insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:22 “Zena nas je sve rodila, zena ce roditi revoluciju” klasican prevod zapadnih feministickih parola i gluposti
Eto vidiš, za tren oka ode ti na feminizam
Moderator: Krokodil Behko
insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:22 “Zena nas je sve rodila, zena ce roditi revoluciju” klasican prevod zapadnih feministickih parola i gluposti
A sta ti tacno i jasno vidis na ovoj fotografiji?
Pa ne odoh ja nego ove krupnije seke kratkih fizura cudnih boja sa cudnim cvikama
Klasika vec vise puta viđena na raznim protestima po evropi. Lezbo, feministice kojima se jebe za prava zena u hetero vezama
Vala su, neslatke sve i jedna
Toliko negativizma i jeda u samo par recenica. Pomanje s tim.insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:26Klasika vec vise puta viđena na raznim protestima po evropi. Lezbo, feministice kojima se jebe za prava zena u hetero vezama
Uhljebljene po kojekakvi NVO organizacijama koje spasavaju kerove, cigane, covjeciju ribicu
Desava se i to. Ali to su incidenti, rijetkost. Kada statistika pokaze da nasilje redovno ide na jednu stranu,.. to onda jeste problem svih nas.Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 18:21A da je zena ubila muskarca bilo bi maltretirao je nek ga je, čak i humoristično. Eno ubila u Srbiji, vrtimo se u krug.Zana wrote: 14 Oct 2022, 18:20
Pa distanciraj se od takvih idiota tako śto ćeš podržati žene u njihovoj borbi onako kako one najbolje znaju u tom momentu.
To je sve śto se očekuje od normalnih muškaraca u ovakvim situacijama.
Samo tvoje vidjenje brother.
Superhik wrote: 14 Oct 2022, 18:33Desava se i to. Ali to su incidenti, rijetkost. Kada statistika pokaze da nasilje redovno ide na jednu stranu,.. to onda jeste problem svih nas.Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 18:21
A da je zena ubila muskarca bilo bi maltretirao je nek ga je, čak i humoristično. Eno ubila u Srbiji, vrtimo se u krug.
Mislim, ako cemo traziti kontraprimjere u izdvojenim slucajevima,.. kako bi onda tumacili krivice u zadnjem ratu, tj agresiji na nasu zemlju i genocidu.
Iako je jasno da je i nasa strana cinila zlocine,... ipak postoji jedan odredjeni kvantitet i statistika koji su nepobitni. I tako i definisemo ko je agresor a ko branitelj.
Mozemo mi sad naci raznih primjera nasilja izmedju spolova,.. ali kao sto rekoh ,.. statistika. jbna statistika. Nema dalje.
Spolna solidarnost je glupost. Kako god ismijavamo solidarnost zena koje opravdavaju sve kod svojih,.. tako se to desava i kod nas. Zato nema razloga naci se prozvanim zbog termina femicid. To je realnost i protiv toga se mora odlucno muski.![]()
Ma jok, zao mi sto nije bila mlađa.
Vala ja volim da gledam ona videa koja se zovu instant karma,... bez obzira na spol. Sa osmijehom na licu.Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 18:38Superhik wrote: 14 Oct 2022, 18:33
Desava se i to. Ali to su incidenti, rijetkost. Kada statistika pokaze da nasilje redovno ide na jednu stranu,.. to onda jeste problem svih nas.
Mislim, ako cemo traziti kontraprimjere u izdvojenim slucajevima,.. kako bi onda tumacili krivice u zadnjem ratu, tj agresiji na nasu zemlju i genocidu.
Iako je jasno da je i nasa strana cinila zlocine,... ipak postoji jedan odredjeni kvantitet i statistika koji su nepobitni. I tako i definisemo ko je agresor a ko branitelj.
Mozemo mi sad naci raznih primjera nasilja izmedju spolova,.. ali kao sto rekoh ,.. statistika. jbna statistika. Nema dalje.
Spolna solidarnost je glupost. Kako god ismijavamo solidarnost zena koje opravdavaju sve kod svojih,.. tako se to desava i kod nas. Zato nema razloga naci se prozvanim zbog termina femicid. To je realnost i protiv toga se mora odlucno muski.![]()
Ali ni jedan muskarac ne zbija šale na slučaj ubistva, a onde kao tipa nek ga je motorkom, sta fali, sigurn je maltretirao, da li ga je u grah izrezala itd itd.
Kad muskarca udari zena u testise bude saljivo, nasilje nad muskarcima je saljivo, i neprimijetno
U društvenim naukama toksična muškost se odnosi na tradicionalne kulturne muške norme koje mogu biti štetne za muškarce, žene i društvo u celini; ovaj koncept toksične muškosti nije namenjen demonizaciji muškaraca ili muških osobina, već naglašavanju štetnih efekata konformizma sa određenim tradicionalnim muškim idealnim ponašanjima kao što su dominacija, samopouzdanje i takmičenje.[9][10] Otrovna muškost je, prema tome, definisana pridržavanjem tradicionalnih muških rodnih uloga koje posledično stigmatizuju i ograničavaju emocije koje dečaci i muškarci mogu slobodno da izraze dok promovišu druge emocije poput besa.[11] Obeležavaju ga ekonomska, politička i socijalna očekivanja da muškarci traže i ostvaruju dominaciju („alfa mužjak“).
U kontekstu rodnih studija, Rajvin Kinel upućuje na toksične prakse koje mogu proizaći iz onoga što ona naziva hegemonističkom muškošću, a ne suštinskim osobinama. Konel tvrdi da takve prakse, poput fizičkog nasilja, mogu poslužiti za jačanje dominacije muškaraca nad ženama u zapadnim društvima. Ona naglašava da su takve prakse istaknuta karakteristika hegemonističke muškosti, mada ne uvek definišuće osobine.[12]
Ali muškarac koji nije dominantan i iskazuje emocije nije atraktivan zenama i opet u krug.
Pa i sam si to maloprije pominjao. Doduśe kod arapčadiinsomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:48 Jebo majku cojk bi reko ni jedna ne ostade. Sad vise nije samo svinja u obliku partnera nego su i otac i brat
kroz proteste izložit će i svoje zahtjeve, a to su, između ostalog: uvođenje pravne definicije femicida, uvođenje femicida kao krivičnog djela u sve zakonske i podzakonske akte, hitno usklađivanje krivičnih zakona s Istanbulskom konvencijom i revidiranje kaznenih praksi, te ostalo.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests