Položaj i prava žena u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Žene Bosne i Hercegovine danas izlaze na proteste uz poruku: Ni jedna više!

Post by Taare »

Meni se od ovog stisne želudac.
Zamisli, rodiš je, othraniš, čuvaš ko malo vode na dlanu, paziš da joj ništa ne fali....radost mog oka i srca.
Kasnije se mlada i naivna uda za nekog klošara koji će je mučiti ili ne dao Bog ubiti.
Pa majku mu jbm kroz majku, zaklo bih ga zubima.
Svi mi se morete obratit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13922 times
Been thanked: 22912 times

Post by Fuddo »

A ima svakakvih hajvana, ne treba sa svakim imat posla, a kamo li se udavat za to i djecu mu radjat. Gledaj, otvori oci.
Dozvolite da se obratimo
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik »

Naseef Mushroom wrote: 14 Oct 2022, 16:07 A ko traži opravdanje?
Pa tvoj bolesni um,.. plus ocekujes valjan argument za demonstracije. Eto nasao se prozvan kao predstavnik muskog roda, haman zabrinuo sto ce krenuti stigmatizacija muskih.
I nije mi poznato da se nickovi kradu, hajd znam da se hakuju al jos nisam cuo za autorska prava na nick. Taj nesporazum sam izgladio sa onim klixovcem al ni to nisi skontao.

Imas bisera u nizu za ogrlicu za slona.
Ti dakle i dalje mislis da se Iran digao na noge samo zbog jedne djevojke i da se ovo kod nas sad desava samo zbog jednog ubistva.

Mi imamo aktuelan problem u drustvu gdje je mnogo vise zena koje dozive porodicno nasilje nego muski,.. to je glavni i osnovni razlog ove inicijative. I ja to kao otac jedne divne odrasle kcerke podrzavam,... a ti mi spominjes da imam feministicku suknju zbog toga. Jbg, da ne ispadne da se samo tebi priziva ban,.. bas si idiot do daske,... pa eto nek ja budem za bana.

Mozes samo podrzati ove demonstracije kao covjek,.. ili biti protiv u maniru Maoce gornje. Nema sredine. Nema, etobiva imao je on neki razlog da je zadavi, eto nemaju zene kod nas argumenta da se bune protiv nasilja,... Pitao bi te covjek da neka tvoja hoda u modricama a mahala govori kako nije to sigurno bez razloga,..
Last edited by Superhik on 14 Oct 2022, 16:32, edited 1 time in total.
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4288 times
Been thanked: 2110 times
Status: Online

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Pitam jednog da li je ikad udario zenu. Kaze mi da jeste. Ja se u cudu nasla, kontam bolje je da sutim. Pitam ga bolan pa zasto.
Kaze kreten pa zato sto se ona nesto se navila, ja joj fino rekao da prestana, a kad nije htjela, sta bi drugo nego sam je zveknuo.
E to je, mentalitet balkanca, a i bilo kojeg drugog muskarca iz zatucane sredine ( cast izuzetcima ).
Last edited by Koteljubi_kadnisamtu on 14 Oct 2022, 16:29, edited 1 time in total.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1637 times
Been thanked: 3055 times

Post by Mutevelija »

Sto Donje Maoce , u Gornjoj Maoci su braca.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik »

Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 16:29 Sto Donje Maoce , u Gornjoj Maoci su braca.
Jel? hvala na info
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 14 Oct 2022, 16:29 Pitam jednog da li je ikad udario zenu. Kaze mi da jeste. Ja se u cudu nasla, kontam bolje je da sutim. Pitam ga bolan pa zasto.
Kaze kreten pa zato sto se ona nesto se navila, ja joj fino rekao da prestana, a kad nije htjela, sta bi drugo nego sam je zveknuo.
E to je, mentalitet balkanca, a i bilo kojeg drugog muskarca iz zatucane sredine ( cast izuzetcima ).
Ja sam iz zatucane sredine i ne bi udario zensko ne sto mi je mesto posebno zaonego sto ispadam glup
Eto kao nema sta drugo pa fizicki nasrnuti

Ako zvoca zvocaj i ti njoj.

A žene su osjetljivije ali ako me psihički maltretira i ja cu nju.
Last edited by Mutevelija on 14 Oct 2022, 16:32, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

Ma mislim, ako nemas pravo da kazes sto mislis i osjecas, kakav je to zivot
pitaj mene
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 14 Oct 2022, 16:32 Ma mislim, ako nemas pravo da kazes sto mislis i osjecas, kakav je to zivot
pitaj mene
Sta cu te pitati?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 16:32
Koteljubi_kadnisamtu wrote: 14 Oct 2022, 16:32 Ma mislim, ako nemas pravo da kazes sto mislis i osjecas, kakav je to zivot
pitaj mene
Sta cu te pitati?
kako je to kad se guta sve u sebi
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 14 Oct 2022, 16:33
Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 16:32

Sta cu te pitati?
kako je to kad se guta sve u sebi
On tebi zvoco ,vise nego ti njemu?

Zapravo kad razmislim ni da mudkarcima se nisam tukao nikad osim kad prvi fizicki nasrnu :hm
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

ma mislim vjerovatnoca da bi se ti s nekim pobio je ista kao i vjerovatnoca da ce se vratiti prvi svjeski rat
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3926 times
Been thanked: 3620 times

Post by Naseef Mushroom »

Superhik wrote: 14 Oct 2022, 16:26
Naseef Mushroom wrote: 14 Oct 2022, 16:07 A ko traži opravdanje?
Pa tvoj bolesni um,.. plus ocekujes valjan argument za demonstracije. Eto nasao se prozvan kao predstavnik muskog roda, haman zabrinuo sto ce krenuti stigmatizacija muskih.
I nije mi poznato da se nickovi kradu, hajd znam da se hakuju al jos nisam cuo za autorska prava na nick. Taj nesporazum sam izgladio sa onim klixovcem al ni to nisi skontao.

Ti dakle i dalje mislis da se Iran digao na noge samo zbog jedne djevojke i da se ovo kod nas sad desava samo zbog jednog ubistva.

Mi imamo aktuelan problem u drustvu gdje je mnogo vise zena koje dozive porodicno nasilje nego muski,.. to je glavni i osnovni razlog ove inicijative. I ja to kao otac jedne divne odrasle kcerke podrzavam,... a ti mi spominjes da imam feministicku suknju zbog toga. Jbg, da ne ispadne da se samo tebi priziva ban,.. bas si idiot do daske,... pa eto nek ja budem za bana.

Mozes samo podrzati ove demonstracije kao covjek,.. ili biti protiv u maniru Maoce gornje. Nema sredine. Nema, etobiva imao je on neki razlog da je zadavi, eto nemaju zene kod nas argumenta da se bune protiv nasilja,... Pitao bi te covjek da neka tvoja hoda u modricama a mahala govori kako nije to sigurno bez razloga,..
Nisi ti ništa izgladio već je forumaš imao samo sreće što moderatorica tog foruma ponekad svraća ovdje i da je kraj stotine forumaša što su joj kukali da su nepravedno banovani imala vremena i živaca da ga sasluša.

Takvi što prave takve hinjske stvari glume na drugim temama najveće moralne gromade i raju sa kojima se da sve izgladiti.

Ja sam na ovoj temi najpravedniji i najrazumnije pristupam ovoj temi dok svi drugi pišu emotivno ili u tvom slučaju zlonamjerno pokušavaš navući sve one koji podržavaju žene protiv nasilja na tanak led.

Sve šta radim na ovoj temi, i to je dokaz da najrazumnije pristupam temi, je što samo želim da se dokaže bar trun da je se ovo desilo jer je žensko i onda ću naravno podržati proteste. Ako se slučajno dokaže da je neki drugi povod bio onda to daje samo prednost mrziteljima žena i nasilnicima da svaki put kada se stvarno nešto desi da će se vraćati na ovaj slučaj "Vi prošli puz o nasilju nad ženama a glavni razlog je bio taj i taj".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 14 Oct 2022, 16:40 ma mislim vjerovatnoca da bi se ti s nekim pobio je ista kao i vjerovatnoca da ce se vratiti prvi svjeski rat
Što sam pacifista?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Majko mila
Cilj protesta je da se femicid tretira kao krivično djelo, a organizatori su, između ostalog, postavili neke zahtjeve poput: uvođenje pravne definicije femicida, uvođenje femicida kao krivičnog djela u sve zakonske i podzakonske akte, hitno usklađivanje krivičnih zakona s Istanbulskom konvencijom i revidiranje kaznenih praksi i sl.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik »

Krokodil Behko wrote: 14 Oct 2022, 15:44

Iz istih razloga, 2018. godine za vrijeme mundijala u Rusiji, hrpa zapadnjaka se poženila s Ruskinjama, koje su jedva čekale da pobjegnu od svojih divotnih muškaraca, koji su krcati "tradicionalnim vrijednostima".

Muškarci sa sarajevske gej parade, bili bi suprotnost ovog lika, pa tako da nam više nije teško dati odgovor na pitanj,e zašto žene podržavaju LGBTIQA+.
Neke podrzavaju LGBT a neke poput SDA glasacica ne podrzavaju,.... ali su opet sve zajedno protiv nasilja prema istima. Nasilje je ta granica preko koje se ne prelazi. Tu nema jednostavno opravdanja, razloga,...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13922 times
Been thanked: 22912 times

Post by Fuddo »

Bog me ubio ako ove znaju sta hoce.
Uzmes neku rijec, dodas joj cid na kraju, i eto ga.
Pa valjda ima neki sistem, zakon, na snazi, koji stiti pojedinca?
Cuj femicid?
To mu dodje kao neka masovna eksterminacija zenskog zivlja?
Ovo sve ludje od ludjeg
Dozvolite da se obratimo
BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak »

Maja wrote: 14 Oct 2022, 09:29Između ostalog, kroz današnje proteste izložit će i svoje zahtjeve, a to su, između ostalog: uvođenje pravne definicije femicida, uvođenje femicida kao krivičnog djela u sve zakonske i podzakonske akte, hitno usklađivanje krivičnih zakona s Istanbulskom konvencijom i revidiranje kaznenih praksi, te ostalo.
Bogtemazno, pa ove su žene skroz prolupale. Čuj ti femicid kao posebna kategorija, a muški kad ginu kad bude rat, ili kad izbije kakva katastrofa pa idu spašavati druge bez obzira na spol, gdje su onda ove prvoborkinje?!?!?!
Chan wrote: 14 Oct 2022, 09:52 Ima i izraz za muškarce, a to je androcid. Korištenje tog termina je opravdano.
E da, ako žena ubije svoga muža to proglasiti androcidom, ubistvom iz mržnje prema muškom spolu. Znaju i one ubit. Samo na malo finiji način. Ili plate nekog, a ako to same učine to učine da otruju muškarca i to je to.
Fuddo wrote: 14 Oct 2022, 17:04Pa valjda ima neki sistem, zakon, na snazi, koji stiti pojedinca?
Cuj femicid?
To mu dodje kao neka masovna eksterminacija zenskog zivlja?
Ovo sve ludje od ludjeg
A ustvari je situacija što se tiče životnog vijeka ipak malko na strani žena, Žive 5-7 godina duže do muškaraca, Mogu naslijediti muževu mirovinu kad muž umre, i još se k tome mi muški moramo nadmetati za njihovu naklonost.

Mnogo sam puta razmišljao, pa bogati, ako već žive duže od nas i imaju druge koristi jer su žene, zašto se onda npr. dvije žene nebi prsa-o-prsa borile i tukle za moju naklonost.

A da ja to samo promatram i oženim onu koja pobjedi.
Last edited by BritkiMozak on 14 Oct 2022, 17:26, edited 2 times in total.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik »

Naseef Mushroom wrote: 14 Oct 2022, 16:49
Superhik wrote: 14 Oct 2022, 16:26

Nisi ti ništa izgladio već je forumaš imao samo sreće što moderatorica tog foruma ponekad svraća ovdje i da je kraj stotine forumaša što su joj kukali da su nepravedno banovani imala vremena i živaca da ga sasluša.

Takvi što prave takve hinjske stvari glume na drugim temama najveće moralne gromade i raju sa kojima se da sve izgladiti.

Ja sam na ovoj temi najpravedniji i najrazumnije pristupam ovoj temi dok svi drugi pišu emotivno ili u tvom slučaju zlonamjerno pokušavaš navući sve one koji podržavaju žene protiv nasilja na tanak led.

Sve šta radim na ovoj temi, i to je dokaz da najrazumnije pristupam temi, je što samo želim da se dokaže bar trun da je se ovo desilo jer je žensko i onda ću naravno podržati proteste. Ako se slučajno dokaže da je neki drugi povod bio onda to daje samo prednost mrziteljima žena i nasilnicima da svaki put kada se stvarno nešto desi da će se vraćati na ovaj slučaj "Vi prošli puz o nasilju nad ženama a glavni razlog je bio taj i taj".
Ja licno kontaktirao lika ovdje javno i izgladio,..cisti nesporazum. trebao sam mozda otici na njegov forum i neke druge pa provjeriti ima li iko sa tim imenom? Mislim, sa koje si ti planete covjece?

TI najpravedniji i najrazumniji zato sto trazis razlog za ubistvo,.. i zato sto mislis da zene nemaju argument za demonstracije?

Do sada si jedino najugrozeniji od strane feminiskinja, antifasista, djece mijesanih brakova, LGBT, drugih rasa, .... jer eto ti jadan ne smijes nista prozborit a da te ne osude nepravedno za rasizam, antisemitizam, fasizam,.... A redovno prvi koji sere ili najglasniji.
Biva zabrinuo si se da se ovo nece zloupotrijebiti, ko BLM kada je obijao trafike pod plastom borbe protiv diskriminacije,.. koji lik jbt :oo

Nije on nju ubio samo zato sto je zensko u onom bukvalnom smislu bukvalac jedan. Da je samo zbog toga, ubio bi je davno, i ne samo nju.
Postoji ipak odredjena fizicka razlika izmedju spolova i u misicnoj masi i hormonima, plus nas tradicionalni odnos gdje slabijeg mozes kazniti fizicki. Da zene imaju misica i testerona kao mi, plus takve tradicionalna shvatanja,.. mozda bi i one davile. Ali ovako nasilje izmedju spolova, u braku,.. redovno ide na ovu stranu od muskih prema zensku. Dakle, ubio je tako zato sto je mogao. A mogao je zato sto je zensko. Shvacas? Nema svaka brata mafijasa Sopranosa i pistolj pa da rokne siledjiju i nikom nist. Ko je gledao seriju zna.

Ti i dalje ne kontas da se ovdje kao i u Iranu radi o prelijevanju case, o mnogo dubljem problem, razlozima za takve stvari.

Dace Bog da imas kcerku pa cu te onda pitati.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Doslovna definicija je da je femicid ubistvo zene samo zato sto je zena
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Post Reply

Return to “BiH”