OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:14

Pa u Palestinu. Organizovati lijepo Hamas, Fatah, one nekake brigade od sedam ljudi ko Braca u Siriji. Liva Kakanj… i dok se boje ne rastope
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:19

Chan wrote: 21 Oct 2022, 18:14 Biseri treba dići spomenik
Kako sad spomenik mrskoj SDA. Kamo fore sa Hurmama i sluzbenim autom u Bingu?
Salu na stranu. Bisera i Sven su nesto najbolje u BH diplomatiji od nezavisnosti. Doduse ni Sacirbej nije bio los al ga jebo barbut. Ko sabana bajramovica
Mada i njena sutnja me nervira. Il se to negdje oglasila pa si spomenuo?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:20

Zlobnici bi rekli da je to zbog njihovog jevrejskog porjekla

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2022, 18:22

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 18:02 A realno ne zasluzujemo ni ovo. Ne znas ko je pogubniji po bosnu. Ovi mladomuslimanski minderasi koji pokradose boga oca ili ova pogubljena kvazilevica koja samo gleda da zasjedne na njihovo mjesto. Jednostavno ne znamo
Sve bi to bilo ok šta pišeš da srpske i hrvatske nacionalističke stranke i njihove opozicije (uključujući i u Srbji i Hrvatskoj) nisu ništa pametniji od naših ali su dobili u BiH šta su htjeli.

Nije ni Dodiku srpski narod na 500.-tom a kamoli na prvom mjestu i draža mu je fotelja nego ijedan poginuli djikan ali dirni mu u entitet i on će pokazati liderstvo, ne što je on takav već što će izgledati tako jer Amerika i EU ne daju na svoj projekat.

Naravno da naša strana ima stotine negativnih strana ali kada pola Zapada ima predrasude prema tom narodu i državi i to im je trn u oku pa rade sve na tome da nestanemo, onda će i samo negativne osobine jače dolaziti do izražaja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:26

Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2022, 18:22
insomnia wrote: 21 Oct 2022, 18:02 A realno ne zasluzujemo ni ovo. Ne znas ko je pogubniji po bosnu. Ovi mladomuslimanski minderasi koji pokradose boga oca ili ova pogubljena kvazilevica koja samo gleda da zasjedne na njihovo mjesto. Jednostavno ne znamo
Sve bi to bilo ok šta pišeš da srpske i hrvatske nacionalističke stranke i njihove opozicije (uključujući i u Srbji i Hrvatskoj) nisu ništa pametniji od naših ali su dobili u BiH šta su htjeli.

Nije ni Dodiku srpski narod na 500.-tom a kamoli na prvom mjestu i draža mu je fotelja nego ijedan poginuli djikan ali dirni mu u entitet i on će pokazati liderstvo, ne što je on takav već što će izgledati tako jer Amerika i EU ne daju na svoj projekat.

Naravno da naša strana ima stotine negativnih strana ali kada pola Zapada ima predrasude prema tom narodu i državi i to im je trn u oku pa rade sve na tome da nestanemo, onda će i samo negativne osobine jače dolaziti do izražaja.
Pa upravo je to sto jebe nqse kokosi a nije horoz. Mi bi trebali biti deugaciji. Puno drugaciji. Ne samo SDA nego sve probosnjacke i probosanske stranke sta god to znacilo
Evo ti Palestina i Izrael. I jedni i drugi imaju istoriju kleptomanskih vođa i vlada ali opet samo jedni ispastaju zbog toga.
Ni nemamo zbog svih tih objektivnih razloga taj luksuz da ministar odbrane proda hrvatima moderno naoruzanje kao skart, da se firme namjenske industrije dovode do bankrota da bi se hajrovalo zemljiste i slicno

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:27

E sto ga napisah otac me jebo. Ne ispravljo ja sad. More se razumjeti

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo » 21 Oct 2022, 18:28

Nisu hrvati i srbi dobili vec su se izborili. Nisu prodavali pozicije za zenine diplome vec su radili.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:29

Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 18:28 Nisu hrvati i srbi dobili vec su se izborili. Nisu prodavali pozicije za zenine diplome vec su radili.
Pocetna pozicija nije ista istini za volju. Evropa zazire od muslimana i to je istina sto naravno ne amnestira ‘snjake

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:32

Bosnjaci su opet po ko zna koji put pogresno procjenili svjetska desavanja. Stvorilo se misljenje da je samo podrska Ukrajini ili Rusiji dovoljna za polarizaciju, uzdali se u pravdu i pravo ali su zaboravili faktor islama i da “svijet” gleda samo korist a trenutno su Srbija i Hrvatska puno korisnije od sacice nekakih dojucer Muslimana

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Oct 2022, 18:41

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 18:29
Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 18:28 Nisu hrvati i srbi dobili vec su se izborili. Nisu prodavali pozicije za zenine diplome vec su radili.
Pocetna pozicija nije ista istini za volju. Evropa zazire od muslimana i to je istina sto naravno ne amnestira ‘snjake
Nije pocetna pozicija Ista i to ne opravdava slijedece:
- Covic svezo muda plenkovicu i Milanovicu. Ne zna se Koji više grize za hrvatsku stvar. Sta radi Bakir za to vrijeme?
- Mile lize guzove i Erdoganu i Orbanu i Putinu i pickoustom i Milanovicu i Covicu, sta radi Bakir za to vrijeme?
Jansa i non paper, Orban, Milanovic, ruski veleposlanik U BiH, sve se uzdiglo da se stvore neredi.. sta radi Bakir?

Sta radi Dzaferovic, sta je radio Komsic, sta je radio Konakovic?

Plus, zadnjih pola godine i situacija u Ukrajini koliko bi nam trebala ici u korist i koliko smo to trebali iskoristiti a ono iz dvice u keca. Zabiše nam ga dok naš lider poziva jednog od 5 najmocnijih ljudi svijeta na privatna druzenja umjesto da to poznanstvo iskoristi za jacanje drzave.

Poslije svega toga se dese izbori i SDA razvali guzove. Jaci nego ikad.
E pa dabogda nam Covic bio bog i batina jos trista godina. Nema te lose pocetne pozicije koju mi sami ne umijemo napraviti jos gorom. Kazu da kasnimo 5 koraka. E nije 5 vec daj odmah 50..

Glupi smo, nepismeni smo, korumpirani smo i ne zasluzujemo da imamo drzavu.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:46

Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 18:41
insomnia wrote: 21 Oct 2022, 18:29

- Covic svezo muda plenkovicu i Milanovicu. Ne zna se Koji više grize za hrvatsku stvar. Sta radi Bakir za to vrijeme?
- Mile lize guzove i Erdoganu i Orbanu i Putinu i pickoustom i Milanovicu i Covicu, sta radi Bakir za to vrijeme?
Jansa i non paper, Orban, Milanovic, ruski veleposlanik U BiH, sve se uzdiglo da se stvore neredi.. sta radi Bakir?

Plus, zadnjih pola godine i situacija u Ukrajini koliko bi nam trebala ici u korist i koliko smo to trebali iskoristiti a ono iz dvice u keca. Zabiše nam ga dok naš lider poziva jednog od 5 najmocnijih ljudi svijeta na privatna druzenja umjesto da to poznanstvo iskoristi za jacanje drzave.

E pa dabogda nam Covic bio bog i batina jos trista godina. Nema te lose pocetne pozicije koju mi sami ne umijemo napraviti jos gorom. Kazu da kasnimo 5 koraka. E nije 5 vec daj odmah 50..

Pa rekoh vec. To ne amnestira ‘snjake.
Situacija u Ukrajini uopste ne utice na nas valjda je svakom sa trunom mozga vec jasno. 99,9 posto zemalja ukljucujuvi i samu Ukrajinu bi dobro razmislilo da li staviti nekake muslimane na vlast.
U biti svi iz Evrope osim Amerike. Oni ne jebu te razlike dok god imaju korist. Samo se bojim da im je Srbija puno korisnija nego mi u ovom trenutku

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:48

A za zadnji pasus se apsolutno slazem. Jbg. Jednostavno ne znamo. Nismo navikli, nismo nikad ni znali. Stoljecima nemas drzave a svim osvajacima ovdje glumis autisticno dijete. Jbg. Tako je kako je.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2022, 18:48

Pasaga wrote: 21 Oct 2022, 18:12
Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2022, 17:59 Nešto što se ne pominje često na ovoj temi od kada je se saznalo koliko će kantoni davati delegata a to je veliki broj Srba iz svakog kantona, TK 4 Srba, KS 5 Srba itd.

Dok se u entitetu rs moraju udružiti pro-BH stranke koje u Sarajevu ne bi zajedno kahvu popili samo da bi bili zastupljeni, u entitetu Federacija Srbi dobijaju broj delegata kao da je to entitet rs, iako ima mnogo više Bošnjaka u entitetu rs nego Srba u entitetu Federacija.
U mnogim kantonima broj Srba je samo za čovjeka manje od Bošnjaka, negdje je isti dok u KS (kojem pripada glavni grad kojeg su Srbi granatirali i odakle je krenuo plan "srpske države" koju Schmidt ne dira niti planira slično da uradi kao u entitetu Federacija) više Srba od Bošnjaka :sok

Ne moram napominjti koliko su Hrvati kroz ovo profitirali.

Šta ovo stvarno znači:
-Hrvati su dobili svoj entitet jer kao sto Čović reče, nije važno kako će se zvati i izgledati, važno je da oni imaju tu poluge moći
-entitet rs je kroz ovo potvrđena nedodirljiva, prelepa i večna i tretira se kao država u državi.
-Bošnjak bi kroz ovo dobio onaj status kakav je trebao dobiti da je ostao u Srboslaviji
pisao sam upravo o ovom
ovo nece fercerat
ustvari moze,kod mindersa,popuzana
gdje ce nas odvesti,vidimo to za godinu-dvije ....
Sjećam se komentara prije 10-20 godina kako se entitet rs mora ukinuti da bi ušli u EU jer EU ne prima nekoga ko ima tvorevinu nastalu na genocidu i koja diskiminiše ostale građane.
Sada izgleda da je baš suprotno, da bi mogla BiH tek sada u EU kada su ograničili muslimane.

Jezivo je da ako bi se ovo uvelo da bi bili bliže EU nego ikada.

Čestitam svim onima koji su pisali kako ih boli briga oko gluposti jesu li Bošnjaci ili Eskimi i ako treba neka ih vodi Jovan, samo da je kvalifikovan dok u 3/4 njihove države narod pati baš zbog toga što su Bošnjaci i Jusuf tu ne može biti portir, ma koliko bio kvalifikovan.
Samo na vašu žalost, nećete biti ništa veća gospoda za njih ako ste u EU, kao što ni Rumuni nikada za njih nisu nikada gospoda od kada su u EU.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:49

Joj jebace nas Tare kad dođe. Ha, hu, 15 000 online zelenih beretki 😂😂😂. Dobijes lego figuricu mudzahedina u zimskoj kamuflaznoj opremi ako doplatis 14.99€ 😂😂

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2022, 18:52

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 18:14 Pa u Palestinu. Organizovati lijepo Hamas, Fatah, one nekake brigade od sedam ljudi ko Braca u Siriji. Liva Kakanj… i dok se boje ne rastope
Ma ne daju nam biti ni Palestina. Eto u svim kantonima sa bošnjačkom većinom dadoše nam isti broj Srba da nam mogu 4-5 Čika Peđi udarati po prstima sto smo zli nacionalisti.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times

Post by Pasaga » 21 Oct 2022, 18:55

ne,Dumke...
samo smo bezobrazni,iskljucivo prema Drzavi i najvise svom narodu
Ni jedan,pro -bh politicar,do danas....od rata...nije se profilisao kao inteligentan,savremen politicar
koji ce se bavit samo politikom,interesima drzave,naroda

sta je to nego bezobrazluk,drskost,bahatost
nebih samo negativnu stranu nasih zastupnnika,ima tu vise faktora,vise sile
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:55

Sto se tice situacije u Ukrajini. Evo kako razmislja vjerovatno najjaci evropski ukrajinski saveznik Poljska

Al jbg. Kratkovidi bosnjo PTSP-ovac odmah sebe zamislio na mjestu Ukrajine a Dodika ko Ruse i svrsava
Sta mislis kolike su sanse da bi Poljaci skupljali sergiju da ti kupe tenk i dron?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Oct 2022, 18:55

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 18:46
Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 18:41

Situacija u Ukrajini uopste ne utice na nas valjda je svakom sa trunom mozga vec jasno. 99,9 posto zemalja ukljucujuvi i samu Ukrajinu bi dobro razmislilo da li staviti nekake muslimane na vlast.
U biti svi iz Evrope osim Amerike. Oni ne jebu te razlike dok god imaju korist. Samo se bojim da im je Srbija puno korisnija nego mi u ovom trenutku
I kosovari su muslimani pa vidi sta ljudi rade.
SDA je morao sjahati sa vlasti a uzjahati SDP i podvalit Evropi da smo gradjanska drzava, kao crna gora.
Dok je jaka SDA, bice jak HDZ, bice jak srpski lobi. Dok je jak SDA, bice torovi sve visociji i visociji.
Stotinu je razloga zasto je ta prokletinja trebala pasti al dzaba.. neka nas jebu sada. Drzavu ce praviti Zahiragic, Hatic, buba i jala Brat.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:57

Pasaga wrote: 21 Oct 2022, 18:55 ne,Dumke...
samo smo bezobrazni,iskljucivo prema Drzavi i najvise svom narodu
Ni jedan,pro -bh politicar,do danas....od rata...nije se profilisao kao inteligentan,savremen politicar
koji ce se bavit samo politikom,interesima drzave,naroda

sta je to nego bezobrazluk,drskost,bahatost
nebih samo negativnu stranu nasih zastupnnika,ima tu vise faktora,vise sile
Nemeres. Nisi naucio jednostavno. To je cinjenica. Uzmi bilo koju evropsku drzavu i bilo koje ministarstvo u njoj. Ta institucija postoji vec stotinama godina, cak je i Srbija sve to nasljedila iz Jugoslavije, dok si ti gledo sta ces klepiti od okupatorq ili kako ces mu se uvuci u guzicu. Ne mozes ti jednostavno 93-e “izmisliti” nekakqv novi narod i krenuti iz pocetka.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 18:58

Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 18:55
insomnia wrote: 21 Oct 2022, 18:46

I kosovari su muslimani pa vidi sta ljudi rade.
SDA je morao sjahati sa vlasti a uzjahati SDP i podvalit Evropi da smo gradjanska drzava, kao crna gora.
Dok je jaka SDA, bice jak HDZ, bice jak srpski lobi. Dok je jak SDA, bice torovi sve visociji i visociji.
Stotinu je razloga zasto je ta prokletinja trebala pasti al dzaba.. neka nas jebu sada. Drzavu ce praviti Zahiragic, Hatic, buba i jala Brat.
Eki SDP, građanska 😂😂
Opet se brukas sa glupostima.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”