Cudno je odsustvo PVO-a u Odesi.
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9568 times
- Been thanked: 11307 times
- Status: Online
UgradbeniMozak wrote: 24 Sep 2022, 18:35Sinonim za riječ hajduci su razgojnici. Valjda ne trebam opisivati koji su to razbojnički poslovi.Krokodil Behko wrote: 24 Sep 2022, 15:55
A što su Hajduci?
Konkretne hajdučke poslove navedi
1.
2,
3,
itd
Eto npr. kad je SAD napao po drugi put Irak u samo jednom danu i jednoj noći (ili su bila dva dana i dvije noći) je na Cesti Smrti SAD bombama izbombardirao značajan postotak iračkih oklopnih snaga koje su se kretale tom cestom. Ima negdje na engleskoj wikipediji, ali mi se neda tražit, jer se ne mogu sjetiti točnog naslova članka. Kad sam kasnije na njoj ukucao death road dobio sam sasvim druge rezultate.
A izgovor SAD-a da to radi jer Irak ima oružje za masovno uništenje treba stavit mačku o rep. Oni pored svog mogućeg oružja imaju i velik broj nuklearnog oružja. A može li biti masovnije uništenje ako baciš NUKE na nekoga???
Otkako su osnovani, samo su 10 godina bili u miru.
Jel ima još šta, osim tog Iraka?
Šta čemo s njihovim dobrim djelima?
1. Da ne bi njih, ne bi ni nas, Hitler bi nas sve pobio, osim ako misliš da je ruska seljadija vrijedila nekom q.
2. Baš fino od njih, što su bacili atomske na Japan i uštedili im najmanje 2-3 miliona života.
3. Super stvar što su intervenisali u Koreji i jebali mater staljinovim fanaticima.
4. Još je više super, što su Mao Ze Dongove fanatike, prašili u Vijetnamu iz aviona, ko žohare.
5. Super i kad su 91, vratili Sadama u realnost.
6. Najbolja stvar koju je iko ikad uradio na planeti, bombardovanje goloruke srpske nejači.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13895 times
- Been thanked: 22849 times
I sve cemo vas zBombardovat, nastavite li se qrcit.UgradbeniMozak wrote: 24 Sep 2022, 18:35Sinonim za riječ hajduci su razgojnici. Valjda ne trebam opisivati koji su to razbojnički poslovi.Krokodil Behko wrote: 24 Sep 2022, 15:55
A što su Hajduci?
Konkretne hajdučke poslove navedi
1.
2,
3,
itd
Eto npr. kad je SAD napao po drugi put Irak u samo jednom danu i jednoj noći (ili su bila dva dana i dvije noći) je na Cesti Smrti SAD bombama izbombardirao značajan postotak iračkih oklopnih snaga koje su se kretale tom cestom. Ima negdje na engleskoj wikipediji, ali mi se neda tražit, jer se ne mogu sjetiti točnog naslova članka. Kad sam kasnije na njoj ukucao death road dobio sam sasvim druge rezultate.
A izgovor SAD-a da to radi jer Irak ima oružje za masovno uništenje treba stavit mačku o rep. Oni pored svog mogućeg oružja imaju i velik broj nuklearnog oružja. A može li biti masovnije uništenje ako baciš NUKE na nekoga???
Dozvolite da se obratimo
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Tkogod je bio hegemon radio je zločine. Mislio sam da to što sam naveo bombardiranje Sadamove kolone oklopnih vozila na Cesti Smrti, da će ti to prizvati sentiment prema mnogim poginulim Iračanima koji su većinom Muslimani, pa dakle tvoja braća po vjeri.Krokodil Behko wrote: 24 Sep 2022, 20:04UgradbeniMozak wrote: 24 Sep 2022, 18:35
Sinonim za riječ hajduci su razgojnici. Valjda ne trebam opisivati koji su to razbojnički poslovi.
1. Da ne bi njih, ne bi ni nas, Hitler bi nas sve pobio, osim ako misliš da je ruska seljadija vrijedila nekom q.
2. Baš fino od njih, što su bacili atomske na Japan i uštedili im najmanje 2-3 miliona života.
3. Super stvar što su intervenisali u Koreji i jebali mater staljinovim fanaticima.
4. Još je više super, što su Mao Ze Dongove fanatike, prašili u Vijetnamu iz aviona, ko žohare.
6. Najbolja stvar koju je iko ikad uradio na planeti, bombardovanje goloruke srpske nejači.
S druge strane, naravno da su Amerikanci učinili mnoga dobra djela, pomogli svijetu da se razvije. Tko zna kakva bi tehnologija danas bila da njih nije bilo.
Što se tiče Hitlera... znam ja jako dobro da nas nebi bilo jer nas Slavene je smatrao podljudima. A pogotovo nebi bilo mene koji imam kroničnu bolest zbog koje sam kronično nezaposlen. Pa on se najprije riješio svojih vlastitih psihički i na druge načine bolesnih građana. Njih 300 000 u širokoj akciji zvanoj Aktion T4. Akcija je prozvana po centru gdje se odlučivalo o eliminaciji duševno bolesnih mentalno retardiranih i na druge načine bolesnih štićenika ustanova za takve ljude širom njemačke. Čak su na prevaru dovođeni takvi ljudi iz drugih krajeva njemačke tobož bože da ih se zaštiti od ratnih stradanja. I onda su ih ubijali. Skračenica T4 potiče od Tiergartenstraße 4 (Ulica Zoološkog Vrta 4) Linkani wikipedijin članak na temu ubijanja bolesnih ljudi u nacističkoj Njemačkoj je jako opsežan. Ali vrijedi svake minute čitanja.
Last edited by BritkiMozak on 24 Sep 2022, 21:08, edited 1 time in total.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- insomnia
- Rđav kurac
Od toliko primjera ti se ufatio vojne kolone koja je legitiman cilj
- insomnia
- Rđav kurac
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Evo ti popis od 24 ratova koje su SAD vodile nakon WW2, pa uživajinsomnia wrote: 24 Sep 2022, 21:07 Od toliko primjera ti se ufatio vojne kolone koja je legitiman cilj
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21836 times
- Been thanked: 19880 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ah ta, zlocesta Amerika.
Da nije nje svijet bi zivio i miru i rahatluku.
Stvarno, tuga.
Da nije nje svijet bi zivio i miru i rahatluku.
Stvarno, tuga.
Dozvolite da se obratimo
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8846 times
- Been thanked: 5606 times
Kaze tvoj precjednik Milanović da će otežati pristup Srbiji u EU jer je tuzila Hr pilote zbog napada na civile na cesti. Sta kazes za to?UgradbeniMozak wrote: 24 Sep 2022, 21:02Mislio sam da to što sam naveo bombardiranje Sadamove kolone oklopnih vozila na Cesti Smrti, da će ti to prizvati sentiment prema mnogim poginulim Iračanima koji su većinom Muslimani, pa dakle tvoja braća po vjeri.Krokodil Behko wrote: 24 Sep 2022, 20:04
Čuj braća po vjeri.
Dal su tebi svi katolici braća po vjeri pa ih opravdavas sta god u svijetu da rade, samo zbog toga.
Sadam je ratni zločinac i brutalni vlastodrzac koji je likvidirao sve zivo sto mu stalo na put. Neko ko je naredio upotrebu hemijskog oruzja u ratu protiv Irana ali i protiv vlastitog stanovništva i njime ubio na hiljade ljudi.
Na koncu blizi je bio Srbiji nego Bosni, a Bosnjacima su daleko vise pomogli Iranci nego Iračani.
The Dark Side Of The Forum...
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2690 times
- Been thanked: 8325 times
- Duminjo
- Urednik foruma
U Rusiji je održan novi prosvjed protiv mobilizacije. Uhićeno je 700 osoba, tvrde nevladine organizacije, prenosi AFP.
- Mister No
Eno i neki im se ugledni profesor skoruto niz stepenice i pogino.
- Duminjo
- Urednik foruma
Novinar časopisa za istraživačko novinarstvo Bellingcat, Bugarin Christo Grozev, objavio je nekoliko snimki. Kako kaže, radi se o puškama koje su dobili mobilizirani Rusi.

- Duminjo
- Urednik foruma
Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, objavio je snimku za koju kaže da je nastala u ruskoj regiji Omsk.
"U regiji Omsk, selo Bolšerečje, skupina mobiliziranih muškaraca potukla se s policijom i ruskom vojskom. Prosvjednici su udarali policajce i vikali da ne žele ići ginuti u rovove", napisao je.
"U regiji Omsk, selo Bolšerečje, skupina mobiliziranih muškaraca potukla se s policijom i ruskom vojskom. Prosvjednici su udarali policajce i vikali da ne žele ići ginuti u rovove", napisao je.
- insomnia
- Rđav kurac
Opet medijsko pregonjenje. Te Rusi nece, te nemaju a u isto vrijeme kme, kme
- insomnia
- Rđav kurac
300 000 ljudi da naoruzaju kamenjem napravice problem.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2774 times
- Been thanked: 22912 times
- Mister No
Prave im problem ovi iranski dronovi.
Već imaju unistenih onih americkih haubica.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Sad gledaj kad puste Izrael s lanca.Mister No wrote: 24 Sep 2022, 21:59 Prave im problem ovi iranski dronovi.
Dozvolite da se obratimo