sabah....
ooooo,jbt,al se ovde rokalo,i haubice su radile,vidim
sve do sabaha,momacki nema sta
Aferm
Ja spavo,200/h

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Nehora wrote: 24 Jul 2022, 02:27 Ja znam da su nam Pakistanci poslali u ratu neke zajebancije koje rokaju tenkove.
Šta su europljani poslali?
Ali, čak i to je bilo na kredit. Haris kažeNehora wrote: 24 Jul 2022, 01:49 Iran i Pakistan su slali oružje jedini 90 -ih
Al' ovi drugi koji su nas kusurali su naši prijatelji uuuuaaa
Tražio sam od premijera Pakistana da nam daju nešto oružja u toku rata i dali su. To je bio kredit od 20 miliona koji su oni kasnije otpisali. Tu su bile i crvene strijele.
Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 08:30 Dobar komentar sa Klix portala
Kada smo satjerali Hrvate u ćošak dobismo od Zapada Wahingtonski sporazum
Kada smo bili pred Banja Lukim dobismo od Zapada Dayton
Kada je se regostrovao veliki broj dijaspore da glasa dobijamo novi izborni zakon.
Taare wrote: 24 Jul 2022, 08:36 Niko nama nije kriv. Krivi smo mi. Da nije bilo alje, tog "političkog virtuoza" i njegove klike, ne bi bilo mnogih pokolja. Recimo onaj u višegradu. Ko ne zna, neka upita murata. To je na početku.
da ne bi alje, nikad se manji entitet ne bi zvao rs niti bi bilo dejtona. Čak se i holbruk čudio s kojom je lakoćom "politički mag" pristao na taj naziv. To je na kraju rata.
između toga bezbroj grešaka.
carobnjak N wrote: 24 Jul 2022, 10:04
Hrvati nisu htjeli da se bore za Bih u kojoj bi bili manjina, a sa konfederacijom sa Hr to bi bilo riješeno.
Treba biti objektivan i shvatiti da je Alijina islamizacija Armije, stvorila tu tenziju između nas i Hrvata.
100% bi dobili i rat izašli na Drinu da smo se držali američkih instrukcija s početka rata.
ako je to ukljucivalo i HV,pogotovu HOS,bolje da nismoKrokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 10:10carobnjak N wrote: 24 Jul 2022, 10:04
Hrvati nisu htjeli da se bore za Bih u kojoj bi bili manjina, a sa konfederacijom sa Hr to bi bilo riješeno.
Treba biti objektivan i shvatiti da je Alijina islamizacija Armije, stvorila tu tenziju između nas i Hrvata.
100% bi dobili i rat izašli na Drinu da smo se držali američkih instrukcija s početka rata.
Što se tiče konfederacije, možda je to i želio dio Hrvata u BiH, možda i preko pola, ali Tuđman je cijelo vrijeme želio nešto drugo.
Što se tiče američkih instrukcija na početku rata, ne bi bilo loše da mi približiš to, ako je moguće konkretni savjeti, koji su predloženi i tako to. Mada, ni sva pomoć svijeta, ne bi nam bila dovoljna, s Alijom na čelu.
Tuđman je u jednom momentu pomislio da može vojno uzeti Hercegovinu i srednju Bosnu ali to nije bio izvorni plan, niti je imao podršku amera ni Eu, kao sto je imao za Oluju.Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 10:10carobnjak N wrote: 24 Jul 2022, 10:04
Što se tiče konfederacije, možda je to i želio dio Hrvata u BiH, možda i preko pola, ali Tuđman je cijelo vrijeme želio nešto drugo.
Što se tiče američkih instrukcija na početku rata, ne bi bilo loše da mi približiš to, ako je moguće konkretni savjeti, koji su predloženi i tako to. Mada, ni sva pomoć svijeta, ne bi nam bila dovoljna, s Alijom na čelu.
carobnjak N wrote: 24 Jul 2022, 10:32Tuđman je u jednom momentu pomislio da može vojno uzeti Hercegovinu i srednju Bosnu ali to nije bio izvorni plan, niti je imao podršku amera ni Eu, kao sto je imao za Oluju.Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 10:10
U stvari se zajebo i pocelo se desavati suprotno, vojni gubitci u srednjoj Bosni da nisu zaustavljeni od Klintona, Hercegivina bi bila slijedeca. Srbi su bili ok s tim.
Sto se tice prvotnog plana sa zapada, to je stari austro-ugarski (preteca Eu) plan o izlasku na Drinu i onemogucavanja Srbije da dominiraju na ovim prostorima.
U ww1 , srpske snage su isto bile prisle do Kozije ćuprije i onda su odbaceni uz zajednicke austrijsko- bosnjacke napade, nazad na Drinu. Hrvati i Bošnjaci su se zajednicki borili i na talijanskom frontu itd
Dakle, nije to bilo tek tako vezanje zastava 90ih.
I nije Alija tek tako odbacio onaj kutiljerov plan, nakon potpisa.
Nego pod americkim instrukcijama. Ganic ( danas vlasnik americkog univerziteta) je bio americki igrac, ocigledno i vidi se npr iz snimka da Aliji objasnhava da je on zarobljen.
On je POTPISAO, a Ganic mu je "objasnio" da nije.
Elem, razvidno je bilo da su instrukcije bile da se izdrži godina-dvije, dok se ne oforme ozbiljne vojske i krene u efikasnu ofanzivu.
Umjesto toga mi smo se pobili medusobno ( jake kos infrastrukture su potpaljuvale sukob stalno) da bi tek 95god nesto od toga i uradeno.
Zapad aminovao teroriste iz rs i hb ali hajmo pričati o Iranu koji je najviše pomogao u ratu.Mister No wrote: 24 Jul 2022, 03:30 I to oruzje ti je doslo uz blagoslov SAD-ea.
Kad si puno počeo kačat te zastave i slijedit ajatolaha dobio si slucaj desanta IFOR-a na kamp Pogorjelica.
Na kraju je i sam Alija priznao da mu je to najveca greska koju je ucinio u svom političkom zivotu.
Citavu ARBiH uvlacis u vezu sa terorizmom, na celu sa AID-om (svojom glavnom obavještajnom sluzbom).
Rezultat toga je smjena Alispahića, Mujezinovića, Čengića itd, te otvorena sumnja SAD-ea u iskrenost bošnjacke politike.
Veze vi nemate mjesta, vremena i okruzenja u kome zivite.
Kurac je jako glup a ti i Nehora gluplji.
Bravo, kada nakon stotinu ratova gdje je ostatak svijeta bolio qrac se odjednom forsira priča da si nečovjek ako te sada ne boli samo da bi lakše prihvatio poskupljenje svega bez postavljanja pitanja, pa kada običan covjek upita kako će hraniti sopstvenu porodicu jer neće moći putovati na posao zbog poskupljenja dobije na to odgovor da je preglup da shvati visoku politiku, onda se stvara veoma divan teren za kontraefekat.Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 09:26Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 08:30 Dobar komentar sa Klix portala
Kada smo satjerali Hrvate u ćošak dobismo od Zapada Wahingtonski sporazum
Kada smo bili pred Banja Lukim dobismo od Zapada Dayton
Kada je se regostrovao veliki broj dijaspore da glasa dobijamo novi izborni zakon.
Nemereš ti pojmiti visoke politike. Ne znam što se uopšte petljaš, po ovakvim temama.
Čak i da su istinite glasine, oko izbornog zakona, nije to zbog Čovića ni zbog nas, nego zbog rata u Ukrajini, oko kojeg Hrvatska hini predano savezništvo i potporu Ukrajini. Sad samo naplaćuju to.
Ti nastavi s podrškom Rusima i kmekom oko skupog gasa.
Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 10:56Bravo, kada nakon stotinu ratova gdje je ostatak svijeta bolio qrac se odjednom forsira priča da si nečovjek ako te sada ne boli samo da bi lakše prihvatio poskupljenje svega bez postavljanja pitanja, pa kada običan covjek upita kako će hraniti sopstvenu porodicu jer neće moći putovati na posao zbog poskupljenja dobije na to odgovor da je preglup da shvati visoku politiku, onda se stvara veoma divan teren za kontraefekat.Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 09:26
Nemereš ti pojmiti visoke politike. Ne znam što se uopšte petljaš, po ovakvim temama.
Čak i da su istinite glasine, oko izbornog zakona, nije to zbog Čovića ni zbog nas, nego zbog rata u Ukrajini, oko kojeg Hrvatska hini predano savezništvo i potporu Ukrajini. Sad samo naplaćuju to.
Ti nastavi s podrškom Rusima i kmekom oko skupog gasa.
Na žalost tebe i tvojih istomišljenika imali smo Coronu i svi smo se uvjerili kako lahko propaganda može od nekoga ko se ne ponaša kao papagaj pa znaju kako se lahko može neko napraviti desničarem ravnozemljašem i Putinovcem .
A svo tvoje pojmanje visoke politike su copy&paste članci i nazivanjem ostalih pogrdnim imenima gdje znaš da ti ne smije zbog boje imenima niko uzvratiti.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests