Iran
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Mlada Iranka (22) preminula nakon što ju je uhapsila policija za moral, građani ogorčeni
Ovi su pod nenormalnim sankcijama vec desetinama godina a opet su neki dan poslali vlastiti satelit u svemir, razvijaju dronove i to dobre dronove i ostalo oruzje a bome imaju i nuklearni program
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac
Re: Mlada Iranka (22) preminula nakon što ju je uhapsila policija za moral, građani ogorčeni
Vrh bosnjackog dometa je bio tesanje pulceva za potpulcati nesto oko betoniranja. Hajte molim vasFuddo wrote: 18 Sep 2022, 13:18 I koliko smo bili kompetentni, napravili smo nuklearnu elektranu prije 50 godina. Oni danas nesta sastavljaju, i gledaj kad se uhelace i ode im sve u pm ko chernobil.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13881 times
- Been thanked: 22830 times
Jestinsomnia wrote: 18 Sep 2022, 13:20Vrh bosnjackog dometa je bio tesanje pulceva za potpulcati nesto oko betoniranja. Hajte molim vasFuddo wrote: 18 Sep 2022, 13:18 I koliko smo bili kompetentni, napravili smo nuklearnu elektranu prije 50 godina. Oni danas nesta sastavljaju, i gledaj kad se uhelace i ode im sve u pm ko chernobil.![]()
Energoinvest je bio iz Zibambvea.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Oni sto im to nesta ceprkaju i sastavljaju danas, skolovali su se na VTF u Zagrebu.insomnia wrote: 18 Sep 2022, 13:20 Ovi su pod nenormalnim sankcijama vec desetinama godina a opet su neki dan poslali vlastiti satelit u svemir, razvijaju dronove i to dobre dronove i ostalo oruzje a bome imaju i nuklearni program
Bio ekvilalent Harvardu.
Al dobro, sad vise nije.
Jasno
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac
Pa trebalo je i u EI pulceva
- insomnia
- Rđav kurac
Bizi ba ne zajebaji. I sam Zapad priznaje iranske univerzitete i strucnjake
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ja ba, Blum je to sve sam.
A snjaci sam zice razvlacili.
Aj bizi
Onaj menadjer godine u Boeingu je Stevo iz Pozarnice
Al ukurcu
Dozvolite da se obratimo
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Bog kad htjedne suditi, oni ce mu reci- Ne treba...sjedi ti, popij nesto..hos i bureka? mi cemo to vec...mi smo navikli.
Par ispada ce objasniti kao incident, sudbinu ili kolateralnu stetu.
>Tvoje je da odlucis.
Par ispada ce objasniti kao incident, sudbinu ili kolateralnu stetu.
>Tvoje je da odlucis.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21794 times
- Been thanked: 19841 times
Polako bolan. Još će te nazvati komunjarom

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ma sere bezze
Nas je saka jada, da su na nasem mjestu bile svabe u istom broju, jevreji da ne govorim, ne bi nam se ni za trag znalo.
Da nas ima jos dva miliona, zastava sa ljiljanima bi bila pobodena u Koruskoj s jedne, i Negotinu s druge strane.
I vako nas mogu samo za belegiju povuc.
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9525 times
- Been thanked: 11259 times
Svaka je religija isto pogriješila, kao i svaka ideologija.
Svi bi da nešto ovjekovječe, u beskrajno promjenjivom svemiru i isto tako u životima ljudi, u kojima se nešto stalno mijenja iz pokoljenja u pokoljenje, pa i unutar pokoljenja. Ja prije 30 godina, nisam vidio mobitel ni na slici, na primjer, a ne možem o reći kako on nije promijenio način života.
Svako propisivanje morala i načela u skladu s nekom ideologijom, samo je po sebi apsurdno i neodrživo.
Kad kažem ideologija, tu mislim na razne desničarske dewgenerike i invalide u mozak, na tradicionalne vrijednosti, tradicionalne uloge u društvu, na poslu, u porodici, itd.. Možda liberali i srljaju u nekim aspektima, ali bilo šta je bolje od onog što je dosad bilo, pogotovo ako to nije ni dosad, nego je povampireno iz perioda pred ww2, samo sad u soft izdanju
Svi bi da nešto ovjekovječe, u beskrajno promjenjivom svemiru i isto tako u životima ljudi, u kojima se nešto stalno mijenja iz pokoljenja u pokoljenje, pa i unutar pokoljenja. Ja prije 30 godina, nisam vidio mobitel ni na slici, na primjer, a ne možem o reći kako on nije promijenio način života.
Svako propisivanje morala i načela u skladu s nekom ideologijom, samo je po sebi apsurdno i neodrživo.
Kad kažem ideologija, tu mislim na razne desničarske dewgenerike i invalide u mozak, na tradicionalne vrijednosti, tradicionalne uloge u društvu, na poslu, u porodici, itd.. Možda liberali i srljaju u nekim aspektima, ali bilo šta je bolje od onog što je dosad bilo, pogotovo ako to nije ni dosad, nego je povampireno iz perioda pred ww2, samo sad u soft izdanju
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Šta bi, dokle smo?
od mučenja i torture preko ubistva do srčanog udara. Zna li se sad šta je stvarno istina?
i ti ćeš umrijeti sa pričom kako je to pogrešna ideologija.
E, sad, ako ti budeš u pravu, nikom ništa.
pričo si, trošio vrijeme na beskorisne tekstove, umro, postao prah i nikom ništa.
Ali, ako mi budemo u pravu, tek si onda najebo
do konačne istine, imaš pozdrav od iranske verzije judge dredda

od mučenja i torture preko ubistva do srčanog udara. Zna li se sad šta je stvarno istina?
Samo je islam vječan. Evo hiljadu i pol godina ga pokušavate utrnuti, ali bezuspješno.Krokodil Behko wrote: 18 Sep 2022, 16:08 Svaka je religija isto pogriješila, kao i svaka ideologija.
pričo si, trošio vrijeme na beskorisne tekstove, umro, postao prah i nikom ništa.

Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9525 times
- Been thanked: 11259 times
Taare wrote: 18 Sep 2022, 16:49 Šta bi, dokle smo?
Samo je islam vječan. Evo hiljadu i pol godina ga pokušavate utrnuti, ali bezuspješno.Krokodil Behko wrote: 18 Sep 2022, 16:08 Svaka je religija isto pogriješila, kao i svaka ideologija.
![]()
Kurvaju se one po mraku.
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
u iranu uopste ljudi ne postuju islam kako ti zamisljas, jer je prisilan i nametnut. o kakvoj vjecnosti u iranu pricas, ptice znaju. doduse propraceno je militantnim fotografijama.
- Bego
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 254 times
- Been thanked: 1629 times
- Taare
- greatest
Čovječe il ženo, nemaš pojma o islamu i istom u iranu. Ono što radiš jeste pisanje pamfleta i iznošenje mišljenja nastalog na osnovu "par jarana iz irana koji su pobjegli i spas pronašli na zapadu"Skin wrote: 18 Sep 2022, 17:17 u iranu uopste ljudi ne postuju islam kako ti zamisljas, jer je prisilan i nametnut. o kakvoj vjecnosti u iranu pricas, ptice znaju. doduse propraceno je militantnim fotografijama.
Nijedan jedini dokaz za bilo koju tvrdnju. Samo puko palamuđenje.
kada bi bilo ikakve koristi od ovog piskaranja, upustio bih se u ozbiljnu diskusiju i na proste faktore rastavio svaku tezu koju si iznio(la)
Ali, budući da sam ubijeđen da nema koristi i da nećeš promijeniti mišljenje stečeno na osnovu "kazivanja par iranskih izbjeglica", niti ćeš se odreći lažnih tvrdnji koje iznosiš a koje su plod neznanja, logično je da neću pokretati ozbiljnu diskusiju, nego ću ovako sporadično napraviti osvrt na neki detalj koji mi zapadne za oko.
A ovako se iznose argumenti.
U vakat šah reze tj. babuke muhameda reze pahlavija koji je svrgnut islamskom revolucijom, broj žena koje su pohađale više škole iznosio je sedam hiljada.
Budući da je iran u tom vaktu imao oko 12 miliona stanovnika, dolazimo do zaključka da je broj žena koje su pohađale više škole bio zanemarljiv.
Dakle, školovala se elita.
A ovako to izgleda u našem vaktu.
Toliko o tome da su ugnjetavane i da im se ukidaju prava.The news followed the release of the year's entrance exam scores, showing that 60 percent of university attendees are women, along with test scores of the past few years showing women largely outperforming men. This included 52 percent of university graduates and 68 percent of science degree graduates being women.
Women also dominated 6 of the 7 academic fields
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest
Naćerale ih šijurine da izađu na namaz 
Da nije toga, iranci bi samo gledali ima l đe kakvog kupleraja i pipe

Da nije toga, iranci bi samo gledali ima l đe kakvog kupleraja i pipe

Svi mi se morete obratit
- ironman
- sirius
- Has thanked: 25175 times
- Been thanked: 25595 times
Nije sija nego vrat.
Jel ovo drug Salik narucio duplu za sve
Edukacija,serijat one on one .
A sta ja znam,oni meni lice na one filipince.
Kad dodje vrijeme Uskrsa onda izadju na ulice samobicuju se i sami sebe zakivaju na krst..msm sije mi lice na njih sa onim slikama i ikonografijom..
Persijanci su vrijedni i pametni ljudi. To sto ih zapade da im mule kroje sudbinu je zla kob.
Jel ovo drug Salik narucio duplu za sve

Edukacija,serijat one on one .
A sta ja znam,oni meni lice na one filipince.
Kad dodje vrijeme Uskrsa onda izadju na ulice samobicuju se i sami sebe zakivaju na krst..msm sije mi lice na njih sa onim slikama i ikonografijom..
Persijanci su vrijedni i pametni ljudi. To sto ih zapade da im mule kroje sudbinu je zla kob.
dream of spring...
- Skin
- Inventar foruma
da ja tebe podsjetim sta je ovdje tema. djevojka kurdskog porijekla koja je zrtva serijatskog zakona, premlacena i mucena u pritvoru nakon cega je preminula jer nije bila propisno pokrivena.
znas li ti sta je serijatski zakon u iranu, imas li pojma sta tacno propisuje i zasto?
zasto si sve receno dozivio kao napad na islam, otkud ta potreba za vrijedjanjem ljudi, to isprazno arogantno supljiranje, i zasto si to interpretirao kao da zene nemaju prava na obrazovanje, zaista mi je tesko shvatiti - jedino objasnjenje je: zato sto ne znas sta je serijatski zakon u iranu i kako se tamo sprovodi i koje stvari propisuje. ti ovdje zelis da pricas o necemu drugom, tako sto ces zaobici cinjenicu da taj rezim ubija, zatvara i muci ljude u 21. vijeku.
a o obrazovanju zena u iranu i doprinosu koji je ta kultura dala svijetu, cu pricati s nekim drugim. da, mogu da voze, obavljaju javne funkcije i pohadjaju univerzitete, ali njen zivot vrijedi upola manje nego zivot muskarca, nasljedjuju pola od onoga sto bi muskarac naslijedio, nemaju nikakvu pravnu zastitu u slucaju porodicnog nasilja, seksualnog uznemiravanja i ustavom su tretirane kao gradjani drugog reda.
a obrazovanje djevojcica je sveta naredba, tako da ne znam zasto to i potezes.
paradoksalno je ono sto je revolucija ucinila za prava zena na obrazovanje i ukljucivanje u sve sfere drustva kad je evidentan nastavak patrijarhalnih normi i to je neprekidni izazov za polozaj zene u iranskom drustvu. to drustvo je prekompleksno da bi ga ti tako pojednostavio. ili ja.
ali normalna razmjena misljenja o ovim stvarima je nesto o cemu ti nemas pojma, tako da ti nastavi upadati sporadicno sa necim sto najavljujes kao ubitacan argument a em je opstepoznata stvar svakom zivom, em nema veze sa temom (tema je nasilje). a ja cu se nadati da ce se diskusija produbiti i da cu nesto nauciti od pametnih ljudi koji tu takodjer pisu.
znas li ti sta je serijatski zakon u iranu, imas li pojma sta tacno propisuje i zasto?
zasto si sve receno dozivio kao napad na islam, otkud ta potreba za vrijedjanjem ljudi, to isprazno arogantno supljiranje, i zasto si to interpretirao kao da zene nemaju prava na obrazovanje, zaista mi je tesko shvatiti - jedino objasnjenje je: zato sto ne znas sta je serijatski zakon u iranu i kako se tamo sprovodi i koje stvari propisuje. ti ovdje zelis da pricas o necemu drugom, tako sto ces zaobici cinjenicu da taj rezim ubija, zatvara i muci ljude u 21. vijeku.
a o obrazovanju zena u iranu i doprinosu koji je ta kultura dala svijetu, cu pricati s nekim drugim. da, mogu da voze, obavljaju javne funkcije i pohadjaju univerzitete, ali njen zivot vrijedi upola manje nego zivot muskarca, nasljedjuju pola od onoga sto bi muskarac naslijedio, nemaju nikakvu pravnu zastitu u slucaju porodicnog nasilja, seksualnog uznemiravanja i ustavom su tretirane kao gradjani drugog reda.
a obrazovanje djevojcica je sveta naredba, tako da ne znam zasto to i potezes.
paradoksalno je ono sto je revolucija ucinila za prava zena na obrazovanje i ukljucivanje u sve sfere drustva kad je evidentan nastavak patrijarhalnih normi i to je neprekidni izazov za polozaj zene u iranskom drustvu. to drustvo je prekompleksno da bi ga ti tako pojednostavio. ili ja.
ali normalna razmjena misljenja o ovim stvarima je nesto o cemu ti nemas pojma, tako da ti nastavi upadati sporadicno sa necim sto najavljujes kao ubitacan argument a em je opstepoznata stvar svakom zivom, em nema veze sa temom (tema je nasilje). a ja cu se nadati da ce se diskusija produbiti i da cu nesto nauciti od pametnih ljudi koji tu takodjer pisu.
- Skin
- Inventar foruma
ironman wrote: 18 Sep 2022, 17:58 ...