Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Plus, povecali kamatnu stopu za 0.75 %
Ode ovo sve helac, dok zaustave inflaciju na kraju necemo imati sta jest
Najebacete i vi tamo
Rasprodaji sve, bjezi u sumu, spasavaj se ko more
HAVANA wrote: 21 Sep 2022, 22:38
A gudra, sta wtf?
Pa znam ali ovako masovno?
Ma uvijek je bilo tih kvartova nego je sad medijski popraceno, sve se snima... 1990godine sam u centru ciriha usao u park u kojem je legalizovana upotreba heroina. Ja se sjebo, mi djeca s kolodvora zo je mala maca za to. A sve punktovi i stolovi na kojim ti dijele sprice. U sredini ona kupola ko romanticna po parkovima, okrugla... A unutra leze baje glavne i kljucaju... O amsterdamu tih godina ne treba ni pricat, bauljaju po ulici, vuku za rukav, nude...
Najebacete i vi tamo
A budala. Pa ne može podizanje kamate zaustaviti inflaciju. To je čak pospješuje.
Najebacete i vi tamo
A budala. Pa ne može podizanje kamate zaustaviti inflaciju. To je čak pospješuje.
Oni vjeruju da moze.
Evoovaj glavni manijak bukvalno kaze da ce namjerno izazvati recesiju.
Taare wrote: 21 Sep 2022, 23:52
Nemere, ba. Digneš kamatu, ljudi se zadužuju po višoj, plaćaju veće rate i tu razliku u cijeni prebacuju na mušterije. Cijene rastu, inflacija divlja.
Ne
Ljudi ce smanjiti zaduzivanje jer im je skupo, banke se biti manje likvidne, sve ce usporiti, manja potraznja, cijene idu dole.
Vec je prodaja kuca pala 20% zadnji mjesec
Pa naravno. Fed je u zadnjih 10-ak godina upumpao stotine milijardi dolara u tržište. Bez tog jeftinog novca mnogi neće preživjeti.
To je u jednu ruku bila dobra stvar jer je jačalo domaće firme i pravilo ih konkurentnim na svjetskom tržištu.
Al u drugu ruku loše jer je samo mali dio dolazio do običnog naroda.