AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2651 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by TAFKAP » 13 Aug 2022, 16:45

Haj prebacite ovo u novu temu.

In other news, pronađen virus polia u kanalizaciji New Yorka.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4349 times
Been thanked: 3286 times

Post by Melek » 13 Aug 2022, 17:44

Pa fura frajer furku ko i ostali taki. Prvo podjebava do maksimuma onda natukne koju pozitivnu da malo zbuni džematlije, jbg :oo

Nego, sve mu žene bile vlajne, ni nečudi šta sve napisa :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 13 Aug 2022, 17:45

Svi mi viču đe si zmaju, svi mi viču đe si vlaju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14003 times
Been thanked: 23222 times

Post by Fuddo » 13 Aug 2022, 23:23

Kad pogledas ovaj paket od 750 milijardi dolara, koji ce ko biva pomoci obicnog insana da bolje zivi, tacno vidis da su i one demokrate go debil.
Bice jeftiniji insulin, i 10 tableta.
Ja, i produzicemo crMcima ono bezvezno zdravstveno osiguranje jos tri godine.
Ovi nas zajebaju.
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 13 Aug 2022, 23:25

Nek im skrate kurec već kad im osiguranje produžuju. Win-win, msm.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Aug 2022, 23:27

Dobro, imas i neki kredit ako kupis elektricno auto, i metnes solarni kurac na krov da trosis manje struje.
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 14 Aug 2022, 09:29

Šta je Trump odao Lavrovu i Jinpingu

Image

Nedavna zapljena klasificiranih vladinih dokumenata na raskošnom imanju Mar-a-Lago, bivšoj "zimskoj Bijeloj kući", jasno pokazuje koliku sigurnosnu zabrinutost izaziva bivši američki predsjednik, kažu stručnjaci.
Donald Trump pod istragom je FBI-a zbog mogućeg kršenja zakona o špijunaži, koji, među ostalim, priječi dijeljenje povjerljivih informacija osobama koje ih nisu ovlaštene imati.

Odao je Lavrovu visoko povjerljivu informaciju

Trump je i kao predsjednik nekad to znao činiti. Početkom mandata spontano je ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu odao visoko povjerljivu informaciju o operaciji protiv Islamske države.

No Mar-a-Lago, gdje se organiziraju vjenčanja, proslave i dobrotvorne večere, poseban je trn u oku američkoj obavještajnoj službi. Iako tajna služba osigurava bivšeg predsjednika i lokaciju, njezini agenti nemaju ovlasti kontrolirati goste ili članove Trumpova kluba.

Nalog za pretres Trumpova imanja očito pokazuje zabrinutost za nacionalnu sigurnost, kazala je bivša dužnosnica američkog ministarstva pravosuđa Mary McCord.

"Očito im je bilo vrlo važno vratiti dokumente na sigurno", rekla je. "Držanje vrlo povjerljivih dokumenata na mjestu kamo dolaze brojni strani posjetitelji i drugi koji bi mogli imati veze sa stranim vladama i agentima, stvara značajnu sigurnosnu prijetnju", dodala je.

Trump tvrdi da se ne radi o dokumentima s oznakom tajnosti

Trump, pak, tvrdi da je sa svih dokumenata koje ima skinuta oznaka tajnosti i da su bili na sigurnom mjestu.

Agenti FBI-a početkom tjedna s imanja su odnijeli više desetaka kutija s dokumentima, uključujući i neke s informacijama o obrani.

"To okruženje je noćna mora za rukovanje visoko povjerljivim informacijama", rekao je bivši američki obavještajni dužnosnik. "Noćna mora", ponovio je.

Ministarstvo pravosuđa nije objavilo gdje su i kako dokumenti i fotografije bili pohranjeni, ali je ležernost u Mar-a-Lagu dobro poznata.

Dobar je primjer svečana večera Trumpa i tadašnjeg japanskog premijera Shinza Abea, koja je 2017. organizirana na golemoj otvorenoj terasi u Mar-a-Lagu uz brojne druge uzvanike. Večeru je poremetio sjevernokorejski raketni test pa su gosti koji su kružili okolo mogli čuti, a i snimiti, razgovor Trumpa i Abea o protumjerama.

Kineskom predsjedniku odao napad na Siriju

Bijela kuća je potom odlučila uspostaviti sigurnu sobu u Ma-a-Lagu za osjetljive razgovore. Ondje su Trump i suradnici odlučili pokrenuti zračne napade na Siriju zbog upotrebe kemijskog oružja.

Nakon što je odluka donesena, Trump se uredio za svečanu večeru s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom. Izdržao je do čokoladnog deserta da kineskom kolegi ne izbrblja što namjerava poduzeti.

Godine 2019. jedna je Kineskinja sa skrivenim malicioznim softverom prošla prvu sigurnosnu kontrolu na ulaz u klub u Mar-a-Lagu i uhićena je u posljednji čas.

Tadašnji šef osoblja Bijele kuće John Kelly pokušao je ograničiti pristup Mar-a-Lagu, ali je Trump na to odbio pristati.

(Vijesti.ba / Hina)
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9702 times
Been thanked: 11436 times

Post by Krokodil Behko » 14 Aug 2022, 09:42

Vjerovatno im je odao, da će sabotirati pokušaje Ukrajine oko naoružavanja i modernizacije vojske, što je i učinio.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 14 Aug 2022, 09:56

Salko skinut s respiratora :ok

Image
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22159 times
Been thanked: 20224 times
Status: Online

Post by Masamune » 14 Aug 2022, 09:58

Kao što rekoh ranije... žućo više nikad ne bi smio kročiti u Bijelu kuću. Ne samo to, već bi mu trebali zabraniti da se bavi politikom u bilo kojem smislu.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 14 Aug 2022, 10:49

U stvari trebalo bi samo vi da birate predsjednika 😁
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 14 Aug 2022, 11:20

Kruži informacija da su ga rodjena djeca izdala FBI.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 14 Aug 2022, 11:21

Samo, zabrinut sam. Sad kad je TruNp prdno u fenjer, ko će sad ‘ranti krmad i trola? :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25624 times
Been thanked: 26164 times

Post by ironman » 14 Aug 2022, 11:40

Ma ovo je hoax neki :ooo
Naredni korak je 50 ili 51clano predsjednistvo s rotacijom :D.
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 14 Aug 2022, 17:22

Doveli na cnn frajera sto pravi reportaze o onim truNpovim skupovima i prica sa njegovim zombijima, kae onaj voditelj, stani, prije nego sto pocnes pricati sta sve dozivljavas, da popijem jedan advil za glavu :D.
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 230 times
Been thanked: 153 times

Post by rocko » 15 Aug 2022, 05:41

Fuddo wrote: 14 Aug 2022, 17:22 Doveli na cnn frajera sto pravi reportaze o onim truNpovim skupovima i prica sa njegovim zombijima, kae onaj voditelj, stani, prije nego sto pocnes pricati sta sve dozivljavas, da popijem jedan advil za glavu :D.
U mom selu mi kazemo od koga me boli glava ja sa njim nemam nikakva posla . Moze biti da je mazohista.

Ovo je i dovelo nas do ovdje to oni tamo imaju rogove i repove, bizi ba.

Taman nas krenulo onaj igro golfa i vec posao da prihvata ono ti si porodican covjek drzi se familije godine su . mani ba toga opet da budes predsjednik
Demokrati Bidenu vec poceli fino govorit ovaj mandat i onda lijepo u penzijcu .

jok onaj nije mi dao da budem Ustavni Sudija pa sada cu ja da pokazem njima svima i namah naloge za pretres i namah se ovaj upali sacu ja da budem predsjednik , onaj drugi skoci kaze samo ga ja mogu pobjedit ko i 2020te , i evo nas opet u istom sranju hoce dva stara covjeka jednom 82 drugom 80 godina niko normalan nebi im povjerio dijete od 5 godina da ga pricuvaju 3 sata al ono hoce da budu predsjednici Amerike, pa jesmo mi svi budale ili se pravimo slijepi kod ociju ??
Dijelom mislim da sva ova frka je dogovor izmedju njih dvojice jer ni jednom se ne ide u penziju .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Aug 2022, 06:00

rocko wrote: 15 Aug 2022, 05:41
Fuddo wrote: 14 Aug 2022, 17:22 Doveli na cnn frajera sto pravi reportaze o onim truNpovim skupovima i prica sa njegovim zombijima, kae onaj voditelj, stani, prije nego sto pocnes pricati sta sve dozivljavas, da popijem jedan advil za glavu :D.
U mom selu mi kazemo od koga me boli glava ja sa njim nemam nikakva posla . Moze biti da je mazohista.

Taman nas krenulo onaj igro golfa i vec posao da prihvata ono ti si porodican covjek drzi se familije godine su . mani ba toga opet da budes predsjednik

jok onaj nije mi dao da budem Ustavni Sudija pa sada cu ja da pokazem njima svima i namah naloge za pretres i namah se ovaj upali sacu ja da budem predsjednik , onaj drugi skoci kaze samo ga ja mogu pobjedit ko i 2020te , i evo nas opet u istom sranju hoce dva stara covjeka jednom 82 drugom 80 godina niko normalan nebi im povjerio dijete od 5 godina da ga pricuvaju 3 sata al ono hoce da budu predsjednici Amerike, pa jesmo mi svi budale ili se pravimo slijepi kod ociju ??
Dijelom mislim da sva ova frka je dogovor izmedju njih dvojice jer ni jednom se ne ide u penziju .
Nisu se oni nista dogovorili.
Frka je jer je debil odnio kuci dokumente na kojima pise top secret.
Receno mu da to vrati, on odbijao.
Mozes li se zapitati sto ce njemu dokumentacija o nuklernom naoruzanju u kuci, i sta je mislio sa tim?
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 15 Aug 2022, 08:25

Fuddo wrote: 15 Aug 2022, 06:00
rocko wrote: 15 Aug 2022, 05:41

Nisu se oni nista dogovorili.
Frka je jer je debil odnio kuci dokumente na kojima pise top secret.
Receno mu da to vrati, on odbijao.
Mozes li se zapitati sto ce njemu dokumentacija o nuklernom naoruzanju u kuci, i sta je mislio sa tim?
Ma nebi ja to pustio mimo dvojice starih ljudi zeljnih vlasti .
Pa na njegovom snimku pluca pise top secret vjerovo ili ne na sto je predsjednik alergican je top secret , kako voli kajganu je top secret .
Nije , ko mu je rekao ? bili iz drzavnog arhiva pokupili sto su htjeli jos im covjek organizovao rucak , rukovali se sa njegovim advokatom rekli de na ovo ostalo metni jos jedan katanac.
Pa mislio cojek napravit ssebi ICBM u podrumu MaraLaga, idi bizi odakle ti ideja da je nuklerano naoruzanje , cuo na tv od novinara , jesi zaboravio rusku koluziju , na kraju ispade Clinton kampanja unajmila starnog spijuna( Steel MI-5) sto je akt spijunaze koje ga su onda FSB operativci iskoristili da unesu razdor nafilovli ga laznim informacijama standardna kontraobavjestajna operacija i mi 3 godine slusali o toj gluposti jer su Hillaryin posluslniic plasirali pricu u stampu. Danas kazu j... ga oni lagali nas mi lagali vas.
Jel ti mislis da je slucajno isti dan kad je bila racija CNN poceo o papiricima poderanim u WC ssolji ? Sutra " iz povjerljivih izvora " bilo nesto nuklearno. Kad Asa nije zabrinut nego izjavi neznamo o kakvim dokumentima se radi sve postade jasno , Asa vodio DHS koliko je on svojih kadrova prije 20 godina uguro tada ciju je karijeru usmjerio na rukovdna mjesta na kojima su danas on uz kafu sazna sta je stvarna prica .
A ako vjerujes da je on prodavao tajne , mislim znamo da je malo supak egocentricni ali nije budala.onda je vrijeme da ugasi tv, telefon , pc i promjenis ljude sa kojima se druzis jer za strasno pametnog covjeka kupujes propagandu bezrezervno.
Jesi primjetio kako mene nije bilo danima, sve ovo malo postalo previse i ja prhno na vikendicu , kupao se , kajako , peco , vozo camac hladio pive u vodi i rostilj po ostrvima , cak sam stigo jedan dan biciklirat presao 55 milja taj dan. Mogli sletit vanzemaljci ja nebi znao , sve iskljucio , jes mi supruga rekla eno nesto ti pretresaju kucu od predsjednika . iskljuciti se od svega svakih par mjeseci je dobro za mentalnu higijenu.
Last edited by rocko on 15 Aug 2022, 09:00, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 15 Aug 2022, 08:35

Fuddo wrote: 13 Aug 2022, 23:23 Kad pogledas ovaj paket od 750 milijardi dolara, koji ce ko biva pomoci obicnog insana da bolje zivi, tacno vidis da su i one demokrate go debil.
Bice jeftiniji insulin, i 10 tableta.
Ja, i produzicemo crMcima ono bezvezno zdravstveno osiguranje jos tri godine.
Ovi nas zajebaju.
Hajde nemoj tako , to je veliki uspjeh za demokrate i Predsjednika Bidena. A sve kredita sto ces dobbit za elektricna auta, solarne panele, heat pumps? ulozice se vise u black lung tretmane , i kopanje uglja i vadjene nafte iz nacionalnih parkova. A malo ce nam vise uzeti u porezu na prihod al eto u dobre je svrhe.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 15 Aug 2022, 08:42

Krokodil Behko wrote: 14 Aug 2022, 09:42 Vjerovatno im je odao, da će sabotirati pokušaje Ukrajine oko naoružavanja i modernizacije vojske, što je i učinio.
Odao je Lavrovu visoko povjerljivu informaciju

Trump je i kao predsjednik nekad to znao činiti. Početkom mandata spontano je ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu odao visoko povjerljivu informaciju o operaciji protiv Islamske države.
Nekada je dobro i procitat clanak koji postavis.
trump naoruzao ukrajince sa stingerima i javelinima koje je on poslao ukrajina se branila u februaru i martu , do trumpa slali im deke i jastuke da imaj na cemu spavat u izbjeglistvu. Jos poslao instruktore da ih treniraju . A sto je Trump bio svjestan problema korupcije pa o tome i dan danas EU prica.

Post Reply

Return to “Svijet”