OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9180 times
Been thanked: 10906 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 11:00

Nehora wrote: 24 Jul 2022, 10:50
Mister No wrote: 24 Jul 2022, 03:30 I to oruzje ti je doslo uz blagoslov SAD-ea.
Kad si puno počeo kačat te zastave i slijedit ajatolaha dobio si slucaj desanta IFOR-a na kamp Pogorjelica.

Na kraju je i sam Alija priznao da mu je to najveca greska koju je ucinio u svom političkom zivotu.
Citavu ARBiH uvlacis u vezu sa terorizmom, na celu sa AID-om (svojom glavnom obavještajnom sluzbom).
Rezultat toga je smjena Alispahića, Mujezinovića, Čengića itd, te otvorena sumnja SAD-ea u iskrenost bošnjacke politike.
Veze vi nemate mjesta, vremena i okruzenja u kome zivite.

Kurac je jako glup a ti i Nehora gluplji.
Zapad aminovao teroriste iz rs i hb ali hajmo pričati o Iranu koji je najviše pomogao u ratu.
A DIPLOMA OD SEBIJE AAAAAAA!

Ja odo za poslom, ali ću virnuti na forum, za pola sata. Nastaviš li ovako, nećeš se tu dugo zadržati.
Skuliraj se

Nehora
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 7 times

Post by Nehora » 24 Jul 2022, 11:07

Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 11:00
Nehora wrote: 24 Jul 2022, 10:50

Zapad aminovao teroriste iz rs i hb ali hajmo pričati o Iranu koji je najviše pomogao u ratu.
A DIPLOMA OD SEBIJE AAAAAAA!

Ja odo za poslom, ali ću virnuti na forum, za pola sata. Nastaviš li ovako, nećeš se tu dugo zadržati.
Skuliraj se
Koja plačipizda :)

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3761 times
Been thanked: 3485 times

Post by Naseef Mushroom » 24 Jul 2022, 11:09

Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 09:30
Taare wrote: 24 Jul 2022, 08:36 Niko nama nije kriv. Krivi smo mi. Da nije bilo alje, tog "političkog virtuoza" i njegove klike, ne bi bilo mnogih pokolja. Recimo onaj u višegradu. Ko ne zna, neka upita murata. To je na početku.
da ne bi alje, nikad se manji entitet ne bi zvao rs niti bi bilo dejtona. Čak se i holbruk čudio s kojom je lakoćom "politički mag" pristao na taj naziv. To je na kraju rata.
između toga bezbroj grešaka.

I jebo nam nanu naninu, svima redom i zauvijek.
Uništitelj BiH, uništitelj ARBiH, uništitelj ideala, snova, miliona sudbina i svega što zamisliš.
Retardirani debil s briljantnom idejom u sred rata - islamizacija ARBiH.
Učinio je to, da bi je oslabio. početkom jeseni 93. bio spreman potpisati fildžan državicu i borci širom Armije se usprotivili. Uplašio se za svoje dupe, pa je otpočeo s diferencijacijom u ARBiH i na kraju smo dobili džamijsku vojsku, s nesposobnim komandama
To je priča za naivne, kao što će SDAovac kriviti sve druge osim Erdogana i Bakira tako ćemo i pojedini kod svih drugih pa i kod sebe tražiti milion krivica a nećemo priznati da Zapad ne želi muslimansku državu u srcu Europe.

Dok Armija Republike nije ni formirana a kamoli islamizirana, dok SDA nije ni osnovana, onog dana kada je nakon Titove smrti krenula priča o raspadu Jugoslavije, već tada je sa internacionalno govorilo o opasnosti da će sa BiH biti nezavisna većinski muslimanska država u srcu Europe.

Samo naivni vjeruju da bi postojala ikakva mogućnost da bi većinski muslimanskom stanovništvu i većinski muslimanskoj Armiji bilo dozvoljena Oluja kao kod većinski katoličkih Hrvata.

Ja ne demantujem uopšte da je sa naše strane bilo svačega ali da smo imali lidera kakvog ga mnogi žele i da je odbio svakakve Daytone i sl. da bi tog lidera Zapad ubio ili bi nas proglasili neprijateljskom stranom dok ne bi našli nekoga ko će potpisati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Nehora
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 7 times

Post by Nehora » 24 Jul 2022, 11:11

Zavađaju nas islamisti sa našim prijateljima sa Pala i Gruda AAAAAA

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3761 times
Been thanked: 3485 times

Post by Naseef Mushroom » 24 Jul 2022, 11:17

Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 10:58
Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 10:56
Bravo, kada nakon stotinu ratova gdje je ostatak svijeta bolio qrac se odjednom forsira priča da si nečovjek ako te sada ne boli samo da bi lakše prihvatio poskupljenje svega bez postavljanja pitanja, pa kada običan covjek upita kako će hraniti sopstvenu porodicu jer neće moći putovati na posao zbog poskupljenja dobije na to odgovor da je preglup da shvati visoku politiku, onda se stvara veoma divan teren za kontraefekat.

Na žalost tebe i tvojih istomišljenika imali smo Coronu i svi smo se uvjerili kako lahko propaganda može od nekoga ko se ne ponaša kao papagaj pa znaju kako se lahko može neko napraviti desničarem ravnozemljašem i Putinovcem .

A svo tvoje pojmanje visoke politike su copy&paste članci i nazivanjem ostalih pogrdnim imenima gdje znaš da ti ne smije zbog boje imenima niko uzvratiti.

Ja ti fino objasnio zašto se ovo dešava (ako se dešava) oko izbornog zakona, a šta si ti meni napisao u vezi toga?

Sav bijes usmjerio ka isticanju činjenice da kukaš zbog inflacije. Ni riječi o glavnom dijelu posta, jer si zatečen.
Pa pobogu u vremenu gdje djecu i sportaše kažnjavaju gdje su Rusi, gdje je se prije samo par sedmica govorilo o novom svjetskom poretku i ujedinjene civilizacije jedan Milanović izjavljuje da neće podržati ulazak Finske u NATO, gdje sarađuje sa Čovićem i Dodikom gdje je dokumentovano da su ruski igrači a oni to i ne kriju ja trebam povjerovati da je Hrvatska skupila bodove na račun Ukrajine a BH strana je kao zasrala pa nas nisu zato primili u EU?
I to kada smo bili u paketu, ne sa Njemačkom, Austrijom i Švedskom nego sa zemljama gorim od nas
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8618 times
Been thanked: 5357 times
Status: Online

Post by Mister No » 24 Jul 2022, 11:17

A zasto bi 6. flota ikog napadala?
Pa sta ih briga za desavanja ovdje. Nebitni smo bili, nebitni smo i danas.
Ekonomski, strateski, populaciono kako god sagledas za nekog udaljenog preko okeana si nebitan.
Ne znaju da postojiš.
BiH je u SAD-eu tretirana kao europski problem a ne svjetski.
Sve te nepravde koje su učinjene naspram BiH su učinjene od strane EU. Tu čak ni Rusija nije puno uticaja imala jer su 90-tih bili uglavnom okrenuti sebi i svojim problemima.

Bosna je opstala prije svega zahvaljujući ARBiH.
The Dark Side Of The Forum...

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2810 times
Been thanked: 3138 times

Post by Skin » 24 Jul 2022, 11:18

ala je schmidt pohvatao konce i shvatio nasu situaciju :lupa

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3865 times
Been thanked: 2906 times

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 13:49

Zastupnica u britanskom parlamentu Ališa Kerns (Alicia Kearns) oglasila se na svom Twitter profilu povodom navoda da će visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) nametnuti izmjene Izbornog zakona.

- Čujem veliku zabrinutost u vezi sa potencijalnom izbornom reformom u Bosni i Hercegovini.

Pisala sam OHR-u, te zatražila detalje o tome šta se može iznijeti. Ključno je zadržati mir dok se činjenice ne saznaju, ali i raditi na sistemu koji nije definisan sektaštvom - napisala je Kerns na Twitteru.

Hearing great concern regarding potential election reform in Bosnia and Herzegovina.

I've written to @OHR_BiH to request the detail on what may be brought forward.

Crucial to uphold calm until facts known, but also to work towards a system not defined by sectarianism.

— Alicia Kearns, MP for Rutland and Melton (@aliciakearns) July 23, 2022
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 24 Jul 2022, 14:17

Krokodil Behko wrote: 24 Jul 2022, 09:22
Nehora wrote: 24 Jul 2022, 02:27 Ja znam da su nam Pakistanci poslali u ratu neke zajebancije koje rokaju tenkove.
Šta su europljani poslali?

Njemačke uniforme, njemački poljski telefoni, njemački kalaši, mađarski kalaši, rumunski kalaši, razne mine, bombe i grnaate iz istočne Evrope. itd. I to je bio za pare, kao i ono iz Pakistana. Samo je Iran poslao besplatno
I za to ti je iran dao dio para hrvatima, tačnije 50 mil.
Pakistan nije dao besplatno, nego kredit koji nismo mogli platiti pa su nam onako preko qrca halalili.

Što se tiče tobožnje islamizacije, to je prirodan slijed događaja.
Kad dođe vakat koji smo pretrpili, ljudi instinktivno traže spas. Neki u vjeri, neki u alkoholu, neki u nečemu trećem.
pola jedinice tekbira, druga polovina peče rakiju.

Što se tiče alije, umro je i zbog toga želim da vjerujem da je bio nesposoban. To je manje zlo. Biti nesposoban nije grijeh.
gore bi bilo da je radio ciljano tj. da je bio sanu igrač.
jer, trenutno mi ne može naumpast nijedan potez koji je bio u korist bih.

Jer da nas je sefer naoružao, a i dan danas tvrdi da je do konca proljeća 92. bilo šanse, ne bi bilo blokade i horora kojeg je preživjelo sarajevo, a najvjerovatnije ni genocida.
srbi bi daleko ranije išli na ozbiljne pregovore, a puškaralo bi se po istočnoj bosni.

Npr, da smo imali dovoljno oružja da držimo kula grad, linije bi bile prema vlasenici, a zvornik bi bio prazan grad.
Kad je prošao glas da naši drže kula grad nakon što su razbucali arkanovce, srbi su u kolonama bježali preko drine.
Svi mi se morete obratit

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4187 times
Been thanked: 3092 times

Post by Melek » 24 Jul 2022, 14:21

Pa i nije. Nit je bio vojni strateg nit političar, u principu. Dakle, neuk. A to onda otvara potrebu da mu se preispitaju najuži saradnici i savjetodavci, prema nekoj razumnoj logici :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Mister No

Post by Mister No » 24 Jul 2022, 14:35

Melek wrote: 24 Jul 2022, 14:21 Pa i nije. Nit je bio vojni strateg nit političar, u principu. Dakle, neuk. A to onda otvara potrebu da mu se preispitaju najuži saradnici i savjetodavci, prema nekoj razumnoj logici :hm
Pa ima to toga, al kako je znao da smo izbuseni "KOS-om" sa svih strana to se okrenuo za savjete onima u koje je jedino imao povjerenje tzv. "mladomuslimanima".
Oni uglavnom nista nisu sposobniji od njega bili.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4187 times
Been thanked: 3092 times

Post by Melek » 24 Jul 2022, 14:42

Mister No wrote: 24 Jul 2022, 14:35
Melek wrote: 24 Jul 2022, 14:21 Pa i nije. Nit je bio vojni strateg nit političar, u principu. Dakle, neuk. A to onda otvara potrebu da mu se preispitaju najuži saradnici i savjetodavci, prema nekoj razumnoj logici :hm
Pa ima to toga, al kako je znao da smo izbuseni "KOS-om" sa svih strana to se okrenuo za savjete onima u koje je jedino imao povjerenje tzv. "mladomuslimanima".
Možda. A ako se 100% osloniš na njih onda i imaš to islamiziranje i gdje treba i gdje ne treba. Premda opet, kako se stvari i dan danas odvijaju, nisam više siguran da bi bilo koja opcija bila ona prava, jednostavno nas ne podnose ni susjedni agresori a ni MZ. Eto, čak i Turska daje takve signale. Šta onda, zar nam onda treba dežurni krivac? Hoćemo li se osjećati bolje kad ga statuiramo? :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 14:47

odmah u pcetku,nismo imali naklonost ni razumjevanje
tako to sto se desavalo u hodu,to neznanje upravljanja situacijom,samo je jos zacinilo
To je iskoristio KOS,i vidjeli smo sta smo vidjeli
Sefera je smjenio KOS...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mister No

Post by Mister No » 24 Jul 2022, 14:49

Melek wrote: 24 Jul 2022, 14:42
Mister No wrote: 24 Jul 2022, 14:35

Možda. A ako se 100% osloniš na njih onda i imaš to islamiziranje i gdje treba i gdje ne treba. Premda opet, kako se stvari i dan danas odvijaju, nisam više siguran da bi bilo koja opcija bila ona prava, jednostavno nas ne podnose ni susjedni agresori a ni MZ. Eto, čak i Turska daje takve signale. Šta onda, zar nam onda treba dežurni krivac? Hoćemo li se osjećati bolje kad ga statuiramo? :cudi
Pa nije Alija kriv toliko koliko mu se ovdje podmeće.
Vodio je zatupljen narod koji je i 93. govorio ovdje nece pucat (iako puca u Zvorniku), a do 94. se jos nadao Jugoslaviji.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 14:51

odosmo skroz sa teme ....

Aljo je imao jako lose centrale po BH....
ljudi koji su to vodili,vecina su bili cisti profiteri,izdali su
nisu obavjestavali narod,uopste,ili skroz krivo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Mister No

Post by Mister No » 24 Jul 2022, 14:55

Imao je ono sto je imao.
Kakvi smo kao narod dobro je uspio i ovo u Dejtonu postići.
Last edited by Mister No on 24 Jul 2022, 21:40, edited 1 time in total.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 14:59

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente » 24 Jul 2022, 21:35

Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2022, 08:30 Dobar komentar sa Klix portala
Kada smo satjerali Hrvate u ćošak dobismo od Zapada Wahingtonski sporazum
Kada smo bili pred Banja Lukim dobismo od Zapada Dayton
Kada je se regostrovao veliki broj dijaspore da glasa dobijamo novi izborni zakon.
:aplauzz
{code}

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Jul 2022, 21:38

djavo nikad ne miruje
kladare rade ...

https://avaz.ba/vijesti/bih/760369/josi ... kona-u-bih
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9180 times
Been thanked: 10906 times

Post by Krokodil Behko » 24 Jul 2022, 21:40

Pa to znači, odluku nije ni donio, bar ne još uvijek.
Da nam se neće obiti o glavu, ovolika hampa?

Post Reply

Return to “Politika u BiH”