ma dobro, ni on ne podrzava paradu niti tu vidi borbu za ljudska prava.Duminjo wrote: 30 Sep 2022, 13:30Hadzibajric je veliki upitnik.Skin wrote: 30 Sep 2022, 13:19
bas!
gradonacelnik cazina mi je super i ne znam sta ce tu s njima svima... ali to je ta politika
Vec godinama drzi opštinu u BiH koja ima mozda najvise para.
Bio u SDA, odvojio se i postao nezavisni kandidat. Opet izabran za nacelnika. I poslije razlaza nije mu SDA mogla nista (tada jaka SDA u Sarajevu kada su sve drzali osim starog grada kojeg je drzao Ibrahim). Nisu se cak ni nesto plaho blatili i svadjali. Uzeo covjek, rastali se i nikome nista.
Poslije toga, usao u ovaj cirkus sestorki ili sedmorki sa konakovicem i kompanijom. Opet uzeo stari Grad i odmah poslije izbora se raziso sa konakovicem i ekipom. Opet bez galame, bez neke svadje i covjek drzi stari Grad.
I zanimljivo je da covjek drzi stari Grad zahvaljujuci glasovina ljudi iz starog grada. Desetak godina sam proveo u starom gradu gdje se dosta vodila "bitka" i prica oko izbora, gdje se necu standovi, lobira narod i gdje se namicu glasovi. Elem, vec godinama u nazad, od ljudi koji su blizi politici, sakih kandidata i najbitnije, najveceg dijela ljudi koji zive u starom gradu, moglo se cuti najcesce "Ma ne moze mu niko nista".
Prezivio SDA, bio samostalan, prezivio konakovica i opet covjek cvrsto drzi stari grad, ljudi u starom gradu glasaju za njega.
pet puta si napisao da hadzibajric drzi stari grad. drzava je dobila ime po tome sto ga drzi.
a to je i poenta...dugo je on tu.
kod tolikog mandata uradio je dobre stvari ali i lose. to je vrlo specificna opstina, publicitet i taj neki popularni glas tu dodje po defaultu. bilo je 4 ili 5 slucajeva bespravne gradnje s njim, pa onda neprovodjenje sudskih odluka, pa su migranti po carsiji za njega tu dovedeni necijom namjernom sabotazom da mu uniste turisticku sezonu, pa on uklanja granitne kocke po kovacima i sirokaci, sto je neka bastina je li... ali ima sigurno i tona dobrih stvari, ipak je to posao na kojem ima puno posla, pa se i svasta nesto uradi.
a ima taj momenat u starom gradu gdje je dovoljno da se znamo iz kluba tavle sa vratnika i ti si za mene strucan za sva pitanja.
stanovnici opstine stari grad znaju da im je opstina privatizovana od strane nacelnika, a neki se s tim slazu neki ne...zavisi kako razmisljaju.
meni je on nedefinisan, jer on zeli da igra takvu ulogu..ni tamo ni ovamo, sa svakim fino, pa malo sopstveni interesi, pa malo familijarne tradicije.
a te koalicije, i historija sa sda...ne znam sta bih rekla.
ali nije sad ni da ga ljudi dozivljavaju kao nesto posebno poduzimljivog i sposobnog, sa vizijom, ili pricam s pogresnim ljudima