SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: Brat Izeta Nanića: Generalova djeca su otišla iz BiH jer je ovo zemlja za one koji kažu "mi smo djeca SDA"

25 Sep 2022, 08:47

Chan wrote: 25 Sep 2022, 07:53 Tacno se vidi kad se SDA dronovi uzvrte oko ovih stvari. Chloe, Nazif, ti...

Ne moRe se brat okoristiti i treba ga biti sramota, a cijela SDA to radi skoro 30 godina. Ipak je brat u pitanju i on zna najbolje. Ne bi on tek tako ovo govorio da se djeca s time ne slazu. S druge strane u ovom primjeru imas SDA tuku koja se koristi njegovim imenom i to je vama u redu.
Cuj nebi,eto braca se uvijek 100% dobro slazu :D. ,posebno djeca i amidja :D. .vjerojatno je tu razlicitih frakcija,obicno se djeca otudje s rodbinom onog roditelja koji je mrtav

I da su ovo rekli u svoje ime ne bi nista rekla,ali koriste njegovo ime...a to imaju pravo samo njegova djeca i njegova zena! a ne tamo neki guzonja brat

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Re: Brat Izeta Nanića: Generalova djeca su otišla iz BiH jer je ovo zemlja za one koji kažu "mi smo djeca SDA"

25 Sep 2022, 09:30

O Nijazu Naniću govoriti tako, a samo zbog toga što je dirnuo u Sda, je u najmanju ruku sramotno.
Čovjek je organizator otpora od prvog dana, skupa sa rahmetli Izetom. Došao preko sao Krajine, pod punom ratnom opremom, dok su drugi biježali sto dalje.
Dva puta ranjavan. Školovan, pismen...
U svakom slučaju on ima više prava na uspomenu svog brata,nego bilo ko drugi, pogotovo ne stranački aktiviste.

Izet nije bio nikakav politički musliman, kako su danas ukalupljeni ovi sto to koriste u kampanji, dakle vjeru kao sredstvo.
Realno, čovjek je bio oformljen u Jna, dakle indoktrinacija komunizmom kao redovna politicka nastava.
Zbog toga je bio "sumnjiv" u prvim danima rata, ali je on brzo razumjevao situaciju. Njegova "islamizacija" se dešavala pod utjecajem brigadnog imama i glavnog moraliste, Husein ef. Kovačevića, a i on je danas u sukobu sa Sda.
Znači sda sljedba se treba zapitati zašto se takvi ljudi , dokazani u najtežem vremenu, okreću toliko protiv te stranke ?
Čisto sumnjam da bi se rahmetli Nanić okrenuo danas protiv svog mentora ef.Kovačevića ili protiv brata Nijaza i lupetao gluposti o njima kao o "izdajnicima", kao što to radi onaj Prevljak.

I kad smo već kod poštovanja lika i djela. Kad će u Sarajevu neka ulica, škola, trg, dobiti ime po Izetu ? Nije valjda da je ulica u kasabi kao sto je Hrasnica - to?
FB_IMG_1664089728432.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

25 Sep 2022, 09:32

carobnjak N wrote: 25 Sep 2022, 09:30 O Nijazu Naniću govoriti tako, a samo zbog toga što je dirnuo u Sda, je u najmanju ruku sramotno.
Čovjek je organizator otpora od prvog dana, skupa sa rahmetli Izetom. Došao preko sao Krajine, pod punom ratnom opremom, dok su drugi biježali sto dalje.
U svakom slučaju on ima više prava na uspomenu svog brata,nego bilo ko drugi, pogotovo ne stranački aktiviste.

Izet nije bio nikakav politički musliman, kako su danas ukalupljeni ovi sto to koriste u kampanji, dakle vjeru kao sredstvo.
Realno, čovjek je bio oformljen u Jna, dakle indoktrinacija komunizmom kao redovna politicka nastava.
Zbog toga je bio "sumnjiv" u prvim danima rata, ali je on brzo razumjevao situaciju. Njegova "islamizacija" se dešavala pod utjecajem brigadnog imama i glavnog moraliste, Husein ef. Kovačevića, a i on je danas u sukobu sa Sda.
Znači sda sljedba se treba zapitati zašto se takvi ljudi , dokazani u najtežem vremenu, okreću toliko protiv te stranke ?
Čisto sumnjam da bi se rahmetli Nanić okrenuo danas protiv svog mentora ef.Kovačevića ili protiv brata Nijaza i lupetao gluposti o njima kao o "izdajnicima", kao što to radi onaj Prevljak.

I kad smo već kod poštovanja lika i djela. Kad će u Sarajevu neka ulica, škola, trg, dobiti ime po Izetu ? Nije valjda da je ulica u kasabi kao sto je Hrasnica - to?

FB_IMG_1664089728432.jpg
Vidi se da si realan,zivis u oblacima

Izet Nanic komunjara? lik dolazi iz Buzima,Buzi..jesil ti bio u Buzimu kad? komunizam i Buzim :ooo

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

25 Sep 2022, 09:43

bosnjakinja wrote: 25 Sep 2022, 09:32
carobnjak N wrote: 25 Sep 2022, 09:30 O Nijazu Naniću govoriti tako, a samo zbog toga što je dirnuo u Sda, je u najmanju ruku sramotno.

FB_IMG_1664089728432.jpg

Izet Nanic komunjara? lik dolazi iz Buzima,Buzi..jesil ti bio u Buzimu kad? komunizam i Buzim :ooo

Image

To je najmanje bitna rečenica, u tom postu.
De komentariši ostatak

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times

25 Sep 2022, 09:46

Sadeta trolla kao inace

SDA simpatizerima bi najbolje bilo da vise nista ne pisu na ovoj temi. Samo se dzaba brukaju.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

25 Sep 2022, 09:54

Krokodil Behko wrote: 25 Sep 2022, 09:43
bosnjakinja wrote: 25 Sep 2022, 09:32

Image

To je najmanje bitna rečenica, u tom postu.
De komentariši ostatak

ali najveca provala,nakon te recenice nema svrhe ici dalje :oo

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

25 Sep 2022, 10:03

uvijek je komicno, kad je dijete starije od matere.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

25 Sep 2022, 10:17

Nisi razumjela ( ili nećeš) kontekst u kojem sam to spomenuo, au vezi toga da je imao otpor u početku od strane lokalnog odbora Sda. Čovjek za njih tad nije bio taj željeni profil ličnosti.
Došao je iz Jna, i to iz Srbije ( bio u diverzantskoj jedinici skupa sa Ulemekom - Legijom) .
U Jna je obavezna bila politicka nastava, znaci komunizam kao drzavna ideologija.

Izet je zadobio povjerenje nakon prvih uspjeha i operativnog znanja koje je pokazao ali po njegovom vlastitom priznanju, vjera mu je postala bitna krajem 93god, kad je zamalo poginuo u sukobu sa autonomašima, na koti Todorovo.
Ali što se tice same islamizacije brigade, to je bilo pod uticajem ef.Kovačevića, kao i Abida Durakovića, bivšeg učitelja ( moju majku je učio). Abida su zvali "melek smrti", jer je imao mozda najteži posao. Dužan je bio da majkama boraca 505-te, kaže prvi haber o smrti, pogibiji. Do kraja rata je potpuno posijedio.

Ta slika je džuma prije pogibije, bio sam ja tu.

Uglavnom, nije u redu da se Izeta povlači po blatu kampanje i njegov brat ima puno pravo da se pobuni .
Nije to samo ova Muftićka, i Bakir je skupa sa Fadilom, odlazio na turbe Naniću u početku kampanje, mislim uz Ramazan.
Imaju i oni pravo da dođu ali je ofirno dolaziti u izbornoj godini.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

25 Sep 2022, 10:23

Joj kakve i ti gluposti lupas. Bio sa Legijom. Đe, u srpskoj dobrovoljackoj gardi?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times

25 Sep 2022, 10:40

Zar nije bio u avijatičarima ili kako se ta jedinica zove? I ja to prvi put čujem.

Veza sa Legijom je iz rata... on je o Naniću uvijek govorio sa velikim poštovanjem bez obzira što je bio neprijatelj.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

25 Sep 2022, 11:12

insomnia wrote: 25 Sep 2022, 10:23 Joj kakve i ti gluposti lupas. Bio sa Legijom. Đe, u srpskoj dobrovoljackoj gardi?
Nanić je sluzio u Kragujevcu prije nego se vratio kući.
Iskreno, to se pričalo u ratu da se znaju, a imali su za ratne neprijatelje dosta korektan odnos.
U ratu su pricali da su imali susrete kod razmjena poginulih, a Nanicev kum (autonomas) je bio prvi Legijin saradnik.

To vrijeme iz Jna ima svoj kontekst, narocito tokom rata u Hr.
Dudakovic je optuzen za granatiranje Zadra, pa šta?
Svi nasi oficiri su dosli iz Jna

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

25 Sep 2022, 12:51

Chan wrote: 25 Sep 2022, 07:53 Tacno se vidi kad se SDA dronovi uzvrte oko ovih stvari. Chloe, Nazif, ti...

Ne moRe se brat okoristiti i treba ga biti sramota, a cijela SDA to radi skoro 30 godina. Ipak je brat u pitanju i on zna najbolje. Ne bi on tek tako ovo govorio da se djeca s time ne slazu. S druge strane u ovom primjeru imas SDA tuku koja se koristi njegovim imenom i to je vama u redu.
Sve što sam do sada pisao na temi je da bi rahmetli Izeta isto uzimali u usta ali ne mogu iz poštovanja.
Pa bar si ti forumaš koji iako se ne slaže oko nekih stvari bar ih ne negira.
Pa znaš da postoje bukvalno stotine priča ogorčenih Srba, Hrvata, ostalih pa i Bošnjaka zbog "islamizacije" Armije, kako je otjeran Čika Jovo, tužna priča Peđe Kojovića i izjave Sefera Halilovića.

Naravno da će se stati kod svake kritike nad rahmetli Izetom jer boli duša.
Mladost, lijep kao jabuka, šehid, patriota, pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, harizmatičan, lider, ni u najpoznatijim američkim patriotskim filmovima nije postojao onakav ratnik, ni Charlie Sheen u Platoonu mu nije bio ravan, niije ni 30 godina imao...

Sada zamisli da je još živ, imao bi skoro 60 godina, možda pivski trbuh, ne bi imao kosu, postao bi ružan, možda bi zadnjih 20 godina bio neprimjetan i ne bi se pojavljivao u medijima a narod 20-30 godina iza rata bi manje bio emotivan što se tiče rata i više bi postupao neutralno i razumno određenim temama kao npr. "Islamizacija" Armije.

Misliš da ti isti ne bi danas prozivale tog istog Izeta zbog toga i umanjivali mu herojstvo kao što to rade danas kod Muderisa?
Misliš li da mu tu istu njegovu djecu ne bi ti isti danas pljuvali "Izdali ste ideju Armije jer je Alija uveo klanjanje a sada se zahvali Alijinoj stranci što ti djecu tjera, da ste održali multikulti u Armiji to se ne bi desilo".
Svi snimci pokazuju da rahmetli Izet nije samo klanjao već je naređivao da se vojnici pojave za vrijeme vakta. Za mene je tu još više porastao u očima ali ja govorim o onima koji kritikuju što su se Armija i islam spojili.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

25 Sep 2022, 12:56

bosnjakinja wrote: 25 Sep 2022, 08:47

Cuj nebi,eto braca se uvijek 100% dobro slazu :D. ,posebno djeca i amidja :D. .vjerojatno je tu razlicitih frakcija,obicno se djeca otudje s rodbinom onog roditelja koji je mrtav

I da su ovo rekli u svoje ime ne bi nista rekla,ali koriste njegovo ime...a to imaju pravo samo njegova djeca i njegova zena! a ne tamo neki guzonja brat
Kada se sjetim samo gadosti šta je se pisalo protiv Munire iz Srebrenice, kako je dobila dobru poziciju, auto i stan na račun kostiju svog supruga ali evo kod brata je to tako nemoooooooguće iako svi znamo lične primjere ili smo bar čitali crnu hroniku kako braća mogu imati loše odnose.

Da je brat izjavio kako Izet ne bi nikada sa SDPom jer je klanjao a oni su komunjare, ti isti bi ga napali jer govori u ime brata a brat nije živ da lično da svoje mišljenje na tu temu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

25 Sep 2022, 15:21

I onda to uzme nik bošnjakinja, a u hiljadugodišnjoj historiji bosne nema većih izdajnika.
dobar je samo Allah koji ih drži.
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

25 Sep 2022, 16:38

Taare wrote: 25 Sep 2022, 15:21 I onda to uzme nik bošnjakinja, a u hiljadugodišnjoj historiji bosne nema većih izdajnika.
dobar je samo Allah koji ih drži.
Eto te kao pojedini SDAovci, ko si ti da određuješ ko je Bošnjak?
Bošnjaci si i Emir Kusturica i Dževad Galijašević i Denis Šulić i Alen Šeranić i Fikret Abdić i svi pripadnici čete Meša Selimović u vrs.
Isto kao što su Srbi Jovan Divjak i Rada Kovač i Dragan Ćurak i Čedo Jovanović i Milan Dunović

Možeš biti najveći izdajica ili najveći patriota, to ne uvećava i ne umanjuje da si pripsdnik tog naroda

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: SDA

05 Oct 2022, 15:46

Nijaz Nanić, brat rahmetli Nanića, se baš zakrvio sa Sda.
Tvrdi da je ovo autentičan dokument u kojem se vidi kako je sadašnji istaknuti kandidat Sda, ovaj Bašagić, surađivao sa Abdićem i to sve do 1995godine, a istovremeno obnašao visoke vojne funkcije u 5.korpusu.
Ako je dokument autentičan, lik je bio za vojnog suda i strijeljanja, a ono kandidat Sda.
FB_IMG_1664976691650.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41543 times
Been thanked: 28324 times

05 Oct 2022, 16:34

💚💚💚💚
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Oct 2022, 16:51

Je li se to Mulahusić nakon poraza Bakira prerušio kao NijazHušić :D.

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

11 Oct 2022, 10:21

SUPRUGA AMELA TUKE: "Kao žena Bošnjakinja, nemam drugu opciju nego slijediti ideologiju koju ima stranka SDA"

Image

Amina Tuka, supruga najboljeg bh. atletičara Amela Tuke, smatra kako mladi ljudi u Bosni i Hercegovini moraju biti zainteresovani za politiku u državi jer je to jedno od krucijalnih pitanja s obzirom na specifično državno uređenje.

Tuka, koja je zaposlena u notarskoj kancelariji, rođena je u Zenici, a nakon završenog osnovnog školovanja upisala je Prvu gimnaziju u Zenici te poslije i Pravni fakultet u rodnom gradu. Tokom studiranja je učestvovala na raznim takmičenjima u Strasbourgu, Hagu, Oxfordu (moot court) predstavljajući svoj fakultet, te bila u timu koji je prvi od osnivanja fakulteta donio nagradu za osvojeno prvo mjesto sa jednog od njih.
Kazala je kako su sfera njenog interesovanja bila ljudska prava, a bila je student generacije te dobila Povelju dekana kao najbolji student.

- Moja mama i babo su pravnici, te su tu ljubav prema pravu, pravdi i pravičnosti prenijeli i na mene. Bavila sam se aktivno tenisom osam godina - kazala je Tuka.

Amelova karijera nam je prioritet

Prisjetila se vremena kada je upoznala supruga.

- Na apsolventskoj zabavi sam upoznala Amela, prije nego je postao poznat javnosti po svojim velikim uspjesima, te sam bila u timu ljudi koji su uradili sve da Amel donese dvije svjetske medalje za našu državu Bosnu i Hercegovinu - priča Tuka.

Dodala je kako se poslije završenog fakulteta udala, rodila sina, a nedavno i kćerku. Upravo nakon rođenja kćerke donijela je odluku o nošenju hidžaba.

- Htjela sam da sutra moje riječi upućene njoj, vezane za moju religiju, budu u skladu sa mojim djelima. Reakcije su bile pozitivne, jer sam samo tako i željela da ih vidim. Smatram da u demokratskom društvu svako ima pravo da nosi na glavi šta želi, a pogotovo kada je riječ o marami koja je bila dio gotovo svake religije, a ostala dio moje religije - kazala je Tuka.

U razgovoru se osvrnula i na privatni život i utjecaj karijere na njega.

- Moj suprug je jedan od najboljih sportista BiH. Stoga, Amelova karijera je nama prioritet. Sve je podređeno njemu i njegovom načinu života kao profesionalnog sportiste. Jedan period atletske sezone provodimo u Italiji, drugi period u BiH, a treći u zemljama gdje je najpovoljnija klima za treniranje zavisno od godišnjih doba. Disciplina kojom se moj suprug bavi jedna je od najtežih atletskih disciplina i svaki mali propust je itekako vidljiv. Radi njegovog režima ishrane kao i drugih poslovnih obaveza, većinom moramo biti zajedno tako da naš privatni život u većini slučajeva ne trpi - rekla je Tuka.

Mladi u BiH moraju biti zainteresovani za politiku

Nedavno je Tuka podijelila sadržaj na društvenim mrežama i rekla da ćete nastaviti podržavati Stranku demokratske akcije (SDA).

- Previše glasni su mi postali oni koji svjesno ili nesvjesno diraju tradiciju, bila to bošnjačkog ili hrvatskog ili srpskog naroda u BiH, kao i ostalih građana Bosne i Hercegovine. Moju granicu su prešli i smatram da su otišli predaleko od sredine i umjerenosti. Brakovi su ugroženi. Mladi ljudi se razvode. Velikom većinom radi lažnih ideala koji im se plasiraju na društvenim mrežama - smatra Tuka.

Kazala je kako su žene u BiH depresivne gledajući izvještačene slike žena koje uopće nemaju kulturu i tradiciju koju ima žena Bošnjakinja ili žena Hrvatica u BiH.

- Shvatila sam da se kao zajednica moramo vratiti našoj tradiciji i ne dopustiti da tradicija i modeli ponašanja drugih naroda utječu na tradiciju i model ponašanja žena i mladih djevojaka BiH. Mladi moraju napraviti reset kada je riječ o društvenim mrežama - istakla je Tuka.

Dodala je kako je svoj politički stav iznijela emotivno.

- Smatram da mladi ljudi u BiH moraju biti zainteresovani za politiku u BiH jer je to jedno od krucijalnih pitanja s obzirom na naše specifično državno uređenje. Poštujem svačije mišljenje i svaki drugi politički stav, ali tražim da se poštuje i moje. Kao žena Bošnjakinja, nemam drugu opciju nego slijediti ideologiju koju ima stranka SDA. Ne govorim toliko o sadašnjoj vlasti nego o ideji koju ta stranka zastupa. Za tu ideju su kroz historiju bili zatvarani naši bošnjački velikani. Ta ideja ne smije da se ugasi. Sve dok u našem Ustavu stoji 'Bošnjak, Hrvat, Srbin (u zajednici sa ostalima) kao i građani BiH', ja ću imati ovaj stav - naglasila je Tuka.

Vjerujem da će Schmidt reagovati ako bude ugrožen bošnjački narod

Kazala je i kako je njena ljubav prema ideologiji stranke SDA potekla od babe Ramiza Pivića koji je sa drugim iskrenim patriotama, kao što su Besim Spahić i ostali, bio jedan od osnivača SDA u Zenici te bio jedan od bitnih ljudi u odbrani grada.

- Nažalost, ta skupina ljudi je odbačena i zaboravljena od sadašnjeg rukovodstva SDA u Zenici što je dovelo do stanja kakvo jeste, ali to nije utjecalo da se udalje od ideologije koju je zagovarao naš rahmetli predsjednik Alija Izetbegović. Smatram da mladi ljudi trebaju slušati savjete starijih. Smatram da je sadašnje rukovodstvo SDA moralo zadržati ovakve ljude kao mentore, kako ne bi pravili loše političke poteze - mišljenja je Tuka.

Pojasnila je kako nije politički aktivna u svojoj zajednici, pokušala je da bude, ali je iz njoj nepoznatih razloga uklonjena.

Upitana je i za mišljenje o budućnosti Bosne i Hercegovine.

- Znam jedno, a to je da će Bosne i Hercegovine biti. Da li će biti Bošnjaka u njoj, to zavisi od njih samih, ali ja čvrsto vjerujem u svoj narod i znam da će shvatiti na vrijeme da je bitno da smo ujedinjeni, te da ćemo dokazati da će Bosne biti, kao i Bošnjaka u njoj. Mnogi su se kroz historiju trudili da bude suprotno, ali jaka sila čuva zemlju na kojoj je država Bosna i Hercegovina i ja čvrsto vjerujem u to. Uzdam se u dobre namjere uvaženog hrvatskog člana Predsjedništva, te razmišljam pozitivno o namjerama hrvatskog naroda vezane za moj narod, kao i to da će gospodin Christian Schmidt ako primijeti da je bošnjački narod ugrožen, na vrijeme reagovati - zaključila je Tuka.

(Anadolija)

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9750 times
Been thanked: 9936 times

11 Oct 2022, 10:23

Ko je ono nedavno pričao da svaki dan prouči posebnu dovu kojom moli Boga za oprost jer je nekad bio u stranci SDA?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Post Reply

Return to “Politika u BiH”