Znam da je... zaista mi je žao IM_ex.IM_ex wrote: Jako mi je tesko ...

Moderator: Krokodil Behko
Znam da je... zaista mi je žao IM_ex.IM_ex wrote: Jako mi je tesko ...
Razumljivo. I nema rijeci dovoljno jakih za utjesiti, nema ih, jednostavno ih nema; mahom ispoljena mi suosjecanja i bivaju u istoj formi. Naoko, povrsno gledajuci, iskljucenih emocija, "prazna fraza" su tek, no, izrecena u situacijama poput moje, kad, je duboka rana svjeza, kad skoro da plac srca mogu napipati, ta fraza ima posebnu tezinu i znacaj. Suosjecas, osjetim ... zamisljas moju tugu, plaseci se buducnosti, ovakvog stanja, vec sada. Ne samo ti, svi vi, koji imate zivu majku. Suosjecas, osjecas moju tugu, znaci mi vas odziv na moju tuznu vijest. hvala puno, puno ...Nela wrote:Stvarno nemam rijeci kojom bih te mogla utjesiti. Mnogo mi je zao. Budi jaka
Draga IM_ex, vidim da u posljednje vrijeme i nisi bila cesto online, a pretpostavljala sam cime si bila okupirana. Bilo me pomalo strah i da pitam za tebe, jer sam se bojala da neko nesto mozda zna...IM_ex wrote:20. maj …
Maj … prve, majske ruze … maj, ime mu satkano od tri slova, od tri slova, koja su osnov pojmu majka.
Maj … najljepsi mjesec u godini … maj, mjesec maminog rodjenja, a, eto … i … mjesec mamine smrti.
Maj, najljepsi mjesec, postade najtuzniji mi mjesec.
Spoznah tu nesnosnu bol, spoznah tezinu tuge koja reze, razdire nutrinu i ne popusta.
Bol je prejak, crpi li crpi do iznemoglosti; cupa ranjeno, ucvijeljeno i neutjesno mi srce. Ovolika tuga, ovolika bol, ovolike suze ... prozivljavati ovakvo stanje znaci zivjeti zivot bez zivota, zivjeti zivot samo sto ga se mora zivjeti. "Umrijeti prije smrti", to bi bilo to, kad bi se ostalo u ovakvom stanju. Trebacu vremena ... mnogo vremena, a i tada ...??? Boze, daj mi snage da izdrzim ovu bol!
Jako mi je tesko ...
neutjesna sam, duboko ozaloscena
Users browsing this forum: No registered users and 10 guests