Sarajevo

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8510 times
Status: Online

Re: Sarajevo

Post by Duminjo »

gricka vjestica wrote: 30 Jul 2022, 15:26
Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 15:18

A ne bi politika trebala da se miješa samo eto kod nas je tako da se bez politike ne moze kupiti ni trolejbus.
Igranka izmedju trojke i SDA. Blizi se Oktobar i treba se pohvaliti trolejbusima iz Bjelorusije, obnovom tramvajskih šina, prestankom redukcije vode, onim parkom kod ekonomije. Eto i ovime se valjda trebalo pohvaliti a izgleda da nece moci 😁
Sarajevo je ogromna izborna jedinica a narod se privlaci najlakse onime sto je oku lako vidljivo. Neko bi reko Sarajevo Las Vegas
ma svugdje u svijetu ima politike u tim stvarima, ali samo da bi se zakoni donijeli i sprovodili ispravno i tu politika prestaje da djeluje, dok kod nas u svemu se politika pita, od pravljenja strucne analize jednog objekta, cjeline, dijela prirode, pokretnog, nepokretnog i sl, pa do ovog sto sam gore napisala...ziva katastrofa :place

prosto me stid kad dodju ljudi iz iste struke u nasu BiH, pa mi kazu wow kako imate super i objekte i prirodu, ali sto je ovako sve zapusteno i oronulo. prosto se pogubim od stida, pa sam ispocetka vrdala i mjenjala temu, a sad otvoreno kazem o cemu se radi. ljudi se bukvalno ibrete kad cuju :( a tek kad nam vide zakone... :noga
Nedavno se gledo neku emisiju o nadogradnji u Beogradu. Vjeruj, malo mi je lakse bilo kad sam vidio da ima i gorih 😂

Hocu reci, hajd dobro je..nije bas tolika katastrofa. Eto ipak se nesto vrti, pazi se. Ima neka opozicija, ima neka kocnica pa nije sve bas toliko divlje.
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9283 times
Been thanked: 10017 times
Status: Offline

Post by Koraci_u_noci »

Stvar je u tome da su pausalno komplet jezgro grada proglasili nacionalnim spomenikom, bez ikakvih kriterija. I samim tim stavili sapu na sve potencijalne radove
Pobjeci sad od svega zelim
gricka vjestica
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 33 times
Been thanked: 20 times

Post by gricka vjestica »

Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 15:29
gricka vjestica wrote: 30 Jul 2022, 15:26

ma svugdje u svijetu ima politike u tim stvarima, ali samo da bi se zakoni donijeli i sprovodili ispravno i tu politika prestaje da djeluje, dok kod nas u svemu se politika pita, od pravljenja strucne analize jednog objekta, cjeline, dijela prirode, pokretnog, nepokretnog i sl, pa do ovog sto sam gore napisala...ziva katastrofa :place

prosto me stid kad dodju ljudi iz iste struke u nasu BiH, pa mi kazu wow kako imate super i objekte i prirodu, ali sto je ovako sve zapusteno i oronulo. prosto se pogubim od stida, pa sam ispocetka vrdala i mjenjala temu, a sad otvoreno kazem o cemu se radi. ljudi se bukvalno ibrete kad cuju :( a tek kad nam vide zakone... :noga
Nedavno se gledo neku emisiju o nadogradnji u Beogradu. Vjeruj, malo mi je lakse bilo kad sam vidio da ima i gorih 😂

Hocu reci, hajd dobro je..nije bas tolika katastrofa. Eto ipak se nesto vrti, pazi se. Ima neka opozicija, ima neka kocnica pa nije sve bas toliko divlje.
ma balkan je specifican po tome hahaha
a i u cijelom svijetu dolazi do pogresne zastite, ali ne zbog uticaja politike, vec zbog ne znanja i nestrucnosti...al to je drugi par rukavica

pa ne znam vala sta bih ti rekla, iskreno ne znam sta je gore, pogresno zastititi ili nikako :cudi
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Ma samo neka jednu godinu ne obnavljaju ferhadiju
gricka vjestica
Sitna buranija
Sitna buranija

Koraci_u_noci wrote: 30 Jul 2022, 15:30 Stvar je u tome da su pausalno komplet jezgro grada proglasili nacionalnim spomenikom, bez ikakvih kriterija. I samim tim stavili sapu na sve potencijalne radove
pa po struci nije moglo drugacije nego tako, da se stavi pod zastitu kao ambijentalna cjelina u odredjenim granicama
a da se to nije uradilo ikoliko na vrijeme, vidjeli bi na sta bi to licilo do danas
iako je pod zastitom, opet pojedinci rade sta im volja (citaj zbog politickih uticaja i para), jer su nam zakoni po pitanju zastite suplji kao sir u crtanom, pa se uvijek nadje nacin da se radi sta im volja ili zabrane ono sto treba :(
gricka vjestica
Sitna buranija
Sitna buranija

Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 15:35 Ma samo neka jednu godinu ne obnavljaju ferhadiju
pa to je prosto nemoguce dok se ovakvi tenderi raspisuju tj dok stoji da prolaze firme kao izvodjaci koji daju najjeftiniju ponudu...kad se ta praksa ukine zakonom i pocnu prolaziti firme koje kvalitetno rade sa kvalitetnim materijalima, onda ce biti samo mala sanacija svakih 5 god...do tad racunaj na lomljenje nogu kroz blato u ferhadiji svake godine :jutarnja
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

gricka vjestica wrote: 30 Jul 2022, 15:42
Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 15:35 Ma samo neka jednu godinu ne obnavljaju ferhadiju
pa to je prosto nemoguce dok se ovakvi tenderi raspisuju tj dok stoji da prolaze firme kao izvodjaci koji daju najjeftiniju ponudu...kad se ta praksa ukine zakonom i pocnu prolaziti firme koje kvalitetno rade sa kvalitetnim materijalima, onda ce biti samo mala sanacija svakih 5 god...do tad racunaj na lomljenje nogu kroz blato u ferhadiji svake godine :jutarnja
Polomljene noge manje-vise. Pucaju stikle :ooo
gricka vjestica
Sitna buranija
Sitna buranija

Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 15:44
gricka vjestica wrote: 30 Jul 2022, 15:42

Polomljene noge manje-vise. Pucaju stikle :ooo
= curama polomljene noge i muskarcima izbecene oci :mohr
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko »

Vjerujem da i lud zna, da je taj objekat zaštićen i da prvo treba izviditi ko je nadležan i šta i kakvi radovi mogu biti odobreni, da ne bi bilo kao u blizini te zgrade, kad su obnavljali i uništili izvorni izgled zgrade. Ovo je sve u predizborne svrhe, s obje strane.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Pa ovi poceli graditi bez obzira sto nisu dobili dozvoli. I onda plac. Ne da nam SNSD, ne da nam HDZ kme kme..

Hej, ljudi grade bez dozvole i zale se 😂😂
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9283 times
Been thanked: 10017 times

Post by Koraci_u_noci »

Stvar je u tome da je nesto ruglo i da propada i da i budala zna da treba radit i da ce nakon tih radova bit bolje i ljepse. Al onda se pocnu krit iza procedura, zakona, dozvola, puna im usta zastite legalnosti, sprecavanja zloupotreba i sl. Vec vidjeno na visim nivoima od HDZ-a.
Ovi znaju da ce im ovi opstruirat pa krenuli bez dozvole i to je poenta price. U normalnoj drzavi bi saradjivali da uljepsaju grad, a kod nas prave ruglo zarad vlastitih interesa
Pobjeci sad od svega zelim
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

I rjesenje je?
Nema rjesenja 😁
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 75 times
Been thanked: 220 times

Post by Ljiljan »

Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 12:47
Ljiljan wrote: 25 Jul 2022, 17:04 Daj ba, nije humano da ljudi fizicki rade po najvecem zvjezdanu na +40. Nije to kancelarija. :D
Nije humano ni onome u pekari ni onome na parkingu, ni konobari ni trgovcu, ni taxisti. Jel sad svi trebaju dati otkaz jer je +40 i sve treba da stane?
Ko da je samo u Sarajevu +40.
Jarane, poredis fizicki rad po zvjezdanu direkt na +40 sa pekarom, konobarisanjem i taksiranjem. Bjezi ba. :D Ja bih intenzivirao radove predvece, po noci i ujutro.

A propos ovog s Kapidzicem i Mandicem. Pa poznato je da sarajevske opstine i drugi nivoi uprave komotno mogu zaratiti izmedju sebe. Imas institucije kantona, grada, isprepletene nadleznosti, interese, medjustranacka prepucavanja, vjecita neslaganja oko svega i to sve preko ledja gradjana i samog grada.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2831 times
Been thanked: 23346 times

Post by HAVANA »

Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 16:15 Pa ovi poceli graditi bez obzira sto nisu dobili dozvoli. I onda plac. Ne da nam SNSD, ne da nam HDZ kme kme..

Hej, ljudi grade bez dozvole i zale se 😂😂
Da mi banjaluka zabrani ja bi penis napravio ko kucu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

I o kakvoj zgradi se prica,ne renovira se uopste zgrada nego ono ruglo ispred.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Večeras u 21 sat su započeli radovi na sanaciji, popločavanju i uređenju trga ispred upravne zgrade "Sarajevo šuma" . U 21:23 stigao je federalni inspektor, bez ikakvog zvaničnog papira, zaustavio radove i blokirao gradilište. U pitanju je izmijenjeni projekat, bez ikakvih "neiskrenih" namjera, kako nam je to nedavno napisala Kapidžićeva šefica gđa Anđelina Ošap Gaćanović. I, opet zabrana, najefikasnija inspekcijska akcija u istoriji BiH! G. Kapidžiću, prvo nam niste dali da mijenjamo vodovodne cijevi u centru grada, usporavate uređenje Parka gdje je bila Kalin hadzi Alijina džamija. Opstruišete sanaciju šetnice u velikom parku, projekat za koji ste dali usmenu podršku. Ne dozvoljavate rekonstrukciju Gospodičine kuće, spriječavate privatne investitore. A nas optužujete da rušimo državu! Smijete li poslati inspektora u Banja Luku ili Mostar da zaustavi sanaciju trga? Naravno da ne! Sramite se zbog svega ovoga!
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Ljiljan wrote: 30 Jul 2022, 16:45
Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 12:47

Nije humano ni onome u pekari ni onome na parkingu, ni konobari ni trgovcu, ni taxisti. Jel sad svi trebaju dati otkaz jer je +40 i sve treba da stane?
Ko da je samo u Sarajevu +40.
Jarane, poredis fizicki rad po zvjezdanu direkt na +40 sa pekarom, konobarisanjem i taksiranjem. Bjezi ba. :D Ja bih intenzivirao radove predvece, po noci i ujutro.

A propos ovog s Kapidzicem i Mandicem. Pa poznato je da sarajevske opstine i drugi nivoi uprave komotno mogu zaratiti izmedju sebe. Imas institucije kantona, grada, isprepletene nadleznosti, interese, medjustranacka prepucavanja, vjecita neslaganja oko svega i to sve preko ledja gradjana i samog grada.
Nista onom na gradjevini nije teze nego konobaru. Ili je u pet deka.
Neka rade ili neka idu na biro. Dovescemo kineza :cudi
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Mislim da je to zakonski regulisano. Ja kad sam radio vani u basf-u izolaciju obustavljali su radove na - 15 i +35.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Idemo na slijedecu inspekciju. U ponedeljak, 01.08. planirali smo početak rekonstrukcije mosta "Festina Lente". Ostaje da se vidi da li će nam "dia" i ovdje poslati inspektora, 20 minuta nakon početka radova.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

HAVANA wrote: 30 Jul 2022, 21:10 Idemo na slijedecu inspekciju. U ponedeljak, 01.08. planirali smo početak rekonstrukcije mosta "Festina Lente". Ostaje da se vidi da li će nam "dia" i ovdje poslati inspektora, 20 minuta nakon početka radova.
A gdje je narod?
Da vas izađe stotina i truhlim paradajzom potjera inspektora, nikad se više ne bi pojavio.
Jedino čega se boji ta pogana sda bagra jeste narod.
sjećaš li se onog kiflinog intervjua kod senada kada je govorio o onim velikim demonstracijama?
Čojk fino reče da su se poljine bile ispraznile i da su se sda govna usrala u gaće.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “BiH”