Izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 375 times
Status: Offline

Re: Izbori u BiH

Post by harlekin » 04 Oct 2022, 11:51

insomnia wrote: 04 Oct 2022, 11:42
harlekin wrote: 04 Oct 2022, 11:33
Ma okle ti to da narod oce SDA bez Bakira :hm
Trulez i pokvareni talog je isti s ili bez zutog govna na vrhu,jedini tko hoce SDA je SDA gamad,paraziti i nesposobnjakovici koji samostalno ne mogu postic nist pa se onda uclane u SDA.
Po rezultatima izbora
Pa to i velim,dobijeni glasovi se odprilike poklapaju s brojem clanova tog kleptomanskog udruzenja.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41557 times
Been thanked: 28336 times
Status: Online

Post by Rum » 04 Oct 2022, 11:55

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 04 Oct 2022, 11:58

s takvom lakoćom

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26180 times
Been thanked: 26811 times

Post by ironman » 04 Oct 2022, 12:26

DF i Semir u najboljoj poziciji..

A stranci koji kroje izborni imaju i opipljiv dokaz da su jedino bosnjakistanci parlamentarni.

U sumskoj sve trube sviraju mars na drinu a cirilo broji glasove u " hrvatskim" kantonima plus cuva sumsku.
Bosnjakistanci pak podijeljeni na vise plemena nego ima kuca u Got-u.
King's landing naravno Sa.
E sad,o afinitetu svakog pojedinca je kako podijeliti uloge :ooo
dream of spring...

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 04 Oct 2022, 12:32

Chan wrote: 04 Oct 2022, 10:43
Laser wrote: 04 Oct 2022, 09:08

Kakva je ono katasteofa u TK? Zašto je SDP onoliko pao?
Eto mister je objasnio djelomično, ali prvi nagovještaji su bili nakon što je Nikšić postao predsjednik stranke.

Jedan ogranak tuzlanskog SDP-a je gurao svog čovjeka Edina Delića, a Đasmin i druga ekipa su bili za Nikšića. Bilo je gusto, ali je presudio Vojin i glasovi iz RS pa je Nikšić postao predsjednik. Tad je Edin digao ruke od stranke jer nije mogao ništa svoje da progura i onda je izašao i formirao svoju, pa je za njim došao i Bijedić i ostali (SDU - socijaldemokratska unija). Ustvari, nisam siguran ko je prvi od njih dvojice izašao i kreirao tu stranku, ali nije ni bitno. Kasnije su otišli i Muratović i drugi. Ovo je samo blijeda sjena onog starog tuzlanskog SDP-a i zato mene ovi rezultati na TK uopšte ne čude. Većinom su ostali Nikšićevi puleni, a njemu je opet samo bitno Sarajevo iako je SDP uvijek bio najjači u Tuzli i da je ovdje kičma. Da bi malo smirio tenzije prema njemu samom od strane Tuzle i glasača SDP (Tuzlaci glasači SDP-a uglavnom ne vole Nikšića jer ga smatraju Lagumdžijinim potrčkom) zato su izgurali našeg Denisa gotovo na vrh stranke, a eto sad i u predsjedništvo kao neki vid kompenzacije.
Ima tu jos par stvari. SDP je postala stranka sarajevske elite. Prednosti imaju redovno sarajevski profili naspram zasluznijih izvan SA. Cak je i izmisljen termin "ruralni SDP" sa negativnom akonotacijom. Sjecam se prije par godina konflikta u Sarajevu kada je dosao tuzlanski ogranak, onaj Damir Niksic se drekljao i zamole se potukose. Sarajevski SDP uglavnom ima odgovor u stilu ta ce seljaci i provincijalci. . Dovoljno je da su profili poput Sanje Vlaisavljevic, Vuka Bacanovica, Bazdulja,. popularniji od nekog tamo crvenog rudara, seljaka,..

I naravno bolest drustva koja je najizrazenijau SDP a to je defetizam.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 04 Oct 2022, 12:40

Duminjo wrote: 03 Oct 2022, 22:42
Biracko tijelo je 90% politicki nepismeno.
Jeste ali slicne trendove vidimo svugdje u svijetu. Zivimo u vremenu odsustva kriticizma i gdje se politicko opredjeljenje vise navodi nekim psiholoskim, civilizacijskim, kulturoloskim narativima. Krace receno, bitno je koja je koja raja.
U USA imamo duboku podjelu izmedju republikanaca i demokrata gdje ce jedni glasati za Trumpa ma koju glupost on napravio. Zato sto su u raji koja misli da stiti tradicionalne vrijednosti, crkvu, patriotizam,.. i sl. Slicno vidimo u svim politickim blokovima u Evropi.
Kod nas imamo stabilno biracko tijelo SDA i ljevice. Bez obzira na greske svojih. Sve je manji dio onih koji izvagaju i glasaju razlicito.

Trenutno je rijetkost da neki vjernik koji ie u dzamiju glasa za SDP. ili da neki liberal, ateista glasa za SDA. Najvise zato sto jedan tabor blati drugi i obrnuto. Ljudi se i dalje sude i ismijavaju konto licnog opredjeljenja vjere, nacije,...

A Hadzikadic koji se ovdje spominje kao pozitivna alternativa je nazalost isto dio jednog tabora. Pokazalo se u Mostaru na izborima. Pravi politicar je onaj ko stisne muda i koalira se sa ljutim neprijateljem u svom korusu kada zatreba. U redu je da se konfrontiramo na relaciji SDA vs SDP u bosnjackim sredinama,.. ali to se ne smije desiti u konfrontaciji prema separatistima. I ta koska koja nam je bacena i oko koje se glodjemo je i uzrok nase stagnacije i uloge vjecitog luzera.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 04 Oct 2022, 13:57

harlekin wrote: 04 Oct 2022, 11:51
insomnia wrote: 04 Oct 2022, 11:42
Po rezultatima izbora
Pa to i velim,dobijeni glasovi se odprilike poklapaju s brojem clanova tog kleptomanskog udruzenja.
Zajebajes??

Sve i da je tako,dobar dio naroda su onda clanovi

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 480 times
Been thanked: 1468 times

Post by edo_79 » 04 Oct 2022, 14:08

Melek wrote: 03 Oct 2022, 21:58 Meni je onaj Hadžikadić još uvijek krupna zagonetka. Kakva li je njega CIA izmamila, bogtepito..
Ma liku cijela kampanja u futuru trećem ... čovjek planira k'o da smo Švicarska, on već podijeli plate veće, standard, izvoz, ma ludilo mozga :plavi
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 04 Oct 2022, 14:18

s takvom lakoćom

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 04 Oct 2022, 14:34

insomnia wrote: 03 Oct 2022, 21:33
Laser wrote: 03 Oct 2022, 21:24 Ima jedan paradoks koji su sigurno primijetili svi forumaši, ali niko da se oglasi.

Naime, oduvijek su desničari oni koje bije glas ekstremizma, dok ljevičari to u pravilu nisu. Tačnije, nisu bili. :D

Ali..

Ko god ode na kliksov forum, koji je kultno online okupljalište ljevičara svih profila, kategorija i potkategorija, mora primijetiti da je tamo enormno mnogo poganih ljevičara kojih bi se zastidili čak i oni sa kamenjarskog foruma.

To okupljalište javno piše ono što se priča po federalnim ljevičarskim kuloarima. Drugim riječima, ono što pametni ljevičari pričaju samo između sebe, to njihovi ekstremisti iznose u javnost. :D.

Ekstremista ima svugdje, reći će neko, ali ih je među ljevičarima baš previše.

Ima li iko pametan među tim ljudima da im objasni strukturu stanovništva u federaciji i temeljna načela pridobijanja glasača ili bar simpatizera?
Imas ti masu islamofoba tu koji se kriju iza “levice”. Ne mislis valjda da su oni djecaci, Edini, Novak, Bato i slicni nekaki ljevicari
MALI OFF:

Može li mi neko to objasniti, često čitam klixov forum zadnjih par mjeseci iako nemam profil, vi ste tamo godinama.
Ali čemu onolika islamofobija, ni na hrvatskim ni na srpskim forumima nije ni blizu onolika.
Vrijeđa se sve što ima veze sa Islamom, svi profili vjernika, bilo koja islamska država, čak vrijeđaju i Khabiba čisto radi islama.
Vrijeđaju pokrivene žene itd.
Znam da su većina klixovog foruma ateisti ali odakle onako radikalni?

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9774 times
Been thanked: 9944 times

Post by Zana » 04 Oct 2022, 14:41

Pa FGR
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24188 times

Post by HAVANA » 04 Oct 2022, 14:48

Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 04 Oct 2022, 14:49

Stare mi lud skroz :valja

„Profesor doktor Sebija veoma uspješno rukovodi KCUS-om, gdje je izliječila stotine hiljada građana ove zemlje, a upravo je to iskustvo preporučuje da stane i na čelo SDA. Sa tog komandnog mjesta, uz moju logističku pomoć, do sljedećih izbora izliječit ćemo većinu od ovih skoro 300.000 Bećirovićevih glasača, kojima očigledno nešto fali kad nisu glasali za mene, a ja nisam u stanju da sam razumijem uzroke tog, da ga tako nazovem, izbornog poremećaja ličnosti u tim ljudima. Uvjeren sam da će doktorica Sebija uspješno rukovodit njihovim liječenjem u naredne četiri godine, kako bi' ja onda zasjeo u Predsjedništvo BiH“, objavio je Izetbegović na svom Fejsbuk profilu.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 480 times
Been thanked: 1468 times

Post by edo_79 » 04 Oct 2022, 14:52

HAVANA wrote: 04 Oct 2022, 14:49 Stare mi lud skroz :valja

„Profesor doktor Sebija veoma uspješno rukovodi KCUS-om, gdje je izliječila stotine hiljada građana ove zemlje, a upravo je to iskustvo preporučuje da stane i na čelo SDA. Sa tog komandnog mjesta, uz moju logističku pomoć, do sljedećih izbora izliječit ćemo većinu od ovih skoro 300.000 Bećirovićevih glasača, kojima očigledno nešto fali kad nisu glasali za mene, a ja nisam u stanju da sam razumijem uzroke tog, da ga tako nazovem, izbornog poremećaja ličnosti u tim ljudima. Uvjeren sam da će doktorica Sebija uspješno rukovodit njihovim liječenjem u naredne četiri godine, kako bi' ja onda zasjeo u Predsjedništvo BiH“, objavio je Izetbegović na svom Fejsbuk profilu.
Tekst je satiričnog karaktera .... satrasmo se od smijeha :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 04 Oct 2022, 14:55

Bosnia_Nord wrote: 04 Oct 2022, 14:34
Imas ti masu islamofoba tu koji se kriju iza “levice”. Ne mislis valjda da su oni djecaci, Edini, Novak, Bato i slicni nekaki ljevicari
MALI OFF:

Može li mi neko to objasniti, često čitam klixov forum zadnjih par mjeseci iako nemam profil, vi ste tamo godinama.
Ali čemu onolika islamofobija, ni na hrvatskim ni na srpskim forumima nije ni blizu onolika.
Vrijeđa se sve što ima veze sa Islamom, svi profili vjernika, bilo koja islamska država, čak vrijeđaju i Khabiba čisto radi islama.
Nemam pojma,mislim da obicni ateisti ne osjecaju tu mrznju.Pa kako mrzit svoje? Bajram,ramazan,iftare ..to je tvoja tradicija i ako si ateist

Ti ljudi su sigurno drugih nacija ili neki pacenici

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 04 Oct 2022, 15:11

Chan wrote: 03 Oct 2022, 17:34 Po njima haman možeš biti među crvenim samo ako si ateista, komunjara i slično.

Doduše i SDA botovi razmišljaju na sličan način.
Dobro nije baš da nije opravdano tako razmišljanje, više puta su se tako predstavili.

Kada je usvojen zahtjev studenata da petkom za vrijeme džume ne budu ispiti (dakle radi se o par petaka godišnje) iz SDP (i DF) se odmah oglasili oštro kritikujući ovu odluku i bilo je još sličnih stvari.

Kada to neko pročita, šta drugo da pomisli?

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10242 times

Post by Julia-Klara » 04 Oct 2022, 15:49

NIje tema ni klix ni bilo kakva fobija
Drzite se teme, prosim
Diky!
:D
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 04 Oct 2022, 16:23

edo_79 wrote: 04 Oct 2022, 14:52
HAVANA wrote: 04 Oct 2022, 14:49 Stare mi lud skroz :valja

Tekst je satiričnog karaktera .... satrasmo se od smijeha :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
Vako ce ti i bit moj ti kako je mlada pocela,vagine skroz zaboravila.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 04 Oct 2022, 16:43

Bosnia_Nord wrote: 04 Oct 2022, 14:34
MALI OFF:

Ja tu imam neku svoju teoriju, ja mislim da je do sada niko nije napisao, naravno ne spadaju svi u ti kategoriju, ima dosta islamofoba i Mitara tamo ali ja smatram da su jedan dio tamo baš oni SDA botovi.

Jer kada izađe Bakir ili bilo koji drugi SDAovac i kažu da su njegovi protivnici, SDPovci, NiPovci,SBBovci itd. ćafiri, islamofobi, rade po zadatku iz Beograda, onda je najbolji potez kreirati profile koji su personifikacija toga.
Znam dosta glasača SDPa, NiPa, SBBa i ostalih stranaka koji su veliki vjernici muslimani, ponosni Bošnjaci i ko zna takve ljude distancirati će se od tih izjava i smatrati ih glupošću.

Ali ko uđe na taj forum i pročita te postove grupa koja je preuzeli forum onda će stvarno reći "SDA je stvarno u pravu, ovi glasači ljevice su stvarno islamofobi i kao da pišu iz Beograda".

Moderatori ne rade ništa ali trebali bi, ne zbog uvreda na račun SDA već zbog antireklame koja se pravi SDA protivnicima, ali ne rade.
Znači, ili je kod njih tolika mržmja da ne primjete da je to put do samouništenja ili je taj forum više SDA nego što neki mogu zamisliti :oo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 04 Oct 2022, 17:07

Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2022, 16:43 Znam dosta glasača SDPa, NiPa, SBBa i ostalih stranaka koji su veliki vjernici muslimani, ponosni Bošnjaci i ko zna takve ljude distancirati će se od tih izjava i smatrati ih glupošću.
Znaš li koga iz Naše Stranke sa ovim specifikacijama? :zubi

Post Reply

Return to “Politika u BiH”