Samo da pitam

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2966 times
Been thanked: 3375 times
Status: Offline

Re: Samo da pitam

Post by Skin »

HAVANA wrote: 27 Aug 2022, 18:31
Skin wrote: 27 Aug 2022, 18:26
to je stvarno zeznuto. ali cemu patetika? djeca su dobila ili ce dobiti obrazovanje i kvalitet zivota o kakvom bi ovdje mogli samo sanjati, da su tu ostali. vec im je omogucio kvalitetan zivot, i dobre preduslove obezbijedio. nesto zrtvujes, nesto dobijes. jasni su prioriteti, i njegovi i svaciji.

neka je sretno nasoj spacey. tu smo da je podrzimo.
sve godine su godine za nove pocetke! ljudi inace rade na sebi, mijenjaju svoje okolnosti, pocinju nove stvari...rastu da budu bolji i sebi i svojima...to je normalno jako.
i treba i stisnuti pa izaci iz komfort zone takodjer, ali tako se i popravlja kvalitet zivota. do srece i zadovoljstva, potrebno je ipak malo vise od ciste have i familijarnosti, pogotovo kad imas djecu.

Pa naravno,ja joj rekoh sretno,idi nadji srecu.Svako zna svoje zelje i mogucnosti.Ja sam je nasao,ovde. :cudi
A za djecu nema pravila.Ja licno sto se moje tice siguran sam da su mnogo bolje prosla nego da smo ostali tamo.

a dobro, ali mogao si ovdje, u nasim uvjetima, podrzati njihove zelje i smjerove kojima su htjele ici. to vecina stanovnistva ne moze, nego se krpi, snalazi kako zna i umije i zivi na kredit. djeca su veliki trosak, nase plate ovdje su jako male. treba ih uciti da rade i privredjuju, da, ali sve ima svoje vrijeme. mozda ima i do toga. znam i previse mladih ljudi koji su jako nesretni i depresivni zbog zivotnih okolnosti i nemogucnosti da zive kao neki svoji vrsnjaci, a nisu neki materijalisti, nego prosto, djeca nemaju ni osnovno za zdrav razvoj. pa neki nauce da sebi obezbijede, ali nazalost prebrzo odrastu zbog toga. a neki nemaju ni tu srecu, nego su zrtve ovog drustva i tumaraju tako ubijenih snova.

da ste ostali tamo, ne znas sta bi bilo, jer se to nije desilo, ali neke stvari jesu sigurne ..imale bi priliku da dobiju bolje obrazovanje i zivjele bi u uredjenijem drustvu. to nije malo, kao preduslov za zdraviji razvoj djeteta.

potpuno razumijem razloge i za i protiv odlaska.
ja se takodjer slazem, nekako sam ovdje sretnija, bez obzira na sve... ali nakon sto se puno trudis, pokusas svasta, ostvaris se i postignes nesto..onda ti bude dovoljno jako malo. ali to je rijetko mudrost s kojom se radjamo...
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin »

gon'te me zene, tona vesa na ruke :noga
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31414 times
Been thanked: 29141 times

Post by Morgen »

Skin wrote: 27 Aug 2022, 19:16 gon'te me zene, tona vesa na ruke :noga
Ajde, ja sam malopre zavrsila peglanje💪🏻
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori »

U svakom slučaju sretno space! Veliki je to i hrabar korak u životu….
Ali čuj, nikada mladja nećeš biti. Opet ćeš sve stići. Vidim mene….Sa 33 spakovala sve u dva kofera i došla ovamo. I ništa mi ne fali…..
A i dječaci će se brzo naviknuti. Uvijek je lakše prilagoditi se boljem. A plus svi ste zajedno, nisi sama u svemu :pusa
Imam jaranicu otišla prošle godine. Muz i djeca ostali i tek ove godine svi zajedno. Ali nije se pokajala. Ni jedne sekunde. Još super poslove imali i ona i on. Stan, sve….Ali ipak. Sto kažeš nezdrava okolina i ne vidi nikakvo poboljšanje. Još je ona bila “sa svojima”…..

Samo nemoj da zabusavas na forumu kad odeš, pa da mi ispaštamo :djed :D.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10070 times
Been thanked: 17065 times
Status: Online

Post by spacebound »

Dori wrote: 28 Aug 2022, 09:01 U svakom slučaju sretno space! Veliki je to i hrabar korak u životu….
Ali čuj, nikada mladja nećeš biti. Opet ćeš sve stići. Vidim mene….Sa 33 spakovala sve u dva kofera i došla ovamo. I ništa mi ne fali…..
A i dječaci će se brzo naviknuti. Uvijek je lakše prilagoditi se boljem. A plus svi ste zajedno, nisi sama u svemu :pusa
Imam jaranicu otišla prošle godine. Muz i djeca ostali i tek ove godine svi zajedno. Ali nije se pokajala. Ni jedne sekunde. Još super poslove imali i ona i on. Stan, sve….Ali ipak. Sto kažeš nezdrava okolina i ne vidi nikakvo poboljšanje. Još je ona bila “sa svojima”…..

Hvala Dori :ljub Ja jedva cekam, sad bih isla, jucer, prekjucer, nikakvog straha ni nedoumica nemam, samo zivim za dan da uzmem pasose s vizama i zgrabimo kofere. Ma ni osvrnuti se necu, a kamo li za bilo cime ovdje zaliti.
Da, sad cemo biti zajedno, onda sam se i vratila jer oni nisu mogli da izdrze, a mene je njihova tuga ubijala gore nego moja.

A sto se tice godina, to mi je smijesno i komentarisat, dok covjek ima zdravlja i volje nije mu kasno.

Sto se tice foruma, vidjet cemo kako ce bit kad uletim u masinu, lako mi je sad besposlenoj visiti od - do. Uglavnom, dok forum postoji ja ga necu sasvim napustiti, to sigurno, a koliko cu imati vremena ne znam.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25273 times
Been thanked: 28059 times

Post by Shadow »

Sigurno ti srce titra jer citala sam koliko si to zeljela.
I sigurno ti je osmjeh na licu jer ides ka svojim zeljama :ples

Sve najbolje tebi, i tvojoj porodici zelim🌹
Acta non Verba
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Shadow wrote: 28 Aug 2022, 09:23 Sigurno ti srce titra jer citala sam koliko si to zeljela.

Najvise mi titra zeludac, danima :grana
Moram ganjat ove iz agencije da mi daju kontakt osobe koja je zaduzena za taj dokument koji cekam nevjerovatnih skoro 8 mjeseci. Mislim da je moj slucaj presedan :grana A lik mi se od utorka ne javlja. U cetvrtak mu opet pisala, do petka nije dostavljena poruka, a i kad je dostavljena nije jos pogledana, pa ni ona od utorka. Uspjela sam na netu iscrvat i ustanovu, a moguce i osobu zaduzenu za moj predmet. Kaze sestra kad se ja na nesto stvarno nameracim to cu i ostvarit :D. Opet, zelim prvo sa njim vidjet, a stvarno ne znam koliko cu strpljenja i ljubaznosti imati za njega sutra ako mi se javi na telefon, a kad se moja ljubaznost istrosi onda mozes mislit koliko je sati :sunja
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Jah, hvala ti :lupa :pusa
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori »

spacebound wrote: 28 Aug 2022, 09:17 Hvala Dori :ljub Ja jedva cekam, sad bih isla, jucer, prekjucer, nikakvog straha ni nedoumica nemam, samo zivim za dan da uzmem pasose s vizama i zgrabimo kofere. Ma ni osvrnuti se necu, a kamo li za bilo cime ovdje zaliti.
To ti je velika prednost…Meni se i nije išlo. Super mi bilo u Sarajevu. Nazvali me iz ambasade da kažu da je odobrena viza, ja pitala moram li odmah ići :D. 3 meseca odgađala odlazak, nalazila izgovore. Zadnja sedmica niti sam jela, niti sam spavala….
Ali kad sam konačno došla, raspakovala se, sama se posložila u glavi, druga priča.
Nakon tri mjeseca opet odem u Sarajevo da sredim papire, skontam za čim sam ja zalila? Ništa mi vise nije bilo kao kad sam bila tu….Skroz drugačiji osjećaj….
Volim ja otići svojima….Nigdje mi nije kao tamo. Ali sad sa djetetom da živim tamo, ne hvala
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9985 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko »

spacebound wrote: 28 Aug 2022, 09:17
Dori wrote: 28 Aug 2022, 09:01 U svakom slučaju sretno space! Veliki je to i hrabar korak u životu….

Hvala Dori :ljub Ja jedva cekam, sad bih isla, jucer, prekjucer, nikakvog straha ni nedoumica nemam, samo zivim za dan da uzmem pasose s vizama i zgrabimo kofere. Ma ni osvrnuti se necu, a kamo li za bilo cime ovdje zaliti.
Da, sad cemo biti zajedno, onda sam se i vratila jer oni nisu mogli da izdrze, a mene je njihova tuga ubijala gore nego moja.

A sto se tice godina, to mi je smijesno i komentarisat, dok covjek ima zdravlja i volje nije mu kasno.

Sto se tice foruma, vidjet cemo kako ce bit kad uletim u masinu, lako mi je sad besposlenoj visiti od - do. Uglavnom, dok forum postoji ja ga necu sasvim napustiti, to sigurno, a koliko cu imati vremena ne znam.

Pa zar ti nisi već bila, u toj Njemačkoj i to par puta, kako im se čini?
Čak sve što znam o tebi, jeste da si ti usko povezana s Njemačkom :misli
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Krokodil Behko wrote: 28 Aug 2022, 09:31
spacebound wrote: 28 Aug 2022, 09:17

Bila pola godine i vratila se kuci, dijete mi se razboljelo od tuge :( Bjese to 2019. Onda smo htjeli skupa, pa korona sve usporila, i evo jos se nije sve ispetljalo, ali sad se taj dan vec blizi.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

spacebound wrote: 28 Aug 2022, 09:33
Krokodil Behko wrote: 28 Aug 2022, 09:31

Bila pola godine i vratila se kuci, dijete mi se razboljelo od tuge :( Bjese to 2019. Onda smo htjeli skupa, pa korona sve usporila, i evo jos se nije sve ispetljalo, ali sad se taj dan vec blizi.

Pa šta ćeš jadna, jezik si zaboravila? Ostani kod kuće, lijepo ti je.
Dodik veli da sve cvjeta.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Krokodil Behko wrote: 28 Aug 2022, 09:35
spacebound wrote: 28 Aug 2022, 09:33

Nisam, vec sam savladala visi stepen, B2. I vele mi na razgovoru za posao da dobro pricam :mmm
Eto vam dodik, hebo vas on :valja Ja cu slati zelje i pozdrave iz dijaspore :plete
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin »

spacey, taj iz agencije je nas lik?
jesi li slala mailom podsjetnik? nisam shvatila. neki follow up na svoj predmet
mozes li naci ko mu je zamjena i ko mu je sef, kontakt?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

spacebound wrote: 28 Aug 2022, 09:36
Krokodil Behko wrote: 28 Aug 2022, 09:35

Nisam, vec sam savladala visi stepen, B2. I vele mi na razgovoru za posao da dobro pricam :mmm
Eto vam dodik, hebo vas on :valja Ja cu slati zelje i pozdrave iz dijaspore :plete

Bogme on reko, više se zaradi u njegovom šljiviku, nego u Luksemburgu :D.
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25273 times
Been thanked: 28059 times

Post by Shadow »

spacebound wrote: 28 Aug 2022, 09:30
Shadow wrote: 28 Aug 2022, 09:23 Sigurno ti srce titra jer citala sam koliko si to zeljela.

Najvise mi titra zeludac, danima :grana
Moram ganjat ove iz agencije da mi daju kontakt osobe koja je zaduzena za taj dokument koji cekam nevjerovatnih skoro 8 mjeseci. Mislim da je moj slucaj presedan :grana A lik mi se od utorka ne javlja. U cetvrtak mu opet pisala, do petka nije dostavljena poruka, a i kad je dostavljena nije jos pogledana, pa ni ona od utorka. Uspjela sam na netu iscrvat i ustanovu, a moguce i osobu zaduzenu za moj predmet. Kaze sestra kad se ja na nesto stvarno nameracim to cu i ostvarit :D. Opet, zelim prvo sa njim vidjet, a stvarno ne znam koliko cu strpljenja i ljubaznosti imati za njega sutra ako mi se javi na telefon, a kad se moja ljubaznost istrosi onda mozes mislit koliko je sati :sunja

Zna sestra.. :ha

Nista, sjedi na telefonu, javit ce se. Ako mu dan poslije pristize poruka, moguce i da putuje...
Mora nesto malo i zezat, pogotovo kad se sprema nesto veliko. Tako to bude.
A sutra je ponedjeljak.. bice to sve dobro, vidjeces :)
Acta non Verba
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Skin wrote: 28 Aug 2022, 09:36 spacey, taj iz agencije je nas lik?
jesi li slala mailom podsjetnik? nisam shvatila. neki follow up na svoj predmet
mozes li naci ko mu je zamjena i ko mu je sef, kontakt?
Nas, jasta, on je vlasnik agencije :D.
I jos mi rece neki dan da ja nisam fer :ooo
Kakav mu podsjetnik treba, poruka na viberu.
Ne moze da ne vidi.
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin »

da, strpi se jos ponedjeljak/utorak, probaj opet s njim, pa ganjaj te ljude sa njemacke strane sto si nasla kontakte. cim je to nas lik i radi na necemu od cega ljudima ovisi sve, odmqh znas da je to scenarij iz pakla. da moras moljakati, zivkati, podsjecati - umjesto da ga otpuste, zatvpre, da vise nikad ne radi. tako je to. strpljenje dobija novo znacenje ovdje
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

zene treba slusati samo onda kad intuicija njima vlada.
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9500 times
Been thanked: 10316 times

Post by Koraci_u_noci »

Gdje nam je Matan ovih dana
Pobjeci sad od svega zelim
Post Reply

Return to “Pričaona”