Ustvari moglo bi i bolje da kompanija nije zapala u teskoce ali ne brinem puno zbog toga jer ako propadne naci cu neki drugi posao ali opet ne zelim da radim u struci

Moderator: Krokodil Behko
Da se mi dogovorimo??camargue wrote:Lanci,evo ovdje kod mene se izdaje poslovni prostor,vrlo povoljno i dobra lokacija,nema frizersku opremu ali to nije frka nabavit..Lanci wrote:Dust wrote:Meni se dopada sto ovdje ne moras iznajmljivati cijeli prostor, vec samo stolicu. Idealno rjesenje za pocetnike i naravno, da se novca skupi sto vise, kako bi se osamostalio i nekome drugom iznajmljivao stolicu.
Frizeri zaradjuju odlicno, da imam bar malo slifta za taj posao upisala bih taj kurs.
Da bar kod nas to ovamo ima,,jer ovdje ako nest zelis da imas da pokrenes neki posao..zaista treba I da ulozis dosta novca![]()
razmisli pa mi posalji neki optimistican prijedlog,o svemu se moze razgovarat..Da se mi dogovorimo??![]()
razmislim o ponudi pa ti javimcamargue wrote:razmisli pa mi posalji neki optimistican prijedlog,o svemu se moze razgovarat..Da se mi dogovorimo??![]()
Ovdje idem jednom te istom frizeru poslednjih 15 godinaJulia-Klara wrote:mozda muskarci sjedaju i odlaze u prvi frizerski salon koji im se nadje na putu,ali zene ne... nama jepotrebno povjrenje u osobu koja nam pravi kosu, bar je meni tako... ovdje sam 5 godina, i nikad nisma otisla frizeru, ne zato sto su skupi (cijene kao u Becu, shishanje bez pranja kose i feniranja je najmanje 30 eura), nego zato sto ne znaju raditi, ne vjerujem ih i ne poznaju me. Moja frizerka poznaje mene, moju kosu, zna sta mi moze uraditi, a sta mi nece stojati. Nije svaka kosa ista, nije svaki majstor/frizer isti
Ne mozes tek tak opokrenuti posao na mjestu gdje te ne poznaju. Hrana je nesto drugo, tu ide kvalitet, imas ili nemas, a frizeri, doktori, zubari- tu je potrebno iskustvo i "usmena reklama", koju kao novajlija nemas.
Sta god u zivotu radis treba iskustvo svoje pokazati i dokazati ljudima da ti to sigurno znas...i da ti ljudi steknu povjerenje u tebe od prvog dana,dokazati sigurno svoje iskustvo da radite kako trebaJulia-Klara wrote:mozda muskarci sjedaju i odlaze u prvi frizerski salon koji im se nadje na putu,ali zene ne... nama jepotrebno povjrenje u osobu koja nam pravi kosu, bar je meni tako... ovdje sam 5 godina, i nikad nisma otisla frizeru, ne zato sto su skupi (cijene kao u Becu, shishanje bez pranja kose i feniranja je najmanje 30 eura), nego zato sto ne znaju raditi, ne vjerujem ih i ne poznaju me. Moja frizerka poznaje mene, moju kosu, zna sta mi moze uraditi, a sta mi nece stojati. Nije svaka kosa ista, nije svaki majstor/frizer isti
Ne mozes tek tak opokrenuti posao na mjestu gdje te ne poznaju. Hrana je nesto drugo, tu ide kvalitet, imas ili nemas, a frizeri, doktori, zubari- tu je potrebno iskustvo i "usmena reklama", koju kao novajlija nemas.
Jes' vidjelaMaja wrote:Katja baš me zanima šta si ti po struci i šta trenutno radiš jer si svestrana, vidim da se u dosta stvari razumiješ. Nemoj misliti da je ovo ironija. Zaista tako mislim.
PS znala sam da je Daca štreberka
ako budes trazila vaspitacice (kako ruzna rijec) javi mi sePeggy Sue wrote:Moj odgovor na ovu temu je jednostavan i nimalo zanimljiv - radim posao za koji sam se skolovala.
Moj fakultet pruza razne opcije. Mozes da se nadjes u svim sferama zivota. Da je ovo uredjena drzava bilo bi super, jer bi se to zaista moglo primijeniti i u praksi. Ovako se usutis i prihvatis fotelje koju su ti ponudili...
A da imam carobni stapic radila bih s djecom i omladinom. Jaaaako volim djecu i ne mislite da proseravam, ali dobro mi ide s njima. Strpljiva sam, mastovita kad su oni u pitanju i moj san (koji ce umrijeti sa mnom), jeste da otvorim privatno obdaniste u kojem ce biti maksimalno 10 djece, u kojem cu moci da se svakom posvetim koliko zasluzuje i u kojem ce odraslima biti zabranjen ulaz <3
Julia-Klara wrote:ako budes trazila vaspitacice (kako ruzna rijec) javi mi sePeggy Sue wrote:Moj odgovor na ovu temu je jednostavan i nimalo zanimljiv - radim posao za koji sam se skolovala.
Moj fakultet pruza razne opcije. Mozes da se nadjes u svim sferama zivota. Da je ovo uredjena drzava bilo bi super, jer bi se to zaista moglo primijeniti i u praksi. Ovako se usutis i prihvatis fotelje koju su ti ponudili...
A da imam carobni stapic radila bih s djecom i omladinom. Jaaaako volim djecu i ne mislite da proseravam, ali dobro mi ide s njima. Strpljiva sam, mastovita kad su oni u pitanju i moj san (koji ce umrijeti sa mnom), jeste da otvorim privatno obdaniste u kojem ce biti maksimalno 10 djece, u kojem cu moci da se svakom posvetim koliko zasluzuje i u kojem ce odraslima biti zabranjen ulaz <3
Zanimljiv životopis, ipak najbolje radno mjesto ti je ovoKrokodil Behko wrote:Šta li je meni struka da mi je znati? Radio sam mnogo poslova.
Završio sam srednju usmjerenu poznatiju pod nazivom "srednja uzaludna", mašinski tehničar-energetičar" Od visoke stručne spreme imam položen prijemni ispit na FPN u SA smijer žurnalistika - naravnoMislim da sam navratio još par puta do tog fakulteta dok nije presudilo onih 210 kilometara udaljenosti od mog grada do SA. Valjalo mi biti kod rodbine, a haj se raskomoti majčin sine u tudjoj kući. U roku od godinu dana, kod rodjaka u SA, specijalizirao sam grafičarske poslove i doneo sam odluku da zajebem faks. Vraćam se nazad i malo-pomalo pokrećem biznis. Krenuo sam sa sito-štampom i poslije godinu dana, već sam imao ugovor sa domom omladine, da radim u njihovim prostorijama u centru grada a kiriju im otplaćujem na način da za njih, ne naplaćujem kad im treba štampa. Režije besplatne. naoružao se s par grafičarskih mašinica i bio je to moj vlastiti grafički atelje kako sam ga preuveličano nazivao
Imao sam svoju emisiju na radiju (rock-književnost) a obišao sam i neke brzinske škole/kurseve pozorišne režije. Osnovao sam teatar poetskog karaktera (milsim da sam neke slike okačio već tu negdje) i postavio nekoliko predstava.
Nakon završetka rata, naravno da sam morao sve ispočetka. Pozorištu se nisam nikada vratio ali sam jedno vrijeme u SA radio grafičarske poslove, dok je to išlo. Kompjuteri su uveliko pregazili taj posao i na površini su opstali samo najveći.
Kad sam se doselio u ovu opštinu, ponovo sam sve kretao ispočetka. zaposlio se u tvornici podova i krenuo od dna do vrha. Pomoćni radnik, pomoćnik majstora, majstor, majstor-asortirer, referent, poslovodja i mislim da sam jedno kraće vrijeme radio i kao logističar firme.
Trenutno sam zaposlen kao globalni moderator
razmisljaj za obostrano dobro..Lanci wrote:razmislim o ponudi pa ti javimcamargue wrote:razmisli pa mi posalji neki optimistican prijedlog,o svemu se moze razgovarat..Da se mi dogovorimo??![]()
Pa koja tebi definicija roblja ili otirača?Bla wrote:Za takav profil kompanija ti trebaju ljudi kojima je taj poziv život a ne neko nužno zlo,
i to je ono što govori u tekstu, a ne roblje što reče Lavlje ili otirač što reče storm.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests