OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2744 times
Been thanked: 8587 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Duminjo » 21 Oct 2022, 19:17

Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2022, 19:06
Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 18:28 Nisu hrvati i srbi dobili vec su se izborili. Nisu prodavali pozicije za zenine diplome vec su radili.
Ja sam davno napisao post da postoje 4 tačke
1. Srbi i Hrvati koji žele da nestanemo i podjele Bosnu i Hercegovinu
2. Europa kojima je država sa većinski muslimanskim stanovnistvom trn u oku
3. Amerika koji gledaju samo svoje interese
4. Bošnjački baliluk kojem su novac i fotelje važnije od dobrobiti svog naroda i države

Iako se nekada neke od tih tačaka poklapaju one nemaju jedna veze sa drugom.
Da su Draganu Čoviću važnije ženine diplome od hrvatskog naroda isti bi scenarij bio.
Eto ko je poklanjao u Kantonu Sarajevu pa Schmidt donese odluku da tu treba biti više srpskih nego bošnjačkih delegata?

Albanci na Kosovu rade sve suprotno od Bošnjaka, nacija im ispred religije, imaju zayebane diplomate, ne prodaju državu radi ličnih interesa, pa bi još večeras Srbija izvršila genocid nad njima uz podršku Europe samo jer su muslimani, da Amerika ovog trena prestane im pružati podršku
Na pocetku briselskog sporazuma izmedju Srbije i Kosova, uslov za Srbiju je bio NORMALIZACIJA odnosa pristine i Beograda.
Od nedavno, uslov Srbiji za ulazak u EU je medjusobno priznanje.

Pa sta je to opasno i zajebano Kosovo toliko bitno da ih ovi ovako uslovljavaju a nas guraju na 23%.
Stanovnistvo Kosova je preko 90% muslimansko. Bosna je na nekih 50-55%

Manite se lafine kako Evropa nece muslimane. Nismo im dragi da nas jedva cekaju ali nismo ni toliko mrski da nas drze kao Palestince.
Kosovo ce u EU prije i Srbije i Bosne jer hoce i znaju.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14124 times
Been thanked: 23442 times

Post by Fuddo » 21 Oct 2022, 19:28

Malo je utjesno, sad kad smo najebali, sto su sve te zemlje nastale raspadom sfrj, sem donekle slovenije, totalni kurac od ovce.
To su bezvezni provizoriji u kojima se narod manje vise, samo pati i cumura. Nit tu ima danasnjice, nit kakve buducnosti.
Unisteno za vijeke vijekova od najvecih budala sto su ikad dunjalukom hodili.
Polusirovina.
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:30

Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 19:17
Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2022, 19:06
Ja sam davno napisao post da postoje 4 tačke
1. Srbi i Hrvati koji žele da nestanemo i podjele Bosnu i Hercegovinu
2. Europa kojima je država sa većinski muslimanskim stanovnistvom trn u oku
3. Amerika koji gledaju samo svoje interese
4. Bošnjački baliluk kojem su novac i fotelje važnije od dobrobiti svog naroda i države

Iako se nekada neke od tih tačaka poklapaju one nemaju jedna veze sa drugom.
Da su Draganu Čoviću važnije ženine diplome od hrvatskog naroda isti bi scenarij bio.
Eto ko je poklanjao u Kantonu Sarajevu pa Schmidt donese odluku da tu treba biti više srpskih nego bošnjačkih delegata?

Albanci na Kosovu rade sve suprotno od Bošnjaka, nacija im ispred religije, imaju zayebane diplomate, ne prodaju državu radi ličnih interesa, pa bi još večeras Srbija izvršila genocid nad njima uz podršku Europe samo jer su muslimani, da Amerika ovog trena prestane im pružati podršku
Na pocetku briselskog sporazuma izmedju Srbije i Kosova, uslov za Srbiju je bio NORMALIZACIJA odnosa pristine i Beograda.
Od nedavno, uslov Srbiji za ulazak u EU je medjusobno priznanje.

Pa sta je to opasno i zajebano Kosovo toliko bitno da ih ovi ovako uslovljavaju a nas guraju na 23%.
Stanovnistvo Kosova je preko 90% muslimansko. Bosna je na nekih 50-55%

Manite se lafine kako Evropa nece muslimane. Nismo im dragi da nas jedva cekaju ali nismo ni toliko mrski da nas drze kao Palestince.
Kosovo ce u EU prije i Srbije i Bosne jer hoce i znaju.
Rudnici jadan, rudnici. Procitaj cije kompanije drze rudnike na Kosovu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:31

Od tebe Jevropa nema ama bas nikakve koristi.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Oct 2022, 19:32

I ne znam sto se fatate turske kad je to drzava u kojoj obican covjek nema osnovna ljudska prava. Novinari ne smiju pisati sta zele. Ako se zajebu, zatvor.
Ne smijes na proteste, odmah si terorista, zatvor.
Onako jedna poznata javna licnost kao sto je Hakan Sukur protjeran iz drzave i sve mu oduzeto i niko ne moze toj nepravdi stati u kraj.
Kurdi se ravnaju na jugu turske ko da su divlja krmad.
Glavni erdoganov opozicionar zivi u egzilu i proglasen tororistom a kolko mu je kolega uhapšeno bog zna.
Na gej paradi policija mlati gejeve ko stoku.

Nista vise demokratije nema u turskoj nego u Rusiji ili Kini.

Valuta im propala. Inflacija preko 80% kvadrat stana na 50 metara od mora jeftiniji nego u Mostaru a inflaciju rjesava Erdogan. Bog za sve. Cim kihneš drugacije negosto Erdogan pomisli, zatvor.

Sta ce takva zemlja u EU? Al najlakse je naricati kako Evropa mrzi muslimane.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 21 Oct 2022, 19:33

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:31 Od tebe Jevropa nema ama bas nikakve koristi.
A nema ni od drugih
Svi su u Irskoj
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:34

Veze ti fakat nemas. Mislis da je u Bugarskoj ili u Mađarskoj pa i toj Poljskoj bolje? Pa evo sad au Moldaviju primili na pregovore. Moldaviju koja ima svoju zajebaniju RS.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4134 times
Been thanked: 3810 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2022, 19:35

KatoBosanski wrote: 21 Oct 2022, 19:17
Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2022, 19:14 Bosna i Hercegovina, Albanija ,Kosovo i Turska, potpuno različite u mnogim stvarima ali su sve crne ovce Europe. Pitam se zašto :hm
Naravno, to je i meni jasno koji sam ateist. Kao sto bi trebalo biti svima jasno da mi ne mozemo promijeniti druge, nego samo sebe. BIH i Bosnjaci su u najgorem polozaju od navedenih muslimanskih nacija, i to definitivno nije bez razloga. Uz nedostatak sekularne nacionalne svijesti (ne samo medju dzamijasima, nego i medju FGRovcima) imamo jos i najgoru geostratesku poziciju, a ni natalitet nam nije sto je nekad bio.
Naravno, imamo sa jedne strane one koji smatraju da Bošnjak nije onaj ko ne ide u džamiju dok sa druge strane imaju FGRovci koji se uopšte ne izjašnjavaju Bošnjacima.
Što se tiče ateista, nažalost kod ateista iz muslimanskih porodica nije važno šta oni i njihovi poznanici misle već kako ih svijet gleda, a to je isto kao i hadžiju što klanja pet puta ili još gore, isto kao i Elvedina Pezića ili arapskog teroristu.

Tu dolazimo kod ovoga što si napisao, ne možemo promjeniti druge nego sebe, onda šta god da uradimo mi nemamo šansu kod drugih.

Ako ćemo biti manje muslimani da bi bili prihvaćeni kakva je onda to poruka?
Lagano podsjećamo na onog crnca što je se učlanio u golf klub, promjenio akcenat, kupio dobro odjelo, auto i lagao da mu roditelji nisu radnjčka klasa već profesori, a ne shvata da nikada neće biti prihvaćen jer je to rasistički klub.

Mi govorimo o našem narodu gdie je se Zapad uspaničio nakon Titove smrti i raspadanju Jugoslavije što će dobiti muslimansku državu u srcu Europe a mi smo u to vrijeme mezili svinjetinu, oblačili se kao Austrijanci i Nijemci i davali djeci imena poput Zdravko i Dražen.

Ako već tada nismo prihvaćeni bili kakvu šansu imamo sada kada nakon predrasuda nakon 11.9. i prolupale woke LGBT ljevice gdje desničari dobijaju sve više simpatizera.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:35

Fuddo wrote: 21 Oct 2022, 19:33
insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:31 Od tebe Jevropa nema ama bas nikakve koristi.
A nema ni od drugih
Svi su u Irskoj
E al fazon je sto da ih je jedan pitace se isto ko i meleon bosnjaka

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 21 Oct 2022, 19:36

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:35
Fuddo wrote: 21 Oct 2022, 19:33

A nema ni od drugih
Svi su u Irskoj
Dokle?
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:37

Fuddo wrote: 21 Oct 2022, 19:36
insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:35

Dokle?
Zauvjek. Da se ne lazemo. Mi nismo sposobni za ofanzivne akcije. Ostaje samo kmeka i smijesne slike.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 21 Oct 2022, 19:38

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:37

Dokle?
Zauvjek. Da se ne lazemo. Mi nismo sposobni za ofanzivne akcije. Ostaje samo kmeka i smijesne slike.
Haj dobro
Dozvolite da se obratimo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3912 times
Been thanked: 2947 times

Post by Pasaga » 21 Oct 2022, 19:39

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:37

Dokle?
10-tak god. je veoma kratak period
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:39

Palestina. Kazem ti. I palestinskim vođama se jebe. Onom vođi Hamasa se razboli šćer, hop u Izrael u bolnicu. Punica dobije rak đe će nego u Izrael na kemoterapije. A ti cekaj hoćel se Moši il Anti il Mitru spustiti kurac pa da te pusti preko punkta na poso

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2022, 19:40

Pa mi kada bi opet stali tome u kraj npr. Senad Srbin iz Zenice, Muhamed Hrvat iz Sarajeva, opet bi divni Zapad smislio nešto i protiv toga.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 21 Oct 2022, 19:40

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:39 Palestina. Kazem ti. I palestinskim vođama se jebe. Onom vođi Hamasa se razboli šćer, hop u Izrael u bolnicu. Punica dobije rak đe će nego u Izrael na kemoterapije. A ti cekaj hoćel se Moši il Anti il Mitru spustiti kurac pa da te pusti preko punkta na poso
Pretjerujes.
Al bas
Nit su oni jevreji
Nit smo mi palestinci
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:42

Fuddo wrote: 21 Oct 2022, 19:40
insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:39 Palestina. Kazem ti. I palestinskim vođama se jebe. Onom vođi Hamasa se razboli šćer, hop u Izrael u bolnicu. Punica dobije rak đe će nego u Izrael na kemoterapije. A ti cekaj hoćel se Moši il Anti il Mitru spustiti kurac pa da te pusti preko punkta na poso
Pretjerujes.
Al bas
Nit su oni jevreji
Nit smo mi palestinci
Mi smo gori od Palestinaca. Isto ko i oni od Jevreja. Palestinci ipak nađu neki pripritet pa makar podrzavali Milosevica. Kod nas pravila nema. 😂

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Oct 2022, 19:42

insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:34 Veze ti fakat nemas. Mislis da je u Bugarskoj ili u Mađarskoj pa i toj Poljskoj bolje? Pa evo sad au Moldaviju primili na pregovore. Moldaviju koja ima svoju zajebaniju RS.
Sila je Turska. Tolika sila da turci dolaze u Bosnu kao radna snaga.

Slicno kao i Srbija. Istanbul i Beograd blistaju. Malo Vojvodina i Malo Jos Dole Turska obala, ostalo nema za hljeba.

Al to su sile. Tako nam serviraju i jedan i drugi predsjednik jer mediji (Koje li slucajnosti i jedan i drugi Diktator drze skoro sve medije pod šapom) ne smiju drugacije pisati.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 21 Oct 2022, 19:52

Duminjo wrote: 21 Oct 2022, 19:42
insomnia wrote: 21 Oct 2022, 19:34 Veze ti fakat nemas. Mislis da je u Bugarskoj ili u Mađarskoj pa i toj Poljskoj bolje? Pa evo sad au Moldaviju primili na pregovore. Moldaviju koja ima svoju zajebaniju RS.
Sila je Turska. Tolika sila da turci dolaze u Bosnu kao radna snaga.

Slicno kao i Srbija. Istanbul i Beograd blistaju. Malo Vojvodina i Malo Jos Dole Turska obala, ostalo nema za hljeba.

Al to su sile. Tako nam serviraju i jedan i drugi predsjednik jer mediji (Koje li slucajnosti i jedan i drugi Diktator drze skoro sve medije pod šapom) ne smiju drugacije pisati.
Standardna bosnjacka prica. Njima su svi sta ce oni i pedercici. 99% dijaspore u Evropi vjeruje kako su to sve napola pederi koji su samo imali srece. Oni su s druge strane bogom dani al im se ne da. Preko sporta pa ni do cega drugog. Uvijek postoji neki vanjski faktor
Da, koliko god ti ismijavao Turska jeste sila. Po svim mogucim parametrima. Po polozaju, uticaju u regionu, u odnosima sa Rusijom, po hiljadu i jednim faktorom
Od svih NATO zemalja jedino su se Turci usudili oboriti Ruski avion koji je usao metar u njihov prostor. Eno neki dan se pojavila informacija da su Rusi pucali na britanski avion u Crnom moru i koja je bila NATO reakcija? Tehnicka greskq
Jedino Turci nalupaju Kurde koji su bili otvoreni USA i EU saveznik u Siriji
Turci i dalje uslovljavaju ulazak Svedske i Finske, sto ste mnogi ismijavali kao nece dati Amidza, u NATO i Svedska je neki dan ukinula sankcije na izvoz oruzja i opreme u Tursku
Turska je jedina uspjela isposlovati sporazum između Ukrajine i Rusije o izvozu zitarica. Turska je jedina uspjela zavrsiti razmjenu zarobljenih iz Azovstila i pruziti im utociste. Jedini koji od pocetka naoruzavaju Ukrajinu a pregovaraju sa Putinom i onda dođe Bosnjo kome se drzava drzi samo zahvaljujuci trecerazrednim diplomatama i kaze sta ce Turska
Stvarno, sta ce oni

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Oct 2022, 19:53

Pa kako god su to zamislili, bilo to slični Palestini ili ne.
Bosna i Hercegovina graniči sa Srbijom i Hrvatskom, onda su dali da granični prijelaz drže Srbi i Hrvati, onda će u tih famoznih "23%" dati jednak broj srpskih i hrvatskih delegata kao i Bošnjaka da nas nadgledaju.
Srbima u entitetu rs je to znak da je to država više nego ikada.
UZPovci imaju faktički treći
"Pošteni" Srbi i Hrvati mogu malo među multi-kulti rajom, oa malo na proslavu 9. januar, pa kod rođe na Jelen ili Ožujsko u jedno od dvije "države".

Jednim kad dopizdi mogu sa putovnicom gdje god hoće, ovim ostalim ako zasmeta Ljiljan ili transparent Izetu Naniću mogu opet malo kmečati o islamiziranom Sarajevu i dobit će azil.
Ako im dopizde toliki selami i džamije mogu birati, Široki, Zagreb, Banja Luka, Beograd.
Do tada će multi-kulti Hazim pljuvati svoje da dokaže da nije nacionalista i da ne izgubi raju.

Bošnjak će sa druge strane razmišljati može li preći " teritoriju" kao da je na graničnom prijelazu za Srbiju 1996. godine.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”