OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 13 times
Been thanked: 111 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by sehohari » 09 Oct 2022, 19:21

Krokodil Behko wrote: 09 Oct 2022, 19:17
sehohari wrote: 09 Oct 2022, 19:14

Objašnjavam težinu ovoga.

A i NATO možemo sanjati, ako RS ima svoje kasarne.

Kake kasarne?
Kasarne i državno zemljište, dva su odvojena pojma.

Shmidt je uradio to što je uradio.
Tvrdi da nije pristrasan i moraćemo sačekati njegov sljedeći potez, kako bi se uvjerili govori li istinu, a ne govori. samo treba još jedan takav potez, kako bi i razni Kazazi napokon progledali.
Državna imovina.

Ne postoji zaseban zakon za zemljište ili kasarne, to sve spada pod jedno.
Samo je presuda Ustavnog suda donešena na osnovu zakona RS-a o zemljištu, pa mnogi pobrkaju sve.
È solo una questione di tempo...

Di molto tempo...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9229 times
Been thanked: 10963 times

Post by Krokodil Behko » 09 Oct 2022, 19:24

sehohari wrote: 09 Oct 2022, 19:21
Krokodil Behko wrote: 09 Oct 2022, 19:17

Kake kasarne?
Kasarne i državno zemljište, dva su odvojena pojma.

Shmidt je uradio to što je uradio.
Tvrdi da nije pristrasan i moraćemo sačekati njegov sljedeći potez, kako bi se uvjerili govori li istinu, a ne govori. samo treba još jedan takav potez, kako bi i razni Kazazi napokon progledali.
Državna imovina.

Samo je presuda Ustavnog suda donešena na osnovu zakona RS-a o zemljištu, pa mnogi pobrkaju sve.

Ama, ne postoji zakon ni za jedno ni za drugo.
Zakone treba usvojiti. Presuda tako i glasi.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 09 Oct 2022, 19:24

onaj profesor,Kazaz,meni lici,a i izgleda,totalni alkos
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13559 times
Been thanked: 22312 times

Post by Fuddo » 09 Oct 2022, 19:26

Posljedice politike opstina centar je vaznija od deset drugih.
Sarajevo je umjesto da bude centar koji ce voditi taj narod kroz teska vremena, postalo kasaba u kojoj se ljudi bez muda i casti bore za komadic vlasti.
Meni bi bio uslov da bosnjacki politicari moraju imati u cv da su rodjeni u Buzimu ako se hoce baviti tim poslovima.
Ovo ostalo je sve gola picketina i mufljiz, sitni prevarant.
Dozvolite da se obratimo

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by sehohari » 09 Oct 2022, 19:28

Krokodil Behko wrote: 09 Oct 2022, 19:24
sehohari wrote: 09 Oct 2022, 19:21

Državna imovina.

U svakoj zemlji postoji Zakon o upravljajnju državnom imovinom, to sve riješava u okviru jednog zakona.

Nigdje se ne dešava da jedno pripadne nižim vlastima, a državi samo parcijalno.

To je zapravo previše specifična tema da bi ga neki VP sam mogao nametnuti. Sama činjenica da oko tako zahtjevnih stvari ide sam na svoju ruku već ukazuje na neki dogovor.

Di molto tempo...

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by sehohari » 09 Oct 2022, 19:29

Fuddo wrote: 09 Oct 2022, 19:26 Posljedice politike opstina centar je vaznija od deset drugih.
Sarajevo je umjesto da bude centar koji ce voditi taj narod kroz teska vremena, postalo kasaba u kojoj se ljudi bez muda i casti bore za komadic vlasti.
Meni bi bio uslov da bosnjacki politicari moraju imati u cv da su rodjeni u Buzimu ako se hoce baviti tim poslovima.
Pa Nikšić je iz Konjica, Bećirović iz Tuzle...

Nema to veze.

Di molto tempo...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 09 Oct 2022, 19:30

sehohari wrote: 09 Oct 2022, 19:29
Fuddo wrote: 09 Oct 2022, 19:26 Posljedice politike opstina centar je vaznija od deset drugih.

Nema to veze.
Fino sam napiso odakle mora biti.

Narod kojem ova pisulja odlucuje o sudbonosnim stvarima i ne zasluzuje da ima bilo kakvu drzavu.

Dozvolite da se obratimo

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by sehohari » 09 Oct 2022, 19:35

Fuddo wrote: 09 Oct 2022, 19:30
sehohari wrote: 09 Oct 2022, 19:29

Nema to veze.

Narod kojem ova pisulja odlucuje o sudbonosnim stvarima i ne zasluzuje da ima bilo kakvu drzavu.

Ima tih ljudi svugdje. Ona je samo budalasta pijandura sa lokalnog nivoa koja se nigdje ništa ne pita, a ufurala se da je član predsjedništva.

Problem je što nama likovi tipa Fadil, Bakir, Dino i tkd. kroje sudbinu.

Di molto tempo...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 09 Oct 2022, 19:42

sehohari wrote: 09 Oct 2022, 19:35
Fuddo wrote: 09 Oct 2022, 19:30

Ima tih ljudi svugdje. Ona je samo budalasta pijandura sa lokalnog nivoa koja se nigdje ništa ne pita, a ufurala se da je član predsjedništva.

Problem je što nama likovi tipa Fadil, Bakir, Dino i tkd. kroje sudbinu.
Pijandura nepijandura, ti si sebi dozvolio da ti ga ovaj primat zaklaMfa.
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9229 times
Been thanked: 10963 times

Post by Krokodil Behko » 09 Oct 2022, 19:45

sehohari wrote: 09 Oct 2022, 19:28
Krokodil Behko wrote: 09 Oct 2022, 19:24

U svakoj zemlji postoji Zakon o upravljajnju državnom imovinom, to sve riješava u okviru jednog zakona.

Ama nema zakona čovječe božiji.
Zakon se piše na osnovu ustava, a naš ustav ne tretira pitanje državne imovine ni na koji način.
Presuda Ustavnog suda glasi: Nema ništa u ustavu, izvolite usvojiti u parlamentu i ustavni amandman i zakon o državnoj imovini

https://www.ustavnisud.ba/public/down/U ... NE_bos.pdf

VP tu NEMA NA OSNOVU ČEGA DJELOVATI, osim ako će sam nametnuti i amandman na ustav i zakon.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3771 times
Been thanked: 3492 times

Post by Naseef Mushroom » 09 Oct 2022, 20:41

Zizi wrote: 09 Oct 2022, 19:17
Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2022, 19:06
Kakav Bakir, ovo je još vezano za period dok ni Alija nije imao dlake ispod pazuha a Bakir nike bio ni u planu.

Ovo je završni djo Cvetković-Maček, kada je Tita noga zabolila i agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, gdje je trebalo sve da se završi, ali je Armija Republike Bosne i Hercegovine sa svojim ogromnim mudima pomrsila planove. Ali nikada nije kasno ako si uporan.

Ovim se dokazuje da je nevažno koliko će biti Film Festivala, koliko gay parada i koliko puta je narod dokazao da bi za Predraga i Srđana glasalo isto koliko i za Edina i Senaida.
Samim time onda nije ni važno ni koliko podržava Bakira.

Ja sam više puta napisao da možemo izabrati Bogića Bogićevića ili Elvedina Pezića za gradonačelnika, da možemo podržati pedere da usvoje djecu ili ih kamenovati, da možemo stvarati islamsku državu ili svi redom da postanemo alkoholičari i krmojedi, to je nevažno kod velikih planova šta se planira sa našom državom.
Što ne mogu te paćeničke priče...
Jah, tješi se da nam je ovo rezultat jer nismo imali dovoljno gay parada ili što nismo birali dovoljno puta Čika Peđu i Mandića.
Schmidta Sarajlije pozvali na crveni tepih SFFa, dali mu alkohol i sexy hostesse a on 24 sata u Njemačku na diskusiju o opasnosti BiH kao islamskog ostrva u Europi.

Dok je se u BiH 80ih lokao alkohol i žderala krmetina, gdje su svi muškarci puštali dugu kosu da mogu tresti glavom uz heavy metal a žene utegle svoje farmerice da guzovi mogu doći do izražaja i nismo se po oblačenju, izgledu i načinu života razlikovali od Pariza, Beča i Rima, tada su moćnici već pravili planove kako će izgledati nezavisna Bosna i Hercegovina jer im je pomisao na većinski muslimansku nezavisnu državu u srcu Europe izazvalo paniku i gađenje.

Ako je išta paćenicko onda su to tvoji kompleksi jer kao mi smo zbog nečega krivi što nas gledaju tako. Jedna Rumunija je u EU, to sve govori.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3771 times
Been thanked: 3492 times

Post by Naseef Mushroom » 09 Oct 2022, 22:23

I dok kurwa Europa priprema završnu fazu za BiH i Bošnjake, stiže nam danas ova super vijest, objavljeno prije 3 sata
Potpredsjednik Evropske komisije Margaritis Schinas posjetio BiH, pohvalio upravljanje migracionom krizom
Ti isti migranti koji se i ne bi nalazili kod nas da ih ta ista Europa, prenstveno Merkel i njena Njemačka nisu pozvali "Svi ste dobrodošli".
Ti isti migranti koji ne bi ni htjeli biti u našoj zemlji ali su druge EU države preko noći zatvorili granice, jer smo mi budale pa smo "Svi ste dobrodošl" bukvalno shvatili.
Ti isti migranti gdje je EU dala zeleno svjetlo drugoj EU državi Hrvatskoj da ih mlati i ponižava na granici kao da nisu ljudska bića i onda ih prebacivali nama, i to je još EU pravdala sa "Ne možemo mi u srcu EU kritikovati one EU zemlje koje se tako ponašaju koje brane EU granice".
Ti isti migranti čiji je stampedo posljedica ponašanja drugih zapadnih država, gdje BiH najmanje tu snosi krivicu ali mi moramo opet sve pokusati, kao što smo za sve posljedice dešavanja u Hrvatskoj, Sloveniji i Kosovu mi najgore prošli.
Ti isti migranti koji su samo u mjestima sa bošnjackim većinom a nema ih u Bijeljini ili Zvorniku.

Ima tajming logike, kada već od nas prave Palestinu onda je logičnije da su Abdul i Mahmoud na pravoj teritoriji.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2586 times
Been thanked: 7973 times

Post by Duminjo » 09 Oct 2022, 22:27

Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2022, 20:41
Zizi wrote: 09 Oct 2022, 19:17

Što ne mogu te paćeničke priče...
Jah, tješi se da nam je ovo rezultat jer nismo imali dovoljno gay parada ili što nismo birali dovoljno puta Čika Peđu i Mandića.
Schmidta Sarajlije pozvali na crveni tepih SFFa, dali mu alkohol i sexy hostesse a on 24 sata u Njemačku na diskusiju o opasnosti BiH kao islamskog ostrva u Europi.

Dok je se u BiH 80ih lokao alkohol i žderala krmetina, gdje su svi muškarci puštali dugu kosu da mogu tresti glavom uz heavy metal a žene utegle svoje farmerice da guzovi mogu doći do izražaja i nismo se po oblačenju, izgledu i načinu života razlikovali od Pariza, Beča i Rima, tada su moćnici već pravili planove kako će izgledati nezavisna Bosna i Hercegovina jer im je pomisao na većinski muslimansku nezavisnu državu u srcu Europe izazvalo paniku i gađenje.

Ako je išta paćenicko onda su to tvoji kompleksi jer kao mi smo zbog nečega krivi što nas gledaju tako. Jedna Rumunija je u EU, to sve govori.
Pa sta je radila SDA 30 godina?
Jesul nam ovo rezultati?

Kako opet svi krivi, od eskima i parizana do japanaca, samo nije kriv onaj ko je toliko godina dobijao najvise glasova na izborima i ko je toliko godina gradio drzavu?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Oct 2022, 22:38

Ne shvatas da to uopste ne ponistava njihov izostanak reakcije.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika » 10 Oct 2022, 01:12

Svaka norma demokratskog svijeta je srusena u bosni. Znaci namjerno se oduzma od vecine i daje manjini, ako je tako onda zasto se peglamo sa izborima? Jer na kraju dana nema veze koliko glasova neko dobije, uvijek ce manjina iz zapadne hercegovina moci da blokira sta zeli. Ovo je otvorena segregacija i diskriminacija protiv bosnjaka/muslimana. Jos nam se smjeskaju u facu schmitt i sattler i ostala govna. Sta ce nam ta eu kada su otvoreni neprijatelji bosne i bosnjaka, kada nisu posteni i korektni, kada namjerno podrzavaju stvari sto su naopake demokratskim principima. Pored ovoga svega, schmitt nije nista ucinio u rsu. Ovo je otvoreni udar na nas.

Da se ja pitam ili da nas narod ima kicmu ja bih totalno se ohladio od eu, namjerno kocio procese… namjerno kocio otvoreni balkan, na svaki njihov projekat bih se popišo’… namjerno svakako nas mrze i jebu nas kad se got malo dignemo na noge.

Namjerno bih izbacio hdz iz vlasti pa nek blokiraju sve.. koga *ebe vise. Mislim dosta je vise ovoga, vreme je da koristimo dejton i ono sto imamo protiv kreatora istog.

Opet se vracam na aliju koji je dejton potpisal, izdo je nas narod i ebo nas je za sledeci sto godina…. Nemogu da vjerujem iako je proslo 27 godina.

Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika » 10 Oct 2022, 01:18

Angela Merkel je namjerno otvorila vrata BIH jer je vidila EU da se Bosanski hrvati masovno sele iz BiH preko hrvatskog pasos, pa da bi bosnje kontrolirali namjerno otvorili vrata da nam uzmu naj plodniji dio stanovnistva.. 200-300 hilj nije nista za njemce a za nas je smrt.

Pored toga merkel je radila sve da se pozitivne promjene zaustave u BiH… saradnja sa rusima je dovelo da se nista nije drasticno desilo u BiH 12 godina.

Namjerno je lobirala sa rusima da dodje schmitt.

Amerika se drze koncepta tri naroda dva entiteta i to de tako biti… znaci nema smisla ocekivati da ce ameri podrzavati nesto sto nije tro naroda i dva entiteta.

Ili novi rat ili predaja… nema trece.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21087 times
Been thanked: 19065 times

Post by Masamune » 10 Oct 2022, 07:01

Koja Njemacka? 80% ih je u Irskoj.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4221 times
Been thanked: 3136 times
Status: Online

Post by Melek » 10 Oct 2022, 07:09

Dobro sad, mi svakako revnosno opravimo i izgradimo zemlju u koju kidnemo, dok vlastitu ukenjamo do daske. Ne treba nam sad i za to neki tamo dežurni krivac.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4221 times
Been thanked: 3136 times
Status: Online

Post by Melek » 10 Oct 2022, 07:12

Nego, mense čini da je ono što je Janša predlago baš bilo veličine Slovenije…
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 10 Oct 2022, 07:16

Sto se tice vlasti, promicatelje na sporedni kolosjek, trazit umjerene srbe i pokusat pravit drzavu.
Nek se rospija EU,malo ibreti, nek napune crnu listu, nek se yebu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Post Reply

Return to “Politika u BiH”