Pa uvukle su se same.Chan wrote: 14 Oct 2022, 13:24 Nisam vala ni ja nešto posebno naklonjen feminizmima, ali je fakat suvišno iste uvlačiti u priču na ovoj temi.
Nisam trazila fb stranica
Moderator: Krokodil Behko

Pa uvukle su se same.Chan wrote: 14 Oct 2022, 13:24 Nisam vala ni ja nešto posebno naklonjen feminizmima, ali je fakat suvišno iste uvlačiti u priču na ovoj temi.

Nije to,i da je zena fizicki jaca misliš da je poremeceni mudkarac ne bi ubio postoljem ?Zana wrote: 14 Oct 2022, 13:49Naseef Mushroom wrote: 14 Oct 2022, 13:43
Pa upravo je ova tragedija koju ste uzeli kao pokretac protesta jedan od takvih scenarija jer se faktički ne zna razlog i uzrok ubistva.
Opet on o razlogu i uzroku.
Ovaj slučaj je samo kap koja je prelila čašu.
Meni nije jasno kako tebi nije jasno šta žene proživljavaju samo zato jer su žene, jer su fizički slabije. A neke i ne prežive.

Sta ako i ozenis

Naseef Mushroom wrote: 14 Oct 2022, 12:40Gdje je to igdje napisano?
Gdje je dokazano da je ubijena jer je žena?

Ti razvijas jufke ...

Nije na robiju ubio se, dakle mentalni bolesnik.Dori wrote: 14 Oct 2022, 14:30Ma Nazife vjerovao ili ne ima takvih budala da im ne treba razlog. Jednostavno povrijedjen ego sto su ostavljeni (a nije ni to bez razloga). Oni razmisljaju "ako neces biti moja, neces biti nicija". Lakse im je kasnije otici na robiju, nego vidjeti svoju zenu sa drugim....Naseef Mushroom wrote: 14 Oct 2022, 14:25
Nijedno od navedenog ne bi trebao biti razlog za ubistvo ali pošto se ne znaju detalji da li je se to desilo jer je žensko onda se time i ne mogu opravdati protesti

Nike tacno ovake su pune ko brod
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ne pričam o ovom slučaju, već generalno…Imaš vise od 60 ovakvih slučajeva….Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 15:53Nije na robiju ubio se, dakle mentalni bolesnik.Dori wrote: 14 Oct 2022, 14:30
Ma Nazife vjerovao ili ne ima takvih budala da im ne treba razlog. Jednostavno povrijedjen ego sto su ostavljeni (a nije ni to bez razloga). Oni razmisljaju "ako neces biti moja, neces biti nicija". Lakse im je kasnije otici na robiju, nego vidjeti svoju zenu sa drugim....
Zasto se ubio?

Ja bi nekako opravdao da je covjek neki u zatvoru ali ovakve tipove kazne ne sprečavaju.Dori wrote: 14 Oct 2022, 16:00Ne pričam o ovom slučaju, već generalno…Imaš vise od 60 ovakvih slučajeva samo ove godine….Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 15:53
Nije na robiju ubio se, dakle mentalni bolesnik.
Zasto se ubio?
Ali ako je nešto treće u pitanju onda se ne može se ovaj skučaj koristiti kao pokretač i primker za ovakve proteste.Krokodil Behko wrote: 14 Oct 2022, 15:44Naseef Mushroom wrote: 14 Oct 2022, 12:40
Gdje je to igdje napisano?
Gdje je dokazano da je ubijena jer je žena?
Možda je stvarno, inje ubio zato što je žena, ali ju je sigurno ubio, zato što je on muško i muško je onako kako to on vidi, sve skupa sa svim pravima, pa i pravima da bude toliko frustriran i da je na kraju ubije.
Gledano iz ovog ugla, nije ni bitno da li je femicid, ali je bitno da s muškarcima nešto inje udure. Nikako da se uhvati priključak s vremenom, u kojem se živi. Svjedoci smo da je vlada morala obustaviti izdavanje pasoša razvedenim muškarcima, jer neće da plaćaju alimentaciju, jer su ostavili djecu i potrčali zajahati neku babu u Njemačkoj, za papire. Žele pobjeći od obaveze i dokazati da vrijede više u vremenu kad su vrijednosti znatno drugačije. U sukobu su s vremenom i ova tema veze nema ni sa jednom religijom.
Iz istih razloga, 2018. godine za vrijeme mundijala u Rusiji, hrpa zapadnjaka se poženila s Ruskinjama, koje su jedva čekale da pobjegnu od svojih divotnih muškaraca, koji su krcati "tradicionalnim vrijednostima".
Muškarci sa sarajevske gej parade, bili bi suprotnost ovog lika, pa tako da nam više nije teško dati odgovor na pitanj,e zašto žene podržavaju LGBTIQA+.

Ali kako zastititi žene od takvih “kamikaza”?Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 16:01Ja bi nekako opravdao da je covjek neki u zatvoru ali ovakve tipove kazne ne sprečavaju.Dori wrote: 14 Oct 2022, 16:00
Ne pričam o ovom slučaju, već generalno…Imaš vise od 60 ovakvih slučajeva samo ove godine….
On je kamikaza.
Neces smanjiti bave se posljedicama a ne uzrokom.
Sto vise drzava bude iza Zena stojala, vise ce muskarci ih ubijati i sebe naravno.
Ovakvi su i oni sto pucaju u slikama na djecu, nekakvi ogorceni tipovi

Izvini ali sad ispade opravdavam ali tako sto ce im se nece dozvoliti da manipulisu djecom, podjelom imetka .Dori wrote: 14 Oct 2022, 16:09Ali kako zastititi žene od takvih “kamikaza”?Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 16:01
Ja bi nekako opravdao da je covjek neki u zatvoru ali ovakve tipove kazne ne sprečavaju.
On je kamikaza.
Neces smanjiti bave se posljedicama a ne uzrokom.
Sto vise drzava bude iza Zena stojala, vise ce muskarci ih ubijati i sebe naravno.
Ovakvi su i oni sto pucaju u slikama na djecu, nekakvi ogorceni tipovi

Nemoj se ti pravit pametan. Spomenuta je stambolska konvencija, a sastavni dio iste je i to što spomenuh.Krokodil Behko wrote: 14 Oct 2022, 09:53
Ne pravi se lud. Gdje piše u izjavi tih žena, bilo šta o tim identitetima?