Jebo majku ne smetaju im muslimani koji su već u EU (ima i turaka i iranaca i svašta nešto) ali im smetaju muslimani u BiH ..... Bog mene ubio ako je meni išta više jasno ovdje .... meni je veća pišurija ta EU nego ova naša nakarada od države ....KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:32Ukratko, nece muslimane koji imaju veze sa Iranom (posebice) i Turskom (nesto manje) u EU/NATO, a HR strana je zbog geopolitickog pomjeranja (Jadransko more, LPG terminal, Rusko-Ukrajinski rat) i lobija dobila na snazi.
OHR - Christian Shmidt
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 478 times
- Been thanked: 1460 times
- Status: Offline
Re: OHR - Christian Shmidt
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Ovo ni meni nije jasno .... sad da ja kažem rođo .... podržavaju ga i englezi i amerikanci .... pa how?!Fuddo wrote: 03 Oct 2022, 15:34 Ovaj svapski bizon i ne krije da je sve dogovorio sa plenkovicem![]()
Ojebo svoju Helgu upicku
Al sto ga amerikanci podrzavaju?
Ovi su neko sranje smislili, nesta ce tu zajebano bit
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Slažem se, osim dijela za entitet. Neće oni toliko obaveza i troška. Draže su im bošnjačke pare iz sa, ze i tz.KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:07 okurazeni Hrvati sad hoce jos vise (predsjednika clana Hrvata), a kad to dobiju, i entitet (hoce li se tako zvati ili ne je krajnje nebitno).
Uglavnom, ono što se slažemo jeste to da okuraženi posljednjim odlukama visokog predstavnika, definitivno idu na još veći pritisak sve dok vp ne nametne konačno rješenje.
mi možemo ustati protiv toga, ali bi to u konačnici dovelo do sukoba. Mislim da u bošnjačkom korpusu nemaš većinu za taj potez.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14336 times
- Been thanked: 23974 times
Ne znamedo_79 wrote: 03 Oct 2022, 15:35Ovo ni meni nije jasno .... sad da ja kažem rođo .... podržavaju ga i englezi i amerikanci .... pa how?!Fuddo wrote: 03 Oct 2022, 15:34 Ovaj svapski bizon i ne krije da je sve dogovorio sa plenkovicem![]()
Ojebo svoju Helgu upicku
Ovi su neko sranje smislili, nesta ce tu zajebano bit![]()
Idem zvat bajdena, reko je sinoc da ga nazovem, trebamo ic sljive otrest u kanzas, rodile mu.
Bas cu ga pitat sta je ovo, kakva je ovo zajebancija
Ako mi spomene erdogana, bice svasta
Dozvolite da se obratimo
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 94 times
Muslimani u EU su apsolutna manjina i nemaju poluge vlasti. Ovo je vise Americko maslo, kao sto rekoh, pristup Jadranskom moru i LPG terminal (ukapljeni plin) su zbog sankcija Rusiji iznimno bitne za Americko-europsku energetsku trgovinu, a HR je takodjer i clan NATO-a, tako da je u zamjenu za glas za FInsku i Svedsku i to odigrano na stranu HDZa.edo_79 wrote: 03 Oct 2022, 15:35Jebo majku ne smetaju im muslimani koji su već u EU (ima i turaka i iranaca i svašta nešto) ali im smetaju muslimani u BiH ..... Bog mene ubio ako je meni išta više jasno ovdje .... meni je veća pišurija ta EU nego ova naša nakarada od države ....KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:32
Ukratko, nece muslimane koji imaju veze sa Iranom (posebice) i Turskom (nesto manje) u EU/NATO, a HR strana je zbog geopolitickog pomjeranja (Jadransko more, LPG terminal, Rusko-Ukrajinski rat) i lobija dobila na snazi.
Ponavljam se vec ne znam koji put, a vi se i dalje cudite k'o puran govnu. Pa how?
- Taare
- greatest

Zato što je dms američko čedo. Nikad amer neće dopustiti jednostrane izmjene dms-a, makar to pokušao visoki predstavnik.Fuddo wrote: 03 Oct 2022, 15:34 Ovaj svapski bizon i ne krije da je sve dogovorio sa plenkovicem![]()
Ojebo svoju Helgu upicku
Ovi su neko sranje smislili, nesta ce tu zajebano bit
Da neka strana krene da ga jednostrano razmontira, osjetila bi svu američku silu.
drugo je ako bi se postigao dogovor.
sam amer kaže da je dms postignut kao prijelazno rješenje.
Svi mi se morete obratit
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Nisam ja čitao ranije ... ekskjuz mi ... mada mi ima smisla to za amere ... jer Bosna ipak ima resursa ..... prvenstveno pitke vode pa onda ostalog svega ..... vidiš ima tu nekog smisla ....KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:39Muslimani u EU su apsolutna manjina i nemaju poluge vlasti. Ovo je vise Americko maslo, kao sto rekoh, pristup Jadranskom moru i LPG terminal (ukapljeni plin) su zbog sankcija Rusiji iznimno bitne za Americko-europsku energetsku trgovinu, a HR je takodjer i clan NATO-a, tako da je u zamjenu za glas za FInsku i Svedsku i to odigrano na stranu HDZa.edo_79 wrote: 03 Oct 2022, 15:35
Jebo majku ne smetaju im muslimani koji su već u EU (ima i turaka i iranaca i svašta nešto) ali im smetaju muslimani u BiH ..... Bog mene ubio ako je meni išta više jasno ovdje .... meni je veća pišurija ta EU nego ova naša nakarada od države ....
Ponavljam se vec ne znam koji put, a vi se i dalje cudite k'o puran govnu. Pa how?![]()
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Opet krivo, covjece lijepo ti napisem sto je, a ti opet neku alternativu trazis. Bosanski resursi su primarno zanimljivi HR i SRB (vecinom pitka voda i struja iz elektrana, nesto manje sume i rudnici), ovdje se radi o vecim geopolitickim igrama.edo_79 wrote: 03 Oct 2022, 15:41Nisam ja čitao ranije ... ekskjuz mi ... mada mi ima smisla to za amere ... jer Bosna ipak ima resursa ..... prvenstveno pitke vode pa onda ostalog svega ..... vidiš ima tu nekog smisla ....KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:39
Muslimani u EU su apsolutna manjina i nemaju poluge vlasti. Ovo je vise Americko maslo, kao sto rekoh, pristup Jadranskom moru i LPG terminal (ukapljeni plin) su zbog sankcija Rusiji iznimno bitne za Americko-europsku energetsku trgovinu, a HR je takodjer i clan NATO-a, tako da je u zamjenu za glas za FInsku i Svedsku i to odigrano na stranu HDZa.
Ponavljam se vec ne znam koji put, a vi se i dalje cudite k'o puran govnu. Pa how?![]()
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
De bolan što si ters odjednom .... pokušavam skontat o čemu se radi ... izvini majke ti što ne vidim ''bigger picture'' dobro kao ti .... a jesi neki jebo te belaj ....KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:43Opet krivo, covjece lijepo ti napisem sto je, a ti opet neku alternativu trazis. Bosanski resursi su primarno zanimljivi HR i SRB (vecinom pitka voda i struja iz elektrana, nesto manje sume i rudnici), ovdje se radi o vecim geopolitickim igrama.edo_79 wrote: 03 Oct 2022, 15:41
Nisam ja čitao ranije ... ekskjuz mi ... mada mi ima smisla to za amere ... jer Bosna ipak ima resursa ..... prvenstveno pitke vode pa onda ostalog svega ..... vidiš ima tu nekog smisla ....
- Fuddo
- Maliciozni seronja

U biti, nista plaho budalasto nije ni nametno
Et, birace delegate za dom naroda na kantonalnim skupstinama
Jozo ce dobit certifikat u Posusju, ko biva do sad je moglo drugacije.
Smanjio mogucnost manipulacije vitalnim nacionalnim interesom, mores jednom probat, drugi put to donosi prosta vecina, ustavni sud odredjuje sta je sta nije interes, i haj kuci
Bezveze se hampa digla
A garant ima milion rupa u svemu, i sad oni robotici sabiraju, oduzimaju, kako ce ko koga zajebat.
Klasika
Et, birace delegate za dom naroda na kantonalnim skupstinama
Jozo ce dobit certifikat u Posusju, ko biva do sad je moglo drugacije.
Smanjio mogucnost manipulacije vitalnim nacionalnim interesom, mores jednom probat, drugi put to donosi prosta vecina, ustavni sud odredjuje sta je sta nije interes, i haj kuci
Bezveze se hampa digla
A garant ima milion rupa u svemu, i sad oni robotici sabiraju, oduzimaju, kako ce ko koga zajebat.
Klasika
Dozvolite da se obratimo
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Ne treba im VNI, zbog novog broja i izbora delegata izglasaju kako hoce. Mozda onim ponovnim glasanjima i redukcijama nesto bude postignuto, ali ja sam po prirodi pesimist, tako da ne zelim otvarati sampanjac dok se bitka ne zavrsi.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa cekaj, kako po tom novom ide, koliko svaki kanton salje u taj dok naroda?KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:50 Ne treba im VNI, zbog novog broja i izbora delegata izglasaju kako hoce. Mozda onim ponovnim glasanjima i redukcijama nesto bude postignuto, ali ja sam po prirodi pesimist, tako da ne zelim otvarati sampanjac dok se bitka ne zavrsi.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Nije baš tako, herr fudo.
ovim potezom visokog predstavnika onemogućeno nam je da zavladamo federacijom i konačno, barem na nivou iste, formiramo građansku vlast.
da nisu došle ove izmjene, mogli smo izabrati tzv. halal hrvate kako ih nazivaju hercegovačke guje.
Dakle, bh patriote koje bi radile isključivo u interesu države, a ne za susjede.
ovim potezom visokog predstavnika onemogućeno nam je da zavladamo federacijom i konačno, barem na nivou iste, formiramo građansku vlast.
da nisu došle ove izmjene, mogli smo izabrati tzv. halal hrvate kako ih nazivaju hercegovačke guje.
Dakle, bh patriote koje bi radile isključivo u interesu države, a ne za susjede.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa svaki kanton salje delegate u dom naroda.Taare wrote: 03 Oct 2022, 15:56 Nije baš tako, herr fudo.
Sta fali sarajevskom da posalje kojeg tisucara?
Ili to po novom ne moze?
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Tako je. Po novom ne može. Hrvatske delegate biraju kantonalne skupštine kantona u kojima hrvati čine većinu. To je taj belaj.
Znači, dole lištica, posušje i ostale vukojebine u kojima nemaš haman ni desetinu federalne populacije biraju trećinu koja može paralizirati federaciju.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Taare wrote: 03 Oct 2022, 16:02Tako je. Po novom ne može. Hrvatske delegate biraju kantonalne skupštine kantona u kojima hrvati čine većinu. To je taj belaj.
Znači, dole lištica, posušje i ostale vukojebine u kojima nemaš haman ni desetinu federalne populacije biraju trećinu koja može paralizirati federaciju.
Pa ne pise to ovdjeŠta je Schmidt uradio
Dom naroda sada će imati 80 delegata, umjesto dosadašnjih 56. Klubovi konstitutivnih naroda sada će imati po 23, umjesto po 17 delegata.
Prvi put će i Ostalih iz svih kantona biti predstavljeni u Domu naroda jer se broj delegata u Klubu Ostalih sa 7 povećava na 11. Na ovaj način Schmidt je pokušao "riješiti" pitanje iz presude "Ljubić".
Dati su rokovi i sada kantonalne skupštine ni po Ustavu FBiH neće moći blokirati delegiranje delegata u Dom naroda. Ukoliko to budu radili, CIK će popuniti nedostajuće delegate.
Za izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH također je dat rok, pa će za nominovanje kandidata prvo biti potrebno 11 glasova u svakom klubu. Ukoliko se to ne dogodi onda će u narednom krugu u roku od nešto više od mjesec dana biti potrebno sedam glasova, a nakon 55 dana bit će potrebna svega četiri glasa.
Skraćen je, odnosno ograničen set pitanja koja definišu šta je to vitalni nacionalni interes, čime se sprječava neograničena zloupotreba vitalnog interesa.
Ustavni sud FBiH će birati članove Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interes aiz reda sudija tog suda
Dozvolite da se obratimo
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Ovisno o broju Hrvata u kantonu u odnosu na sveukupno stanovnistvo. Ne znam jos tehnicke detalje, hoce li biti 3% ili 1.5%, ili nesto trece, ali primjenjuju se zadnji popisi (dakle etnicko ciscenje je legalizirano).Fuddo wrote: 03 Oct 2022, 15:55Pa cekaj, kako po tom novom ide, koliko svaki kanton salje u taj dok naroda?KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 15:50 Ne treba im VNI, zbog novog broja i izbora delegata izglasaju kako hoce. Mozda onim ponovnim glasanjima i redukcijama nesto bude postignuto, ali ja sam po prirodi pesimist, tako da ne zelim otvarati sampanjac dok se bitka ne zavrsi.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ne spominju se ti procenti uopste.KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 16:04Ovisno o broju Hrvata u kantonu u odnosu na sveukupno stanovnistvo. Ne znam jos tehnicke detalje, hoce li biti 3% ili 1.5%, ili nesto trece, ali primjenjuju se zadnji popisi (dakle etnicko ciscenje je legalizirano).Fuddo wrote: 03 Oct 2022, 15:55
Pa cekaj, kako po tom novom ide, koliko svaki kanton salje u taj dok naroda?
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Pa nemoj čitat to medijsko tumačenje. Na prethodnoj stranici sam stavio link na tekst ohr-a u kojem jasno stoji ono što sam napisao.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Taare wrote: 03 Oct 2022, 09:16Da, ali u istom tom tekstu piše da pozdravljaju odluku vezanu za dom naroda.
Haman im se sviđa što je dodao i ostale.
Ne znam, mislim da bi trebalo hladne glave alalizirati dokument koji je u cijelosti objavljen na int. stranici ohr-a.
Sinoć sam onako letimično prošao preko istog. Jedan detalj, pogani detalj, strašno zapinje za oko.
Ovo bi značilo da samo hrvati iz kantona u kojima čine većinu mogu delegirati kandidate za dom naroda.Delegate Doma naroda biraju kantonalne skupštine proporcionalno nacionalnoj strukturi stanovništva.
Po ovome, ako se ne varam, hrvati iz tuzlanskog, zeničkog ili sa kantona ne mogu birati niti mogu biti birani.
Sljedeća stavka je obična kozmetika.Link za više detalja.U Domu naroda bit će najmanje jedan Bošnjak, jedan Hrvat, jedan Srbin i jedan delegat iz reda Ostalih iz svakog kantona koji ima najmanje jednog takvog zastupnika u svom zakonodavnom tijelu.”
http://www.ohr.int/decision-enacting-am ... ium=Clanak
Svi mi se morete obratit