KINA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14297 times
Been thanked: 23814 times
Status: Offline

Re: KINA

Post by Fuddo »

Mister No wrote: 03 Aug 2022, 11:40
insomnia wrote: 03 Aug 2022, 10:03
Mozda ne laprdati bezveze
Ne laprdaju oni bas bezveze. Prije ce biti da ispituju snage i spremnost drugih da brane Tajvan.
Danas su agresivniji i puno opasniji nego prije 10 g., otprilike onoliko koliko su vojno i ekonomski ojačali.

Uglavnom ekonomski poremećaj koji se ima zbog sukoba Rusija-Ukrajina bi bio zanemariv u slucaju nekih sukoba i blokada sa Kinom.
Mi bi imali odredjeni ekonomski poremecaj koji bi se relativno brzo sanirao, dok bi oni u isto vrijeme pocrkali od gladi.
Oni svoje stanovnistvo ne mogu prehraniti.
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Fuddo wrote: 03 Aug 2022, 13:27
Mister No wrote: 03 Aug 2022, 11:40

Ne laprdaju oni bas bezveze. Prije ce biti da ispituju snage i spremnost drugih da brane Tajvan.
Danas su agresivniji i puno opasniji nego prije 10 g., otprilike onoliko koliko su vojno i ekonomski ojačali.

Uglavnom ekonomski poremećaj koji se ima zbog sukoba Rusija-Ukrajina bi bio zanemariv u slucaju nekih sukoba i blokada sa Kinom.
Mi bi imali odredjeni ekonomski poremecaj koji bi se relativno brzo sanirao, dok bi oni u isto vrijeme pocrkali od gladi.
Polako s procjenama 😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 03 Aug 2022, 13:31
Fuddo wrote: 03 Aug 2022, 13:27

Polako s procjenama 😂
Pa sta ce jest?
Dozvolite da se obratimo
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9995 times
Been thanked: 16879 times

Post by spacebound »

Sismise :ooo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

To su ljudi koji su navikli sismisa heftu razgoditi. Ovaj rat bi imo nesagledive posljedice po svjetsku ekonomiju
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9054 times
Been thanked: 5793 times

Post by Mister No »

Fuddo wrote: 03 Aug 2022, 13:32
insomnia wrote: 03 Aug 2022, 13:31

Polako s procjenama 😂
Pa sta ce jest?
Najveca 2 izvoznika na svijetu su SAD-e i Kina, s tim da Kina ima 50% veći izvoz od SAD-ea.
The Dark Side Of The Forum...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22551 times
Been thanked: 20690 times

Post by Masamune »

Kina je ipak ekonomska sila spram Rusije... dakle, nemojte potcjenjivati. Mogu oni napraviti dosta štete ne samo agresijom i slično.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Mister No wrote: 03 Aug 2022, 13:38
Fuddo wrote: 03 Aug 2022, 13:32

Pa sta ce jest?
Najveca 2 izvoznika na svijetu su SAD-e i Kina, s tim da Kina ima 50% veći izvoz od SAD-ea.
Kina izvozi hranu?
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Cekaj ako pukne vidjecemo tek sta sve izvozi Tajvan. Jbt cega god nestane kae rat u Ukrajini 😂
Nestalo senfa iz Dizona kae zbog rata u Ukrajini
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

Ovim amerima niko da objasni da postoji i druga hrana osim mcdonaldsa.
Kontaju ak to ukines nekom gotov je,krepo od gladi :cudi
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9995 times
Been thanked: 16879 times

Post by spacebound »

Kod nas karta za ulaz na jezero poskupila :pecat
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

harlekin wrote: 03 Aug 2022, 13:43 Ovim amerima niko da objasni da postoji i druga hrana osim mcdonaldsa.
Kontaju ak to ukines nekom gotov je,krepo od gladi :cudi
Pa zar nije tako. Eno Rusi vise nemaju McD i nemaju vise nista. Ni vojske ni municije ni kojeg kurca.
Doduse ovi iz monetarnog fonda kazu da sankcije ne pogađaju Rusiju ni blizu ocekivanog dok s druge strane deru po EU puno vise nego sto se mislilo al jebo njih
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Imate po internetu kvalitetnih tekstova na temu proizvodnje hrane u Kini, i kako im onaj ping pong non stop govori da pomanje jedu, citava kampanja.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2753 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

Problem sa Kinom i Rusijom je sto nemamo i nikad necemo imati realne podatke stanja u tim drzavama. Drzavnu vrh drzi sve zivo pod kontrolom pa tako i medije i mogu svijetu da daju sliku kakvu hoce. Ovamo se predstavljaju kao da jesu iz zlatnih kasika i kupaju u pticijem mlijeku dok nikad niko ne zna i ne vidi sta radi i kako zivi obican kinezi ili Rus.

Evo jucer HiM zatvorio svoje poslovnice u Rusiji, 6000 ljudi ostade bez posla. Lista zapadnih firmi koje su se povukla iz rusije je skoro beskonacna. Ne znam moze li iko od nas uopste zamisliti koji je to broj novonastalih nezaposlenih Rusa koji su i sa tim poslovima zivjeli na granicama siromastva.
I tako, dok milioni obicnih rusa pase travu da ne umre od gladi, Kremlj daje ostatku svijeta slike iz svojih palata, Zaharova zanosno gura jagode. I to je ono sto mi imamo.
Da se malo prodje dalje moskva i da se pogleda kako rusi, poslije ovih sankcija zive, vjerujem da bismo se mnogi i sazalili.

Tako je isto i sin Milosevica vozio trke, lupao auta, gradio vile sa bazenima i diskoteke dok su se obicni Srbi pod sankcijama ubijali zbog gladi i siromastva. Al nece ta slika u svijet.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Duminjo wrote: 03 Aug 2022, 14:34 Problem sa Kinom i Rusijom je sto nemamo i nikad necemo imati realne podatke stanja u tim drzavama. Drzavnu vrh drzi sve zivo pod kontrolom pa tako i medije i mogu svijetu da daju sliku kakvu hoce. Ovamo se predstavljaju kao da jesu iz zlatnih kasika i kupaju u pticijem mlijeku dok nikad niko ne zna i ne vidi sta radi i kako zivi obican kinezi ili Rus.

Evo jucer HiM zatvorio svoje poslovnice u Rusiji, 6000 ljudi ostade bez posla. Lista zapadnih firmi koje su se povukla iz rusije je skoro beskonacna. Ne znam moze li iko od nas uopste zamisliti koji je to broj novonastalih nezaposlenih Rusa koji su i sa tim poslovima zivjeli na granicama siromastva.
I tako, dok milioni obicnih rusa pase travu da ne umre od gladi, Kremlj daje ostatku svijeta slike iz svojih palata, Zaharova zanosno gura jagode. I to je ono sto mi imamo.
Da se malo prodje dalje moskva i da se pogleda kako rusi, poslije ovih sankcija zive, vjerujem da bismo se mnogi i sazalili.

Tako je isto i sin Milosevica vozio trke, lupao auta, gradio vile sa bazenima i diskoteke dok su se obicni Srbi pod sankcijama ubijali zbog gladi i siromastva. Al nece ta slika u svijet.
Hm. Međunarodni monetarni fond je npr jedna ozbiljna organizacija koja kaze da sankcije trenutno nemaju ni blizi ocekivani uticaj.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Momci
Kina je okruzila Tajvan, blokirala, upozorila svjet da ne prilazi.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Nisu. S druge strane je hamericka flota
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Pasaga wrote: 03 Aug 2022, 14:42 Momci
Kina je okruzila Tajvan, blokirala, upozorila svjet da ne prilazi.
Sve cemo im te krntije izbusit i potopit.
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Americka i kineska mornarica oko Tajvana
Image
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2753 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

insomnia wrote: 03 Aug 2022, 14:40
Duminjo wrote: 03 Aug 2022, 14:34 Problem sa Kinom i Rusijom je sto nemamo i nikad necemo imati realne podatke stanja u tim drzavama. Drzavnu vrh drzi sve zivo pod kontrolom pa tako i medije i mogu svijetu da daju sliku kakvu hoce. Ovamo se predstavljaju kao da jesu iz zlatnih kasika i kupaju u pticijem mlijeku dok nikad niko ne zna i ne vidi sta radi i kako zivi obican kinezi ili Rus.

Hm. Međunarodni monetarni fond je npr jedna ozbiljna organizacija koja kaze da sankcije trenutno nemaju ni blizi ocekivani uticaj.
Hajd dobro. Et nemaju
Post Reply

Return to “Svijet”