Izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times
Status: Offline

Re: Izbori u BiH

Post by carobnjak N » 04 Oct 2022, 06:48

Ona Alma Čolo iz Sda je za njih sviju politički uzor.
Ima odličan nastup, a išla je u sve debatne emisije, čak i kod Senada. Iz ove postave, to im je jedino što valja
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 04 Oct 2022, 07:28

Naseef Mushroom wrote: 03 Oct 2022, 22:31
insomnia wrote: 03 Oct 2022, 21:06 Narod jasno pokazo da hoce SDA bez Bakira
Pa i nije baš da hoće bez Bakira. Ako sam dobro pročitao onda je procentualno SDA kandidat ove godine bjo solidan u poređenju sa prošlim izborima ali ga je ukopalo što je više stranaka glasalo za Denisa tj. SBB, NiP i NS glasači su ove izbore podržali SDPovca jer su i njihove stranke podržale SDP.
Ne znam sto branis Bakira? Realno i ja Sam glasala za njega ali rezultat pokazuje da narod hoce sda bez bakira

Denis je imao apsolutnu vecinu glasova,jasno je da su mnogi sda-glasaci dali glas njemu

SDA nije pala ali se mora suocit s ovim a i priie par god je Bakir udarao silu -ne silazi on s trona Pa je bahato nastupao u stilu kome se napusta neka ide. Pa je otjerao sve,,konakovic,zvizdic,efendic itd

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 04 Oct 2022, 07:43

Nebih se bas slozio, ni u kakvoj sit.stobom
Bakir je dobar,samo voli izdat.
U Hercegvini nije dobio nista, sta mislis zbog cega.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune » 04 Oct 2022, 08:18

Laser wrote: 03 Oct 2022, 22:12
Superhik wrote: 03 Oct 2022, 21:44
Nije ono vidjelo ljevice jarane. Ljevica je striktno, tradicionalno, ideoloski,... na demokratskim osnovama. Sloboda govora, tolerancija,.. itd.
Ono na klix-u je cisto jednoumlje i shvatanje politike, drustsva na nivou diktature. Imas malu grupu privilegovanih seronja koji mogu sve i hrpu budala koji redovno dobijaju ban za sitnicu.
Propagiraju stereotipne prikaze islama i Bosnjaka na negativan nacin, opsesiju Bakirom, mrznju prema Komsicu,.. a raju fataju na jugonostalgiju jer kroz taj kontekst se isto provlaci antibosnjastvo i islamofobija. Ako ce mo porediti politicku ideologiju sa opstom slikom na zapadu,... blize su desnici nego ljevici. Klix ti je u vlasnistvu brace Daria i Maria Šimića. Nebi me iznenadilo da su bliski Covicu jer mrznja prema Komsicu je postala patoloska.

Naravno da postoji ekstremna ljevica,.. ali toga nema kod nas.
Ni truna tolerancije, ni traga iole uljudnoj diskusiji. Ko god se usudi napisati bilo šta što samo tukne na nešto što nije u potpunom skladu sa njihovim horskim pjevanjem, taj je odmah SDO botina, uhljeb, na državnoj sisi, sendvičar, izdajnik, krezuba seljačina itd.

Žestoki su glasačai SDP i NS, dakle ljevičarskih stranaka. Nemamo ljevljih. Dakle, ljevičari su i nije ih malo.
I mene su neki prozvali SDO botinom prije par mjeseci kad sam ih upozoravao da spuste loptu sa svojim glupostima i da su se i kod ljevice namnozili razni botovi. Onaj pici i slicni njemu. Nakaci se jedan, pa onda za njim jos petorica. Mada nisu ni ovi s druge strane puno bolji, ali na klixu ipak dominiraju ovi prvi.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 4066 times

Post by Laser » 04 Oct 2022, 09:08

Chan wrote: 04 Oct 2022, 08:18
Laser wrote: 03 Oct 2022, 22:12

Ni truna tolerancije, ni traga iole uljudnoj diskusiji. Ko god se usudi napisati bilo šta što samo tukne na nešto što nije u potpunom skladu sa njihovim horskim pjevanjem, taj je odmah SDO botina, uhljeb, na državnoj sisi, sendvičar, izdajnik, krezuba seljačina itd.

Žestoki su glasačai SDP i NS, dakle ljevičarskih stranaka. Nemamo ljevljih. Dakle, ljevičari su i nije ih malo.
I mene su neki prozvali SDO botinom prije par mjeseci kad sam ih upozoravao da spuste loptu sa svojim glupostima i da su se i kod ljevice namnozili razni botovi. Onaj pici i slicni njemu. Nakaci se jedan, pa onda za njim jos petorica. Mada nisu ni ovi s druge strane puno bolji, ali na klixu ipak dominiraju ovi prvi.
Kakva je ono katasteofa u TK? Zašto je SDP onoliko pao?
Klanjam džematile po parkovima.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No » 04 Oct 2022, 09:33

Zato jer je tuzlanski SDP od ranije pucao po šavovima, da bi ga na kraju u Tuzli napustio Bijedić i formirao svoju stranku.
U Živinicama SDP-e napusta Hasan Muratović.
Bijedić i Muratović su bili prilično bitni SDP - e igraci.
Još prije je dio glasova SDP-a odnio SDU, DF, NS i sl.
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko » 04 Oct 2022, 10:21

Masovnim odzivom na izbore, Hrvati u BiH su i sebi i drugima pokazali kako se neće predati bez borbe i kako im ne pada na pamet samovoljno odustati od svoga prirodnoga prava

Kojim masovnim izlaskom?

Sve hrvatske stranke, osvojile 140.000 glasova.
Ko dvije sarajevske opštine i kakva prava hoće?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Oct 2022, 10:22

U Mutevelijinom selu, niko nije glasao

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Oct 2022, 10:25

U HNK sve hrvatske stranke skupa na 50%.

Image

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 04 Oct 2022, 10:25

Krokodil Behko wrote: 04 Oct 2022, 10:21
Masovnim odzivom na izbore, Hrvati u BiH su i sebi i drugima pokazali kako se neće predati bez borbe i kako im ne pada na pamet samovoljno odustati od svoga prirodnoga prava

Kojim masovnim izlaskom?

Sve hrvatske stranke, osvojile 140.000 glasova.
Ko dvije sarajevske opštine i kakva prava hoće?
To pitaj Smita
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara » 04 Oct 2022, 10:26

Izetbegovici (ovi sadasnji) moraju otici sa scene SDA, ako stranka zeli imati relevantnog kandidata.
Ovo sve je show Bakira i Sebije, i njihovo izivljavanje nad pristalicama, ali i ostalim gradjanima.
Sigurna sam da postoje ljudi koji bi bili puno karizmaticniji i bolji za stranku i za one koji je podrzavaju.

Ovaj Duminjov upis je tako tacan. Hadzikadic je odlican kandidat i vjerujem da bi sa njegovim znanjem i analizama napokon stali na noge, bar ekonomski i politicki, ali covjek je "previse" kulturan i odmjeren. Ne prolazi to kod nasih ovaca, nazalost.
Duminjo wrote: 03 Oct 2022, 22:42

Biracko tijelo je 90% politicki nepismeno.
Hadzikadic moze dva mjeseca pricati o nauci, niko ga skoro nece cuti.
Zato se cuje neki konj koji arlauce i koji je zanimljiv na sceni.
Mediji su vlast. Ne mislim samo na TV. Sebija uzdahne, izadje vijest na skoro svim portalima.
Mislim da je sve i jedan medij u i oko Sarajeva prenio ona dva spota Zahiragica.
Jednostavno nas zanima sta je uradio isto kosto nas zanimaju vijesti o Dodiku.
Posto nas takvi zanimaju, u medijima su takvi 00/24.
A hadzikadic i dalje moze pricati o nauci..

Mi volimo grand, granduše, pink i slicne kU.rce.. Tako volimo i zahiragice, kasumovice, konakovice, dodike i druge i slicne od kojih se normalan i pametan ne vidi/postoji.

Dokaz tome ti je i nacin glasanja za clana predsjednistva.
Više je onih koji su glasali za Becirovica samo zato sto Hadzikadic nema sanse da pobijedi Izetbegovica, a u sustini, izbor im je hadzikadic nego onih koji stvarno jesu glasali za hadzikadica.
Mediji su od covjeka prije izbora napravili gubitnika i on nije imao sta traziti.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Oct 2022, 10:36

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 04 Oct 2022, 10:43

Laser wrote: 04 Oct 2022, 09:08
Chan wrote: 04 Oct 2022, 08:18
Kakva je ono katasteofa u TK? Zašto je SDP onoliko pao?
Eto mister je objasnio djelomično, ali prvi nagovještaji su bili nakon što je Nikšić postao predsjednik stranke.

Jedan ogranak tuzlanskog SDP-a je gurao svog čovjeka Edina Delića, a Đasmin i druga ekipa su bili za Nikšića. Bilo je gusto, ali je presudio Vojin i glasovi iz RS pa je Nikšić postao predsjednik. Tad je Edin digao ruke od stranke jer nije mogao ništa svoje da progura i onda je izašao i formirao svoju, pa je za njim došao i Bijedić i ostali (SDU - socijaldemokratska unija). Ustvari, nisam siguran ko je prvi od njih dvojice izašao i kreirao tu stranku, ali nije ni bitno. Kasnije su otišli i Muratović i drugi. Ovo je samo blijeda sjena onog starog tuzlanskog SDP-a i zato mene ovi rezultati na TK uopšte ne čude. Većinom su ostali Nikšićevi puleni, a njemu je opet samo bitno Sarajevo iako je SDP uvijek bio najjači u Tuzli i da je ovdje kičma. Da bi malo smirio tenzije prema njemu samom od strane Tuzle i glasača SDP (Tuzlaci glasači SDP-a uglavnom ne vole Nikšića jer ga smatraju Lagumdžijinim potrčkom) zato su izgurali našeg Denisa gotovo na vrh stranke, a eto sad i u predsjedništvo kao neki vid kompenzacije.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 04 Oct 2022, 10:49

Iako je blijeda sjena i dalje se Tuzla crveni godinama. Naravno grad, a ne Kanton. Ako se SDP skroz raspadne u Tuzli raspast će se i onaj u Sarajevu.

Mister No

Post by Mister No » 04 Oct 2022, 11:03

Nikšić im je totalni promašaj.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19309 times

Post by Maja » 04 Oct 2022, 11:07

Mozda je vec neko postavljao.
Bgti ne samo rodno selo, nego i na mjestu gdje se trivicka udala ima 0 glasova. Pa kako su glupi, sami sebi problem napravise. Sto nisu namijestali po nekim nidje veze mjestima.

Al baba je bas slatka

Mister No

Post by Mister No » 04 Oct 2022, 11:14

Đasmin kad ode u parlament biće pravo zanimljivo u borbi za gradonačelnika ali i u unutar SDP-a

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

Post by harlekin » 04 Oct 2022, 11:33

bosnjakinja wrote: 04 Oct 2022, 07:28
Naseef Mushroom wrote: 03 Oct 2022, 22:31
Pa i nije baš da hoće bez Bakira. Ako sam dobro pročitao onda je procentualno SDA kandidat ove godine bjo solidan u poređenju sa prošlim izborima ali ga je ukopalo što je više stranaka glasalo za Denisa tj. SBB, NiP i NS glasači su ove izbore podržali SDPovca jer su i njihove stranke podržale SDP.
Ne znam sto branis Bakira? Realno i ja Sam glasala za njega ali rezultat pokazuje da narod hoce sda bez bakira

Denis je imao apsolutnu vecinu glasova,jasno je da su mnogi sda-glasaci dali glas njemu

SDA nije pala ali se mora suocit s ovim a i priie par god je Bakir udarao silu -ne silazi on s trona Pa je bahato nastupao u stilu kome se napusta neka ide. Pa je otjerao sve,,konakovic,zvizdic,efendic itd
Ma okle ti to da narod oce SDA bez Bakira :hm
Trulez i pokvareni talog je isti s ili bez zutog govna na vrhu,jedini tko hoce SDA je SDA gamad,paraziti i nesposobnjakovici koji samostalno ne mogu postic nist pa se onda uclane u SDA.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 04 Oct 2022, 11:42

Nu kako ga telence gleda 😁
Image

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 04 Oct 2022, 11:42

harlekin wrote: 04 Oct 2022, 11:33
bosnjakinja wrote: 04 Oct 2022, 07:28

Ma okle ti to da narod oce SDA bez Bakira :hm
Trulez i pokvareni talog je isti s ili bez zutog govna na vrhu,jedini tko hoce SDA je SDA gamad,paraziti i nesposobnjakovici koji samostalno ne mogu postic nist pa se onda uclane u SDA.
Po rezultatima izbora

Post Reply

Return to “Politika u BiH”