MOSTAR
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40215 times
- Been thanked: 26294 times
- Status: Online
Re: MOSTAR
E JEBLA IH POHLEpa i birtije sve usreru,hvala volim ja ove ostre rezencije da znam sta me ceka i tako je
Last edited by Rum on 29 Aug 2022, 00:11, edited 1 time in total.
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2619 times
- Been thanked: 8039 times
- Status: Offline
Skace neka budala i okrenu se u zraku trista puta. Nazad, na stranu, nesto rukama, nogama. Ma ne mozes ga ni upratiti sta je uradio.
Rekoh na prvu bezveze komentar "Uh, zajeban ovaj".
Kad pored mene neki lik "eeee al zato ne zna on lastu"
Jbla te lasta da je jbla
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24386 times
- Been thanked: 26729 times
Pa skacu, ali moras prvo da ih popravis i kupis litar npr. Stocka. I onda se ono narolja na zvizdanu, i radi salto..
Acta non Verba
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9285 times
- Been thanked: 11043 times
U Mostaru predložili izmjenu naziva Titove ulice. Antifašisti poručuju: To je atak na državu

Izmjena naziva Titove ulice u Mostaru je danas vruća tema pred gradskim vijećnicima toga grada o kojoj će se raspravljati na prijedlog Hrvatske republikanske stranke (HRS), koja je unijela nemir među brojne građane i čuvare antifašističkih vrijednosti.
Predsjednik SABNOR-a Bosne i Hercegovine Sead Đulić za naš portal kaže kako je uklanjanje Titovog imena iz naziva mostarske ulice nedopustivo ida je to atak na državu i državnost Bosne i Hercegovine, što antifašisti neće dozvoliti.
"Mi ne bi mogli pričati o Bosni Hercegovini da nije bilo tog čovjeka. Dakle njegovom intervencijom i njegovom zaslugom je 1943. godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine. Skinuti njegovo ime iz naziva ulice u Mostaru, kao što su radili u nekim drugim gradovima je atak na državu i na državnost Bosne i Hercegovine", kazao je Đulić za Klix.ba ogorčen činjenicom da se takva tema u Mostaru uopće mogla otvoriti.
Ako se usvoji odluka da se iz naziva ulice ukloni Titovo ime kako je poručio, antifašisti će napraviti veliki haos i organizirati nezapamćene proteste.
"Normalno da stranke koje baštine ideologije poražene 1945. godine od Titovih partizana čine sve kako bi uklonili svaki trag pobjednika antifašističke koalicije iz 1945 godine, to su budalasta ustaška posla. Mi to nećemo dozvoliti", poručio je Đulić iz Mostara.
(klix)
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40215 times
- Been thanked: 26294 times
- Ljiljan
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 220 times
Farsa oko protjerivanja Tita iz Mostara je dobila epilog.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ita-788698
15 protiv, 15 za, 2 sudržana, a potrebna je dvotrećinska većina. Stolni.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ita-788698
15 protiv, 15 za, 2 sudržana, a potrebna je dvotrećinska većina. Stolni.

- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3959 times
- Been thanked: 3967 times
Sve ti toplo, pa i oko srcaKrokodil Behko wrote: 28 Aug 2022, 09:44
Imal vrućine u Mostaru?
Sreća pa je Neretva tradicionalno pohladna![]()
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
Postavio sam ovo pitanje prije nešto vremena i na drugom forumu. Međutim, nema tu nešto puno aktivnih Mostaraca...
Pa sam odlučio i ovdje postaviti to pitanje.
2022. je godina. Šta danas sprječava jednog Bošnjaka (eto, recimo iz Bihaća ili Tuzle) da se umjesto u Donjoj Mahali, Tekiji i tkd. nastani na Rudniku ili Bijelom brijegu? Da tu kupi kuću?
Koliko sam shvatio, živjetu tu na zapadnoj strani je kud i kamo povoljnije nego živjeti kao povratnik u RS-u : Bukvalno kilometar (ili ni toliko) su "tvoji" od tebe, dijete se tu može slati u školu, na fakultet, ima čak i bolnica. A na kraju opet živiš u (makar formalno) ujedinjenom gradu.
2022. je godina. Šta danas sprječava jednog Bošnjaka (eto, recimo iz Bihaća ili Tuzle) da se umjesto u Donjoj Mahali, Tekiji i tkd. nastani na Rudniku ili Bijelom brijegu? Da tu kupi kuću?
Koliko sam shvatio, živjetu tu na zapadnoj strani je kud i kamo povoljnije nego živjeti kao povratnik u RS-u : Bukvalno kilometar (ili ni toliko) su "tvoji" od tebe, dijete se tu može slati u školu, na fakultet, ima čak i bolnica. A na kraju opet živiš u (makar formalno) ujedinjenom gradu.
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22605 times
- Been thanked: 5995 times
...volim Donju Mahalu vise 1000x, nego zapadni Mostar! ...neces dozivjeti da mi kupujemo kuce u Mostaru, otom ili onom! 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
Pitam hipotetički, iz znatiželje.Veca wrote: 26 Sep 2022, 13:55 ...volim Donju Mahalu vise 1000x, nego zapadni Mostar! ...neces dozivjeti da mi kupujemo kuce u Mostaru, otom ili onom!![]()
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ma šta da radim u mostaru, jbte? Go kamen, a ljeti ugrije ne možeš dahnut. Da bi živio u takvim neprijateljskim uslovima, moraš bit hercegovac.sehohari wrote: 26 Sep 2022, 13:23 Postavio sam ovo pitanje prije nešto vremena i na drugom forumu. Međutim, nema tu nešto puno aktivnih Mostaraca...
Jedne se prilike vraćao s mora. termometar u autu pokazivo 40+ stepeni. Otvorio prozor da zapalim, kad me ne uguši ona vrelina.
Svi mi se morete obratit
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...slabo koji Bosanac ce u 'ercegovinu, slaboooooooooo!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7543 times
- Been thanked: 17665 times
sehohari wrote: 26 Sep 2022, 13:23 Postavio sam ovo pitanje prije nešto vremena i na drugom forumu. Međutim, nema tu nešto puno aktivnih Mostaraca...
2022. je godina. Šta danas sprječava jednog Bošnjaka (eto, recimo iz Bihaća ili Tuzle)

Pa jel pitas Mostarce ili Bosance.
Zasto te to zanima i otkud ti ideja da Bosanci Bosnjaci ne kupuju stanove u mjestima gdje su Hrvati vecina.
- Maja
- Administrator
Nemate vi POJMA koliko je Bosanaca ovdje doselilo zadnjih godina. Od Mostara i Blagaja, do Stoca i Capljine. Neki potpuno, neki budu ljeti tu.
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
Zainteresovanog, uglavnom.Maja wrote: 26 Sep 2022, 14:41sehohari wrote: 26 Sep 2022, 13:23 Postavio sam ovo pitanje prije nešto vremena i na drugom forumu. Međutim, nema tu nešto puno aktivnih Mostaraca...
2022. je godina. Šta danas sprječava jednog Bošnjaka (eto, recimo iz Bihaća ili Tuzle)
Pa jel pitas Mostarce ili Bosance.
Zasto te to zanima i otkud ti ideja da Bosanci Bosnjaci ne kupuju stanove u mjestima gdje su Hrvati vecina.
To za Tuzlu/Bihać sam više napisao kao da su to ljudi koji možda nemaju toliko sjećanja na rat u Mostaru i kojima ta linija ne znači toliko koliko vama domaćima.
Pitam te iz razloga što je sad ipak zbog rata desila promjena da 90% Bošnjaka živi na jednoj, i 99% Hrvata na drugoj strani grada.
Pa se pitam šta, danas, objektivno gledano, sprječava nekog Bošnjaka da umjesto u nekom od većinsko-bošnjačkih naselja živi na Rudniku, s one strane Bulevara i tkd. Da tu kupi kuću, da tu živi svaki dan...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9622 times
- Been thanked: 16174 times
Ja bih, da je ova zemlja normalna, rado zivjela u Hercegovini

Hercegovina ili krajina.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Maja
- Administrator
Pa imas li pouzdane informacije o tome koliko ko i gdje zivi i gdje kupuje stanove ili pises procente otprilike.
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
Nemam.Maja wrote: 26 Sep 2022, 14:55 Pa imas li pouzdane informacije o tome koliko ko i gdje zivi i gdje kupuje stanove ili pises procente otprilike.
Ako je drugačije, bilo bi mi rado. Ali je moj dojam da to nije slučaj.
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Veca
- Uvijek slobodna!
...da je zemlja normalna, ja bih rado tamo gdje sam rodjena! 

- sehohari
- Sitna buranija
- Mood: