ma kakva sda, ja se jezim od njih, nocne more imam na sam spomen njih, al vala i svih drugih stranki. gluho bilo i od svih njih daleko im kuca od mojeHAVANA wrote: 31 Jul 2022, 23:48Malo mi ovo na sda pricu vuce. Mozes li mi objasniti kako i na koji nacin njih ima u nacinu finansiranja izgradnje pruge, porodiljskim naknadama, uredjenju ovog trga, mosta, vodovodne mreze, sufinansiranju najma mladim... Pazi, ja sam privatnik koji ne zavisi ni od jednih, ni drugih i u velikom sam krugu. Znam kako se pare uzimaju i gdje, znam koji ih ljudi imaju a znam i mnoge iz sda a i ove... Iskreno, drasticna razlika u ponasanju, izgledu, prici, imovinskom stanju itd Svi vole pare i svi ce cvaknuti sta kad mogu i tako je svuda i u citavom svijetu. Al daj malo i narodu, napravi nesta... Ne zanima ti to mene plaho, samo me zanima moj grad i moja zemlja. A te politicke price, vjerske, satro domoljubne i sve druge suplje, to me ne zanima. Samo sta oko vidi i tijelo osjeti... Tako i krizam.gricka vjestica wrote: 31 Jul 2022, 23:35
vjeruj mi da ne rade...s obzirom da ne ide u javnost i da nije transparentno, pa se i ne zna, al pojma nemas koliko dobrih projekata su odbili, jer njih nigdje nije bilo, bilo u parama il politickim poenima...sve to sto kazes da vidis da kao rade, je ono gdje su se oni pronasli i nista vise, a kao sto rekoh, predobrih projekata i za narod i za drzavu su kategoricno odbili i to bez obrazlozenja

ne mogu ti bas detaljno o tome, ali vec sam malo natuknula o tome sto se to radi...u svim porama drustva su i rade sta im cejf, jer imaju podrsku jedni drugih. u javnosti se kao ne mogu i mrze, a kad se kamere iskljuce i novinari odu, cvjeta ljubav u 16. znaci sve politika, a kroz nju licni interes i politicki poeni i glasovi. to je najvise sto mogu reci. a hint ti je, pogledaj ko dobija tendere za sve velike projekte (ne bitno o cemu se radi) i skontaj da su oni svoju pra pra pra unucad obezbjedili novcano, nije ih briga za "obicni" narod, vec im je samo u gore spomenutom politickom interesu hoce li ili ne usvojiti neke pomoci tipa porodilje, stambeno pitanje mladih, stipendije i slicno
a moram te demantirati u tome da ce svi caknuti ako im se ukaze prilika, nece svi, nisu svi sa okacenom cijenom na vratu..doduse malo ih je, da ne kazem premalo, al ih ima fala Bogu

e pa bas zato sto nas interesuje nas grad i zemlja, ne bi trebali im dati jos jednu sansu, vec nekoga drugog izabrati ili oboriti izbore totalno, uraditi sta bilo samo da i nama bude bolje, a i svi oni da vide da ne mogu vise ovako kako su do sad