Zizi wrote: 01 Sep 2022, 17:16
Izgleda radiš istraživanje pa otvorio ovu temu da i nas uključiš.
Mogao si onda i ti dati svoje mišljenje u vezi pitanja koja si postavio.
Dobro si napisala izgleda", ja cu dodati tebi.
Nisam nikada radio internet istrazivanje niti imam namjeru (nije mi to neshto)
Da bi se (u)radilo iole ozbiljno istrazivanje imaju neki normativi, trebala bi minimum da znash, al' et ...nek si ti "neshto" napisala..blago meni..
Valjda bih trebao prvo traziti i dobiti dozvolu od vlasnika foruma (uz molbu priloziti dozvolu komisije za etiku).
Onda napisati uvodni post , upoznati forumashe shta je cilj istrazivanja, kako ce biti zashticena privatnosti ispitanika, metodologija istrazivanja, et cetera.
Pa obavijestiti potencijalne ispitanike da clanovi komisije imaju pravo kontaktirati ih u vezi istrazivanja, da im istrazivanje slucajno ne nanosi dushevnu bol, drzim li se teme, et cetera.
To je neki minimum, ima tog....
Zahmetli.
Tema kao i svaka druga, napishesh neshto ili ignorishesh.
Nego, kad si se vec javila(sigurno imash i razlog) kako tebi to sve "zvuci".
Vidish, meni neobicno neko moralisanje, al' eto to sam ja.
Ne smeta mi kada neka forumashica, slobobodna bez obaveza komentarishe neke javne licnosti, ili forimashe izgled ..ponashanje, kako bi sa njim bilo.
Ne smeta mi nikada udate zene, majke malodobne djece komentarishu.Ni kada et malo stave minjak pa noga "sijevne", ili se majica malo vishe zategne, ne bi li se grudi slucajno ocrTale, pa malo komentarishu izgled drugih forumasha, javnih licnosti. Shta fali, forum sve trpi. Shto bi to meni smetalo? Samo ne znam da li clanovi porodice znaju i kako bi oni reagovali na to "neduzno" eksponiranje i komentare...Bilo bi zanimljivo procitati postove pojedinih...shta su sve i kako pisali.
Al' to sam ja nemam pravo moralisati drugim, jer sam stavio foto "dushe daidzine" (ljubi je daidza u obraz) i udario pojedinim na obraz.
Mozda sam stavio zbog, kako se zargonski kaze "na market", ne bi lli se neki nash Bosanac zainteresovao, shta fali, mlada, lijepa, buduci ljekar (inshalah!?.Je l' te udate, sa malodobnom djecom, stavljju fotografije, opisuju se, komentarishu izgled javnih licnosti ii forumasha, zbog "marketa" ili 'nako zezaju se..mislim u braku sve funkcionishe, al' et od sabaha do akshama na forumu...treba moralisati o drugim, a sebe ne vidjeti..eeee to je umijece i smisao zivota.