TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1384 times
Been thanked: 1686 times
Status: Offline

Re: TROSJED

Post by Sioux » 10 Aug 2022, 15:56

Pogled Joca Vujičića

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce » 10 Aug 2022, 16:02

Melek wrote: 10 Aug 2022, 15:46 Nikolaidis: Glede ovoga što su zapadnjaci naumili učiniti Bosni i Bošnjacima ...

Image

Bošnjacima i Crnogorcima pripala je osobita čast da dobiju zahtjevnu ulogu balkanskih Palestinaca i Kurda ...

Piše: Andrej Nikolaidis

Željko Ivanović, vlasnik new age četničke novine „Vijesti“ u svojim tekstovima naziva me „mula Andrej“. Što ja, dakako, shvatam kao nehotični kompliment. Znate ono kad te čovjek koji teško misli, a još teže govori, čovjek kojem je jezik neprijateljsko okruženje, misleći da te kudi, zapravo hvali.

Sad ćete vidjeti zašto ja jesam „mula Andrej“.

Glede ovoga što su zapadnjaci naumili učiniti Bosni i Bošnjacima...

Za početak, valjalo bi prestati sa samozavaravanjem. U prekompoziciji Zapadnog Balkana, koja još uvijek ne podrazumijeva i teritorijalne promjene, no itekako podrazumijeva političku intervenciju koja je zamišljena kao ono što će izazvati efekat jednak teritorijalnoj prekompoziciji, Bošnjacima i Crnogorcima pripala je osobita čast da dobiju zahtjevnu ulogu balkanskih Palestinaca i Kurda. Za tu se ulogu, ma kako je dobro odigrali, ne dobija Oskar. Nego se dobija po leđima.

Crnogorci su ulogu dobili zato što ih je malo i po mišljenju komšija i njihovih zapadnih prijatelja, imaju višak zemlje. Bošnjaci zato što su muslimani. I što ih nije malo. A sutra će ih biti još više. Imamo činjenicu da muslimani demografski dominiraju u Bosni.

Imamo činjenicu da će ta dominacija za 10 i 20 godina biti još izraženija. Imamo činjenicu da u Evropi postoji inherentan strah od islama. I sad imamo otvaranje političkog procesa u kojem prosta demografska, biološka činjenica treba biti minimizirana. Poenta nove zapadne intervencije u Bosni je očita i neporeciva - valja spriječiti da ta činjenica – da je je u Bosni najviše muslimana i da će ih sutra biti još više - bude politički artikulisana.

Koliko se ja sjećam, a još uvijek nisam senilan, u Evropi se, dok su naše dobre komšije i njihove lokalne ispostave raseljavali i etnički čistili Bošnjake, najnormalnije, uz kafu, čaj i fine kekse - zašto ne madlene, pa volio ih je i Prust – razgovaralo o podjeli Bosne između Srbije i Hrvatske.

No Bošnjaci su, iz nekog samo njima znanog razloga, odbili da nestanu.

I eto ti problema. Uprkos etničkom čišćenju i genocidu, Bošnjaka je danas u Bosni više nego prije rata. A muslimani u Evropi – to su pogrešni ljudi na pogrešnom mjestu. Puno pogrešnih ljudi na pogrešnom mjestu.

Budući da politika „hajde da uradimo sve da muslimana u Bosni bude manje“ nije urodila plodom, pristupilo se politici „hajde da štelujemo sistem tako da politički efekat bude kao da je muslimana manje“. Ovo što radi Šmit je brutalan pokušaj da se postavi sistem koji će onemogućiti demokratsku artikulaciju proste biološke, demografske činjenice.

Isto to zapad je već uradio u Crnoj Gori. Na referendumu za nezavisnost Crna Gora je bila primorana da prihvati da za uspjeh referenduma nije dovoljno da glasa većina građana. Ne: bilo je potrebno da glasa više od 55 posto. Što znači da su unionisti (Srbi) mogli pobijediti na referendumu, dobivši samo 45,00001 posto glasova. To znači da je na tom referendumu glas suverenista (Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Hrvati) vrijedio manje od glasa unionista. Bilo je to masovno i brutalno kršenje ljudskih prava na koje zapad nije reagovao – budući da ga je sam naručio i realizovao.

Kad je prošlo u Crnoj Gori, što ne bi i u Bosni. Je li Bog dao, da se u Bosni napravi sistem po kojem će glas Bošnjaka vrijediti manje od glasa drugih. Ako sutradan Bošnjaka bude još više, ništa za to – njihov glas će vrijediti još manje.

Ima eufemizam za to – biopolitika. Ja: to su radili nacisti. A bogami i ove fine, razvijene demokratije. Kada o biopolitici čitamo kod Fukoa i Agambena, to je jedno: slegneš ramenima i kažeš „šta ću, takav je svijet“. Kada se dešava pred tvojim očima, moraš ustati protiv toga.

Muslimani su danas žrtva brutalne zapadne biopolitike. Ta politika problemom i neprijateljskom činjenicom shvata već sam goli život muslimana. Ćutati o tome, praviti se da se to ne dešava, znači učestvovati u zločinu.

Iskreno vaš, mula Andrej.

(Vijesti.ba)
Istina od rijeci do rijeci. :ok Zasto je ovo na Trosjedu, kome/cemu ovaj upis smeta?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2022, 16:13

Šta ste napali Insomniu?
Dočekuje se četalj sa reketom, ide se vakcinisati u Srbiju, 200.000 dočekuje Zvezde Granda gdje je Ceca žiri, toj istoj Ceci se ide na koncert, gleda se Zadruga gdje šeselj gostuje, ljetuje se u Hrvatskoj nakon što su nas 50.000 puta ponizili i onda smeta kada neko tom narodu kaže u lice i to sve sastavljeno perfektno u par riječi

Meni je gore kada mnogi, čak i neki što se zgražavaju od Insomnijinih postova, kroz nezadovoljstvo rezultata Popisa ismijavaju jedan narod nad kojim je planiran nestanak i spuštaju ga na nivo Jedija i Marsovaca "Izjasni se kao Bošnjak, Marsovac ili Jedi, tvoj izbor" dok druga dva naroda poštuju "Kojovići, stara sarajevska srpska familija" nego bilo šta šta je Insomnia napisao.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo » 10 Aug 2022, 16:15

5% 💪

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2022, 16:19

Duminjo wrote: 10 Aug 2022, 16:155% 💪
Čega?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek » 10 Aug 2022, 16:23

Lavlje_srce wrote: 10 Aug 2022, 16:02
Melek wrote: 10 Aug 2022, 15:46 Nikolaidis: Glede ovoga što su zapadnjaci naumili učiniti Bosni i Bošnjacima ...

Image

Bošnjacima i Crnogorcima pripala je osobita čast da dobiju zahtjevnu ulogu balkanskih Palestinaca i Kurda ...

Piše: Andrej Nikolaidis

Željko Ivanović, vlasnik new age četničke novine „Vijesti“ u svojim tekstovima naziva me „mula Andrej“. Što ja, dakako, shvatam kao nehotični kompliment. Znate ono kad te čovjek koji teško misli, a još teže govori, čovjek kojem je jezik neprijateljsko okruženje, misleći da te kudi, zapravo hvali.

Sad ćete vidjeti zašto ja jesam „mula Andrej“.

Glede ovoga što su zapadnjaci naumili učiniti Bosni i Bošnjacima...

Za početak, valjalo bi prestati sa samozavaravanjem. U prekompoziciji Zapadnog Balkana, koja još uvijek ne podrazumijeva i teritorijalne promjene, no itekako podrazumijeva političku intervenciju koja je zamišljena kao ono što će izazvati efekat jednak teritorijalnoj prekompoziciji, Bošnjacima i Crnogorcima pripala je osobita čast da dobiju zahtjevnu ulogu balkanskih Palestinaca i Kurda. Za tu se ulogu, ma kako je dobro odigrali, ne dobija Oskar. Nego se dobija po leđima.

Crnogorci su ulogu dobili zato što ih je malo i po mišljenju komšija i njihovih zapadnih prijatelja, imaju višak zemlje. Bošnjaci zato što su muslimani. I što ih nije malo. A sutra će ih biti još više. Imamo činjenicu da muslimani demografski dominiraju u Bosni.

Imamo činjenicu da će ta dominacija za 10 i 20 godina biti još izraženija. Imamo činjenicu da u Evropi postoji inherentan strah od islama. I sad imamo otvaranje političkog procesa u kojem prosta demografska, biološka činjenica treba biti minimizirana. Poenta nove zapadne intervencije u Bosni je očita i neporeciva - valja spriječiti da ta činjenica – da je je u Bosni najviše muslimana i da će ih sutra biti još više - bude politički artikulisana.

Koliko se ja sjećam, a još uvijek nisam senilan, u Evropi se, dok su naše dobre komšije i njihove lokalne ispostave raseljavali i etnički čistili Bošnjake, najnormalnije, uz kafu, čaj i fine kekse - zašto ne madlene, pa volio ih je i Prust – razgovaralo o podjeli Bosne između Srbije i Hrvatske.

No Bošnjaci su, iz nekog samo njima znanog razloga, odbili da nestanu.

I eto ti problema. Uprkos etničkom čišćenju i genocidu, Bošnjaka je danas u Bosni više nego prije rata. A muslimani u Evropi – to su pogrešni ljudi na pogrešnom mjestu. Puno pogrešnih ljudi na pogrešnom mjestu.

Budući da politika „hajde da uradimo sve da muslimana u Bosni bude manje“ nije urodila plodom, pristupilo se politici „hajde da štelujemo sistem tako da politički efekat bude kao da je muslimana manje“. Ovo što radi Šmit je brutalan pokušaj da se postavi sistem koji će onemogućiti demokratsku artikulaciju proste biološke, demografske činjenice.

Isto to zapad je već uradio u Crnoj Gori. Na referendumu za nezavisnost Crna Gora je bila primorana da prihvati da za uspjeh referenduma nije dovoljno da glasa većina građana. Ne: bilo je potrebno da glasa više od 55 posto. Što znači da su unionisti (Srbi) mogli pobijediti na referendumu, dobivši samo 45,00001 posto glasova. To znači da je na tom referendumu glas suverenista (Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Hrvati) vrijedio manje od glasa unionista. Bilo je to masovno i brutalno kršenje ljudskih prava na koje zapad nije reagovao – budući da ga je sam naručio i realizovao.

Kad je prošlo u Crnoj Gori, što ne bi i u Bosni. Je li Bog dao, da se u Bosni napravi sistem po kojem će glas Bošnjaka vrijediti manje od glasa drugih. Ako sutradan Bošnjaka bude još više, ništa za to – njihov glas će vrijediti još manje.

Ima eufemizam za to – biopolitika. Ja: to su radili nacisti. A bogami i ove fine, razvijene demokratije. Kada o biopolitici čitamo kod Fukoa i Agambena, to je jedno: slegneš ramenima i kažeš „šta ću, takav je svijet“. Kada se dešava pred tvojim očima, moraš ustati protiv toga.

Muslimani su danas žrtva brutalne zapadne biopolitike. Ta politika problemom i neprijateljskom činjenicom shvata već sam goli život muslimana. Ćutati o tome, praviti se da se to ne dešava, znači učestvovati u zločinu.

Iskreno vaš, mula Andrej.

(Vijesti.ba)
Istina od rijeci do rijeci. :ok Zasto je ovo na Trosjedu, kome/cemu ovaj upis smeta?
Ma moderator prebacio u afektu. Smotan :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 10 Aug 2022, 16:24

Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2022, 16:13 Šta ste napali Insomniu?
Dočekuje se četalj sa reketom, ide se vakcinisati u Srbiju, 200.000 dočekuje Zvezde Granda gdje je Ceca žiri, toj istoj Ceci se ide na koncert, gleda se Zadruga gdje šeselj gostuje, ljetuje se u Hrvatskoj nakon što su nas 50.000 puta ponizili i onda smeta kada neko tom narodu kaže u lice i to sve sastavljeno perfektno u par riječi

Meni je gore kada mnogi, čak i neki što se zgražavaju od Insomnijinih postova, kroz nezadovoljstvo rezultata Popisa ismijavaju jedan narod nad kojim je planiran nestanak i spuštaju ga na nivo Jedija i Marsovaca "Izjasni se kao Bošnjak, Marsovac ili Jedi, tvoj izbor" dok druga dva naroda poštuju "Kojovići, stara sarajevska srpska familija" nego bilo šta šta je Insomnia napisao.
Pa naravno, nista ne valjamo. Nemamo obraza, ne ponasamo se kako treba, prosti smo i zatucani, niko nam ne valja, prodajemo 'pamet' koju niko od nas ne trazi i solimo je svima na najgnusniji moguci nacin i pritom se naravno - nikad ne zagledamo sami u sebe. Cast izuzecima. Forum mi je svjedok.

S tim sto ni komsije ni susjedi nisu bolji, opet cast izuzecima. Svi imamo upravo onakvu vlast kakvi smo mi sami. Da je frustrirajuce, jeste. Da se nesto u vezi s tim da uciniti, tesko.

p.s. :pusa
Memento Mori

Mundzira
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 142 times
Been thanked: 244 times

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Mundzira » 10 Aug 2022, 16:27

Chan wrote: 10 Aug 2022, 15:45
Duminjo wrote: 10 Aug 2022, 15:43

Ljeto, pršte emocije a fali sexa :D.
samo znam da Mundži voli Fudu, tebe i mene... inače ne bi ni ulazila na forum

et dosta offtopica
Da, vas trojica i onaj vam jaran po rijecniku nerudin.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2022, 16:28

Lavlje_srce wrote: 10 Aug 2022, 16:24
Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2022, 16:13 Šta ste napali Insomniu?

Pa naravno, nista ne valjamo. Nemamo obraza, ne ponasamo se kako treba, prosti smo i zatucani, niko nam ne valja, prodajemo 'pamet' koju niko od nas ne trazi i solimo je svima na najgnusniji moguci nacin i pritom se naravno - nikad ne zagledamo sami u sebe. Cast izuzecima.

S tim sto ni komsije ni susjedi nisu bolji, opet cast izuzecima. Svi imamo upravo onakvu vlast kakvi smo mi sami. Da je frustrirajuce, jeste. Da se nesto u vezi s tim da uciniti, tesko.

p.s. :pusa
Ali moraš priznati da ima istine u nekim stvarima koje Insomnia navodi.
I drugi su narodi takvi ali to je isto kao kada moje dijete dobije keca u školi i ja ga napadnem a on odgovori "Još su trojica đaka dobili keca", kako će to moje dijete činiti boljim učenikom onda?

Mundzira
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Mundzira » 10 Aug 2022, 16:29

Melek wrote: 10 Aug 2022, 16:23
Lavlje_srce wrote: 10 Aug 2022, 16:02

Ma moderator prebacio u afektu. Smotan :kafa
Ima adekvatnija rijec.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 10 Aug 2022, 16:43

Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2022, 16:28Ali moraš priznati da ima istine u nekim stvarima koje Insomnia navodi.
I drugi su narodi takvi ali to je isto kao kada moje dijete dobije keca u školi i ja ga napadnem a on odgovori "Još su trojica đaka dobili keca", kako će to moje dijete činiti boljim učenikom onda?
Slazem se, svi se trebamo pozabaviti sami sobom, a ne jedni drugima. Samo buraz na tom 'sukobu' radi jedna velika propagandna masinerija (ljudi koji tako zaradjuju platu), a vecina ljudi opet i opet guta jednu te istu udicu (jer glupi su jbg).

Davno sam pisala i jedno 10x ponovila da je rjesenje za BiH jaka obrana kao garant mira, jaka ekonomija kao garant blagostanja i jako obrazovanje kao garant razvijanju kritickog misljenja kod pojedinca, umjesto uzgoja stada razlicitih boja koja se jedino uce rezati jedna na druge (s uvijek otvorenom mogucnoscu da skoce jedni drugim za vratove). Kako to da 'glupi' Bosnjo ode u UK i uzme diplomu Oxforda ili ode u USA i uzme diplomu jednog od njihovih prestiznih univerziteta bez po muke? Pa moze u uredjenim sredinama, dok se u BiH cesto pita da li da se umije ili da se ubije.

Da bi se gorenavedeno desilo, trebalo bi jednim potezom skinuti sve korumpirane nepotiste s vlasti, a zatim im suditi. To se nece desiti dok se ne podigne kriticna masa ljudi i skine ih, oni mirno nece otici. Kakogod, ne pise nam se dobro jer ovi sto su zasjeli u fotelje i Audije (a nadje se i pokoji Bentley) ucinice sve da to ne izgube. Njima cijena koju ce platiti narod nije ni najmanje bitna, bilo kom od njih iz bilo kog stada.
Last edited by Lavlje_srce on 10 Aug 2022, 16:46, edited 1 time in total.
Memento Mori

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 10 Aug 2022, 16:45

vas potpis vas uvijek prati...isto kao vasa sjena.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2022, 16:46

Lavlje_srce wrote: 10 Aug 2022, 16:43
Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2022, 16:28Ali moraš priznati da ima istine u nekim stvarima koje Insomnia navodi.
Slazem se, svi se trebamo pozabaviti sami sobom, a ne jedni drugima. Samo buraz na tom 'sukobu' radi jedna velika propagandna masinerija (ljudi koji tako zaradjuju platu), a vecina ljudi opet i opet guta jednu te istu udicu (jer glupi su jbg).

Davno sam pisala i jedno 10x ponovila da je rjesenje za BiH jaka obrana kao garant mira, jaka ekonomija kao garant blagostanja i jako obrazovanje kao garant razvijanju kritickog misljenja kod pojedinca, umjesto uzgoja stada razlicitih boja koja se jedino uce rezati jedna na druge (s uvijek otvorenom mogucnoscu da skoce jedni drugim za vratove). Kako to da 'glupi' Bosnjo ode u UK i uzme diplomu Oxforda ili ode u USA i uzme diplomu jednog od njihovih prestiznih univerziteta bez po muke? Pa moze u uredjenim sredinama, dok se u BiH cesto pita da li da se umije ili da se ubije.

Da bi se gorenavedeno desilo, trebalo bi jednim potezom skinuti sve korumpirane nepotiste s vlasti, a zatim im suditi. To se nece desiti dok se ne podigne kriticna masa ljudi i skine ih, oni mirno nece otici. Kakogod, ne pise nam se dobro jer nam ovi sto su zasjeli u fotelje i Audije (a nadje se i pokoji Bentley) ucinice sve da to ne izgube. Njima cijena koju ce platiti narod nije ni najmanje bitna, bilo kom od njih iz bilo kog stada.
I to stoji ali ne možemo govoriti o razvijanju kritičkog mišljenja a onda pljuvati Insomnijine postove koji kesu prebrutalni ali ima tu dosta tačaka sa kojima se trebamo suočiti.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 10 Aug 2022, 16:51

Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2022, 16:46I to stoji ali ne možemo govoriti o razvijanju kritičkog mišljenja a onda pljuvati Insomnijine postove koji kesu prebrutalni ali ima tu dosta tačaka sa kojima se trebamo suočiti.
A vidi njega sto je zapeo. Briga me za @insomniine postove. Zna pretjerati, to je cinjenica (i meni neki upisi idu na ganglije jer su jednoredni - citaj cista provokacija bez argumentacije), ali zna potrefiti u sridu, i to stoji.

Pametan je, jos da ima slifa bio bi odlican. Ovako mozemo razvijati sabur na neke njegove upise.
Memento Mori

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20614 times

Post by Masamune » 10 Aug 2022, 16:52

Koliko su brutalni i Mitar bi mu pozavidio.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Mundzira
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Mundzira » 10 Aug 2022, 17:01

Jah, trebo bi uviti u celofan kao ti.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 10 Aug 2022, 17:04

Ja se baš trudim da ne uvijam. Ti si to dobro osjetila :oo
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Mundzira
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Mundzira » 10 Aug 2022, 17:06

Najvise su osjetili tvoji roditelji u propalim pokusajima da te odgoje.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 10 Aug 2022, 17:07

Džaba će te bona banovati. Ne možeš me isprovocirati. Talog foruma pogotovo.

Mundzira
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Mundzira » 10 Aug 2022, 17:08

:tjesi

Post Reply

Return to “Pričaona”