Rusi dolaze

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: "RUSSIA TODAY": "Bosnu treba denacificirati"

Post by insomnia » 04 Sep 2022, 11:21

ironman wrote: 02 Sep 2022, 18:18 Rusi ce drmati kavez gdje god to mogu.
Sirom planete.
Ovdje jos i vise jer imamo domace izdajnike.
Ybs i Palestinu i stanove i bilo koga drugog.
Isto onako kako oni kazu fak baznia i zagrle se s rusima.
Nama nije nacionalni interes da volimo SAD.
To je nama instikt za prezivljavanje..naravno ako ga imamo.
U suprotnom moze se desiti da idemo na dzumu u dzamije sa zlatnom kupolom poput kako nam je ruski ambasador rekao brace chechena i u prolazu prodjemo.pored marketa sa reklamom harasho ili kako se vec pise na hijeroglifima iz rusije..
Pa dobro. Onomad se islo na dzumu za jerusalemskim muftijom i pod svastikom.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13796 times
Been thanked: 22703 times

Post by Fuddo » 04 Sep 2022, 11:22

Denaficiram im mater upicku
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 04 Sep 2022, 11:24

Pa ovo je sranje zabranjeno po citavoj Evropi. Doduse Bosnjama cojk na najcitanijem mediju u po glavnog grada godinama u komentarima sere po glavama pa mu to prolazi. RT je kamilica naspram toga

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3574 times

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2022, 14:05

Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 03:16
Naseef Mushroom wrote: 03 Sep 2022, 23:43
Pa ja sam prvi ovdje pisao kako bi kurva Europa dopustila da Ukrajina prođe kao Bosna i Hercegovina da nema Amerike (između ostalog i zbog ruskog plina), pa su me ovdje napali da sam četnik i još svašta nešto jer su svi tada padali u euforiju zbog pseudo-novog svjetskog poredka, civilizacija protiv barbarstva, gdje su na jednoj strani Amerika, Mađarska, Njemačka, Izrael, Vučić koji će popustiti pod ultimatumom i pridružiti se sa Srbijom, Turska, Velika Britanija i naravno mi, a sa druge strane će biti par azijskih i afričkih vukoyebina i Dodik.

Evo opet, i kod teme (novog) odnosa Amerike prema BiH opet među prvim pišem da se zbog nečega došlo u zadnje vrijeme osjeti neka privrženost prema Čovićevim problemima "ugroženosti".

Naravno ja bih prvi volio i ne bi mi uopšte smetalo da mi neko za nekoliko mjeseci napiše " Nazife konju, vidiš da nisi u pravu, šta si ono bez veze laprdao?" ali sam primjetio veoma čudne izjave Amerikanaca u zadnje vrijeme.
Pa i nisi nista bio u pravu za Ukrajinu. Sve sto si pisao za zapad i za podrsku zapada Ukrajini, ispostavilo se da nisi u pravu.

I sad kad je tema ruski ili srpski svijet, ti opet na zapad oštriš nešto. Rusi i srbi ti mecu noz pod vrat a ti galamis na Amerikance. Ima smisla :D.
Pa evo, i drugi su to isto primjetili i napisali za Zapad, bolje rečeno EU, mislis li da bi prvenstveno Njemačka sebe uvalila u ovakve probleme? Ko su joj Ukrajinci a od Rusa vide korist.

Pa možda u zadnje vrijeme pljujem češće Zapad nego Srbe u postovima ali to je zato što znam ko su Srbi i to već 30 godina, to sam iskusio na vlastitoj koži ali me Zapad svakim danom na novo šokira.

Da samo podsjetim, jer primjetim da me u zadnje vrijeme neki smatraju Srbofilom jer ih ne pljujem u svakoj rečenici ali zato zapad spominjem, da sam ja ovdje na početku pisao da ne želim suživot, da sam Srbe prekrižio i nemam volje nakon 1992. kada sam vidio kako su se moje srpske komšije i radne kolege počele ponašati, da ponovo prolazim kroz to i dajem ikome šansu
Jedini Srbin kojeg poštujem je Milan Dunović iz DF-a i tu je početak i kraj.

Srbi me ne mogu više negativno iznenaditi pa nisu više vrijedni analize ali kakvi god da su, danas su jedna obična karina ali je do Zapada koliko će toj karini dati moć.
To što nas nisu primili preko reda u EU i NATO kao i deruge države i fraze "da se dogovorimo", za to nisu krivi ni Srbi ni Rusi već Zapad što ponovo čini isto da nas toliko oslabi da nam može i jedna karina nauditi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak » 04 Sep 2022, 14:35

Krokodil Behko wrote: 02 Sep 2022, 16:18 Tako i ovi, rusi svjetska velesila a ne mogu zauzeti glavni grad Ukrajine pa da malo očuvaju imidž svjetske velesile hajmo malo o demonstraciji moći u drugoj državi a nisu u stanju denaficirati komšijsku zemlju za pola godine u direktnom napadu.
Bez da branim Rusiju, mislim da Kijev nije ni bio cilj ovoga rata, nego obična diverzija. Velika diverzija ali ipak samo diverzija. Pravi cilj na početku rata je bio Černobil/Pripyat tj. Zona isključenja koja se nalazi na ukrajinsko-bjeloruskoj granici.

Bojali su se da Ukrajinci ne naprave tzv prljavu bombu. Naprave je od klasičnog eksploziva umješaju u njega radioaktivne elemente iz černobilske elektrane i tako naude mnogim ljudima u dubini Rusije.

Mislim da ih je toga bilo strah i da je to jedan od razloga zašto Rusija nije prije pokrenula rat protiv Ukrajine jer je trebalo nagovoriti Lukašenka na ratno savezništvo, a ovom se očito nije dalo ratovat.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 04 Sep 2022, 14:37

😁

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 04 Sep 2022, 15:30

ironman wrote: 02 Sep 2022, 18:18 Rusi ce drmati kavez gdje god to mogu.
Sirom planete.
Ovdje jos i vise jer imamo domace izdajnike.
Ybs i Palestinu i stanove i bilo koga drugog.
Isto onako kako oni kazu fak baznia i zagrle se s rusima.
Nama nije nacionalni interes da volimo SAD.
To je nama instikt za prezivljavanje..naravno ako ga imamo.
U suprotnom moze se desiti da idemo na dzumu u dzamije sa zlatnom kupolom poput kako nam je ruski ambasador rekao brace chechena i u prolazu prodjemo.pored marketa sa reklamom harasho ili kako se vec pise na hijeroglifima iz rusije..
Ne kontam,čečeni su losi jer razmisljaju kao ti?gledaj samo vlastiti interes nebitno jeli ispravno ili ne,ali oni su koma a ti super?
Ja mogu reci za njih da su smece jer podrzavaju rusku agresiju zbog vlastite koristi zato sto je men bitno jeli nest ispravno ili ne.A vi koji sve lose pravdaju vlastitim interesom ne mozete onda mjenjat plocu pa krivit druge sto to isto rade.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2640 times
Been thanked: 8136 times

Post by Duminjo » 04 Sep 2022, 15:52

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 14:05
Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 03:16

Pa i nisi nista bio u pravu za Ukrajinu. Sve sto si pisao za zapad i za podrsku zapada Ukrajini, ispostavilo se da nisi u pravu.

I sad kad je tema ruski ili srpski svijet, ti opet na zapad oštriš nešto. Rusi i srbi ti mecu noz pod vrat a ti galamis na Amerikance. Ima smisla :D.
Pa evo, i drugi su to isto primjetili i napisali za Zapad, bolje rečeno EU, mislis li da bi prvenstveno Njemačka sebe uvalila u ovakve probleme? Ko su joj Ukrajinci a od Rusa vide korist.

Pa možda u zadnje vrijeme pljujem češće Zapad nego Srbe u postovima ali to je zato što znam ko su Srbi i to već 30 godina, to sam iskusio na vlastitoj koži ali me Zapad svakim danom na novo šokira.

Da samo podsjetim, jer primjetim da me u zadnje vrijeme neki smatraju Srbofilom jer ih ne pljujem u svakoj rečenici ali zato zapad spominjem, da sam ja ovdje na početku pisao da ne želim suživot, da sam Srbe prekrižio i nemam volje nakon 1992. kada sam vidio kako su se moje srpske komšije i radne kolege počele ponašati, da ponovo prolazim kroz to i dajem ikome šansu

Srbi me ne mogu više negativno iznenaditi pa nisu više vrijedni analize ali kakvi god da su, danas su jedna obična karina ali je do Zapada koliko će toj karini dati moć.
To što nas nisu primili preko reda u EU i NATO kao i deruge države i fraze "da se dogovorimo", za to nisu krivi ni Srbi ni Rusi već Zapad što ponovo čini isto da nas toliko oslabi da nam može i jedna karina nauditi.
Mozes ti pisati sta hoces, za Ukrajinu si debelo pogrijesio i jos se nesto vadis i ne znam kako mozes i dalje tupiti o licemjernoj EU. Ako neces pregristi jezik makar se nemoj dalje ovako "vaditi". Postaje mnogo neozbiljno.
Isto tako grijesis i za EU ili Ameriku jer ocigledno nisi svjestan sta bi bilo od BiH da se EU i Amerika ponasaju onako kako ti pises da se ponasaju. Nedo nam dragi bog da se tako ponasaju tj da nas puste niz vodu, da se povuku sa Balkana, da daju podrsku Covicu ili Dodiku ili nesto slicno.
Poklopi se i svako jutro zahvaljuj licemjernoj EU i licemjerima Amerikancima sto su tu gdje jesu.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 04 Sep 2022, 16:32

Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 15:52 svako jutro zahvaljuj licemjernoj EU i licemjerima Amerikancima sto su tu gdje jesu.
Momčino, odvadi.
Zahvalit se isključivo Allahu, pa onda ljudima poput fude, havane, behke i drugih koji su uzeli onaj jad i sitnicu od oružja i stali na crtu.
da nije bilo njih i da su se samo pitali oni koje si pobrojao, bosna bi pala šapatom.
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2022, 16:43

Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 15:52
Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 14:05

Mozes ti pisati sta hoces, za Ukrajinu si debelo pogrijesio i jos se nesto vadis i ne znam kako mozes i dalje tupiti o licemjernoj EU. Ako neces pregristi jezik makar se nemoj dalje ovako "vaditi". Postaje mnogo neozbiljno.
Isto tako grijesis i za EU ili Ameriku jer ocigledno nisi svjestan sta bi bilo od BiH da se EU i Amerika ponasaju onako kako ti pises da se ponasaju. Nedo nam dragi bog da se tako ponasaju tj da nas puste niz vodu, da se povuku sa Balkana, da daju podrsku Covicu ili Dodiku ili nesto slicno.
Poklopi se i svako jutro zahvaljuj licemjernoj EU i licemjerima Amerikancima sto su tu gdje jesu.
Kakva EU? Sve ovisi od Amerike, vidjeli smo mi tu EU 90ih kod nas a i danas kada na nisu htjeli primiti u EU i NATO sa ostalim državama.

Ja se ne moram ništa vaditi, nisam se ja izblamirao na početku agresije na Ukrajinu gdje sam pisao postove pune emocija kako se stvara novi svjetski poredak gdje je sa jedne strane Amerika, Izrael, Mađarska, Turska pa i Srbija koja je primorana a sa druge strane samo Dodik i par afričkih i azijskih vukoyebina.
Ja sam čak indirektno otjeran sa teme Ukrajina jer sam pojedinima kvario raspoloženje i euforiju jer sam tada pisao sve isto kao i sada i to se može provjeriti.

A čemu se ti lično zahvaljuješ EU pa i Americi? Što Dodik i Čović orgijaju danas više nego prije agresije na Ukrajinu? Što nas nisu primili sa drugim državama hitno u EU i NATO? Što prave ćevape sa rusofilom Vučićem? Što su Džaferović i Komšić sa jedne a Dodik i Čović na međunarodnoj konferenciji dali do znanja na čijoj su strani kao što se zna u kojem je entitetu narod izašao na ulice sa ukrajinskim zastavama a ko sa simbolom Z pa nas na kraju opet isto tretiraju "Dogovorite se"?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 Sep 2022, 17:15

Taare wrote: 04 Sep 2022, 16:32
Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 15:52 svako jutro zahvaljuj licemjernoj EU i licemjerima Amerikancima sto su tu gdje jesu.
Momčino, odvadi.
Zahvalit se isključivo Allahu, pa onda ljudima poput fude, havane, behke i drugih koji su uzeli onaj jad i sitnicu od oružja i stali na crtu.
da nije bilo njih i da su se samo pitali oni koje si pobrojao, bosna bi pala šapatom.
Ja o sadasnjosti. To je bilo.

A ti odvadi EU i Ameriku pa skontaj gdje bi bio

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 Sep 2022, 17:18

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 16:43
Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 15:52

Kakva EU? Sve ovisi od Amerike, vidjeli smo mi tu EU 90ih kod nas a i danas kada na nisu htjeli primiti u EU i NATO sa ostalim državama.

Ja se ne moram ništa vaditi, nisam se ja izblamirao na početku agresije na Ukrajinu gdje sam pisao postove pune emocija kako se stvara novi svjetski poredak gdje je sa jedne strane Amerika, Izrael, Mađarska, Turska pa i Srbija koja je primorana a sa druge strane samo Dodik i par afričkih i azijskih vukoyebina.
Ja sam čak indirektno otjeran sa teme Ukrajina jer sam pojedinima kvario raspoloženje i euforiju jer sam tada pisao sve isto kao i sada i to se može provjeriti.

A čemu se ti lično zahvaljuješ EU pa i Americi? Što Dodik i Čović orgijaju danas više nego prije agresije na Ukrajinu? Što nas nisu primili sa drugim državama hitno u EU i NATO? Što prave ćevape sa rusofilom Vučićem? Što su Džaferović i Komšić sa jedne a Dodik i Čović na međunarodnoj konferenciji dali do znanja na čijoj su strani kao što se zna u kojem je entitetu narod izašao na ulice sa ukrajinskim zastavama a ko sa simbolom Z pa nas na kraju opet isto tretiraju "Dogovorite se"?
Samo budi principijelan i stani iza svojih rijeci. Odjebi EU i Ameriku iz BiH pa cemo vidjeti do kad ce trajati.

Lako je mlatit kurcem sve dok su tu. Kako tako, tu su.. odjebi ih, pa da vidimo gdje je BiH.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2022, 17:35

Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 17:18
Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 16:43

Samo budi principijelan i stani iza svojih rijeci. Odjebi EU i Ameriku iz BiH pa cemo vidjeti do kad ce trajati.

Lako je mlatit kurcem sve dok su tu. Kako tako, tu su.. odjebi ih, pa da vidimo gdje je BiH.
Pa čekaj, prvo uvjereno tvrdiš da sam se provalio pa se vadim, da sam se ujeo za jezik jer sam se dobro zajebao sa pričom a sada mi pišeš da ostanem eto principijelan i iza svojih riječi pa ću vidjeti do kad će trajati.
Ako već nekome lijepiš etikete inda se bar informiši o tom forumašu prije nego mu nešto napišeš.

Ne odjebajem ja nikoga već oni nas odjebavaju. EU nas ne može odjebati jer nas nikada nisu ni prihvatili ali će izgleda Amerika.

U momentu gdje se vrši agresija na Ukrajinu, gdje se Putin tretira kao novi Hitler, govori se o novom svjetskom poretku, gdje su i Orban i Vučić jedno vrijeme promjenili kurs, gdje kažnjavaju ruske milijardere po svijetu i uzimaju im imovinu samo zato jer imaju indirektno veze sa Putinom, gdje canceluju ruske pisce i kompozitore, gdje jedan Željko Komšić na međunarodnoj sceni drži govor na kojem bi mu John F. Kennedy pozavidio, gdje je argumentima uništio Dodika i Čovića kao ruske igrače (mada Zapadu ne treba Komšić da znaju čiji su igrači Čović i Dodik) mi imamo danas situaciju gdje od američkih i europskih diplomata imamo izjave koje idu u korist Dragana Čovića (a time i Dodika).

Ne moramo mi nikoga odjebati, odjebat će nas prije nego što mi budemo imali priliku.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 Sep 2022, 17:44

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 17:35
Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 17:18

Pa čekaj, prvo uvjereno tvrdiš da sam se provalio pa se vadim, da sam se ujeo za jezik jer sam se dobro zajebao sa pričom a sada mi pišeš da ostanem eto principijelan i iza svojih riječi pa ću vidjeti do kad će trajati.
Ako već nekome lijepiš etikete inda se bar informiši o tom forumašu prije nego mu nešto napišeš.

Ne odjebajem ja nikoga već oni nas odjebavaju. EU nas ne može odjebati jer nas nikada nisu ni prihvatili ali će izgleda Amerika.

U momentu gdje se vrši agresija na Ukrajinu, gdje se Putin tretira kao novi Hitler, govori se o novom svjetskom poretku, gdje su i Orban i Vučić jedno vrijeme promjenili kurs, gdje kažnjavaju ruske milijardere po svijetu i uzimaju im imovinu samo zato jer imaju indirektno veze sa Putinom, gdje canceluju ruske pisce i kompozitore, gdje jedan Željko Komšić na međunarodnoj sceni drži govor na kojem bi mu John F. Kennedy pozavidio, gdje je argumentima uništio Dodika i Čovića kao ruske igrače (mada Zapadu ne treba Komšić da znaju čiji su igrači Čović i Dodik) mi imamo danas situaciju gdje od američkih i europskih diplomata imamo izjave koje idu u korist Dragana Čovića (a time i Dodika).

Ne moramo mi nikoga odjebati, odjebat će nas prije nego što mi budemo imali priliku.
Ode ti lajk greskom, cisto da se zna :o

Ne lijepim ti etikete, ne budi tetkica.
Vec jednostavno za sta god se udje u raspravu, ide pljuvanje na zapad. Pa otkaci više taj zapad i probaj sam.

Bujrum Pa da vidimo. Jel mislis da bi BiH ostala U ovim granicama kad bi to uradili?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2022, 19:18

Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 17:44
Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 17:35

Vec jednostavno za sta god se udje u raspravu, ide pljuvanje na zapad. Pa otkaci više taj zapad i probaj sam.

Bujrum Pa da vidimo. Jel mislis da bi BiH ostala U ovim granicama kad bi to uradili?
Pa eto koristit ću izraz koji nije za tetkice, poenta ostaje ista.

Ne znam što meni govoriš kada ja nisam pisao da ću ja okrenuti leđa zapadu niti da mi trebamo okrenuti leđa zapadu već da oni to već rade prema nama.

Nije Christian Schmidt neki Radovan iz Beograda već je Nijemac, državljanin EU članice, Visoki predstavnik u ime OHRa, zašto u ovom momentu uopšte treba postojati i sama pomisao da bi mogao donijeti odluku u korist rusofila Čovića a ne dira entitet gdje je glavni baja rusofil Dodik?

Da imamo godinu 1998., 2010., pa i 2021. pa bi se moglo možda drugačije gledati na to ali davati šansu u pregovorima i imati samu pomisao da bi mogao nešto učiniti u korist Rusofila u 2022. za vrijeme ruske agresije i dok je Rusija aktuelno neprijatelj #1 bi valjda trebao otvoriti oči šta zapad misli danas o nama.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2022, 19:19

I hvala ti za lajk. Moja snaga je uvijek bila da i ako se neko ne slaže sa mnom da će mi ipak lajkati post jer shvata šta želim reći i priznaje da bih mogao biti u pravu.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 Sep 2022, 19:22

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 19:18
Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 17:44

Pa eto koristit ću izraz koji nije za tetkice, poenta ostaje ista.

Ne znam što meni govoriš kada ja nisam pisao da ću ja okrenuti leđa zapadu niti da mi trebamo okrenuti leđa zapadu već da oni to već rade prema nama.

Nije Christian Schmidt neki Radovan iz Beograda već je Nijemac, državljanin EU članice, Visoki predstavnik u ime OHRa, zašto u ovom momentu uopšte treba postojati i sama pomisao da bi mogao donijeti odluku u korist rusofila Čovića a ne dira entitet gdje je glavni baja rusofil Dodik?

Da imamo godinu 1998., 2010., pa i 2021. pa bi se moglo možda drugačije gledati na to ali davati šansu u pregovorima i imati samu pomisao da bi mogao nešto učiniti u korist Rusofila u 2022. za vrijeme ruske agresije i dok je Rusija aktuelno neprijatelj #1 bi valjda trebao otvoriti oči šta zapad misli danas o nama.
I prije mjesec dana se napravio pritisak od pro bosanske strane na Smidta da ce donijeti nesto, da ce mijenjati ustav. Coek donio NISTA.
Na kraju krajeva taj EU predstavnik je dobio zakone i odredbe Koje stete Dodiku i Covicu.

Hvala mu :cudi

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 Sep 2022, 19:22

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 19:19 I hvala ti za lajk. Moja snaga je uvijek bila da i ako se neko ne slaže sa mnom da će mi ipak lajkati post jer shvata šta želim reći i priznaje da bih mogao biti u pravu.
Rekoh vec da je lajk greska a Post ti je smece

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2022, 19:24

Duminjo wrote: 04 Sep 2022, 19:22
Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2022, 19:19 I hvala ti za lajk. Moja snaga je uvijek bila da i ako se neko ne slaže sa mnom da će mi ipak lajkati post jer shvata šta želim reći i priznaje da bih mogao biti u pravu.
Rekoh vec da je lajk greska a Post ti je smece
Presutit ću uvrede na moj post iz pristojnosti jer si mi lajkovao post. Na dobar gest neću odgovoriti lošim gestom.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 04 Sep 2022, 19:26

😁

Post Reply