OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24345 times
Been thanked: 6345 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Veca »

KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 22:39
Melek wrote: 03 Oct 2022, 22:27 Kakva sad samogetoizacija, o čemu ti…
Bosnjaci se mahom nisu vratili na svoja ognjista, a i kad jesu, povratak je unisten unutarnjim migracijama. Najvise KS i TK, i to mahom SDA ciljano naselila ljude u ilegalnim favelama kako bi stvorila sigurnu glasacku bazu. Dodatni urbicid kroz gradnju betonskih getoa u suradnji sa Tihomirom Brajkovicem da i ne spominjem. Vec sam pisao o ovome, da je imalo pameti prvo bi pomeli Zapadni Mostar-Neum i Istocno Sarajevo-Brcko, pa onda redom nastavili tamo gdje ima najvise potencijala (citaj: najmanje nebosnjaka).

Jedino je Brcko koliko toliko nase, ali i to je slabo, trebalo bi biti preko 70% Bosnjaka. Gledati kako Izraelci silom kradu tudju zemlju, tako mi moramo legalno kupovati i vracati nasu. I tad bi nastala dreka, ali tko im jebe mater, bilo bi im teze crtati etnicke linije podjele (bilo za nove entitete ili konacnu podjelu BiH).

...dje si bio prije, da ih (Aliju) uputis?! :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4399 times
Been thanked: 3340 times

Post by Melek »

Ja sam prvi za to da se Bosna podijeli. 60% nama, dobar izlaz na more i Drina istočna granica. Al nimukajat :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24345 times
Been thanked: 6345 times

Post by Veca »

Melek wrote: 03 Oct 2022, 22:48 Ja sam prvi za to da se Bosna podijeli. 60% nama, dobar izlaz na more i Drina istočna granica. Al nimukajat :kafa

:pracka
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski »

Veca wrote: 03 Oct 2022, 22:47
KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 22:39

Bosnjaci se mahom nisu vratili na svoja ognjista, a i kad jesu, povratak je unisten unutarnjim migracijama. Najvise KS i TK, i to mahom SDA ciljano naselila ljude u ilegalnim favelama kako bi stvorila sigurnu glasacku bazu. Dodatni urbicid kroz gradnju betonskih getoa u suradnji sa Tihomirom Brajkovicem da i ne spominjem. Vec sam pisao o ovome, da je imalo pameti prvo bi pomeli Zapadni Mostar-Neum i Istocno Sarajevo-Brcko, pa onda redom nastavili tamo gdje ima najvise potencijala (citaj: najmanje nebosnjaka).

Jedino je Brcko koliko toliko nase, ali i to je slabo, trebalo bi biti preko 70% Bosnjaka. Gledati kako Izraelci silom kradu tudju zemlju, tako mi moramo legalno kupovati i vracati nasu. I tad bi nastala dreka, ali tko im jebe mater, bilo bi im teze crtati etnicke linije podjele (bilo za nove entitete ili konacnu podjelu BiH).

...dje si bio prije, da ih (Aliju) uputis?! :D
Bio dijete, njegovo mirno spavajte me zamalo kostalo glave (doduse, par blizih clanova rodbine i stotinjak daljnje je zavrsilo u masovnim grobnicama, jos uvijek im kosti trazimo).
Melek wrote: 03 Oct 2022, 22:48 Ja sam prvi za to da se Bosna podijeli. 60% nama, dobar izlaz na more i Drina istočna granica. Al nimukajat :kafa
Niti ces dobiti toliko, niti ce te zapasti more. To je i sustina problema, da ne spominjem otvaranje Pandorine kutije gdje bi promjena medjunarodno priznatih granica opet postala prihvatljiva, a samim time i teritorijalne pretenzije po svijetu. Oko toga se (jednim manjim dijelom) i vodi bitka u Ukrajini. Doduse, ako razjebu Bosnu, neka gori citav svijet sto se mene tice.

:cudi
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 22:52 Niti ces dobiti toliko, niti ce te zapasti more. To je i sustina problema, da ne spominjem otvaranje Pandorine kutije gdje bi promjena medjunarodno priznatih granica opet postala prihvatljiva, a samim time i teritorijalne pretenzije po svijetu. Oko toga se (jednim manjim dijelom) i vodi bitka u Ukrajini. Doduse, ako razjebu Bosnu, neka gori citav svijet sto se mene tice.

:cudi
Šta se na Poskoku radi? Kako Raspudić i ostali?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Melek wrote: 03 Oct 2022, 22:55 Šta se na Poskoku radi? Kako Raspudić i ostali?
Jarane, pametan nisi svakako, a Boga mi ni smijesan. Alahimanet.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Ništa. Odoh sam vidjat..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9837 times
Been thanked: 11589 times

Post by Krokodil Behko »

KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 22:26 Da su se Bosnjaci umjesto samogetoizacije malo rasprsili, ovaj zakon ne bi mogao proci. Barem ne u ovoj formi, sto ne znaci da se ne bi naslo neko drugo rjesenje koje bi islo na ruku HDZrvatima.

Bijedni trolu, čime se ti drogiraš?

Koja samogetoizacija?

Zar nije sve pobijeno i rastjerano u ratu?

Šta je trebalo, odvesti porodicu četnicima pod nož, da bi ti tu 25 godina poslije mogao prditi bezveze?

Što se ti ne odseliš na Pale koji moj?
Lahko je tuđim q gloginje mlatiti i unormali se već jednom,
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Sve sami hitlerovci po forumu.
Baš kao što je on krivicu za gubitak rata svalio na svoj narod, tako su ovdje Bošnjaci uglavnom krivi za sve što im se desilo, pa se nad njima iživljava ko stigne.

Pu, snage i inteligencije u tri lijepe.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

U redu, nastavite kako ste krenuli, dobro vam ide, a vjerujem da ce buduci rezultati biti jos bolji.

:cool
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Znači ovako glasi definicija vitalnog nacionalnog interesa, a Shmidt je brisao ono zadnje, što sam ofarbao u srveno. Pokušajte sad kladionice i šume, utrpati u bilo koju od navedenih stavki

Vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda su definirani na slijedeći način:

- ostvarivanje prava konstitutivnih naroda da budu adekvatno zastupljeni u zakonodavnim, izvršnim i pravosudnim organima vlasti;

- identitet jednog konstitutivnog naroda;

- ustavni amandmani;

- organizacija organa javne vlasti;

- jednaka prava konstitutivnih naroda u procesu donošenja odluka;

- obrazovanje, vjeroispovijest, jezik, njegovanje kulture, tradicije i kulturno nasljeđe;

- teritorijalna organizacija;

- sistem javnog informisanja

i druga pitanja koja bi se tretirala kao pitanja od vitalnog nacionalnog interesa, ukoliko tako smatra 2/3 jednog od klubova delegata konstitutivnih naroda u Domu naroda.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Opa bato, ovo je veliko pomjeranje

Prije

Image

Danas

Image
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Krokodil Behko wrote: 04 Oct 2022, 00:55 Opa bato, ovo je veliko pomjeranje
Kriva tema, ovo ti ide u Ukrajinu.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika »

Aha znaci hrvati iz sdpa, NS, DF itd nisu hrvati? Zar nije moguce takve hrvate staviti na nekoliko pozicija od ti 23 ??? Tako isto srbe iz navedeni stranaka i eto ga. Ipak se ove promjene ticu FBiH.

Ja ne vidim neku drasticnu promijenu osim da sad imamo po 23 za svakog konst naroda uz ovih 11 za ostale.

Ako se biraju delegati iz svakog kantona onda slobodno ovi iz KS, TK, SBk itd mogu biti probih hrvati.

Opet kazem jedini nacin da Bosnjaci budu zadovoljni jeste da se strateski sele u HNK kako bi bili vecina u tom kantonu. Takodjer raditi na BD i posavski kanton i ne zaboraviti RS. Kako stvari stoje mozemo se komotno odreci RSa jer nas tamo nema, i ono sto je bilo odlazi jer nemamo brige za te ljude.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Taktika wrote: 04 Oct 2022, 01:50 Aha znaci hrvati iz sdpa, NS, DF itd nisu hrvati? Zar nije moguce takve hrvate staviti na nekoliko pozicija od ti 23 ??? Tako isto srbe iz navedeni stranaka i eto ga. Ipak se ove promjene ticu FBiH.

Ja ne vidim neku drasticnu promijenu osim da sad imamo po 23 za svakog konst naroda uz ovih 11 za ostale.

Ako se biraju delegati iz svakog kantona onda slobodno ovi iz KS, TK, SBk itd mogu biti probih hrvati.
Najavljena je promjena izbora broja delegata, tako da nece svaki kanton davati isto ni priblizno. Mi cemo mozda naci par takvih Hrvata, dok ce HDZ imati oko 15 najvjerojatnije.
Opet kazem jedini nacin da Bosnjaci budu zadovoljni jeste da se strateski sele u HNK kako bi bili vecina u tom kantonu. Takodjer raditi na BD i posavski kanton i ne zaboraviti RS. Kako stvari stoje mozemo se komotno odreci RSa jer nas tamo nema, i ono sto je bilo odlazi jer nemamo brige za te ljude.
Govorim i ja, ali dzaba. Bosnjaci su u RS propali k'o zeton, ljudi sele iz bosnjackih kantona u bijeli svijet, da nece ovi preostali iz cetniteta.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Taktika »

Alo naprave da zhk daje isti broj delegata kao sbk ili tk onda nam treba revolucija.
Last edited by Taktika on 04 Oct 2022, 02:54, edited 1 time in total.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Taktika »

Cijeli zhk ima oko 25,000 stanovnika sama sela nemaju ni grada a kao imaju isti broj delegata kao jedan TK. Schmit nam je jaja odrezo i svaku mogucnost da zivimo u demokratiji.

Vreme je da se bošnjaci odmaknu od zapada jer nam nisu bili prijatelji u ratu niti poslje rata. Okrenuti se prema turskoj, rusiji i ako treba dogovoriti se sa srbima oko neki kljucni stvari kako bi izasli iz ove pozicije. Ebiga, u politici ne postoje prijatelji samo interesi.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Taktika wrote: 04 Oct 2022, 02:54 Cijeli zhk ima oko 25,000 stanovnika sama sela nemaju ni grada a kao imaju isti broj delegata kao jedan TK. Schmit nam je jaja odrezo i svaku mogucnost da zivimo u demokratiji.

Vreme je da se bošnjaci odmaknu od zapada jer nam nisu bili prijatelji u ratu niti poslje rata. Okrenuti se prema turskoj, rusiji i ako treba dogovoriti se sa srbima oko neki kljucni stvari kako bi izasli iz ove pozicije. Ebiga, u politici ne postoje prijatelji samo interesi.
Rusija je isto podrzavala donedavno, a da su uspjeli u svom naumu, RS bi vrlo vjerojatno proglasila nezavisnost najmanje, ako ne i spajanje s maticom. Ili mislis da je Vucic povukao zlatne rezerve i stvorio zalihe hrane zbog Corone? Da je Dodika najava formiranja Vojske RS i zakon o (drzavnoj) imovini sve, eto, puka slucajnost?

Turska je em daleko, em ima svojih problema, em mi nemamo uspostavljene prave drzavne veze sa Turskom kao drzavom, nego iskljucivo sluzimo za medjusobnu politicku kampanju Izetbegovica i Erdogana. SDA botovi na drustvenim mrezama su u danu promjenili pricu, prvo lajali da smo izdani, a sada vec pricaju o legitimnom predstavljanju naroda, da se treba dogovoriti sa Srbima i Hrvatima, a ovima drugima dati ono sto prvi vec imaju. Ukratko, ono sto je Izetbegovic davnih dana potpisao i primjenio u Mostaru.

Dobrom dijelu naroda ne smeta, drugi je neujedinjen kao i njihovi politicki prestavnici, trece boli kurac, a cetvrti glasaju za gradjansku i skupljaju potpise, kao da se isto moze time ostvariti. :valja
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times

Post by Pasaga »

mic po mic,svabo ce nas dovesti u zacarani krug,corsokak
iz kojeg nece biti izlaska
svaka pobuna,protest,bit ce suvisan,bezpotreban,zakasnio
tu je i onaj Marfi,zanosi mu damu u krivinama
ovo nisu svabine odluke,vec Amerike
onaj zivi les,pojma nema sta se desava

vi kako hocete
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Šta ste mokrih snova prostrli na konto malo promjena, to je čudo jedno :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”