Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 371 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by harlekin » 26 Aug 2022, 14:27

Taare wrote: 26 Aug 2022, 11:30
Fuddo wrote: 25 Aug 2022, 19:58

Koji normalan narod?
Ti i kapetan hrakan?
E pa ne moze.
Koji genije, cuj da se pobijete i nestanete, a kao ovi izmedju bi prezivjeli i ostali normalni?
Da li se ti drogiras?
Ma ne konta da bi se uvijek našo neki da tlači. Ev, englez uvijek spreman. Kinez. Čifut. Za švabu ne treba ni govorit, dokazo se. Australija se razotkrila ko diktatorska država, kanada isto.
Da ne govorim za garonje iz afrike.
Prilično sam siguran da bi mnogi bili gori od amerike, samo da dobiju priliku.
Po toj logici sreca sto su potamanili indijance,vrag ce ga znat sta bi to radilo da su opstali :hm
Ono nema veze sto je ogroman pozar steta ga ugasit da neb planulo opet.Genijalno :julia

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4356 times
Been thanked: 3290 times

Post by Melek » 26 Aug 2022, 14:29

Pa ima još indijanaca eno ih po rezervatima dilaju. Hamman ko i mi :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14026 times
Been thanked: 23276 times

Post by Fuddo » 26 Aug 2022, 14:39

Bas me iznenadilo da ih na ovoj temi nisu prije spomenili, te indijance. Ice to do ameba samo da skrene paznju sa idola im, putlera. Kako se to zlo tako primilo kod obicnih smrtnika, meni je misterija. One koje imaju neku korist, mogu i da razumijem.
Al jebeni Hamo, cijedi bambuchu pred granapom, i vice, aaa djeronimo, aaaa hiroshima, aaaaa aaaa…ode pisat.
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 26 Aug 2022, 17:03

harlekin wrote: 26 Aug 2022, 14:27 Po toj logici
Miješaš babe i žabe tak da ti tu i nema neke logike.
govorimo o našem vremenu, a ne kako su se ponašali narodi prije milion godina.
Hoćeš li sad handrit belgijance jer su njihovi nekadašnji kraljevi hvatali crnce i mećali ih u zološke?
Govorimo o današnjoj americi, kini, rujama i drugima.
Bome ne želim da moram vodit računa koliko ću imati tačkica i hoće li me neki ludi kosooki zbog tačkice viška strpati u logor za preodgoj.
il da mi neki rujo zbog pogrešne riječi naspe mišomor u piće.

Smatram da je od svih pretendenata za prijesto amer ipak najmanje zlo.
Ko god je surađivao sa istim, posto je ekonomska sila.
Japan, južna koreja, zemlje zaliva, itd.
Svi mi se morete obratit

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 26 Aug 2022, 18:30

Taare wrote: 26 Aug 2022, 17:03
harlekin wrote: 26 Aug 2022, 14:27 Po toj logici
Hoćeš li sad handrit belgijance jer su njihovi nekadašnji kraljevi hvatali crnce i mećali ih u zološke?
Bome ne želim da moram vodit računa koliko ću imati tačkica i hoće li me neki ludi kosooki zbog tačkice viška strpati u logor za preodgoj.

Nist ja ne mijesam vi mjesate,postoje ispravne stvari i postoje stvari koje to nisu,jednostavno.
I trecem rajhu se moze naci pozitivni stvari ako se trazi,ostaje cinjenica da je pogresan i zao kraj price.
Jos je Varus dok se natezo s germanskim plemenima jednima davao novce i sve,cisto da bi ga podrzali protiv onih drugih,znaci prica stara 2000g.
Pao Varus,pao Rim,pao rajh,past ce i ova nakarada od svjetske pravde.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22202 times
Been thanked: 20289 times
Status: Online

Post by Masamune » 26 Aug 2022, 18:36

Ako padne to nece biti zadugo.

Drugo, propadanje imperija ne mozes porediti sa drzavama danasnjice na taj nacin. To je smijesno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 26 Aug 2022, 18:39

Chan wrote: 26 Aug 2022, 18:36 Ako padne to nece biti zadugo.

Drugo, propadanje imperija ne mozes porediti sa drzavama danasnjice na taj nacin. To je smijesno.
SAD jest imperija koja se i dalje siri,nist tu nema smijesno previse kostiju trune da bi bilo smijesno.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 26 Aug 2022, 18:44

Ama nije imperija covjece.

Na momente samo moze biti takvo djelovanje. To su nacionalno priznate zemlje, koje imaju svoje Ustave i zakone, koje su stare par ili vise stoljeca, koje su dio raznih globalnih grupacija i paktova mahom zbog globalizacije i interesa itd.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 26 Aug 2022, 19:01

Chan wrote: 26 Aug 2022, 18:44 Ama nije imperija covjece.

Na momente samo moze biti takvo djelovanje. To su nacionalno priznate zemlje, koje imaju svoje Ustave i zakone, koje su stare par ili vise stoljeca, koje su dio raznih globalnih grupacija i paktova mahom zbog globalizacije i interesa itd.
U rimsko doba to su zvali provincijama,imale su svoju upravu ali je iznad njih bio rim,nest kao te zemlje o kojima pricas koje politiku prilagodjavaju SAD-u ili cekaju odobrenje od SAD-a za bilo sto.Iskreno glupo o tom i pricati to vidi i slijep,nego nervira kad netko od njih dodje pricat kako netko los jer napada zbog svojih interesa,pa daj molim te bar suti toliko mozes valjda bit covjek.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 26 Aug 2022, 19:04

harlekin wrote: 26 Aug 2022, 18:30
Taare wrote: 26 Aug 2022, 17:03

Nist ja ne mijesam vi mjesate,postoje ispravne stvari i postoje stvari koje to nisu,jednostavno.
I trecem rajhu se moze naci pozitivni stvari ako se trazi,ostaje cinjenica da je pogresan i zao kraj price.
Jos je Varus dok se natezo s germanskim plemenima jednima davao novce i sve,cisto da bi ga podrzali protiv onih drugih,znaci prica stara 2000g.
Dobro, šta misliš da bi se desilo ako bi amerika propala ili bila poražena?
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 26 Aug 2022, 19:08

Haos
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 26 Aug 2022, 19:09

Ti bi u 'cuskoj morao primiti Sputnika 😀
Last edited by Masamune on 26 Aug 2022, 19:09, edited 1 time in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4078 times
Been thanked: 3745 times

Post by Naseef Mushroom » 26 Aug 2022, 19:09

Ne postoji klasična imperija ali postojalo je nepisano pravilo, Amerika je najmoćnija, najbolja, nikada ne čini zločine već sve čini za dobrobit čovječanstva, donosi drugim narodima demokratiju i svi su ovisni o njoj. Svi, pogotovo države EU moraju sve činiti šta im veliki brat naredi.

Ne želim sada širiti diskusiju šta ja ili bilo ko drugi misli o tome, samo želim napomenuti da je većinom tako išlo, međutim sada je krenulo širenje nekog novog talasa. Jačanje Kine koji su više na strani Rusije, pa uz njih su Indija, kako izgleda Turska, Iran i mnoge arapske a i afričke zemlje će slijediti. Ovo je mogao značiti i kraj Izraela ali više izgleda da će pokušati Izrael pridobiti na svoju stranu umjesto da iskoriste da im smanje uticaj ili ga čak unište.

Sada je pitanje kako će se Bošnjak ponašati u toj situaciji. Naravno svi će reći da gledamo svoju koristi budemo pro-zapadni ali kako će izgledati svijet za 20 godina?
Sječam se prije malo jače od 20 godina, kada su bili teroristički napadi u New Yorku 11.9.2001, kada je tadašnji predsjednik George W. Bush rekao svijetu "Ili ste sa nama ili ste protiv nas" i čitav svijet je se usrao, danas je to nezamislivo.

Šta ako za 20 godina odlazak na istok bude isto primamljiv ili čak isplatniji za biudućnost od odlaska na zapad? Ako je Bošnjaku isplativije da bude u koaliciji gdje su Turska, Iran i Saudijska Arabija nego u koaliciji sa EU koja želi naš nestanak kao 1992. i koji ne žele napredak Bosne i Hercegovine, i jedne Amerike koja nam ne želi zlo ali koja se prema Kosovu ponaša kao prema rođdnom djetetu dok se prema namaonaša kao prema usvojenom?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 26 Aug 2022, 19:13

Chan wrote: 26 Aug 2022, 19:09 Ti bi u 'cuskoj morao primiti Sputnika 😀
Suti eno pobili se Moderna i Pfizer

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 26 Aug 2022, 19:17

A za Bosnjake se ne brini. Sigurno ce pogrijesiti

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 26 Aug 2022, 19:30

Taare wrote: 26 Aug 2022, 19:04
Buducnost nitko ne zna,jedino strasenje babarogama,ali proslost je druga prica, Libija,Palestina,Irak,Iran,saudijska arabija,Afganistan,Sirija.Danasnje stanje nebi postojalo,a to ceka jos mnoge.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 26 Aug 2022, 19:45

Image

TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2651 times

Post by TAFKAP » 26 Aug 2022, 20:08

Pa ovo gore ispade da je kao zapad™ dužan da im pomogne, jer su ih kao oni uvalili u govna :cudi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko » 26 Aug 2022, 20:42

Taare wrote: 26 Aug 2022, 19:04

Evo, sad ću ti ja sve nacrtati.

Između pada Rimskog carstva i Bostonske Čajanke, nalazi se okruglo 1300 godina NIČEGA.
Ničega na planu razvoja društva, ljudskih i građanskih prava.

Pripazi sa željama, jer ovo mu dođe isto.

Baš kao što su nekad barbarska plemena srušila Rim, da bi oteli tehnologiju i opljačkali sve regije carstva, opet bi se desilo isto. Znamo da Kinezi ionako kradu tuđu tehnologiju, znamo da žele vladati svijetom, kao i Rusi, znamo da su govna, ali ne obična nego divljačka govna.

Nadam se da ću buti pošteđen uobičajenih mahalaških komentara, na ovaj edukativni post.

Ne mogu ja nekom biti kriv, što on nije u stanju, da raširi sliku i vidi sve.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko » 26 Aug 2022, 21:34

19:50 Ukrajinske snage pogodile su važan most koji koriste ruski vojnici u Hersonu, prema ukrajinskom južnom vojnom zapovjedništvu.

"Jedinice raketne artiljerije nastavile su izvršavati misije, uključujući osiguravanje kontrole nad mostom Darjivski", saopćilo je ukrajinsko zapovjedništvo s juga zemlje.

Most Darjivski je jedini prijelaz preko rijeke Ingulec pod ruskom kontrolom, koji dijeli teritorij pod ruskom okupacijom zapadno od Dnjepra na dva dijela, izvještava Reuters.

Post Reply

Return to “Svijet”