, onda se stvara veoma divan teren za kontraefekat.

Na žalost tebe i tvojih istomišljenika imali smo Coronu i svi smo se uvjerili kako lahko propaganda može od nekoga ko se ne ponaša kao papagaj pa znaju kako se lahko može neko napraviti desničarem ravnozemljašem i Putinovcem .

A svo tvoje pojmanje visoke politike su copy&paste članci i nazivanjem ostalih pogrdnim imenima gdje znaš da ti ne smije zbog boje imenima niko uzvratiti.

Ja ti fino objasnio zašto se ovo dešava (ako se dešava) oko izbornog zakona, a šta si ti meni napisao u vezi toga?

Sav bijes usmjerio ka isticanju činjenice da kukaš zbog inflacije. Ni riječi o glavnom dijelu posta, jer si zatečen.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”