Taj blesan nema pojma kako će time (nadam se nesvjesno) učiniti veliku uslugu Srbiji. Eto, mi uskoro nećemo imati ni monetarni suverenitet, a to je zadnji čavao u lijes HR suvereniteta. Sve će poskupit kad €uro konačno stupi na snagu.Mister No wrote: 24 Sep 2022, 21:40Kaze tvoj precjednik Milanović da će otežati pristup Srbiji u EU jer je tuzila Hr pilote zbog napada na civile na cesti. Sta kazes za to?
Srbija
Moderator: Krokodil Behko
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
- Status: Offline
Re: Srbija
Citat dijela Mister No-ovog posta s teme o Ukrajini
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23653 times
- Been thanked: 24149 times
Re: Srbija
Podavno bio na MTV( muzicka ne muslimanska tv da se mozak ne zabuni) odlican koncept, " celebrity deathmatch".
Zaista bih volio pogledati epizodu Aca vs Zoki.
I da ih ono polijevaju sapunicom tokom duela
Zaista bih volio pogledati epizodu Aca vs Zoki.
I da ih ono polijevaju sapunicom tokom duela

dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9159 times
- Been thanked: 10878 times
- Status: Online
Turistkinju razočarao dolazak u Srbiju: Ljudi s drugačijom bojom kože ne trebaju tamo ići

Mjesta koja posjetimo ostaju nam kao uspomena za cijeli život. I dok se nekih uvijek rado sjećamo, druga nas znaju iznenaditi i na manje ugodan način. Putoholičari su sada izdvojili zemlje u koje se više ne bi vratili, a na popisu se našla i jedna zemlja iz našeg susjedstva.
Na Redditu, platofrmi za diskusiju, korisnici su nedavno podijelili svoja iskustva sa zemljama koje su ih iznenadile u negativnom smislu.
Na pitanje "Koja je to zemlja koju više nikada nećete posjetiti?", bilo je prilično mnogo odgovora, a na popisu od njih 30, pažnju je privukla i zemlja iz susjedstva. Riječ je o Srbiji.
Naime, jedna turistkinja napisala je kako se nikada ne bi vratila u Srbiju zbog lošeg iskustva koje je doživjela tamo za vrijeme svog kratkog boravka.
"Ako imate drugačiju boju kože, nemojte ići tamo. U Srbiji sam uhvatila let s presjedanjem za London pa sam boravila na zračnoj luci tih dva sata pauze. Svaka duša u zračnoj luci zurila je u mene hladno i nijemo puna dva sata. Mora da je bilo oko 150 ljudi. Čak i kad sam kupovala hranu, blagajnica nije razgovarala sa mnom, samo je zurila dok nisam pitala: 'Mogu li kupiti hranu ili?' Osjećala sam se kao kriminalac kojeg ne smiju ispustiti iz vida", napisala je turistkinja.
Komentar je izdvojen na stranici Bored Panda
Komentar je izdvojen na stranici Bored Panda
Dodala je kako su joj se otkucaji srca "utrostručili od straha" kada joj u prvom navratu nisu dopustili da se ukrca na let.
"Nikada nisu vidjeli crnu ženu s britanskom putovnicom i trebalo im je trideset minuta da provjere da putovnica nije lažna", zaključila je ona.
S ovim se složila i jedna Bugarka, koja je napisala da je slično i u njenoj zemlji.
"Obje zemlje su vrlo patrijarhalne i pomalo istočnjačke. Nemamo američke i zapadne vrijednosti ekstremne tolerancije, bez uvrede. Prije da je suprotno. Dakle, da, većina ljudi će se zgroziti ako se pojavite kao LGBTQ, crnac i slično. Ne svi, naravno, ali većina da. Također mi imamo gotovo 0 posto crnaca pa je to još jedan razlog zašto se na njih čudno gleda", napisala je ona.
Dodala je kako je većina ljudi "nezadovoljna životom ili poslom" te da im zbog toga nekad zna nedostajati pristojnosti.
"Međutim, ako se nasmiješite, udijelite im kompliment i pokažete empatiju, vidjet ćete da su jako dragi i prijateljski nastrojeni", zaključila je korisnica.
Među ostalim zemljama, neki su korisnici izdvojili i Tursku, a pisali su kako je ona "nezgodna zemlja" za ženske osobe koje tamo putuju same.
Još neke od zemalja koje su se našle na popisu su i Japan, Egipat, Brazil, Francuska, Kina, Maroko... Kompletan popis možete pogledati ovdje.
(klix)
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 93 times
Re: Turistkinju razočarao dolazak u Srbiju: Ljudi s drugačijom bojom kože ne trebaju tamo ići
Ovaj tekst ne moze biti istina. Beogradski aerodrom nije neka selendra u kojoj se nikada nije vidio covjek drugacije koze.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4177 times
- Been thanked: 3087 times
Re: Turistkinju razočarao dolazak u Srbiju: Ljudi s drugačijom bojom kože ne trebaju tamo ići
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2629 times
- Been thanked: 21922 times
Zamisljam sad otvorim vrata i rafalno...Od cela do cela. 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2629 times
- Been thanked: 21922 times
Bolje fuddo od tebe postavlja.One sisate pjevacice.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Tako to bude kad prenosis necije gluposti sa jebenog redita i od toga pravis vjesti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13996 times
- Been thanked: 9661 times
“Cao mace! Idem kam Kluz”

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- insomnia
- Rđav kurac
I francuzi su preimenovali kolač koji se zvao crnačka glava. Sad se zove cokoladna glava 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13996 times
- Been thanked: 9661 times
Dvabe davno preimenovali Neggerkuesse u Schokoladen kuesse
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- insomnia
- Rđav kurac
O pa to je isti kolac. Sad sam gledo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3752 times
- Been thanked: 3479 times
Ni u Francjskoj nije bolje. Ti to bolje znaš od mene kako se tu zove kolač.
Znaš li scenu iz onog francuskog filma gdje se čovjeku sve četiri kćerke udaju za strance (jevrej, musliman, azijat i crnac

Tu je se najviše prika crnac naljutio i napravio scenu što su promjenili naziv, ako se dobro sjećam policija ih je uhapsila u slastičarnoj

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3752 times
- Been thanked: 3479 times
Pa dobro, i u metropolama poput Berlina i Beča imaš rasiste a da ne govorimo o glavnom gradu države gdje živi narod koji mrzi svakoga osim Rusa.CobaltOsha wrote: 08 Oct 2022, 00:36 Ovaj tekst ne moze biti istina. Beogradski aerodrom nije neka selendra u kojoj se nikada nije vidio covjek drugacije koze.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- insomnia
- Rđav kurac
Haha. Znam jasta. To je inace jako dobar film. Ima mescini tri il cetiri dijelaNaseef Mushroom wrote: 08 Oct 2022, 13:09Ni u Francjskoj nije bolje. Ti to bolje znaš od mene kako se tu zove kolač.
Znaš li scenu iz onog francuskog filma gdje se čovjeku sve četiri kćerke udaju za strance (jevrej, musliman, azijat i crnac) pa kad mu dođe prika iz Afrike i svrate u slastičarnu i naruče taj kolač pa im kažu da nema više pod tim imenom jer nije politički korektno.
Tu je se najviše prika crnac naljutio i napravio scenu što su promjenili naziv, ako se dobro sjećam policija ih je uhapsila u slastičarnoj![]()
- insomnia
- Rđav kurac
Zove se Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
Ili sto bi se kod nas reklo Pa sta smo mi Bogu zgrijesili
Ili sto bi se kod nas reklo Pa sta smo mi Bogu zgrijesili
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4177 times
- Been thanked: 3087 times
Negerbulle na svedskom...

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1050 times
Dobro je nisu zatvorili u svinjac.

Ostalo je cutanje.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1584 times
- Been thanked: 2942 times
Nemojte toliko biti fašistički orjentisani prema komšijama.
Nisam jedanput putovao tamo i manje naprijatnosti osjećam Srbiji nego u Bijeljini ili Zvorniku.
Nisam jedanput putovao tamo i manje naprijatnosti osjećam Srbiji nego u Bijeljini ili Zvorniku.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820