Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Nego znas sta je zanimljivo? Unatoc krizi i ratu bogati postaju jos bogatiji. Francuska elektrodistribucija biljezi porast prohoda u milijardama zbog rasta cijena iako se sve raspada. A tako je diljem evrope i svijeta. E sad je pitanje ko ga pusi
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2711 times
- Been thanked: 8423 times
Balkanci, afrikanci i neko sa BI.insomnia wrote: 29 Jul 2022, 23:39 Nego znas sta je zanimljivo? Unatoc krizi i ratu bogati postaju jos bogatiji. Francuska elektrodistribucija biljezi porast prohoda u milijardama zbog rasta cijena iako se sve raspada. A tako je diljem evrope i svijeta. E sad je pitanje ko ga pusi
Standardno
Srpska stampa svaki dan izbacuje neki clanak kako je ue Njemackoj tezak zivot, besparica, vraceni u srednji vijek.. coek bi pomislio umiru ljudi od gladi. Nevjerovatni su
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3770 times
- Been thanked: 6922 times
Ma ja svaki dan pisu da Evropljani se vise ni ne kupaju..Duminjo wrote: 29 Jul 2022, 23:42Balkanci, afrikanci i neko sa BI.insomnia wrote: 29 Jul 2022, 23:39 Nego znas sta je zanimljivo? Unatoc krizi i ratu bogati postaju jos bogatiji. Francuska elektrodistribucija biljezi porast prohoda u milijardama zbog rasta cijena iako se sve raspada. A tako je diljem evrope i svijeta. E sad je pitanje ko ga pusi
Standardno
Srpska stampa svaki dan izbacuje neki clanak kako je ue Njemackoj tezak zivot, besparica, vraceni u srednji vijek.. coek bi pomislio umiru ljudi od gladi. Nevjerovatni su
samo u Srbiji jos ima tople vode..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9678 times
- Been thanked: 11422 times
Matan wrote: 29 Jul 2022, 23:52Ma ja svaki dan pisu da Evropljani se vise ni ne kupaju..Duminjo wrote: 29 Jul 2022, 23:42
Balkanci, afrikanci i neko sa BI.
Standardno
samo u Srbiji jos ima tople vode..
Nema kod njih ni studene. Javio im vožd jučer

- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 152 times
Nije nego nema procjena jer proslo je decenija od zadnje konvencionalnog rata, sve sto danas prica su ljudi cije znanje je bazirano na Iraku , Afganistanu gdje nije bilo prave vojske na drugoj strani koja ima mts. Ko o cemu zadnja dva mjeseca ukrajinic o mostu zato sto su svjesni da su rusi to predpostavili i spremili se za tu ofanzivu .
oni kako krecu na Herson , rus vec bacio pontone , utvrodio linije i upalio trajkete i skele a sve manje ima raketa za HIMARSe ( mi godisnje pravimo 10 hiljada i do Oktobra 1. 2027 smo kupili 30 hiljada. ) sta mislis kolko smo imali viska da posaljemo u Ukrainu?
Nama prijeti ruski ambasador koji bi u svakoj normalnoj drzavi bio protejeran ovde se ljudi zanose pobjedama u ukraini , ko ono eto plavih sljemova u hrvatsku pa nece biti rata u Bosni a karadzc prijeti sa govornice nestankom.
Ukrajinci su sad u poziciji a nisu ni rusi mnogo dalje ko srbadija u jesen 92 ono mogo dokucit granatama al od ulaska u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Mostar, Bihac nema ni govora, ono mogli su oni uci u Sarajevo zijanti 40 hiljada vojnika i imat 40 hiljada tesko ranjenih i taman da stignu u Sarajevo da potpisu bezuslovnu kapitulaciju .
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4347 times
- Been thanked: 3278 times
Hej, de mi učini jednu uslugu. Nemoj pisati “mi” kad spominješ Ameriku i Amerikance, ok? Odudara…rocko wrote: 30 Jul 2022, 06:10Nije nego nema procjena jer proslo je decenija od zadnje konvencionalnog rata, sve sto danas prica su ljudi cije znanje je bazirano na Iraku , Afganistanu gdje nije bilo prave vojske na drugoj strani koja ima mts. Ko o cemu zadnja dva mjeseca ukrajinic o mostu zato sto su svjesni da su rusi to predpostavili i spremili se za tu ofanzivu .
oni kako krecu na Herson , rus vec bacio pontone , utvrodio linije i upalio trajkete i skele a sve manje ima raketa za HIMARSe ( mi godisnje pravimo 10 hiljada i do Oktobra 1. 2027 smo kupili 30 hiljada. ) sta mislis kolko smo imali viska da posaljemo u Ukrainu?
Nama prijeti ruski ambasador koji bi u svakoj normalnoj drzavi bio protejeran ovde se ljudi zanose pobjedama u ukraini , ko ono eto plavih sljemova u hrvatsku pa nece biti rata u Bosni a karadzc prijeti sa govornice nestankom.
Ukrajinci su sad u poziciji a nisu ni rusi mnogo dalje ko srbadija u jesen 92 ono mogo dokucit granatama al od ulaska u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Mostar, Bihac nema ni govora, ono mogli su oni uci u Sarajevo zijanti 40 hiljada vojnika i imat 40 hiljada tesko ranjenih i taman da stignu u Sarajevo da potpisu bezuslovnu kapitulaciju .
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- insomnia
- Rđav kurac
U Donbasu i dalje gutavo

- insomnia
- Rđav kurac
Nego lijep izbor slike AFP-a. ‘snjacima problem sto se neko poselamio u Armiji 

- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2650 times
- insomnia
- Rđav kurac
Nije taj
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
UKRAJINCI DETEKTIRALI RUSKOG MONSTRUMA: Navodno je kastrirao njihovog vojnika, od ranije je poznat po brutalnosti (FOTO)
Cijeli svijet ostao je zgrožen nakon što se proširio snimak koja navodno prikazuje kastracije ukrajinskog ratnog zarobljenika, a na kojoj se vidi ruski vojnik ili plaćenik koji nosi crni šešir s resicama i sakati jadnog muškarca.
Prema najnovijim navodima, vjeruje se da je riječ o 39-godišnjem borcu Vitaliju Arošanovu, koji djeluje u sklopu proruske naoružane skupine iz Luganska Brjanka-SSSR, još jedne zloglasne jedinice poznate po brutalnosti i nasilju.
Ukrajinski izvori tvrde da je riječ o borcu iz Kalmikije, ruske regije na Kaspijskom jezeru. Pretpostavlja se da je radio kao majstor u glavnom gradu Elista te da ima kriminalni dosje u Rusiji zbog neplaćenih kredita.
Ukrajinska zastupnica Inna Sovsun, koja je na Twitteru objavila uznemirujuću snimku, poručila je da se ratni zločini moraju kazniti.
Na internetu su mnogi korisnici pohitali istražiti njegov identitet nakon što su prepoznali crni šešir, narukvicu, maskirnu uniformu i oznake.
Grupa Brjanka-SSSR, čiji su pripadnici navodno izveli kastraciju, stekla je zloglasnu reputaciju zbog nasilja, brutalnosti i ratnih zločina čak i prije Putinove invazije na Ukrajinu.
Komandant bataljona, Dmitrij Pindjurin, čiji je nadimak Okrutni, bio je umiješan u pucnjave, pljačke, iznude i druga kaznena djela u regiji Lugansk 2015. godine. U to vrijeme otkrivena su tijela čak 17 žrtava u Brkanki za koje se vjeruje da su žrtve terora zloglasne skupine.

Cijeli svijet ostao je zgrožen nakon što se proširio snimak koja navodno prikazuje kastracije ukrajinskog ratnog zarobljenika, a na kojoj se vidi ruski vojnik ili plaćenik koji nosi crni šešir s resicama i sakati jadnog muškarca.
Prema najnovijim navodima, vjeruje se da je riječ o 39-godišnjem borcu Vitaliju Arošanovu, koji djeluje u sklopu proruske naoružane skupine iz Luganska Brjanka-SSSR, još jedne zloglasne jedinice poznate po brutalnosti i nasilju.
Ukrajinski izvori tvrde da je riječ o borcu iz Kalmikije, ruske regije na Kaspijskom jezeru. Pretpostavlja se da je radio kao majstor u glavnom gradu Elista te da ima kriminalni dosje u Rusiji zbog neplaćenih kredita.
Ukrajinska zastupnica Inna Sovsun, koja je na Twitteru objavila uznemirujuću snimku, poručila je da se ratni zločini moraju kazniti.
Na internetu su mnogi korisnici pohitali istražiti njegov identitet nakon što su prepoznali crni šešir, narukvicu, maskirnu uniformu i oznake.
Grupa Brjanka-SSSR, čiji su pripadnici navodno izveli kastraciju, stekla je zloglasnu reputaciju zbog nasilja, brutalnosti i ratnih zločina čak i prije Putinove invazije na Ukrajinu.
Komandant bataljona, Dmitrij Pindjurin, čiji je nadimak Okrutni, bio je umiješan u pucnjave, pljačke, iznude i druga kaznena djela u regiji Lugansk 2015. godine. U to vrijeme otkrivena su tijela čak 17 žrtava u Brkanki za koje se vjeruje da su žrtve terora zloglasne skupine.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Dobro je da dobace do tanmo, nek im makar mira nedaju
08:10 Proruski guverner regije Sevastopolj je jutros putem svog Telegram kanala objavio da je ukrajinskim dronom napadnut štab ruske Crnomorske flote u Sevastopolju, gradu na ukrajinskom poluotoku Krimu koji je Rusija pripojila 2014. godine.
U napadu je, prenose ruski prorežimski mediji, povrijeđeno pet osoba.
"Nad štabom se pojavio nepoznati objekt. Prvi podaci govore da se radi o dronu. U napadu je ranjeno petero ljudi, svi su uposlenici štaba Crnomorske u flote. U napadu niko nije poginuo, a ranjenima je pružena hitna pomoć", napisao je na Telegramu guverner Mihail Razvožajev.
Znakovito je da je štab ruske Crnomorske flote napadnut na Dan ruske ratne mornarice, zbog čega su u Sevastopolju otkazane sve najavljene proslave, "iz sigurnosnih razloga".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
To komotno pristaje tvojim sibirskim ljubimcima.
Samo se oni (poslije esesovaca) žigošu u znak podrške fašizmu
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2711 times
- Been thanked: 8423 times
Prestacu da pratim ove mape. Oci mi ispadose a nigdje nista da se pomjeri.
Bas su zapeli i jedni i drugi
Bas su zapeli i jedni i drugi
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2650 times
Nećete vjerovati šta ovaj Behko radi samo da bi pokušao da me uvali u neki ugao, kojem misli da pripadam.Krokodil Behko wrote: 31 Jul 2022, 09:48
Evo da se deklarišem (opet): Boli me qurko i za jednim i drugim.
Ovo je rat dviju intersnih sfera, rat polova. Rat vođen ne samo oružjem, nego svim ostalim dostupnim mogućnostima, pogotovo medijima, koji su trenutno dostupni, rat informacijama i dezinformacijama. Rat nas protiv njih, t.j. nas protiv naših:
"Either you are with us or against us" (G. W. Bush) Vs. Nashi
Oprostit ćeš ali ja nisam i neću da budem ni jedan ni drugim, niti ću dozvolit da me bilo ko ko ovcu parkira u jedan od torova

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4347 times
- Been thanked: 3278 times
Kako, zar nije brat putin sve muslimane pod okrilje uzo?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 364 times
Ma ne nerviraj se,postoje razumni ljudi koji koriste vlastiti mozak i vide ak nest ne stima i nije bas kako se prica i postoje ljudi od linkova,taj ti moze osam dana kopirat razne linkove jer su otkrili internet koji je poslan od boga kao najveca istina ljudima,razmisljanje i razum je tu potpuno nepotrebna stvar.Nazivanje nekog pogrdnim imenima i vrijedjanje je od davnina odlika neznalica.TAFKAP wrote: 31 Jul 2022, 13:53Nećete vjerovati šta ovaj Behko radi samo da bi pokušao da me uvali u neki ugao, kojem misli da pripadam.Krokodil Behko wrote: 31 Jul 2022, 09:48
Ovo je rat dviju intersnih sfera, rat polova. Rat vođen ne samo oružjem, nego svim ostalim dostupnim mogućnostima, pogotovo medijima, koji su trenutno dostupni, rat informacijama i dezinformacijama. Rat nas protiv njih, t.j. nas protiv naših:
Oprostit ćeš ali ja nisam i neću da budem ni jedan ni drugim, niti ću dozvolit da me bilo ko ko ovcu parkira u jedan od torova![]()
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
TAFKAP wrote: 31 Jul 2022, 13:53Nećete vjerovati šta ovaj Behko radi samo da bi pokušao da me uvali u neki ugao, kojem misli da pripadam.Krokodil Behko wrote: 31 Jul 2022, 09:48
Oprostit ćeš ali ja nisam i neću da budem ni jedan ni drugim, niti ću dozvolit da me bilo ko ko ovcu parkira u jedan od torova![]()
Ja sam još u ratu, spoznao tri vrste fašista: Četnike, Ustaše i Pacifiste. Ovi potonji su najgori.
Ovi obični makar vjeruju u zlo, a pacifisti vjeruju samo u guzicu