Dnevni list "Bokvica"

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13362 times
Been thanked: 21853 times
Status: Offline

Dnevni list "Bokvica"

Post by Fuddo » 07 Sep 2022, 19:35

Uznemirujući snimak / U Goraždu napadnuta kandidatkinja za izbore sa liste BH Demokrata, dobila udarce u glavu

Nataša Todorović
Natašu Todorović, kandidatkinju za Skupštinu BPK Goražde stranke BH Demokrati Džebrail Bajramović, danas oko podneva u naselju Lozje na ulazu u Goražde fizički je napao Dragan Milović, suprug zastupnice u kantonalnom parlamentu i Domu naroda FBiH Daliborke Milović.

Todorović tvrdi kako je napad motivisan njenom kandidaturom za izbore, i borbom za glasove povratnika Srba, te da joj je Milović i ranije prijetio o čemu postoji i službena zabilješka u PS Novo Goražde. Ističe da je upravo zbog toga očekivala neugodan susret, ali nije fizički napad i uvrede.

Kada je shvatila da će je Milović zaustaviti uključila je snimanje na telefonu, a audio snimak dostavila našoj redakciji.

"Sve se desilo preko puta Biljoprometa u Lozju gdje sam bila u posjeti kod tetke. Nas dvije smo sjedile u blizini kuće i on me primjetio i sačekao. Ja sam fizički napadnuta od strane Dragana Milovića, prvo me pljunuo i nazivao svakakvim pogrdnim imenima. Snažno me udario u potiljak i opet je htio da me udari šakom u glavu, ali sam uspjela pretrčati preko ulice, jer je to prometna saobraćajnica. Da nisam uspjela pobjeći on bi me unakazio, ali imam sve snimljeno od riječi do riječi. Baš me jako udario i još uvijek me glava boli. U bolnici nema ništa na snimku, zaštitila me kosa, ali veliki stres sam doživjela”, ispričala je Nataša.

Slučaj je prijavljen policiji u Goraždu, koja je, potvrđeno nam je, privela Milovića. Njemu je uručen prekršajni nalog iz oblasti narušavanja javnog reda i mira, odnosno zbog uznemiravanja i fizičkog napada na drugo lice. U policiji su nam kazali da je kantonalni tužilac konstatovao da nema elemenata krivičnog dijela, dok su u kantonalnoj bolnici, gdje je Todorović obavila pregled, konstatovali da nema povreda, ali da je primjetna uznemirenost i rastresenost.

"Sve je to zbog mog učešća na izborima iz reda Srba. Prije dva mjeseca kad sam trebala na listu on mi je prijetio, ima službeni izvještaj u PS Novo Goražde. Nažalost ovo neće stati, šta da očekujem sutra. Pitala sam da li treba da me unakazi pa da se reaguje, da mu se zabrani pristup. Ovakve stvari su užasne i nedopustive, a sistem nakaradan. Ako me unakazi ili ubije onda će neko da reaguje. Zaprepastila me činjenica da je neka žena nailazila dok se sve dešavalo, ali se pravila da ne vidi, nije htjela ni svjedočiti. Ovo što sam doživjela kao žena je nedopustivo, to što sam kandidat je moje pravo i moj izbor, ali da se ljudi na ovakav način obračunavaju to nema nigdje. Molim vas učinite nešto. Ja sam od ljudi u Goraždu doživjela sve najbolje, ali ovo, ovo što se desilo danas je nemilosrdno", kaže Nataša Todorović.

Smetnje
Dozvolite da se obratimo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7383 times
Been thanked: 17142 times
Status: Online

Re: Uznemirujuci snimak-slike nema, tona ima. Izbori u Gorazdu

Post by Maja » 07 Sep 2022, 19:42

Alaselamet

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 07 Sep 2022, 19:48

Maja wrote: 07 Sep 2022, 19:42Alaselamet
:D.
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10010 times

Post by insomnia » 07 Sep 2022, 21:34

O sebi se zabavili? 😁
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1050 times

Post by Hurija » 07 Sep 2022, 21:47

:D Nedo bog da je napao Bošnjsk.
Ostalo je cutanje.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 07 Sep 2022, 21:48

Hurija sto se ti ne kandidujes za dom naroda, iz reda Mara?
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 08 Sep 2022, 00:45

insomnia wrote: 07 Sep 2022, 21:34 O sebi se zabavili? 😁
:zubi
Svi mi se morete obratit

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1050 times

Post by Hurija » 08 Sep 2022, 02:36

Fuddo wrote: 07 Sep 2022, 21:48 Hurija sto se ti ne kandidujes za dom naroda, iz reda Mara?
Probaj ti u "Ameriki ko masliman".

:D.
Ostalo je cutanje.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 08 Sep 2022, 10:13

Uzimajući u obzir dosadašnju sudsku praksu i oslobađajuće presude u sličnim slučajevima Tužilaštvo BPK Goražde je ocijenilo da napad na kandidatkinju stranke BH Demokrate iz Goražda Natašu Todorović nema obilježja krivičnog djela.

Ovo je za portal "Avaza" kazao kantonalni tužilac Mirsad Bilajac, koji dodaje da su prilikom ocjenjivanja djela saslušani oštećena, počinitelj, informacije sa lica mjesta predočili su i inspektori MUP-a BPK Goražde, a preslušan je i snimak napada, kojeg je Todorović zabilježila svojim mobitelom.
Strašno.
Svi mi se morete obratit

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20909 times
Been thanked: 18853 times

Post by Masamune » 08 Sep 2022, 10:19

Treba da se desi ubistvo da bi reagovali, a i tad je upitno da li bi postupili kako treba.

Znači hodaš ulicom i dođe majmun da ti se unosi u lice, psuje ti sve po spisku, prijeti, pljuje te u lice, šaketa te i to nije za krivičnu. Hajd dobro...

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 8969 times
Been thanked: 7732 times

Post by Zizi » 08 Sep 2022, 10:44

Možda bi Nataša mogla onda to isto uraditi tužiocu van njegovog radnog vremena, čisto da se riješi frustracije ako je ima nakon odluke inspektora.
Pošto takav napad nije krivično dijelo, ništa joj se neće desiti.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3733 times
Been thanked: 3455 times

Post by Naseef Mushroom » 08 Sep 2022, 14:36

Treba ovaj snimak pojačati do daske i svaki dan puštati mangupčićima koji pišu po forumima kako treba Sebija završiti kao Elena Čaučesku, kako je treba na ulici pljunuti, ošamariti ili još nešto gore od toga pa da čuju kako to zvuči praksi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Sep 2022, 14:42

Od svih nasih poznatih zena ti nadjes Sebiju 😀

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Sep 2022, 14:59

hoćel to Nazife

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 08 Sep 2022, 15:07

Chan wrote: 08 Sep 2022, 14:42 Od svih nasih poznatih zena ti nadjes Sebiju 😀
Pa da, od svih žena ja potrefio nekoga ko je zaslužio da se ovako čuju krici. Pa eto zamislite da je to Sebija pa uživajte u muzici kako joj neko nanosi fizički bol ako ćete se osjećati bolje.

Uzeo bih nekoga drugog kao primjer ali se jednostavno ne mogu sjetiti nekoga drugoga koga od žena toliko napadaju i to u tolikoj mjeri da joj baš svakoga izimaju u usta, od roditelja, preko kćerke do mjesta rođenja.

Ne moramo biti vidoviti da znamo da bi drugačije izgledala situacija da je muškarac bio na snimku.
Isto tako ne moramo puno biti informisani da znamo da kod prozivki u medijima, osim standardnih prozivki sa kojima se sreću njihove muške kolege, žene moraju trpiti još i napada ženskomrzaca koji ovako formulišu rečenice
Kolumna dr. Kemala Dizdarevića: Babuška u 60. otkrila Želju. Školu nije završila, pa misli da nam može zakone pisati
a po forumima to obično rade oni koji kod male kritike zbog fotografije dobiju lom živaca šta nije ni 0,000000001% kroz šta prolazi žena koju on pljuje.

Osobe koje to pišu nisu ni svjesni do čega to može dovesti
Doktori bolnice u Istočnom Sarajevu protestuju zbog samoubistva kolegice: Bila žrtva cyber nasilja?

Image

U Istočnom Sarajevu danas su protesti zaposlenih u bolnici "Srbija".

Ljekari i medicinsko osoblje protestuju zbog samoubistva doktorice Branke Pekć Semiz. Kolege tvrde da je bila žrtva cyber nasilja

Podsjetimo, doktorica ove bolnice Branka Pekić-Semiz se ubila u prostorijama Bolnice “Srbija”. Prije dva dana je sahranjena na porodičnom groblju na Ilidži dok je prethodno održana komemoracija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo

Branka Pekić Semiz rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u Kliničkom centru u Sarajevu, piše N1.
I onda kada čuju te zvuke i vrisku na snimku možda onda postanu svjesni kako bi izgledalo kada bi njihove riječi se pretvoriile u djela.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 08 Sep 2022, 15:12

Chan wrote: 08 Sep 2022, 14:59 hoćel to Nazife
Pa nisam ja tvoje lično majmunče ili dresirani cuko da se aktiviram kada pitaš hoćel to?
Post sam počeo pisati prije tog tvog komentara jer jednostavno ne mogu odoljeti da FGR logiku raštelujem na razne komade

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Sep 2022, 18:17

Naseef Mushroom wrote: 08 Sep 2022, 15:07
Chan wrote: 08 Sep 2022, 14:42 Od svih nasih poznatih zena ti nadjes Sebiju 😀
Pa da, od svih žena ja potrefio nekoga ko je zaslužio da se ovako čuju krici. Pa eto zamislite da je to Sebija pa uživajte u muzici kako joj neko nanosi fizički bol ako ćete se osjećati bolje.

Uzeo bih nekoga drugog kao primjer ali se jednostavno ne mogu sjetiti nekoga drugoga koga od žena toliko napadaju i to u tolikoj mjeri da joj baš svakoga izimaju u usta, od roditelja, preko kćerke do mjesta rođenja.

Ne moramo biti vidoviti da znamo da bi drugačije izgledala situacija da je muškarac bio na snimku.
Isto tako ne moramo puno biti informisani da znamo da kod prozivki u medijima, osim standardnih prozivki sa kojima se sreću njihove muške kolege, žene moraju trpiti još i napada ženskomrzaca koji ovako formulišu rečenice
Kolumna dr. Kemala Dizdarevića: Babuška u 60. otkrila Želju. Školu nije završila, pa misli da nam može zakone pisati
a po forumima to obično rade oni koji kod male kritike zbog fotografije dobiju lom živaca šta nije ni 0,000000001% kroz šta prolazi žena koju on pljuje.

Osobe koje to pišu nisu ni svjesni do čega to može dovesti
Doktori bolnice u Istočnom Sarajevu protestuju zbog samoubistva kolegice: Bila žrtva cyber nasilja?

Image

U Istočnom Sarajevu danas su protesti zaposlenih u bolnici "Srbija".

Ljekari i medicinsko osoblje protestuju zbog samoubistva doktorice Branke Pekć Semiz. Kolege tvrde da je bila žrtva cyber nasilja

Podsjetimo, doktorica ove bolnice Branka Pekić-Semiz se ubila u prostorijama Bolnice “Srbija”. Prije dva dana je sahranjena na porodičnom groblju na Ilidži dok je prethodno održana komemoracija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo

Branka Pekić Semiz rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u Kliničkom centru u Sarajevu, piše N1.
I onda kada čuju te zvuke i vrisku na snimku možda onda postanu svjesni kako bi izgledalo kada bi njihove riječi se pretvoriile u djela.
Kao prvo, ja sam također protiv takvih prozivanja i ostalog i u vezi Sebije, jer takav odnos prema ženskoj osobi (pa i svakoj normalnoj osobi bez obzira na spol) je sam po sebi odvratan i dno dna. Nekad imamo žute minute i to je tako. Ljudi smo. Ali to ipak nije cyberbullying i bilo kakav drugi oblik bullyinga kad je takvo ponašanje učestalo. To je prvo stvar kulture i odgoja, a onda i ostalog. Znam i sam šta se sve piše o njoj. Ono što rekoh jeste da si baš nju našao od svih silnih žena. Ženu koja također radi šta hoće, parkira gdje hoće, koja je gospodarica života i smrti na sarajevskom UKC-u, u vezi koje je mnoštvo afera i mnogo čega drugog što se negativno oslikava na kompletno društvo pored svih drugih koje nisu ni blizu nje i njenog ponašanja u javnosti. Nije da smatram da i takvo ponašanje prema njoj ne treba prozivati, ali baš nju da nađeš kao prvu pored svih drugih žena (i poznatih i nepoznatih) koje tako nešto doživljavaju u našem društvu... e to je samo tvoja potreba da se još jednom, po x-ti put, na nekoj random temi obračunavaš sa FGR.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Sep 2022, 18:19

Naseef Mushroom wrote: 08 Sep 2022, 15:12
Chan wrote: 08 Sep 2022, 14:59 hoćel to Nazife
Pa nisam ja tvoje lično majmunče ili dresirani cuko da se aktiviram kada pitaš hoćel to?
Post sam počeo pisati prije tog tvog komentara jer jednostavno ne mogu odoljeti da FGR logiku raštelujem na razne komade
Opušteno bolan. Meni je to samo simpatično, a nisam jedini

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 08 Sep 2022, 18:27

Chan wrote: 08 Sep 2022, 18:19
Naseef Mushroom wrote: 08 Sep 2022, 15:12
Opušteno? Kao na temi Sarajevo Safari gdje si naveo da bi mogla dva forumaša koji za sve krive zapad (a nije teško pogoditi da sam ja jedan od njih) mogli i tu okrenuti priču na tu temu jer misliš da bih tako mogao nisko pasti i npr. kriviti Zapad da je gađao Markale i tako četnike osloboditi krivice?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Sep 2022, 18:43

Naseef Mushroom wrote: 08 Sep 2022, 18:27
Chan wrote: 08 Sep 2022, 18:19
Opušteno? Kao na temi Sarajevo Safari gdje si naveo da bi mogla dva forumaša koji za sve krive zapad (a nije teško pogoditi da sam ja jedan od njih) mogli i tu okrenuti priču na tu temu jer misliš da bih tako mogao nisko pasti i npr. kriviti Zapad da je gađao Markale i tako četnike osloboditi krivice?
Ja apsolutno stojim iza onoga što sam napisao. Iza svake napisane riječi. Znam i ne biti u pravu. Sve je to ok.

Činjenica je da nekima, a i tebi naravno, fali jako malo razloga bili opravdani ili ne (više neopravdani u posljednje vrijeme) da krenete sa pričom kontra Zapada baš kad je to najmanje potrebno. To je u kontekstu da ne treba davati hranu za pokretanje takvih priča, a dio o "ovdje bi neki jedva dočekali da mogu rafalati po njima i putem ovog" je apsolutno opravdana izjava koja je na mjestu. Opravdana je na osnovu opservacije svega onoga što ste pisali mjesecima unazad.

Sve ovo gore nema veze s time što mi je simpatično kad ti treba 20 minuta da odgovoriš na neki post.

Post Reply

Return to “Razno”