Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41551 times
- Been thanked: 28326 times
- Status: Online
Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Nama je jedina nada stupiti u kontakt sa alienima pa da nas oni stite,ovo ostalo nismo nikom bitni jebe im se za nas
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 929 times
- Status: Offline
treba im više Turskainsomnia wrote: 21 Sep 2022, 17:41 Samo sto mi nismo ukrajina. Ako ameri odluce da im Srbija vise treba mores se slikati
Oni su na toj geostrateškoj lokaciji gdje im trebaju pravo, a Srbija njima nije nikad nešto bila bitna za tzv saveznika.
Mi ćemo profitirati ako budemo aktivno koristili sve to
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10080 times
- Been thanked: 17076 times
Hvala ti za ovaj videoNaseef Mushroom wrote: 21 Sep 2022, 17:43Mene je pred rat čekao za one uslove odličan posao, roditelji su bili zaposleni i imali dobra primanja, u mojoj familiji i komšiluku sam imao školovane, obrazovane i pametne ljude, već smo tada svugdje imali asfalt, ustanove, semafore i uređene parkove, trebao je se ogromni bazen izgraditi, u određenim periodima na dan si se morao u stranu skloniti kada si išao kući jer je puno ljudi bilo što idu na posao ili omladine u izlazak, nijedna kuća nije bila napuštena već je u svakoj bilo najmanje četvero, nije falilo stanovništva već je bilo prepuno, skoro je svako bio učlanjen u biblioteku i čitao, nisu nas smarali na TVu sa političarima već Brankom Kockicom, Minjom Subotom i Igrama bez granica.Lavlje_srce wrote: 21 Sep 2022, 16:43
Korupcija je dovela do:
- niskog zivotnog standarda
- masovnog odlijevanja mozgova kao i sirove radne snage iz zemlje
- apatije i beznadja u ostatku stanovnistva
- niskog obrambenog potencijala zemlje
U takvim uvjetima je korupcijska azdaja, ako ne direktno omogucila nastavak klanja, onda ga je olaksala gotovo do razine djecije igre.
Toliko o tome kako je korupcijska azdaja benigna.
Ukratko moj Doboj, pun, veseo, školovan i izgrađen
I onda se desi 1992.
Moglo je se Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać i pola Mostara izgraditi kao Dubai, kada imaš 2/3 dušmana u sopstvenoj državi, dvije "matične" države koje nisu prestale sa planovima o podjeli i mnogim europskim zemljama kome smo i dalje trn u oku onda je to nevažno.
To nije naravno izgovor za njihov nerad i lopovluk ali nije ni izgovor da nas ne bi opet klali da su ovi manje lopovi bili
Nije razlog zašto se Hrvatska i Slovenija ne moraju bojati da će im se ponoviti 90-te zato jer su školovaniji od nas, što si se gradili i što nemaju korupcije.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
za pocetak bi bilo dobro ohrabriti policiji, da naoruzani ne bjeze iz auta .
sad je vrijeme upiranja prstom, a ne puskom...
sad je vrijeme upiranja prstom, a ne puskom...
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Naseef Mushroom wrote: 21 Sep 2022, 17:43Mene je pred rat čekao za one uslove odličan posao, roditelji su bili zaposleni i imali dobra primanja, u mojoj familiji i komšiluku sam imao školovane, obrazovane i pametne ljude, već smo tada svugdje imali asfalt, ustanove, semafore i uređene parkove, trebao je se ogromni bazen izgraditi, u određenim periodima na dan si se morao u stranu skloniti kada si išao kući jer je puno ljudi bilo što idu na posao ili omladine u izlazak, nijedna kuća nije bila napuštena već je u svakoj bilo najmanje četvero, nije falilo stanovništva već je bilo prepuno, skoro je svako bio učlanjen u biblioteku i čitao, nisu nas smarali na TVu sa političarima već Brankom Kockicom, Minjom Subotom i Igrama bez granica.Lavlje_srce wrote: 21 Sep 2022, 16:43
Korupcija je dovela do:
- niskog zivotnog standarda
- masovnog odlijevanja mozgova kao i sirove radne snage iz zemlje
- apatije i beznadja u ostatku stanovnistva
- niskog obrambenog potencijala zemlje
U takvim uvjetima je korupcijska azdaja, ako ne direktno omogucila nastavak klanja, onda ga je olaksala gotovo do razine djecije igre.
Toliko o tome kako je korupcijska azdaja benigna.
Ukratko moj Doboj, pun, veseo, školovan i izgrađen
Od 1992 je proslo 30 godina. I sta smo naucili? Naucili smo da oni koji nas tada nisu voljeli, ne vole nas ni sada, ali ono sto je jos vaznije - naucili smo da nas ni "nasi" ne vole, nego ih je briga iskljucivo za (vlast)itu samopromociju od koje nece odustati do zadnjeg Bosnjaka i Bosanca. Dakle zivimo u duboko korumpiranom drustvu u kom srednja klasa ne postoji ni u naznakama, nego iskljucivo sirotinja i kriminogeni bogatasi. I sta nam je razjedinjenim, jadnim, izmucenim i isfrustriranim ciniti u datoj situaciji?I onda se desi 1992.
Moglo je se Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać i pola Mostara izgraditi kao Dubai, kada imaš 2/3 dušmana u sopstvenoj državi, dvije "matične" države koje nisu prestale sa planovima o podjeli i mnogim europskim zemljama kome smo i dalje trn u oku onda je to nevažno.
To nije naravno izgovor za njihov nerad i lopovluk ali nije ni izgovor da nas ne bi opet klali da su ovi manje lopovi bili
Nije razlog zašto se Hrvatska i Slovenija ne moraju bojati da će im se ponoviti 90-te zato jer su školovaniji od nas, što si se gradili i što nemaju korupcije.
Postoje 3 moguce opcije:
- biti razuman po svaku cijenu i izbjeci jos jedno krvoprolice po svaku cijenu
- pobjeci kao ti i mnogi drugi
- uhvatiti se puske pa preko mora leseva, PTSP-a, dodatnog osiromasenja izmucene zemlje eventualno doci do "slobode" - u kojoj ce na vlast opet zajasiti slicni ovima koji sada vladaju (citaj parazitiraju 30 dugih godina na grbaci naroda).
Nama je balansirati na tankoj liniji mira, razvijati dobrosusjedske odnose i boriti se za istinsku gradjansku drzavu. Sve drugo je za BIH samoubistvo.
Vec sam jednom pisala, ali ponovicu jer je istina:
"Rat je jedno mjesto
na koje stari koji se mrze, ali se ne ubijaju
salju mlade
koji se ne mrze, ali se ubijaju."
Tacka.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22814 times
- Been thanked: 20903 times
hajmo bi među čimpanzeRum wrote: 21 Sep 2022, 17:48 Nama je jedina nada stupiti u kontakt sa alienima pa da nas oni stite,ovo ostalo nismo nikom bitni jebe im se za nas
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ima na YouTube i komplet miting za mir u Doboju pred rat
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Duh
- Inventar foruma

- Duh
- Inventar foruma

ja nisam nikada cuo od svaba-jesmo li se mi za ovo borili?
te recenice su jako ceste na balkanu.
ja zbog toga npr nemam namjeru ici ni u kakav rat gdje su balkanci. pa taman bio svjetski.
te recenice su jako ceste na balkanu.
ja zbog toga npr nemam namjeru ici ni u kakav rat gdje su balkanci. pa taman bio svjetski.
- spacebound
- Urednik foruma

Ah neka, ovo je ljepse. Ali gledam onaj narod i pitam se sta se s kim desilo u ratu. Sta li su dozivjeli
I vidim nas stan, prozor nase spavace sobe i kako je sve okolo izgledalo tada kad ja nisam ni dvije godine imala, tatino radno mjesto preko puta, kafanu u blizini gdje je i mene vodio, ko zna mozda i njih ima negdje medju onim mnostvom naroda.
A samo Ciro isti ostao
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
-Kako izbjeći? Možemo jedino postati jači da se možemo bolje braniti ali i tu nam mogu svjetski prijatelji onako šukniti sa embargom na oružje kao prije 3 decenije.Lavlje_srce wrote: 21 Sep 2022, 18:52
Od 1992 je proslo 30 godina. I sta smo naucili? Naucili smo da oni koji nas tada nisu voljeli, ne vole nas ni sada, ali ono sto je jos vaznije - naucili smo da nas ni "nasi" ne vole, nego ih je briga iskljucivo za (vlast)itu samopromociju od koje nece odustati do zadnjeg Bosnjaka i Bosanca. Dakle zivimo u duboko korumpiranom drustvu u kom srednja klasa ne postoji ni u naznakama, nego iskljucivo sirotinja i kriminogeni bogatasi. I sta nam je razjedinjenim, jadnim, izmucenim i isfrustriranim ciniti u datoj situaciji?
Postoje 3 moguce opcije:
- biti razuman po svaku cijenu i izbjeci jos jedno krvoprolice po svaku cijenu
- pobjeci kao ti i mnogi drugi
- uhvatiti se puske pa preko mora leseva, PTSP-a, dodatnog osiromasenja izmucene zemlje eventualno doci do "slobode" - u kojoj ce na vlast opet zajasiti slicni ovima koji sada vladaju (citaj parazitiraju 30 dugih godina na grbaci naroda).
Nama je balansirati na tankoj liniji mira, razvijati dobrosusjedske odnose i boriti se za istinsku gradjansku drzavu. Sve drugo je za BIH samoubistvo.
Vec sam jednom pisala, ali ponovicu jer je istina:
"Rat je jedno mjesto
na koje stari koji se mrze, ali se ne ubijaju
salju mlade
koji se ne mrze, ali se ubijaju."
Tacka.
A i da ojačamo, čak da je se 90ih svaka para pamretno uložila, opet bi bili daleko od vojne sile gdje bi se neprijatelj bojao kada bi i pomislio da ratuje sa nama.
Čak i jače države od nas su daleko od toga, zato su i pristupile NATO savezu da bi imali koga da ih brani
-To da sam pobjegao je veoma ružno od tebe, nisam pobjegao kada je bilo najvažnije pa valjda mogu sada u miru u nezavisnoj suverenoj državi u doba globalizacije da živim i radim gdje god poželim
- Kako balansirati? Pozoveš Schmidta na SFF, ugostiš ga kako ga ne bi ni na berlinskom film festivalu ugostili uz alkohol i atraktivne djevojke sa atributima kao da je u Austriji i Francuskoj a on odmah idući dan ode u Njemačku na diskisiju o BiH: opasnost od islamskog ostrva u Europi
-Komšič i Džaferović su nadmašili Kennedyja sa govorom na svjetskoj sceni protiv ruskih igrača Dodika i Čović a Zapad primi druge države preko reda u NATO umjesto nas i još govore kako se trebamo dogovoriti i usvojiti izborni zakon koji ne bi vrijeđao osjećaje Rusofila.
Znači nije do toga.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
za Allaha, protiv Vlaha
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ćiro je ostao, samo ga krasi ona zastava sadaspacebound wrote: 21 Sep 2022, 19:37Ah neka, ovo je ljepse. Ali gledam onaj narod i pitam se sta se s kim desilo u ratu. Sta li su dozivjeli
I vidim nas stan, prozor nase spavace sobe i kako je sve okolo izgledalo tada kad ja nisam ni dvije godine imala, tatino radno mjesto preko puta, kafanu u blizini gdje je i mene vodio, ko zna mozda i njih ima negdje medju onim mnostvom naroda.
A samo Ciro isti ostao![]()
Ja sam imao rodbinu u blizini snimanja videa, gdje je se stvarno odigrao džehenem, bilo je u toj zgradi silovanja, upadanja sa sjekirom, krađa stvari, a i tu je ublažilo stvar što su par pripadnika vrs-a bili momci koji su živili u toj zgradi kao djeca ili su navraćali familiji u toj zgradi pa su ih znali pripaziti, ali nisu ni oni mogli paziti 24 sata na dan. Oni nisu lično to doživjeli, bar tako kažu, možda nisu priznali od sramote, uglavnom ih ja nikada ne pitam, već samo saznam kada se otvore i vrate se sjećanja.
A samo par sedmica prije je život bio tako normalan i lijep.
Znam da mmogima idem na živce sa svojom negativnošću vezanu za prošlost ali baš zbog toga i imam toliku antipatiju prema svemu prijašnjem, iako bi se tada moglo nabrojati milion stvari koje
su tada bile super i stvarno mi je žao što nisi bar 10 godina starija da si mogla bar malo proživišpti i doživiti tu ljepotu iz Doboja 80ih ali niko kao mi nismo na grub način shvatili da je to bila jedna velika iluzija i laž.
- spacebound
- Urednik foruma

Koja je zgrada u pitanju? U nasoj je bilo mirno, vjerovatno zbog blizine zgrade SUPa.Naseef Mushroom wrote: 21 Sep 2022, 20:05Ćiro je ostao, samo ga krasi ona zastava sadaspacebound wrote: 21 Sep 2022, 19:37
Ah neka, ovo je ljepse. Ali gledam onaj narod i pitam se sta se s kim desilo u ratu. Sta li su dozivjeli
A samo Ciro isti ostao![]()
![]()
Ja sam imao rodbinu u blizini snimanja videa, gdje je se stvarno odigrao džehenem, bilo je u toj zgradi silovanja, upadanja sa sjekirom, krađa stvari, a i tu je ublažilo stvar što su par pripadnika vrs-a bili momci koji su živili u toj zgradi kao djeca ili su navraćali familiji u toj zgradi pa su ih znali pripaziti, ali nisu ni oni mogli paziti 24 sata na dan. Oni nisu lično to doživjeli, bar tako kažu, možda nisu priznali od sramote, uglavnom ih ja nikada ne pitam, već samo saznam kada se otvore i vrate se sjećanja.
Znam da mmogima idem na živce sa svojom negativnošću vezanu za prošlost ali baš zbog toga i imam toliku antipatiju prema svemu prijašnjem, iako bi se tada moglo nabrojati milion stvari koje
su tada bile super i stvarno mi je žao što nisi bar 10 godina starija da si mogla bar malo proživišpti i doživiti tu ljepotu iz Doboja 80ih ali niko kao mi nismo na grub način shvatili da je to bila jedna velika iluzija i laž.
Ne znam puno o ratnim zlocinima u Doboju jer mi je te informacije tesko svariti. Znam za Predu i ono jadno dijete iz Grapske (16 godina) i sto sam skoro nabasala na tekst o strahotama koje su se desavale u sportskoj dvorani kod srednjoskolskog centra i gorko se pokajala sto sam to procitala
Vjerujes da ja te zastave ne registrujem vise, istrenirala se
A to razumijem i nerijetko se slazem s tobom. Samo mi na um padne kako je Feridovu mater zaklao njegov najbolji prijatelj da shvatis u kakvoj obmani su ljudi zivjeli. Nazalost i danas mnogi kraj ociju slijepi.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Celjska, nisu to bili organizovani zločini da je se išlo planski silovati kao u drugim gradovima već više "incidenti" kada su pripadnici vrs se osilili i iskoristili priliku da glume silu i zakon.spacebound wrote: 21 Sep 2022, 20:19Koja je zgrada u pitanju? U nasoj je bilo mirno, vjerovatno zbog blizine zgrade SUPa.Naseef Mushroom wrote: 21 Sep 2022, 20:05
Ćiro je ostao, samo ga krasi ona zastava sada![]()
Ne znam puno o ratnim zlocinima u Doboju jer mi je te informacije tesko svariti. Znam za Predu i ono jadno dijete iz Grapske (16 godina) i sto sam skoro nabasala na tekst o strahotama koje su se desavale u sportskoj dvorani kod srednjoskolskog centra i gorko se pokajala sto sam to procitala
Vjerujes da ja te zastave ne registrujem vise, istrenirala se
A to razumijem i nerijetko se slazem s tobom. Samo mi na um padne kako je Feridovu mater zaklao njegov najbolji prijatelj da shvatis u kakvoj obmani su ljudi zivjeli. Nazalost i danas mnogi kraj ociju slijepi.
Naslušao sam se dosta horor priča iz prve ruke kada je narod iz Doboja dolazio u Tešanj, ne bih puno o tome jer je stvarno mučno a znao sam mnoge ljude lično.
Od vađenja žile kucavice jedne žene pred djecom pa do vađenja testisa (baš na onom mjestu preko puta parka gdje je trafika i kafići) pa paljenje naše prijateljice žive u Grapskoj.
Znao sam jednog finog čovjeka, svako smo se jutro fino pozdravljali, kada je u ratu jednoj Srpkinji poginuo suprug na liniji i kada je čula, trčala je bijesna od osobe do osobe i pitala ima li gdje kakav balija i nažalost taj je čovjek bio prvi na kojeg su pokazali i upucala ga je.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Jana majko, treba te neko štititi a možeš konju rep iščupat.Rum wrote: 21 Sep 2022, 17:48 Nama je jedina nada stupiti u kontakt sa alienima pa da nas oni stite,ovo ostalo nismo nikom bitni jebe im se za nas
niko te neće branit. Opet ćemo morati sami.
Uostalom, zašto se uopšte bildaš i gruhaš onoliki luk, ako ne za to da budeš fit kad bude trebalo stat na branik domovine.
Svi mi se morete obratit
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Dabome zbog takvih je rum ziv,mislim sto su ostali i braniliTaare wrote: 21 Sep 2022, 21:11Jana majko, treba te neko štititi a možeš konju rep iščupat.Rum wrote: 21 Sep 2022, 17:48 Nama je jedina nada stupiti u kontakt sa alienima pa da nas oni stite,ovo ostalo nismo nikom bitni jebe im se za nas
niko te neće branit. Opet ćemo morati sami.
Uostalom, zašto se uopšte bildaš i gruhaš onoliki luk, ako ne za to da budeš fit kad bude trebalo stat na branik domovine.
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25307 times
- Been thanked: 6637 times
Rume, uvijek da u steku imas pare za kartu, zlu ne trebale! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Fino pise u knjizici gdje da se javim ako pocne , 1999 sedma muslimanka 9 mjeseci odvalio,sto se kaze okalio
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25307 times
- Been thanked: 6637 times
Izvinjavam se! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.