OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1272 times
Been thanked: 4061 times
Status: Online

Re: OHR - Christian Shmidt

04 Oct 2022, 22:56

Što nije neko sletio u Prištinu kad ste odlučili zboNbardovat Srbiju, nikog ne pitajući za mišljenje? :D.
Klanjam džematile po parkovima.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14403 times
Been thanked: 24164 times

04 Oct 2022, 23:07

Laser wrote: 04 Oct 2022, 22:55
Fuddo wrote: 04 Oct 2022, 22:51

Od prvog dana oni su bili na nasoj strani.
Sjeti se ko je sletio u Sarajevo da ga proglasi otvorenim gradom kad su oni rekli da ce bombardovati genocidase.
Sletio je francuski kopilan.

A što se tiče embarga, ti haman doživio amneziju?
Ama brate, pa ne mogu protiv saveznika bas skroz djonom.
Jesu li htijeli? Jesu.
Jesu li kopilani upali da sve zaustave? Jesu.
Jesu li na kraju rekli, mrs svi u picku materinu, eto nas? Jesu.
Mislim, sta si ocekivao od njih?
Da nam jos popuse?
Dozvolite da se obratimo

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times
Status: Offline

04 Oct 2022, 23:09

Bilo pa proslo, sad su primarno hrvatski saveznici, pa onda srpski, a za Bosnje ih boli kurac.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

04 Oct 2022, 23:17

Fuddo wrote: 04 Oct 2022, 23:07
Laser wrote: 04 Oct 2022, 22:55

Sletio je francuski kopilan.

A što se tiče embarga, ti haman doživio amneziju?
Jesu li htijeli? Jesu.
Da nam jos popuse?
Rođo, kad god vam se digo qurac da koga zboNbardujete, to ste i uradili i pokazali srednji prst saveznicima. Nemoj da te podsjećam kad se to dešavalo.

Istina je da vas je bolio qurac za nama sve dok niste vidjeli da smo dovoljno kurati i da smo se odbranili protiv dvije vojske plus naš Fikret. Onda ste se umiješali, ali vas je i dalje bolio qurac za nas.

Umiješali ste se jer vam je to odgovaralo. I sada se umiješate samo onda kad vidite da će vaš projekat biti značajno narušen. :D.

Da ste pravi frendovi, išćerali bi gamad iz Bosne ko što ste sa Kosova, ili biste pustili da ih mi riješimo ko što ste pustili da ih Franjo riješi Olujom.

Umjesto toga, pred Banjalukom ste rekli STOP inače ćemo vas zboNbardovat. Otprilike, dobili ste šta ste dobili, ko vas yebe, dosta vam je jer smo mi tako ocijenili.

Ukratmo, moj rođo, mi Bošnje smo razlog vašeg prisustva ovdje. Da nas nema, koji qurac bi ovdje tražili? Vi se ovdje umiješate samo kad treba pokazat koliko ste kurati. Tako ćete vi još dugo održavati ovu jebenu državu sa vašim ustavom.

Kraj priče.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

04 Oct 2022, 23:18

KatoBosanski wrote: 04 Oct 2022, 23:09 Bilo pa proslo, sad su primarno hrvatski saveznici, pa onda srpski, a za Bosnje ih boli kurac.
Nije bas tako skroz dramaticno.
Imaju Bosnje jos dosta u igri, Turci, Iran, arapske pare…
A na lokalnom planu, ima salgija.
Dva Srbina i sest Hrvata dok se izravnaju sa jednim bosnjackim kurcom.
Sve to ima svoje.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

04 Oct 2022, 23:22

Laser wrote: 04 Oct 2022, 23:17
Fuddo wrote: 04 Oct 2022, 23:07

Jesu li htijeli? Jesu.
Da nam jos popuse?
Rođo, kad god vam se digo qurac da koga zboNbardujete, to ste i uradili i pokazali srednji prst saveznicima. Nemoj da te podsjećam kad se to dešavalo.

Istina je da vas je bolio qurac za nama sve dok niste vidjeli da smo dovoljno kurati i da smo se odbranili protiv dvije vojske plus naš Fikret. Onda ste se umiješali, ali vas je i dalje bolio qurac za nas.

Umiješali ste se jer vam je to odgovaralo. I sada se umiješate samo onda kad vidite da će vaš projekat biti značajno narušen. :D.

Da ste pravi frendovi, išćerali bi gamad iz Bosne ko što ste sa Kosova, ili biste pustili da ih mi riješimo ko što ste pustili da ih Franjo riješi Olujom.

Umjesto toga, pred Banjalukom ste rekli STOP inače ćemo vas zboNbardovat. Otprilike, dobili ste šta ste dobili, ko vas yebe, dosta vam je jer smo mi tako ocijenili.

Ukratmo, moj rođo, mi Bošnje smo razlog vašeg prisustva ovdje. Da nas nema, koji qurac bi ovdje tražili? Vi se ovdje umiješate samo kad treba pokazat koliko ste kurati. Tako ćete vi još dugo održavati ovu jebenu državu sa vašim ustavom.

Kraj priče.
Naravno da mogu, sve zboNbardovat, jebat, i nabit nogom.
Al paze i na osjecanja drugih, na duge staze.
Imaju ba puno vecih problema od Bosne, o sebi se zabavili.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

04 Oct 2022, 23:29

Fuddo wrote: 04 Oct 2022, 23:22
Laser wrote: 04 Oct 2022, 23:17

Kraj priče.
Haj dobro rođo.

Btw, sretan ti Yom Kippur :D.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

04 Oct 2022, 23:39

Laser wrote: 04 Oct 2022, 23:29
Fuddo wrote: 04 Oct 2022, 23:22

Haj dobro rođo.

Btw, sretan ti Yom Kippur :D.
Tacno bih se naljutio na tebe da mi to nisi cestito :D.
Dozvolite da se obratimo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25231 times
Been thanked: 6628 times

05 Oct 2022, 00:16

:D.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25231 times
Been thanked: 6628 times

05 Oct 2022, 00:17

...vas dvojica ste naj! :srce :D.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 13 times
Been thanked: 113 times

05 Oct 2022, 01:36

Kakva međunarodna zajednica čovječe.

Ljudi nikako da shvate ulogu Međunarodne zajednice, gledaju na njih kao neke pozitivce, a kada sve se sabere i oduzme od 1995. pa do danas, nisu ništa drugo uradili nego da zadrže status quo. U prevodu: Da zadrže ono do čega je svaka strana do 1995. došla.

Pa razmislite malo.
Je li se ikad bilo zapito oko prava djece u RS-u na bosanski jezik? Nije.
Je li iko ovdje kritikovao odnos vlasti u Čapljini prema povratnicima? Jašta je.
Je lli ikad neko tematizirao post-ratne napade na hrvatske povratnike, kojih je uistinu bilo? Naravno da ne.

Kada se sve sagleda, je li ovaj ogroman broj nametnutih reformi (100 samo na nivou BiH) napravio od RS-a entitet koji nije samo srpski?
Znate odgovor.

Međunarodna zajednica se ovdje vodi ratnom logikom, možda čak i više nego to rade HDZ ili SDA.
Za njih je RS srpski entitet, ono gdje je HVO bio hrvatsko, a ono gdje je ABiH kročila bošnjačko.

Ništa poslije rata nisu uradili da bi se to promijenilo, sem što su Dejtonom to ozvaničili i poslije rata, npr. podjelom elektroprivreda, to dalje cementirali, a svaki pokušaj za većim ujedinjavanjem torpedilari (npr. odbijanje Koschnikovog prijedloga za Mostar).
È solo una questione di tempo...

Di molto tempo...

Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

05 Oct 2022, 03:05

Trebali smo izbaciti hdz iz federalne vlasti… koalicija svih probih stranaka iako treba 20 stranaka neka ih ali ne dati hdzu u vlast.. samo da im dokazemo ko je ko.. i dzaba im mz opet ih mozemo *ebati. ALI, nismo mi takvii…. I nikad necemo biti.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

05 Oct 2022, 06:29

Schmidt otkriva da li su izmjene izbornog zakona rezultat dogovora sa Hrvatskom: Iskren da budem...

Image

Ja jednostavno primim mišljenja k znanju, ali slobodno možete poći od pretpostavke da su odluke koje ja donesem stvari o kojima ja želim i da odlučim

Christian Schmidt, visoki predstavnik u našoj zemlji, otkrio je da li je odluka o rezultat dogovora sa Vladom Hrvatske

- Čuo sam šta sam sve s nekim radio, iskren da budem. Mislim da već i sami možete vidjeti, kada je riječ o hrvatskom predsjedniku, da sam imao jako malo kontakata. Razgovarao sam sa svima, ne samo sa strankama. Molio sam sve da daju prijedloge. Razgovarao sam i sa svim susjednim zemljama. Ne o detaljima Izbornog zakona. Ja jednostavno primim mišljenja k znanju, ali slobodno možete poći od pretpostavke da su odluke koje ja donesem stvari o kojima ja želim i da odlučim. To znaju i drugi i zbog toga mnogi nisu ni zadovoljni sa mnom.Zadovoljan je veliki dio predstavnika bošnjačke strane. Kod Srba još ima malo problema. I sa gospodinom Dodikom nisam mnogo razgovarao, ali ne zato što ja nisam htio, ja bih i sa njim razgovarao, razgovarao sam i sa gospodinom Vučićem, ali Dodik ima nekakav svoj problem sa mnom, ali ja nemam problem s njim, rekao je za Schmidt za federalna.ba.

Christian Schmidt je jučer o reformi izbornog zakona govorio za Oslobođenje i O Kanal, a njegov razgovor pročitajte na portalu Oslobodjenja:

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... 2LUsQt-ees
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

05 Oct 2022, 06:59

“Pred vratimo tuđim opet za pravdu molimo, težak križ mi nosimo” 😁
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20837 times

05 Oct 2022, 07:14

KatoBosanski wrote: 04 Oct 2022, 21:58 Mozes krenuti prvo sa fukarom, a kada se predje preko 50% i kad imas poluge vlasti, naseljavati obrazovanije ljude. Kljuc u ruke, 4x veca kuca od stancica kojeg ima u gradu, visa i sigurna placa, preko reda da ide kad dodje sa zdravstvenom na nasu teritoriju i slicno. Ukoliko se tamo organiziraju nece biti zrtava, posebice jer bi bili naseljavani planski, u vecini, naoruzani i specijalna policija bi u slucaju izbijanja sukoba mogla lako skoknuti sa nase teritorije na onu u RS, a oni bi mogli zbog blizine nasih naselja biti lako evakuirani.

Za neke narode je to realnost, za Bosnje nije science fiction nego high fantasy, pricamo o najglupljem narodu u Europi kojem je sve tesko, ide na Maldive, ide na hadz, ali pusku i optiku nece da kupi, dabogda ti rat bio u kuci, ludom Srbinu draze oruzje nego se dobro najesti, hahaha, hihihi, branit ce nas Turska i Erdogan, neda Amerika/Europa/MZ i slicne balijske price.

Mentalitet za logora i grobnica, a ne za nacije i drzave. Mary Jane ce da salje sina Kevina i da ratuje protiv drugih da ti napravi drzavu, how yes no.
Pitaj dijasporu da li bi oni :oo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

05 Oct 2022, 07:24

Nista ne brinite. Evropa je ujedinjena. Cesi ce skupiti da kupe tenk, Poljaci dron i tako. Moraju se zaustaviti igraci ruskog sveta
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

05 Oct 2022, 09:09

Ja razumijem forumaše koji su bili aktivni učesnici rata. Oni se uvijek vraćaju na rat. To je ok. Njima je to friško i biće friško dok su živi.
Ali, i oni bi trebali imati malo razumijevanja za ostale.
Ipak, djeca rođena u godini nakon rata danas imaju svoju djecu.

Što se tiče visokog predstavnika, čovjek nije kriv. On ne smije urušiti dms.
Sve što nam se dešava, mi smo to potpisali.
Sad šuti i trpi jer bošnjački korpus nije spreman za radikalna rješenja.

Što se tiče amerike, naravno da su krivi za sve. Jbo im pas mater.
krivi su jer smo mi korumpirana đubrad. Krivi su jer smo mi nakon rata uništili svako ozbiljno preduzeće.
krivi su za sumnjive privatizacije.
Krivi su jer mi zapošljavamo podobne.
Krivi su jer mi za 30 godina nismo bili u stanju da završimo jedan jbni autoput.
Oni su nam uvalili asima.

Samo jedan u moru podatka...
Izvor bune za dva sata izbaci toliko vode da je u stanju pokriti kompletne potrebe za pitkom vodom jedne njemačke koja ima preko 80 miliona stanovnika.
Dva sata.
Amerika nas je natjerala da podignemo cijene pelta koji sad košta preko 800 maraka.

Tako mi Allaha, ubijeđen sam da je jedna od glavnih karakteristika ljudi sa poganim, govnarskim karakterom ta da za sve neuspjehe optužuju druge.
Ima li gdje nas?
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

05 Oct 2022, 09:39

Još jedna meni bitna stvar.
Pregovori u u vezi izbornog zakona.
Ako bismo analizirali retroaktivno, možemo priznati da je bakir onakav kakav je ipak radio odličan posao.
Prvi sam ga popljuvo zbog tih pregovora i pojeo govno. To je bila moja, ali i greška svih onih koji su pljuvali.
Jednostavno, nije se vidjela kompletna slika.
Da ostavimo po strani sve njegove gafove i okruženje, a koncentrišemo se isključivo na izmjene iz, moramo priznati da ih je bake dugo držao u šahu. Bio je pametniji od lukavih latina.

Da se došlo do kraja, hdz bi bio istisnut iz vlasti.
na našu žalost, amer i eu također imaju pametnih glava koje su shvatile bakirovu igru.
Zato su se podigli da na brzinu donesu izmjene koje je odradio visoki predstavnik.
Budući da dugo živim na zapadu, poznat mi je njihov modus operandi.
velike se odluke vazda donose u sjeni nekih hepeninga koji odvraćaju pažnju naroda.

Hrvati su prvi shvatili bakirovu igru i krenuli u nezapamćenu medijsku, diplomatsku i političku ofenzivu.
Džaba. Ruke su im bile svezane.
Onda su i zapadnjaci shvatili da bake oteže kako bi na izborima potisnuo hrvate.
Znali su da bi to ugrozilo njihovo čedo - dejtonski mirovni sporazum.
Čak i ovo što se desilo novaliću, mislim da je samo poruka bakiru i sda da se ne zajebaju sa dms-om.

Što se nas tiče, ostaju nam dva puta i oba vode ka rs.
ili ćemo izabrati onaj radikalni tj. izazvati sukobe, ali tako da izgleda kao da su oni srušili dms, ili ćemo se uozbiljiti i krenuti u razvoj onog dijela kojeg uistinu kontrolišemo.
Dakle, da sami presječemo sa tom korupcijom i nepotizmom.
Jer ako nastavimo ovim tempom i na ovaj način, bosna će se možda i raspasti.

Što se tiče hrvata, hdz radi najbolji mogući poso.
Legitimni(njihova politika tobožnje borbe za hrvate) su od rata naovamo raselili dvije trećine hrvata iz bih.
Čak i sa ovim ustavom,za nekih 10-15 godina, hrvati neće biti problem.
Svi mi se morete obratit

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

05 Oct 2022, 10:29

Taare wrote: 05 Oct 2022, 09:09 Samo jedan u moru podatka...
Izvor bune za dva sata izbaci toliko vode da je u stanju pokriti kompletne potrebe za pitkom vodom jedne njemačke koja ima preko 80 miliona stanovnika.
Dva sata.
Dzaba ti i 100 Buna, kad Bosnjo voli Janu pijuckati. SDOO skup patriota i moomina, a tamo hrvatske pive u ledu. :valja
Last edited by KatoBosanski on 05 Oct 2022, 10:40, edited 2 times in total.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

05 Oct 2022, 10:31

Taare wrote: 05 Oct 2022, 09:39 Još jedna meni bitna stvar.
Pregovori u u vezi izbornog zakona.
Ako bismo analizirali retroaktivno, možemo priznati da je bakir onakav kakav je ipak radio odličan posao.
Prvi sam ga popljuvo zbog tih pregovora i pojeo govno. To je bila moja, ali i greška svih onih koji su pljuvali.
Jednostavno, nije se vidjela kompletna slika.
Da ostavimo po strani sve njegove gafove i okruženje, a koncentrišemo se isključivo na izmjene iz, moramo priznati da ih je bake dugo držao u šahu. Bio je pametniji od lukavih latina.
Bake je ovaj IZ potpisao u Mostarskom sporazumu, a podjela Bosne je i njemu i babi u planu od prvog dana. SDA botovi su na drustvenim mrezama vec pokrenuli narativ da treba Hrvatima dati ono sto Srbi vec imaju. Za koje desetljece, pricati ce se kako trebamo miran razvod i svatko na svoju stranu.
Da se došlo do kraja, hdz bi bio istisnut iz vlasti.
na našu žalost, amer i eu također imaju pametnih glava koje su shvatile bakirovu igru.
Zato su se podigli da na brzinu donesu izmjene koje je odradio visoki predstavnik.
Budući da dugo živim na zapadu, poznat mi je njihov modus operandi.
velike se odluke vazda donose u sjeni nekih hepeninga koji odvraćaju pažnju naroda.
Ne rade oni nista na brzinu, a jos 1996. su Ameri pisali kako nikad nece dozvoliti muslimanima da ovladaju BiH.
Hrvati su prvi shvatili bakirovu igru i krenuli u nezapamćenu medijsku, diplomatsku i političku ofenzivu.
Džaba. Ruke su im bile svezane.
Onda su i zapadnjaci shvatili da bake oteže kako bi na izborima potisnuo hrvate.
Znali su da bi to ugrozilo njihovo čedo - dejtonski mirovni sporazum.
Čak i ovo što se desilo novaliću, mislim da je samo poruka bakiru i sda da se ne zajebaju sa dms-om.
Hrvati svoju pricu guraju vec preko stoljece, a ne od jucer. Zapad je mimo svih pravila i zakona odlucio stati na njihovu stranu zbog promjene geopoliticke sahovske ploce.
Što se nas tiče, ostaju nam dva puta i oba vode ka rs.
ili ćemo izabrati onaj radikalni tj. izazvati sukobe, ali tako da izgleda kao da su oni srušili dms, ili ćemo se uozbiljiti i krenuti u razvoj onog dijela kojeg uistinu kontrolišemo.
Dakle, da sami presječemo sa tom korupcijom i nepotizmom.
Jer ako nastavimo ovim tempom i na ovaj način, bosna će se možda i raspasti.
Jedini put u kojem ne dudlamo kitu je onaj koji sam objasnio. To mora biti dugorocni plan (50-100 godina), kratkorocni mora biti ovo sto i sam spominjes, moramo pocistiti smece u svojoj avliji prvo (5-15 godina)
Što se tiče hrvata, hdz radi najbolji mogući poso.
Legitimni(njihova politika tobožnje borbe za hrvate) su od rata naovamo raselili dvije trećine hrvata iz bih.
Čak i sa ovim ustavom,za nekih 10-15 godina, hrvati neće biti problem.
Nista ti ne brini, doci ce novi zakon i preustroj po potrebi. Hrvatski predstavnik i hrvatski entitet, naprimjer.
Last edited by KatoBosanski on 05 Oct 2022, 10:41, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”