Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41530 times
- Been thanked: 28309 times
- Status: Online
Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Cim sam napunio 18 sam se prijavio u vojsku haha ,hocu da idem prije se rijesim , ovi neki su razvlacili nisu nikad ni otisli ,reko rume budalo
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25297 times
- Been thanked: 6634 times
- Status: Offline
Rum wrote: 21 Sep 2022, 21:26 Cim sam napunio 18 sam se prijavio u vojsku haha ,hocu da idem prije se rijesim , ovi neki su razvlacili nisu nikad ni otisli ,reko rume budalo
...ma neka si, meni bi bilo drago da i moji sinovi imaju to iskustvo, uvijek moze posluziti u zivotu!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Nije. Narod se tješi da bi bježao. Neće oni na njega jer i oni imaju aferima. Da izgubi izbore, desilo bi se jedno veliko ništa. Isto tako, mislim da opozicija ne može uzeti većinu. Bilo bi to povuci potegni.Duminjo wrote: 21 Sep 2022, 00:16 Je li, u slucaju poraza na izborima, proglasenje nezavisnosti manjeg entiteta i bijeg u Rusiju jedini Miketov spas?
Nikakvu. Satro bi ih nato ko ciganče napolitanku. Toliko o oficijelnom dijelu. Inoficijelno, drina bi prokuhala koliko bi čamaca i skela vozilo oružje iz sr u rs. Jbga, porozna granica, a znamo i zašto.Kakvu ulogu bi danas zvanicni Beograd moago i smio odigrati u tom slucaju?
Oni su opasniji. Velike su šanse da bi oni vođeni tobožnjom brigom za svojim narodom u bih prešli granicu i stali u zapadnoj hercegovini. Ako neko misli da ne mogu, neka pogleda kako djeluju druge nato članice.Sta bi Hrvati uradili i da li bi i oni trazili svoj dio?
Sila boga ne moli.
Kao što rekoh, vjerovatnoća za ovaj scenarij manja je od 10%Ne smijemo zaboraviti jednu skoro sigurnu cinjenicu, ako Dodik izgubi izbore, on i njegova sva familija ce zavrsiti na sudu.
Osvrni se i pogledaj u prošlost. Evo hiljadu godina bosne ko države. Nema generacije koja nije izbacila par nanića. Ne vidim da tako ne bi bilo i ovaj put.Namecu se jos neka pitanja:
-Ako bi SNSD proglasio nezavisnist, da li bi pro bosanska politika imala jednog Sefera Halilovica ili bi samo plakali zapadu i Erdoganu kako su oni supci i kako im to nije uredu? Kakva bi bila reakcija sa nase strane?
Početkom devedesetih nisi znao za sefera, dudaka, nanića, alagića i druge pa isplivaše odnekud.
I da, ne vidiš ih jer takvi ne zalaze na forume.
Koliko ih je osudilo dodikovu izjavu da ne želi sa muslimanima? ili onu o otcjepljenju? ili onu o zajedničkoj historiji? Primjera je bezbroj. E, ti koji osude dodikove izjave, oni ne bi branili dodika. To je nekih 30%- Ako bi doslo do zategnutih odnosa ili do bilo kakvog oruzanog puckaranja, koliko bi Srbi u manjem entitetu bili glupi da brane SNSD i Dodika ili koliko bi bili spremni da idu u rov za eventualnu obecanu nezavisnost?
Ostali bi branili. Osim toga, kad pukne prvi metak, oružje uzimaju i oni koji isprva ne žele. Jbga, moraš.
Eu ne bi. Kilava birokratija. Možda bi uveli neke bezze sankcije.- Da li bi EU ili Amerika konacno uradile za Bosnu makar 5% onoga sto su uradili za Ukrajinu?
Amer bi pazio na srbiju da ne uđe u bih. Samo je pitanje kako bi se postavio prema nama.
Ispocetka bi vjerovatno pustio, al kad bi vidio kolone srba kako bježe u srbiju, mislim da bismo dobili neki ultimatum i zavrtanje ruku da se sjedne za pregovarački sto.
Zato bi naša akcija morala biti munjevita. Što brže to bolje. A ne sumnjam da bi upravo tako i bilo.
Nama je samo bitno da oni naprave prvi belaj kako bismo imali opravdanje.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

To je to. Budi spreman i šuti. Ako neko ne smije, neka bježi.Rum wrote: 21 Sep 2022, 21:22 Fino pise u knjizici gdje da se javim ako pocne , 1999 sedma muslimanka 9 mjeseci odvalio,sto se kaze okalio
Samo ne smijemo ponoviti grešku i vjerovat da će nas braniti eu, amer, turko, iran il neko deseti.
Neće. Nisu i neće. Sami smo.
par puta godišnje raja ode u prirodu, nadiše se čistog zraka, užari cijevi i spremna čeka.
Jer ako dušmani osjete slabost, mi smo gotovi.
Svi mi se morete obratit
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25297 times
- Been thanked: 6634 times
...kao sto Tare rece, stvarno ima ljudi koji i sad u miru, ginu za BiH, uvjerila sam se kad je poceo ovaj rat i cete se uskomesale, idu izvidjaju, po kisi, zedni i gladni, sve u tisini! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14414 times
- Been thanked: 24235 times
Nema tu korpus vojno sposobnih da sve sastavis.
Do sukoba moze doci samo u slucaju nekog globalnog makljanja, a to bi znacili da nato stavlja pod kontrolu citavu srpsku populaciju za heftu dana.
Jedino gdje bi mogli Bosanci jurisat je Vladivostok i Peking, to oko kuce je bezvezna haluga.
Do sukoba moze doci samo u slucaju nekog globalnog makljanja, a to bi znacili da nato stavlja pod kontrolu citavu srpsku populaciju za heftu dana.
Jedino gdje bi mogli Bosanci jurisat je Vladivostok i Peking, to oko kuce je bezvezna haluga.
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Ja vala ne vidim da iskoristavamo situaciju.carobnjak N wrote: 21 Sep 2022, 17:34Proglašenje nezavisnosti bi bilo nešto najsmiješnije u istoriji otcijepljenja. Zato što bi to bio pokušaj stvaranja ukrajinskog sukoba u sred nato okeana, a čak i rubna Ukrajina uz samo dotur oružja i instruktora od USA, postaju prevelik zalogaj za rusku vojsku.Duminjo wrote: 21 Sep 2022, 00:16 Rudonja se opet odvezo. Coban Milanovic pustio lanac.
Citam maloprije Mistera kako kaze da bi dobro bilo da malo u Ukrajini ovo stane pa se sjetim da Putinu treba neki sukob izvan Ukrajine. Pa se sjetim kako se Mile neko vrijeme ko malo bio primirio a onda opet prije nekih desetak dana izjava "cekamo pravi momenat da RS proglasi nezavisnost". EU je cak i orbanu malo stisla muda pa ovaj podrzava Putina makar suptilno. Dodik je jedini politicar u evropi (osim lukasenka) koji otvoreno stoji na strani Putina i kome je jucer isao u goste. Na to treba dodati i ovu dogovorenu prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Cisti politicki potez rodjaka Miletovog.
Danas Vucic, valjda kako bi prikrio sve poraze oko Kosova, komentarise desavanja "Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je pitanje sada da li ćemo za mesec dana ili dva ići u veliki svetski sukob, kakav nismo imali od Drugog svetskog rata".
Ne bi me ovo ni zasvrbilo da kod nas nisu izbori za mjesec ili dva, da Milanovic (Putinov covjek) ne ocijuka satima sa Miletom na privatnim imanju bas kada hrvati pokusavaju ozivjeti ideju Hercegbosne i da Putinu ne treba sukob izvan Ukrajine kojim ce se makar malo EU i Amerika zabaviti.
Sve bi ovo gore bilo haman nebitno i sve bi bila šuplja kada bi Dodikov SNSD opet pobijedio na izborima. Medjutim, oni u manjem entitetu stoje mnogo loše. Opozicija oko Sarovica, Trivicke, Stanivukovica i Vukanovica se opasno lozi da ce sekta Dodik konacno pasti i ono sto konstantno ponavljaju su zakoni o porijeklu imovine i zatvori za Dodika i njemu najblize.
Jucer sam negdje nesto slušo i bezveze neko rece "Ako zatreba Dodiku i SNSDu, Cvijanovicka ce se zrtvovati i kao predsjednik manjeg entiteta ce proglasiti nezavisnost".
Je li, u slucaju poraza na izborima, proglasenje nezavisnosti manjeg entiteta i bijeg u Rusiju jedini Miketov spas?
Kakvu ulogu bi danas zvanicni Beograd moago i smio odigrati u tom slucaju?
Sta bi Hrvati uradili i da li bi i oni trazili svoj dio?
Ne smijemo zaboraviti jednu skoro sigurnu cinjenicu, ako Dodik izgubi izbore, on i njegova sva familija ce zavrsiti na sudu. Pokrali su boga oca u tom entitetu i jedino sto ih drzi na slobodi je vlast. Covjek koji je u takvom polozaju i koji je na nekim crnim listama zapada a lize se sa Putinom, Milanovicem i Orbanom, u stanju je sve da uradi kako bi spasio guzicu.
Namecu se jos neka pitanja:
-Ako bi SNSD proglasio nezavisnist, da li bi pro bosanska politika imala jednog Sefera Halilovica ili bi samo plakali zapadu i Erdoganu kako su oni supci i kako im to nije uredu? Kakva bi bila reakcija sa nase strane?
- Ako bi doslo do zategnutih odnosa ili do bilo kakvog oruzanog puckaranja, koliko bi Srbi u manjem entitetu bili glupi da brane SNSD i Dodika ili koliko bi bili spremni da idu u rov za eventualnu obecanu nezavisnost?
- Da li bi EU ili Amerika konacno uradile za Bosnu makar 5% onoga sto su uradili za Ukrajinu?
Mozda ce ova pitanja i ova prica poslije izbora biti snijesna a mozda i nece, hajd znaj. Sada se jednostavno zavrtilo. Nekako se previse stvari poklapa a mi ono kao "ma nece nas".. Opusteno se shvataju neke stvari. Ne lobira se dovoljno po zapadu ili se meni cini da se ne lobira. Sve neka šuplja, price, rezolucije a nista konkretno. Niko ne jbe drzavne institucije 5% i svako radi kako mu se digne.
Ovo će da se završi vjerovatno krahom Putina.
Mi trebamo samo maximalno iskorištavati situaciju i ići sa svojim maksimalističkim ciljevima i prema Srbima i Hrvatima jer se i Milanovic i Dodik gube u cijeloj ovoj igri.
Samo strpljivo i bez popuštanja. Mislim da ovi naši čak to i dobro rade, naročito bošnjački lobisti.
Na kraju će komšije imati dvije opcije
- prihvatanje građanske Bih kao ideje i ulazak u politiku lijevo-desno-centar , umjesto etničke
- prihvatanje da su Bošnjaci većina i da će Bih biti u rukama većine, potpomognuta američkom ambasadom
Kosovo npr iskoristava situaciju. Naši tanko ili skoro nikako.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kako ne vidis a sesta flota u jadranu?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma

Jbo te tvoje citiranie. Post je cjelina, sta mi ga razdvajašTaare wrote: 21 Sep 2022, 21:38Nije. Narod se tješi da bi bježao. Neće oni na njega jer i oni imaju aferima. Da izgubi izbore, desilo bi se jedno veliko ništa. Isto tako, mislim da opozicija ne može uzeti većinu. Bilo bi to povuci potegni.Duminjo wrote: 21 Sep 2022, 00:16 Je li, u slucaju poraza na izborima, proglasenje nezavisnosti manjeg entiteta i bijeg u Rusiju jedini Miketov spas?
Nikakvu. Satro bi ih nato ko ciganče napolitanku. Toliko o oficijelnom dijelu. Inoficijelno, drina bi prokuhala koliko bi čamaca i skela vozilo oružje iz sr u rs. Jbga, porozna granica, a znamo i zašto.Kakvu ulogu bi danas zvanicni Beograd moago i smio odigrati u tom slucaju?
Oni su opasniji. Velike su šanse da bi oni vođeni tobožnjom brigom za svojim narodom u bih prešli granicu i stali u zapadnoj hercegovini. Ako neko misli da ne mogu, neka pogleda kako djeluju druge nato članice.Sta bi Hrvati uradili i da li bi i oni trazili svoj dio?
Sila boga ne moli.
Kao što rekoh, vjerovatnoća za ovaj scenarij manja je od 10%Ne smijemo zaboraviti jednu skoro sigurnu cinjenicu, ako Dodik izgubi izbore, on i njegova sva familija ce zavrsiti na sudu.
Osvrni se i pogledaj u prošlost. Evo hiljadu godina bosne ko države. Nema generacije koja nije izbacila par nanića. Ne vidim da tako ne bi bilo i ovaj put.Namecu se jos neka pitanja:
Početkom devedesetih nisi znao za sefera, dudaka, nanića, alagića i druge pa isplivaše odnekud.
I da, ne vidiš ih jer takvi ne zalaze na forume.
Koliko ih je osudilo dodikovu izjavu da ne želi sa muslimanima? ili onu o otcjepljenju? ili onu o zajedničkoj historiji? Primjera je bezbroj. E, ti koji osude dodikove izjave, oni ne bi branili dodika. To je nekih 30%- Ako bi doslo do zategnutih odnosa ili do bilo kakvog oruzanog puckaranja, koliko bi Srbi u manjem entitetu bili glupi da brane SNSD i Dodika ili koliko bi bili spremni da idu u rov za eventualnu obecanu nezavisnost?
Ostali bi branili. Osim toga, kad pukne prvi metak, oružje uzimaju i oni koji isprva ne žele. Jbga, moraš.
Eu ne bi. Kilava birokratija. Možda bi uveli neke bezze sankcije.- Da li bi EU ili Amerika konacno uradile za Bosnu makar 5% onoga sto su uradili za Ukrajinu?
Amer bi pazio na srbiju da ne uđe u bih. Samo je pitanje kako bi se postavio prema nama.
Ispocetka bi vjerovatno pustio, al kad bi vidio kolone srba kako bježe u srbiju, mislim da bismo dobili neki ultimatum i zavrtanje ruku da se sjedne za pregovarački sto.
Zato bi naša akcija morala biti munjevita. Što brže to bolje. A ne sumnjam da bi upravo tako i bilo.
Nama je samo bitno da oni naprave prvi belaj kako bismo imali opravdanje.
Sto se boldanog tice, ako pogledamo historiju, vidjecemo da je BiH prvi put svoju drzavnost odbranila 90-ih. Sve ostalo prije toga nas je poklopilo. Nemojmo se lagati i misliti da smo nesto kad nismo.
Sto se tice pojavljivanja novih Nanica i Halilovica, nesto ne vjerujem u to sve dok nam drzavu vode ovi koji vode, ovi koji su Nanicevu djecu otjerali u dijasporu i isti ovi ciji su ahbabi, covjeka koji je organizovao odbranu drzave i stvorio armiju RBiH, smjestili na mjesto pomocnika kuhinje, sve kako bi oni mogli milijarde uzeti od donacija.
Nisu ljudi telad toliko koliko ih SDA teladima predstavlja i nije nas bez razloga preko milion vani. A 10 od 9 vojno sposobnih Bosanaca ima spreman pasos za nedo bog.
Zato, kakave crne munjevite akcije i pcke materine.. spusti loptu.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Taare
- greatest

Idi ba duminjo, kupaj se 

Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

Ja cu se okupat. Sta ce demobilisani borci koji nemaju tople vode za kupanje?
Nije bolan narod zaboravio sve nepravde od 95-e.
Imas nas milion. Skupi 10 hiljada dobrovoljaca, evo ti dukat.
A sta je 10 hiljada? Nista
Nije bolan narod zaboravio sve nepravde od 95-e.
Imas nas milion. Skupi 10 hiljada dobrovoljaca, evo ti dukat.
A sta je 10 hiljada? Nista
- Duminjo
- Urednik foruma

Nego, klanjaj i vici God Bless Amerika.. i ovu sestu flotu
- Taare
- greatest

Imaš dukat? Ako imaš, namah ću ti priložiti dokaze.
kao što rekoh, ne traže se dobrovoljci po netu.
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

Neam dukat. U pravu si..Taare wrote: 22 Sep 2022, 13:08 Imaš dukat? Ako imaš, namah ću ti priložiti dokaze.
Imamo ljude, volju i mogucnosti za tu munjevitu akciju.
Cim Dodo sljedeci put zausti "Referendum", odmah mu nabit vruc krompir u usta
- Taare
- greatest

Ma znam da sam u pravu.
Nego, šta je s tobom? Jesi li spreman?
Jesi li bio među onih 15.000 koji su u samo 24h poslali upit za članstvo u zelenim beretkama?
ili si bio među bužimljanskom omladinom kada su šetali?
Ev i srbi prenijeli vijest.
Sve su to oni koji bi uzeli puške.

Što se tiče moje familije, koje bi muško pobjeglo od puške i doprinosa za domovinu, dao Allah pa ono ne dočekalo kraj sukoba.
Nego, šta je s tobom? Jesi li spreman?
Jesi li bio među onih 15.000 koji su u samo 24h poslali upit za članstvo u zelenim beretkama?
ili si bio među bužimljanskom omladinom kada su šetali?
Ev i srbi prenijeli vijest.
Sve su to oni koji bi uzeli puške.

Što se tiče moje familije, koje bi muško pobjeglo od puške i doprinosa za domovinu, dao Allah pa ono ne dočekalo kraj sukoba.
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

Ne bih ja Buzim i Krajinu poredio sa ostatkom drzave.
- Taare
- greatest

Ti si reko da nemerem nać 10k
Daj sad dukat il napusti sahranu
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

Napustam sahranu.. odoh u treci saf.
Javicu se pred izbore ili kad prodju izbori. Mnogo me zanima kako ce proci Dodik. I isto me zanima kakvo ce stanje biti ako opozicija uzme izbore u oba entiteta.
Javicu se pred izbore ili kad prodju izbori. Mnogo me zanima kako ce proci Dodik. I isto me zanima kakvo ce stanje biti ako opozicija uzme izbore u oba entiteta.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11864 times
Ruski mediji javljaju, pozivajući se na bezbjedonosnog stručnjaka Dževada Galijaševića, da Amerikanci otvaraju drugi front, ovdje kod nas.
To u prevodu znači, ako bi Dodikovi izgubili poslije ponovnog brojanja glasova, Rusi prave problem.
To u prevodu znači, ako bi Dodikovi izgubili poslije ponovnog brojanja glasova, Rusi prave problem.