Položaj i prava žena u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9245 times
Been thanked: 9194 times
Status: Offline

Re: Žene Bosne i Hercegovine danas izlaze na proteste uz poruku: Ni jedna više!

Post by Zana » 14 Oct 2022, 18:23

insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:22 “Zena nas je sve rodila, zena ce roditi revoluciju” klasican prevod zapadnih feministickih parola i gluposti

Eto vidiš, za tren oka ode ti na feminizam
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 30 times
Been thanked: 93 times

Post by CobaltOsha » 14 Oct 2022, 18:25

insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:14 Ma cim vidis ovu ekipu jasno ti je sta stoji iza protesta
Image
A sta ti tacno i jasno vidis na ovoj fotografiji?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 14 Oct 2022, 18:25

Zana wrote: 14 Oct 2022, 18:23
insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:22 “Zena nas je sve rodila, zena ce roditi revoluciju” klasican prevod zapadnih feministickih parola i gluposti

Pa ne odoh ja nego ove krupnije seke kratkih fizura cudnih boja sa cudnim cvikama
Ovo ti je danas sa protesta u Sarajvu
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 14 Oct 2022, 18:26

CobaltOsha wrote: 14 Oct 2022, 18:25
insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:14 Ma cim vidis ovu ekipu jasno ti je sta stoji iza protesta
Image
Klasika vec vise puta viđena na raznim protestima po evropi. Lezbo, feministice kojima se jebe za prava zena u hetero vezama
Uhljebljene po kojekakvi NVO organizacijama koje spasavaju kerove, cigane, covjeciju ribicu

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by CobaltOsha » 14 Oct 2022, 18:28

insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:25
Zana wrote: 14 Oct 2022, 18:23

Pa ne odoh ja nego ove krupnije seke kratkih fizura cudnih boja sa cudnim cvikama
Ovo ti je danas sa protesta u Sarajvu
Image
:grana

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13891 times
Been thanked: 22834 times

Post by Fuddo » 14 Oct 2022, 18:31

Image
Vala su, neslatke sve i jedna :D.
Dozvolite da se obratimo

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by CobaltOsha » 14 Oct 2022, 18:32

insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:26

Klasika vec vise puta viđena na raznim protestima po evropi. Lezbo, feministice kojima se jebe za prava zena u hetero vezama
Uhljebljene po kojekakvi NVO organizacijama koje spasavaju kerove, cigane, covjeciju ribicu
Toliko negativizma i jeda u samo par recenica. Pomanje s tim.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 14 Oct 2022, 18:33

Same gole cinjenice

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 14 Oct 2022, 18:33

Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 18:21
Zana wrote: 14 Oct 2022, 18:20

Pa distanciraj se od takvih idiota tako śto ćeš podržati žene u njihovoj borbi onako kako one najbolje znaju u tom momentu.
To je sve śto se očekuje od normalnih muškaraca u ovakvim situacijama.
A da je zena ubila muskarca bilo bi maltretirao je nek ga je, čak i humoristično. Eno ubila u Srbiji, vrtimo se u krug.
Desava se i to. Ali to su incidenti, rijetkost. Kada statistika pokaze da nasilje redovno ide na jednu stranu,.. to onda jeste problem svih nas.
Mislim, ako cemo traziti kontraprimjere u izdvojenim slucajevima,.. kako bi onda tumacili krivice u zadnjem ratu, tj agresiji na nasu zemlju i genocidu.
Iako je jasno da je i nasa strana cinila zlocine,... ipak postoji jedan odredjeni kvantitet i statistika koji su nepobitni. I tako i definisemo ko je agresor a ko branitelj.
Mozemo mi sad naci raznih primjera nasilja izmedju spolova,.. ali kao sto rekoh ,.. statistika. jbna statistika. Nema dalje.

Spolna solidarnost je glupost. Kako god ismijavamo solidarnost zena koje opravdavaju sve kod svojih,.. tako se to desava i kod nas. Zato nema razloga naci se prozvanim zbog termina femicid. To je realnost i protiv toga se mora odlucno muski. :oo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 14 Oct 2022, 18:34

Pa dobro vam ide. Vise je glasalo za hadzikadica nego sto se skupilo danas na protestima

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 14 Oct 2022, 18:37

insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:33 Same gole cinjenice
Samo tvoje vidjenje brother. :oo Demokratija, sta ces. NIje bitno kako izgledaju vec sta iznose.

Spolna solidarnost je jedna od najvecih gluposti danasnjice. Statisticki gledano vise zene podrzavaju svoje pripadnice bez obzira na sve,... al ima vala toga i kod nas.

Ova tema se trebala svesti samo na par stranica slozne osude.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times
Status: Online

Post by Mutevelija » 14 Oct 2022, 18:38

Superhik wrote: 14 Oct 2022, 18:33
Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 18:21

A da je zena ubila muskarca bilo bi maltretirao je nek ga je, čak i humoristično. Eno ubila u Srbiji, vrtimo se u krug.
Desava se i to. Ali to su incidenti, rijetkost. Kada statistika pokaze da nasilje redovno ide na jednu stranu,.. to onda jeste problem svih nas.
Mislim, ako cemo traziti kontraprimjere u izdvojenim slucajevima,.. kako bi onda tumacili krivice u zadnjem ratu, tj agresiji na nasu zemlju i genocidu.
Iako je jasno da je i nasa strana cinila zlocine,... ipak postoji jedan odredjeni kvantitet i statistika koji su nepobitni. I tako i definisemo ko je agresor a ko branitelj.
Mozemo mi sad naci raznih primjera nasilja izmedju spolova,.. ali kao sto rekoh ,.. statistika. jbna statistika. Nema dalje.

Spolna solidarnost je glupost. Kako god ismijavamo solidarnost zena koje opravdavaju sve kod svojih,.. tako se to desava i kod nas. Zato nema razloga naci se prozvanim zbog termina femicid. To je realnost i protiv toga se mora odlucno muski. :oo

Ali ni jedan muskarac ne zbija šale na slučaj ubistva, a onde kao tipa nek ga je motorkom, sta fali, sigurn je maltretirao, da li ga je u grah izrezala itd itd.

Kad muskarca udari zena u testise bude saljivo, nasilje nad muskarcima je saljivo, i neprimijetno

U društvenim naukama toksična muškost se odnosi na tradicionalne kulturne muške norme koje mogu biti štetne za muškarce, žene i društvo u celini; ovaj koncept toksične muškosti nije namenjen demonizaciji muškaraca ili muških osobina, već naglašavanju štetnih efekata konformizma sa određenim tradicionalnim muškim idealnim ponašanjima kao što su dominacija, samopouzdanje i takmičenje.[9][10] Otrovna muškost je, prema tome, definisana pridržavanjem tradicionalnih muških rodnih uloga koje posledično stigmatizuju i ograničavaju emocije koje dečaci i muškarci mogu slobodno da izraze dok promovišu druge emocije poput besa.[11] Obeležavaju ga ekonomska, politička i socijalna očekivanja da muškarci traže i ostvaruju dominaciju („alfa mužjak“).

U kontekstu rodnih studija, Rajvin Kinel upućuje na toksične prakse koje mogu proizaći iz onoga što ona naziva hegemonističkom muškošću, a ne suštinskim osobinama. Konel tvrdi da takve prakse, poput fizičkog nasilja, mogu poslužiti za jačanje dominacije muškaraca nad ženama u zapadnim društvima. Ona naglašava da su takve prakse istaknuta karakteristika hegemonističke muškosti, mada ne uvek definišuće osobine.[12]

Ali muškarac koji nije dominantan i iskazuje emocije nije atraktivan zenama i opet u krug.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 14 Oct 2022, 18:40

Jel te to jos guza strecne kad se sjetis kolegice?
😁

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 14 Oct 2022, 18:41

insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:40 Jel te to jos guza strecne kad se sjetis kolegice?
😁
Ma jok, zao mi sto nije bila mlađa.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 14 Oct 2022, 18:45

Mutevelija wrote: 14 Oct 2022, 18:38
Superhik wrote: 14 Oct 2022, 18:33

Ali ni jedan muskarac ne zbija šale na slučaj ubistva, a onde kao tipa nek ga je motorkom, sta fali, sigurn je maltretirao, da li ga je u grah izrezala itd itd.

Kad muskarca udari zena u testise bude saljivo, nasilje nad muskarcima je saljivo, i neprimijetno

U društvenim naukama toksična muškost se odnosi na tradicionalne kulturne muške norme koje mogu biti štetne za muškarce, žene i društvo u celini; ovaj koncept toksične muškosti nije namenjen demonizaciji muškaraca ili muških osobina, već naglašavanju štetnih efekata konformizma sa određenim tradicionalnim muškim idealnim ponašanjima kao što su dominacija, samopouzdanje i takmičenje.[9][10] Otrovna muškost je, prema tome, definisana pridržavanjem tradicionalnih muških rodnih uloga koje posledično stigmatizuju i ograničavaju emocije koje dečaci i muškarci mogu slobodno da izraze dok promovišu druge emocije poput besa.[11] Obeležavaju ga ekonomska, politička i socijalna očekivanja da muškarci traže i ostvaruju dominaciju („alfa mužjak“).

U kontekstu rodnih studija, Rajvin Kinel upućuje na toksične prakse koje mogu proizaći iz onoga što ona naziva hegemonističkom muškošću, a ne suštinskim osobinama. Konel tvrdi da takve prakse, poput fizičkog nasilja, mogu poslužiti za jačanje dominacije muškaraca nad ženama u zapadnim društvima. Ona naglašava da su takve prakse istaknuta karakteristika hegemonističke muškosti, mada ne uvek definišuće osobine.[12]

Ali muškarac koji nije dominantan i iskazuje emocije nije atraktivan zenama i opet u krug.
Vala ja volim da gledam ona videa koja se zovu instant karma,... bez obzira na spol. Sa osmijehom na licu.

A zbijao sam sale i na racun slika onih zena koje su u WWII saradjivale sa okupatorima, svalerale se sa okupatorima,.. gdje su ih javno na trgu osisali i pljuvali. Neka neka. Isto tako volim da cujem da je neki muski nasilnik u tvorza fasovao po guzici. Neka neka. Vidis jaro, ja nikada nisam bio kavalir prema zenama, al ni nasilan. Zaboli me za spol kada je pravda u pitanju.

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by CobaltOsha » 14 Oct 2022, 18:46

Glupavo je da se muskarci uspale do te mjere da se pocne baljezgati sve i svasta. Cinjenica je da je jako puno porodicnog nasilja. Takodjer je cinjenica da muskarci prednjace sa ubistvima zena, u odnosu na ubistva muskaraca od strane zena. I ta prednost je u ogromnim ciframa. Trtljati govor mrznje protiv zena koje nisu heteroseksualne, a valjda su zato 'nelijepe' je kontraproduktivno. Jer ko ubija ljepotice u porodicnim nasiljima? Ko? Vidi cuda, muskarci. I da, partner, otac i brat najcesce. Mozda se treba zapitati zasto je to tako.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 14 Oct 2022, 18:48

Jebo majku cojk bi reko ni jedna ne ostade. Sad vise nije samo svinja u obliku partnera nego su i otac i brat

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 14 Oct 2022, 18:54

Ova zena je lijepa ali moja poenta je da ne mozes kazniti mrtva covjeka.

Dobit ce fenomen Japana ne Japane nego Kine

the girl’s grandmother shouted, “Stop! You’ve hit a child!” the BMW’s driver paused, then switched into reverse and backed up over the girl. The woman at the wheel drove forward once more, crushing the girl for a third time. When she finally got out from the BMW, the unlicensed driver immediately offered the horrified family a deal: “Don’t say that I was driving the car,” she said. “Say it was my husband. We can give you money.”

It seems like a crazy urban legend: In China, drivers who have injured pedestrians will sometimes then try to kill them. And yet not only is it true, it’s fairly common; security cameras have regularly captured drivers driving back and forth on top of victims to make sure that they are dead. The Chinese language even has an adage for the phenomenon: “It is better to hit to kill than to hit and injure.”

However, let’s say you hit and injured a pedestrian but did not kill them. Under Chinese law you would be required to care for him/her, and his/her disability, for their entire life.

Zasto navodim ovaj primjer, pa ako neko robija dozivotno ili 40 godina zbog femicida svejedno ce ga pociniti, pa pocinio i samoubistvo.
Last edited by Mutevelija on 14 Oct 2022, 18:55, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9245 times
Been thanked: 9194 times

Post by Zana » 14 Oct 2022, 18:54

insomnia wrote: 14 Oct 2022, 18:48 Jebo majku cojk bi reko ni jedna ne ostade. Sad vise nije samo svinja u obliku partnera nego su i otac i brat
Pa i sam si to maloprije pominjao. Doduśe kod arapčadi
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4957 times
Been thanked: 6785 times

Post by ina » 14 Oct 2022, 18:57

kroz proteste izložit će i svoje zahtjeve, a to su, između ostalog: uvođenje pravne definicije femicida, uvođenje femicida kao krivičnog djela u sve zakonske i podzakonske akte, hitno usklađivanje krivičnih zakona s Istanbulskom konvencijom i revidiranje kaznenih praksi, te ostalo.

👍Podržavam.
Svijest ima sidrište.

Post Reply

Return to “BiH”