OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3913 times
Been thanked: 2947 times
Status: Online

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Pasaga »

Svoj ti poso
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Djes bona KIKI :mah
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
kiki12
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 67 times
Been thanked: 42 times
Status: Offline

Post by kiki12 »

Pasaga wrote: 04 Oct 2022, 07:02 Djes bona KIKI :mah
:mah :mah
kiki12
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 67 times
Been thanked: 42 times

Post by kiki12 »

Pasaga wrote: 04 Oct 2022, 07:02 Djes bona KIKI :mah
:mah :mah
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1444 times

Post by edo_79 »

Krokodil Behko wrote: 04 Oct 2022, 00:41 Znači ovako glasi definicija vitalnog nacionalnog interesa, a Shmidt je brisao ono zadnje, što sam ofarbao u srveno. Pokušajte sad kladionice i šume, utrpati u bilo koju od navedenih stavki

Vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda su definirani na slijedeći način:

- ostvarivanje prava konstitutivnih naroda da budu adekvatno zastupljeni u zakonodavnim, izvršnim i pravosudnim organima vlasti;

- identitet jednog konstitutivnog naroda;

- ustavni amandmani;

- organizacija organa javne vlasti;

- jednaka prava konstitutivnih naroda u procesu donošenja odluka;

- obrazovanje, vjeroispovijest, jezik, njegovanje kulture, tradicije i kulturno nasljeđe;

- teritorijalna organizacija;

- sistem javnog informisanja

i druga pitanja koja bi se tretirala kao pitanja od vitalnog nacionalnog interesa, ukoliko tako smatra 2/3 jednog od klubova delegata konstitutivnih naroda u Domu naroda.
I opet sve i jedna stavka samo KONSTITUTIVNI NARODI .... šta je sa OSTALIMA .... oni su haman samo za plaćanje računa, poreza, doprinosa itd itd ... :cudi
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski »

Imaju 11 delegata u Domu Naroda. Spominjalo se biranje na podrucju cijele BiH, ali ne znam jos tocno kako i sto.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Krokodil Behko wrote: 03 Oct 2022, 23:56
KatoBosanski wrote: 03 Oct 2022, 22:26 Da su se Bosnjaci umjesto samogetoizacije malo rasprsili, ovaj zakon ne bi mogao proci. Barem ne u ovoj formi, sto ne znaci da se ne bi naslo neko drugo rjesenje koje bi islo na ruku HDZrvatima.

Bijedni trolu, čime se ti drogiraš?

Koja samogetoizacija?

Zar nije sve pobijeno i rastjerano u ratu?

Šta je trebalo, odvesti porodicu četnicima pod nož, da bi ti tu 25 godina poslije mogao prditi bezveze?

Što se ti ne odseliš na Pale koji moj?
Lahko je tuđim q gloginje mlatiti i unormali se već jednom,
Čovječe, šta je s tobom? Ako je isprva bilo smiješno, sad definitivno nije.
Ko god ne dijeli tvoje mišljenje, odmah je ja l četnik, ja l trol, ja l putinoljubac.
što se tiče ovog kate, iz aviona se vidi da je kvalitetan forumaš. Isto tako, iz aviona se vidi da je patriota.
Sve što je napisao, nije ništa do gola istina.
Da si ti glup pa da ne možeš da shvatiš šta je čovjek napisao, rekao bih ok i nastavio.
Ti itekako znaš šta on govori, dobro razumiješ, znaš da je u pravu, al opet si protiv njega.

Hajmo redom.
je li getoizacija istina ili nije? Naravno da jeste. Tuzlanski kanton pun podrinjaca.
drugo, da četnici nisu pobili preko milion ljudi koji nam fale od popisa 1991.?
2013.nas je bilo oko 1,7 miliona. 1991. nas i onih koji su se izjašnjavali kao jugoslaveni nekih 2,4 miliona.

Da smo bili državotvoran narod, izbjeglice bi se vratile. Ok, ne bi prvih par godina nakon rata, ali kasnije obavezno.
da se to desilo, danas bi imao glasačko tijelo koje srbi ne bi mogli preglasati.
Nije u pravu za neum i druge rubne gradove/naselja?
Koliko nas ima u dijaspori? Više nego u domovini.
Da smo državotvoran narod, svaki bismo dan odvajali od usta kako bismo pomogli projekte u domovini.
Jbni čifut gol i bos došao u palestinu i za par desetljeća postao sila u svakom smislu.

Mi smo otpad. Prvo krećem od moje familije. Sjećam se kad smo im početkom rata bili usputna stanica za zapad. Govorim o onima koji su pobjegli iz podrinja. Od kamaru njih, samo jedan uzeo pušku. Ostali po evropi čuvali ženama guzove.
Nikad ništa za bosnu. Kad se jedan od njih nakon rata najavio da bi došao u goste, bio je zatjeran u stotinu pm.
državotvorni narod koji je opljačkao vlastitu domovinu i koji harči uslovno rečeno neograničene resurse?
Jadni i nikakvi.
sda milion afera i opet bude najjača stranka.
U tuzli nepismeni smajo mandža ispred te sda dobije najviše glasova.
Takvi tipusi da kroje sudbinu bh djece?
Ugledni američki profesor nije bio dovoljno dobar, a dobar je smajo? On je kapacitet da upravlja kantonom?

U rl nije dobar profa, a u virtuali nije dobar pismen i elokventan čova?
Dobri su smajo i zildžić. Oni će povesti bosnu u bolju budućnost.
spali smo na najniže moguće grane. Jbni uznici kojih nema ni 250k prijete da će te zatvoriti u geto, a četnik prijeti da će otkinuti dio bih.
E aferim. Baš smo trolovi.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Taktika wrote: 04 Oct 2022, 01:50 Aha znaci hrvati iz sdpa, NS, DF itd nisu hrvati? Zar nije moguce takve hrvate staviti na nekoliko pozicija od ti 23 ???
Jesu ako ih kao takve potvrde hrvati iz kantona u kojima čine većinu.
Dakle, ako oni sa lištice kažu da je mario iz sarajeva pravi hrvat, onda mario može ući u klub delegata hrvatskog naroda.
druga pitanja koja bi se tretirala kao pitanja od vitalnog nacionalnog interesa, ukoliko tako smatra 2/3 jednog od klubova delegata konstitutivnih naroda u Domu naroda.
Što se tiče ovog dijela, definitivno neće biti problem pronaći te 2/3 jer će hrvati popuniti haman pa 3/3 kluba.
Naravno hrvati koje lištica smatra legitimnim.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Taktika wrote: 04 Oct 2022, 02:54 Cijeli zhk ima oko 25,000 stanovnika sama sela nemaju ni grada a kao imaju isti broj delegata kao jedan TK. Schmit nam je jaja odrezo i svaku mogucnost da zivimo u demokratiji.

Vreme je da se bošnjaci odmaknu od zapada jer nam nisu bili prijatelji u ratu niti poslje rata. Okrenuti se prema turskoj, rusiji i ako treba dogovoriti se sa srbima oko neki kljucni stvari kako bi izasli iz ove pozicije. Ebiga, u politici ne postoje prijatelji samo interesi.
Okrenuti se turskoj znači napraviti si neprijatelje na zapadu. Dakle, taj potez smatram pogrešnim.
Što se tiče rusije, nadam se da se šališ. Najbolje bi bilo kada bi se te horde ispalile na mjesec.

Imam bolji prijedlog.
šta mislite da se okrenemo sami sebi?
Evo, npr. da jačamo naše kantone koji su defakto države u državi. Da malo prestanemo krast. Da malo zapošljavamo sposobne a ne podobne.
za desetak bi godina sa, tz i ze-do kantoni imali toliku ekonomsku moć da bi mogli slomiti rs.
Kad ih slomiš ekonomski, možeš ih uslovljavati kako god želiš.
uzeti im toliko ovlasti da im ne bi ostalo ništa, osim da presijecaju vrpce na otvaranju obdaništa.
Svi mi se morete obratit
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9824 times
Been thanked: 11554 times

Post by Krokodil Behko »

Taare wrote: 04 Oct 2022, 15:34
Krokodil Behko wrote: 03 Oct 2022, 23:56

Bijedni trolu, čime se ti drogiraš?

Koja samogetoizacija?

Zar nije sve pobijeno i rastjerano u ratu?

Šta je trebalo, odvesti porodicu četnicima pod nož, da bi ti tu 25 godina poslije mogao prditi bezveze?

Što se ti ne odseliš na Pale koji moj?
Lahko je tuđim q gloginje mlatiti i unormali se već jednom,
Čovječe, šta je s tobom? Ako je isprva bilo smiješno, sad definitivno nije.
Ko god ne dijeli tvoje mišljenje, odmah je ja l četnik, ja l trol, ja l putinoljubac.
što se tiče ovog kate, iz aviona se vidi da je kvalitetan forumaš. Isto tako, iz aviona se vidi da je patriota.
Sve što je napisao, nije ništa do gola istina.
Da si ti glup pa da ne možeš da shvatiš šta je čovjek napisao, rekao bih ok i nastavio.
Ti itekako znaš šta on govori, dobro razumiješ, znaš da je u pravu, al opet si protiv njega.

Hajmo redom.
je li getoizacija istina ili nije? Naravno da jeste. Tuzlanski kanton pun podrinjaca.
drugo, da četnici nisu pobili preko milion ljudi koji nam fale od popisa 1991.?
2013.nas je bilo oko 1,7 miliona. 1991. nas i onih koji su se izjašnjavali kao jugoslaveni nekih 2,4 miliona.

Da smo bili državotvoran narod, izbjeglice bi se vratile. Ok, ne bi prvih par godina nakon rata, ali kasnije obavezno.
da se to desilo, danas bi imao glasačko tijelo koje srbi ne bi mogli preglasati.
Nije u pravu za neum i druge rubne gradove/naselja?
Koliko nas ima u dijaspori? Više nego u domovini.
Da smo državotvoran narod, svaki bismo dan odvajali od usta kako bismo pomogli projekte u domovini.
Jbni čifut gol i bos došao u palestinu i za par desetljeća postao sila u svakom smislu.

Mi smo otpad. Prvo krećem od moje familije. Sjećam se kad smo im početkom rata bili usputna stanica za zapad. Govorim o onima koji su pobjegli iz podrinja. Od kamaru njih, samo jedan uzeo pušku. Ostali po evropi čuvali ženama guzove.
Nikad ništa za bosnu. Kad se jedan od njih nakon rata najavio da bi došao u goste, bio je zatjeran u stotinu pm.
državotvorni narod koji je opljačkao vlastitu domovinu i koji harči uslovno rečeno neograničene resurse?
Jadni i nikakvi.
sda milion afera i opet bude najjača stranka.
U tuzli nepismeni smajo mandža ispred te sda dobije najviše glasova.
Takvi tipusi da kroje sudbinu bh djece?
Ugledni američki profesor nije bio dovoljno dobar, a dobar je smajo? On je kapacitet da upravlja kantonom?

U rl nije dobar profa, a u virtuali nije dobar pismen i elokventan čova?
Dobri su smajo i zildžić. Oni će povesti bosnu u bolju budućnost.
spali smo na najniže moguće grane. Jbni uznici kojih nema ni 250k prijete da će te zatvoriti u geto, a četnik prijeti da će otkinuti dio bih.
E aferim. Baš smo trolovi.

Pročitao sam tri rečenice. Do ove
što se tiče ovog kate, iz aviona se vidi da je kvalitetan forumaš
Veze ti nemaš a i pristrasan si. Lik je bolestan, trol je i koji moj imamo od patriotizma nekog kloca?
Razvalio si post od tri kilometra, da odbraniš saveznika u trolanju i to bi bilo sve o tom postu.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Evo vam obojici odgovor, kako to izgleda kad se provede par decenija sa Srbima.

Bošnjaci iz Zvornika masovno glasali za Dodika, Cvijanović i SNSD

I još jednom, lahko je tuđim q gloginje mlatiti.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Image
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Krokodil Behko wrote: 04 Oct 2022, 16:08 Veze ti nemaš a i pristrasan si. Lik je bolestan, trol je i koji moj imamo od patriotizma nekog kloca?
Razvalio si post od tri kilometra, da odbraniš saveznika u trolanju i to bi bilo sve o tom postu.
Krishnamurti: “It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.”

Nego, dajte se vise odlucite jesam li bolesni trol, provokator ustasa ili oboje? Hvala.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika »

Bosnjaci su malo glup narod.. iako sam ja bošnjak. Mi trazimo 100% BIH i guramo našu verziju kao da smo mi apsolutna vecina koja naseljava 90% BiH teritorije.

Mi moramo shvatiti da je borba za unitarnu RBIH gotova, i da smo MI potpisali Dejton odnosno dva entiteta, 3 konst naroda, itd.

Znaci moramo prihvatiti ono sto smo potpisali. To je nasa naivnost sto smo to potpisali.

Sledece tri opcije postoje.

1) prihvatiti dejtonsku BiH i raditi da maximalno smirimo tenzije sa srbima i sa hrvatima iako to znaci nepravda.
2) strateski dogovor za mirni razlaz fdje sve strane mirno prihvate to… bez sukoba. Bilo kakva promjena granica silom nece proci, jedino kroz dogovor sviju strana.
3) napraviti atmosferu da izbije rat. Mi nemamo ljudi za takvo nesto, ne vodimo racuna o naciji, raselili se, mjesamo se sa drugima itd i sve to za ovakvu malu naciji znaci samoubistvo, i to se vec desava dugo, danas nas ima jedva 1.3 mil u cijeloj BiH… nisu to brojke za bilo sta, definitivno ne za rat. Ako bude rat od nas ne bi ostalo nista… i ovo sto zivi u BiH bi otislo, dosta ubijeno, itd…

To su tri opcije i tacka.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Taktika wrote: 04 Oct 2022, 17:39 Bosnjaci su malo glup narod.. iako sam ja bošnjak. Mi trazimo 100% BIH i guramo našu verziju kao da smo mi apsolutna vecina koja naseljava 90% BiH teritorije.

Mi moramo shvatiti da je borba za unitarnu RBIH gotova, i da smo MI potpisali Dejton odnosno dva entiteta, 3 konst naroda, itd.

Znaci moramo prihvatiti ono sto smo potpisali. To je nasa naivnost sto smo to potpisali.

1) prihvatiti dejtonsku BiH i raditi da maximalno smirimo tenzije sa srbima i sa hrvatima iako to znaci nepravda.
2) strateski dogovor za mirni razlaz fdje sve strane mirno prihvate to… bez sukoba. Bilo kakva promjena granica silom nece proci, jedino kroz dogovor sviju strana.
3) napraviti atmosferu da izbije rat. Mi nemamo ljudi za takvo nesto, ne vodimo racuna o naciji, raselili se, mjesamo se sa drugima itd i sve to za ovakvu malu naciji znaci samoubistvo, i to se vec desava dugo, danas nas ima jedva 1.3 mil u cijeloj BiH… nisu to brojke za bilo sta, definitivno ne za rat. Ako bude rat od nas ne bi ostalo nista… i ovo sto zivi u BiH bi otislo, dosta ubijeno, itd…

1) dejtonska je davno prihvacena, populizam o gradjanskoj je samo to. Problem je sto se DMS postuje samo od Bosnjaka, Srbi i Hrvati nece stati dok se BiH ne razvali, nebitno sto im das
2) opet, nece ti ostaviti funkcionalnu drzavu (izlaz na more, hidrocentale i geografski zaokruzen i obranjiv teritorij), a za koje desetljece ce te opet napasti. Kome das saku, pojest ce ti ruku. Srbi imaju RS a traze samostalnost, Hrvati su dobili IZ, opet najavljuju treci i tako dalje
3) pa i sam si naveo razloge zasto to nije opcija, pusimo kako god okrenemo, a isto mozemo dobiti mirnim putem, uz manje ljudske tragedije i unistenja infrastrukture.

Sto je trebalo sam vec napisao, zakasnili smo debelo, ali nikad nije kraj. Stvar je tome da Bosnjaci niti imaju pameti, niti zajednistva, niti spremnosti za zrtvu i odricanje koji su potrebni za obnovu nacije i drzave. Zapad hoce da rijesi nas problem, jer smo mi mali i nebitan komarac, ali koji svako malo zuji i ponekad moze bocnuti (a mozda i prenijeti kakvu bolestinu), pa im idemo nakurac.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika »

KatoBosanski wrote: 04 Oct 2022, 17:52
Taktika wrote: 04 Oct 2022, 17:39 Bosnjaci su malo glup narod.. iako sam ja bošnjak. Mi trazimo 100% BIH i guramo našu verziju kao da smo mi apsolutna vecina koja naseljava 90% BiH teritorije.

1) dejtonska je davno prihvacena, populizam o gradjanskoj je samo to. Problem je sto se DMS postuje samo od Bosnjaka, Srbi i Hrvati nece stati dok se BiH ne razvali, nebitno sto im das
2) opet, nece ti ostaviti funkcionalnu drzavu (izlaz na more, hidrocentale i geografski zaokruzen i obranjiv teritorij), a za koje desetljece ce te opet napasti. Kome das saku, pojest ce ti ruku. Srbi imaju RS a traze samostalnost, Hrvati su dobili IZ, opet najavljuju treci i tako dalje
3) pa i sam si naveo razloge zasto to nije opcija, pusimo kako god okrenemo, a isto mozemo dobiti mirnim putem, uz manje ljudske tragedije i unistenja infrastrukture.

Sto je trebalo sam vec napisao, zakasnili smo debelo, ali nikad nije kraj. Stvar je tome da Bosnjaci niti imaju pameti, niti zajednistva, niti spremnosti za zrtvu i odricanje koji su potrebni za obnovu nacije i drzave. Zapad hoce da rijesi nas problem, jer smo mi mali i nebitan komarac, ali koji svako malo zuji i ponekad moze bocnuti (a mozda i prenijeti kakvu bolestinu), pa im idemo nakurac.

Ja sam pisao prije da ako bi dobili TK, SBK, ZDK, KS, BPK, USK, dio HNK (Konjic, jablanica i dole do stolca). Vamo se dogovriti da dobijemo istocnu bosnu od zvornika do foce i sve izmedju (tu svakako i nema puno srba da zivi, nine ih bilo i prije proslog rata)… i eto nas velicine kao MKD. Za uzvrat srbi bi dobili sjevernu bosnu u kojoj su svakako apsolutna vecina uz istocnu hercegovinu. Hrvati bi dobili 3 i po kantona.

Bili oni to prohvatili? Ee nezz gledajuci onaj non-paper moguce he da su spremni..

Nazalost vidimo sta rade srbi i hrvati i oni nece prestati.. ili trpi (iako budemo 70% BiH opet ce nam stranci zavuci k*rcinu)

Napravili su sustem gdje srbi i hrvati mogu sve unutar BiH, susjedi kroz te srbe i hrvate i kao krajni mehanizam ako slucajno bosnjaci nesto uspiju postoji MZ da nas zavrsii… primjer ovo sto je schmit ucinio. U zatvoru smo sa tri vrata… bez kljuca.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Ignoriras manjak izlaza na more i tanasni spoj sa Krajinom. Tu teritoriju bi bilo lako presjeci u nekom buducem sukobu do kojeg bi svakako doslo. Kad jednom pristanes da ti se smanje granice, time automatski odobravas buduce teritorijalne apetite susjeda i komsija.

Svabo donosi zakone koje donosi jer su Bosnjaci dosegli nadpolovicnu vecinu, ali iskljucivo na jednom geografski malom i skucenom teritoriju. Ukoliko Bosnjaci zele ikad vidjeti gradjansku drzavu, moraju doseci apsolutnu vecinu (2/3) i u svakoj opcini diljem BiH imati nadpolovicu vecinu. Politicki jedinstvenu, uistinu sekularni, dobro naoruzani, spremni na sankcije (dakle dugogodisnje zalihe hrane, energenata i municije) i sa barem jednim jakim i pozudanim partnerom kako na Zapadu, tako i na Istoku. U takvim okolnostima se provodi referendum i parlamentarno glasanje te se MZ dovodi pred svrsen cin iliti fait accompli.

Mislim da bosnjacka elita niti ima takve dugorocne planove/ambicije, niti je narod spreman i sposoban takvo nesto izvesti. Sto znaci polagano iseljavanje, izumiranje i daljnje smanjivanje politickog suvereniteta.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4393 times
Been thanked: 3335 times

Post by Melek »

KatoBosanski wrote: 04 Oct 2022, 18:32 Ignoriras manjak izlaza na more i tanasni spoj sa Krajinom. Tu teritoriju bi bilo lako presjeci u nekom buducem sukobu do kojeg bi svakako doslo. Kad jednom pristanes da ti se smanje granice, time automatski odobravas buduce teritorijalne apetite susjeda i komsija.

Svabo donosi zakone koje donosi jer su Bosnjaci dosegli nadpolovicnu vecinu, ali iskljucivo na jednom geografski malom i skucenom teritoriju. Ukoliko Bosnjaci zele ikad vidjeti gradjansku drzavu, moraju doseci apsolutnu vecinu (2/3) i u svakoj opcini diljem BiH imati nadpolovicu vecinu. Politicki jedinstvenu, usitinu sekularni, dobro naoruzani, spremni na sankcije (dakle dugogodisnje zalihe hrane, energenata i municije) i sa barem jednim jakim i pozudanim partnerom kako na Zapadu, tako i na Istoku. U takvim okolnostima se provodi referendum i parlamentarno glasanje te se MZ dovodi pred svrsen cin iliti fait accompli.

Mislim da bosnjacka elita niti ima takve dugorocne planove/ambicije, niti je narod spreman i sposoban takvo nesto izvesti. Sto znaci polagano iseljavanje, izumiranje i daljnje smanjivanje politickog suvereniteta.
Problem ti je jedino taj što ova druga dva izumiru i kopne mnogo brže, ali eto, njih uzimaš ko neku tamo tvoju konstantu. Premda je npr iz same Hrvatske izlapilo hamman pola milijUna a o herceg-kamenjaru da i ne pričamo. Šta si sebi umislio, da dva škutora imaju kapacitet čuvati svoj tor? :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski »

Njihov kapacitet je da imaju etnicki relativno ciste teritorije i da se vecim dijelom naslanjaju na svoje matice, koje bi im u slucaju raspada DMS i eventualnog sukoba opet uskocili uz pomoc. Ne unatoc MZ, nego uz njihovu pomoc.

Zato i mislim da uz ove strateski bitne pogranicne lokacije Bosnjaci trebaju naseljavati i manja opustosena sela. Jedan sarajevski ili tuzlanski kvart moze bez problema apsolutno izdominirati ona mjesta uz entitetsku granicu. Ni legalna ni ilegalna izgradnja nam ne bi bila dozvoljena, ali otkupom vec postojecih kuca i prekrajanjem u nekoliko manje stambenih jedinica bi se moglo naseliti hrpu raje, a mogli bi zbog posla, edukacije i zdravstva ici na nasu teritoriju (iako bi se dio mogao preseliti u mjesto stanovanja nakon sto se formira pro-BiH vlast na lokalnoj razini).

Time bi jednim dijelom rijesili i previsoke cijene novogradnje i urbicid u nasim vec postojecim gradskim centrima.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

drug moj .... :D.
u takvom miljou,okruzenju,dobro bi bilo ako bi imali i have da disemo
o ostalim uslovima zivota necu govoriti
i stalnom iscekivanju kad ce uzeti i to.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”