Sarajevo

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

gricka vjestica
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 33 times
Been thanked: 20 times
Status: Offline

Re: Sarajevo

Post by gricka vjestica »

HAVANA wrote: 31 Jul 2022, 23:48
gricka vjestica wrote: 31 Jul 2022, 23:35

vjeruj mi da ne rade...s obzirom da ne ide u javnost i da nije transparentno, pa se i ne zna, al pojma nemas koliko dobrih projekata su odbili, jer njih nigdje nije bilo, bilo u parama il politickim poenima...sve to sto kazes da vidis da kao rade, je ono gdje su se oni pronasli i nista vise, a kao sto rekoh, predobrih projekata i za narod i za drzavu su kategoricno odbili i to bez obrazlozenja
Malo mi ovo na sda pricu vuce. Mozes li mi objasniti kako i na koji nacin njih ima u nacinu finansiranja izgradnje pruge, porodiljskim naknadama, uredjenju ovog trga, mosta, vodovodne mreze, sufinansiranju najma mladim... Pazi, ja sam privatnik koji ne zavisi ni od jednih, ni drugih i u velikom sam krugu. Znam kako se pare uzimaju i gdje, znam koji ih ljudi imaju a znam i mnoge iz sda a i ove... Iskreno, drasticna razlika u ponasanju, izgledu, prici, imovinskom stanju itd Svi vole pare i svi ce cvaknuti sta kad mogu i tako je svuda i u citavom svijetu. Al daj malo i narodu, napravi nesta... Ne zanima ti to mene plaho, samo me zanima moj grad i moja zemlja. A te politicke price, vjerske, satro domoljubne i sve druge suplje, to me ne zanima. Samo sta oko vidi i tijelo osjeti... Tako i krizam.
ma kakva sda, ja se jezim od njih, nocne more imam na sam spomen njih, al vala i svih drugih stranki. gluho bilo i od svih njih daleko im kuca od moje :bjezi

ne mogu ti bas detaljno o tome, ali vec sam malo natuknula o tome sto se to radi...u svim porama drustva su i rade sta im cejf, jer imaju podrsku jedni drugih. u javnosti se kao ne mogu i mrze, a kad se kamere iskljuce i novinari odu, cvjeta ljubav u 16. znaci sve politika, a kroz nju licni interes i politicki poeni i glasovi. to je najvise sto mogu reci. a hint ti je, pogledaj ko dobija tendere za sve velike projekte (ne bitno o cemu se radi) i skontaj da su oni svoju pra pra pra unucad obezbjedili novcano, nije ih briga za "obicni" narod, vec im je samo u gore spomenutom politickom interesu hoce li ili ne usvojiti neke pomoci tipa porodilje, stambeno pitanje mladih, stipendije i slicno

a moram te demantirati u tome da ce svi caknuti ako im se ukaze prilika, nece svi, nisu svi sa okacenom cijenom na vratu..doduse malo ih je, da ne kazem premalo, al ih ima fala Bogu :cool

e pa bas zato sto nas interesuje nas grad i zemlja, ne bi trebali im dati jos jednu sansu, vec nekoga drugog izabrati ili oboriti izbore totalno, uraditi sta bilo samo da i nama bude bolje, a i svi oni da vide da ne mogu vise ovako kako su do sad
gricka vjestica
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 33 times
Been thanked: 20 times

Post by gricka vjestica »

Duminjo wrote: 31 Jul 2022, 23:57
gricka vjestica wrote: 31 Jul 2022, 23:54

ma dug je to period...trebali bi iz iskustva uciti...vidis gdje dodjosmo, jer smo davali i previse sansi svima, a koje su trajale godinama
pa u svijetu, nakon izbora ako u prve 2 god ne pocnu ispunjavati predizborna obecanja, ljudi ih odmah skinu sa vlasti. nema davanja dalje nekih sansi i mandata, jer ako nisu u prvih 2 god uspjeli ista, onda nece ni u narednih 100 mandata
Prije njih je SDA jahao koliko godina i sta je uradio?

Cinjenica je da od SDA gore ne moze i cinjenica je da pored ove trojke nema trece opcije.

Lako je i meni kuditi. Evo nakudio sam i reko da su lopovi. Al sta je rjesenje? Vratiti SDA?
ma kakva crna sda, bolje da nemamo vlast nikako nego da nam oni opet dodju :noga
ma, po mom misljenju, najbolje da to vojska pomete sve i pohapsi, pa preuzme vlast dok se ove sve stranke ekspresno ne ugase i nove osnuju, al tako da ko god je bio i u kakvoj stranci do vojske, ne moze osnovati ili biti clan ovih novih i onda odmah izbore napraviti i ko pobjedi...i da imamo jednog predsjednika i jednu vlast, a ne ovaj cirkus koji imamo sad...nema druge
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2779 times
Been thanked: 22991 times

Post by HAVANA »

Kako i koga? Kratko i jasno? Meni licno je i ovo iznenadjenje sto vidim, nisam naviko.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Duminjo wrote: 30 Jul 2022, 14:50 Jesul zavrsili onaj trg kod ekonomije?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2703 times
Been thanked: 8373 times

Post by Duminjo »

Vidio Sam jutros. Isto kosto je i bilo.

Nista nisu uradili
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Al je zato parada odrzana
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Duminjo wrote: 04 Aug 2022, 16:21 Vidio Sam jutros. Isto kosto je i bilo.

Nista nisu uradili
:valja
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

A boba je falila da drvo ocima ne vidis.
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 75 times
Been thanked: 220 times

Post by Ljiljan »

Jbg, trebalo je malo hrabrosti i volje da se nesto promijeni. Ovako je fino, ali bzvz, zastarjelo, obicno... Rjesenje iz 1960. godine.

Pravi makeover ovog prostora bi bio:

a) rusenje nakaradne zgrade Ekonomije koja je u SFRJ nakalemnjena na lijepu zgradu iz au vakta - pravoslavnu gimnaziju,
b) prerasporediti zelenilo tako da zakloni gadnu komunjaru, zgradu Svjetlosti, a otkrije Dom armije, Trznicu, fasade u Ferhadiji i Zelenih beretki, crkvu...
c) ukinuti saobracaj u Beretki/Branilaca, spojiti trg sa prostorom ispred Doma armije gdje bi valjalo postaviti fontanu
d) podzemna garaza nedje u blizini (Metalac, ispod parkinga kod Narodnog...)

Evo miline, kako je bilo 30ih.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

Srpski svet dolazi... Na mjestu bivseg Standarda u sarajevskoj opstini Ilidza trebao bi niknuti Miskovicev Delta Planet. Sa preko 118 000 kvadrata bio bi to najveci objekat te kompanije ikad izgradjen, veci i od beogradskog, podgorickog, banjaluckog, a i od onog u bugarskoj Varni.
Doduse, u planu je i novi u BG na Autokomandi od 200 000 kvadrata, ali sve ostaje na rijecima pa ce tako mozda i ovaj sarajevski o kojem se vec neko vrijeme prica.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2703 times
Been thanked: 8373 times

Post by Duminjo »

Trebalo bi
Mozda
Bio bi
U planu je

Al je bitno naglasiti da srpski svet dolazi 😂
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

Daj ba Duminjo :plavi

Gradi Miskovic Deltu vec 10 godina kako je kupio Standard. Nego render je skoz ok. Sevap bi bilo srediti sve ono dole uz obalu Miljacke. Ogroman neiskoristeni potencijal. Industrije ako sta i ima u onim skalamerijama prebaciti prema rubnim naseljima sarajevske regije, prema Visokom, Brezi... Svakako je sad sve to autoputem na 20 min.
milanbilic
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 74 times
Been thanked: 45 times

Post by milanbilic »

Ljiljan wrote: 30 Jun 2022, 22:25 Napreduje obnova tramvajskog pojasa i pruge. Na 3:20 se vidi i gradiliste prvog KFC restorana ispred Binga.

Prolazio sam par puta preko nove pruge, ne osjeti se da je prelazis. Odlicno uradjeno!
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

Radi se punom parom na obnovi tramvajske mreze u Sarajevu. Za izgradnju pruge na relaciji Ilidza okretaljka - Hrasnica prosle su dvije kineske i dvije turske firme pa cemo vidjeti ko ce dobiti posao.

milanbilic
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 74 times
Been thanked: 45 times

Post by milanbilic »

Na zalost nase firme jos nisu sposobne za takav projekt...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ne znam ko su ove firme al ima li ikad da ovi ljudi ne rade. U 6.50h vec rade. U 19h idem kuci jos rade. Nedelja jutros u 7h vec rade... Ne znam kolike su im plate al koliko god je malo je. Kisa, sunce sta god jednako rade. Nakav ko sator i po kisi ga guraju, spajaju, vare...
Last edited by HAVANA on 28 Aug 2022, 10:22, edited 1 time in total.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Kinezi turci i nesto nasih kako vidim.
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3313 times

Post by Skin »

i bas su zadnjih sedmica nabili tempo...bukvalno u svako doba dana se nesto radi. ovo pred deadline..

kaze moj drug STO ZNACI DA SE OVO MOGLO TIM TEMPOM RANIJE URADITI
:D.
u pravu je...ali eto..sve im je oprosteno samo neka zavrse kako treba i puste u promet, i da se nista ne raspadne za mjesec
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Moglo je da su odma njih uzeli.Kad se vidilo da nasi ne mogu i ne znaju,dosli ovi...Da su bogdo prije.Nemamo mi ljude za ovakve projekte.Nazalost.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

A i vala ne znam sta ga nabrzavaju sad zbog prozivanja sda stetocina.Ide sve dobro,vidi se da se radi.Jebo smetljare sta pricaju.Samo radite.
Post Reply

Return to “BiH”