Sacekaj doktora ili ako si u mogucnosti sto prije posjetit drugog.
Najgore sto mozes je da sebi pravis dodatni stres.
Moderator: Krokodil Behko

spacebound wrote: 24 Jul 2022, 17:23 Nemoj sama sebi postavljati dijagnoze

Takvih ima svugde, katastrofa…Zana wrote: 24 Jul 2022, 17:31spacebound wrote: 24 Jul 2022, 17:23 Nemoj sama sebi postavljati dijagnoze
Prije tačno 20 godina sam otišla doktoru i plačući je molila da mi pomogne jer sam gladna, strašno gladna svaka dva sata i da mislim da to nije normalno.
Rekla mi je "To je tebe uhvatilo pa će te proći" . Doslovno to mi je rekla.
Moja Spejs, kakvi crni doktori ...
Ali moram otići, znam.
Tvoje dijete ima veliku sreću jer si mu ti mama i prepoznala si promjene kod djeteta koje su iz medicinskih razloga bile.

Sok me spasio par puta već. A moraću kupiti te bombone. Njih je lakśe nositi u taśni. Jel to u apoteci ima?Morgen wrote: 24 Jul 2022, 18:03Takvih ima svugde, katastrofa…Zana wrote: 24 Jul 2022, 17:31
Prije tačno 20 godina sam otišla doktoru i plačući je molila da mi pomogne jer sam gladna, strašno gladna svaka dva sata i da mislim da to nije normalno.
Rekla mi je "To je tebe uhvatilo pa će te proći" . Doslovno to mi je rekla.
Moja Spejs, kakvi crni doktori ...
Ali moram otići, znam.
Tvoje dijete ima veliku sreću jer si mu ti mama i prepoznala si promjene kod djeteta koje su iz medicinskih razloga bile.
Ako opet izmeris tako nizak secer uzmi neki sladak sok, kokakolu, to najbrze ide u krv ili one bombone (glukoza)

Ako meni goviriś uopšte ne jedem UH. OdavnoMelek wrote: 24 Jul 2022, 18:36 Ako imaš tu inzulinsku rezistenciju, što više ugljikohidrata unosiš u sebe to ti je veća koncentracija inzulina u organizmu a on izaziva enormnu glad. Organizam ga odbacuje a gušterača radi punom parom, jer misli da ga još treba, dobija pogrešne signale od organizma![]()

spacebound wrote: 24 Jul 2022, 18:45 Zato i ja jucer kazem da je zajebana kombinacija, secer brzo podize unoseci proste secere, a oni onda izazivaju skok inzulina, koji opet ne moze da prebaci secer, pa dalje skace i onda se glad nastavlja.
Bas joj je potreban doktor, a ne nasa laicka naklapanja.

Ma ne znam, ja ne volim ta razvikana imena. Čula sam da je počela fušeriti.